ایران به دانش تولید جدیدترین داروی حیاتی ضد چربی خون دست یافت

با تلاش محققان ، پژوهشگران ومتخصصین شرکت داروسازی عبیدی ،ایران پس ازکشور انگلستان برای اولین بار در خاورمیانه موفق به تولید داروی جدید ضد چربی خون شد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،  دکتر محمود هاشمیان رئیس انجمن اینترونشنال کاردیولوژی ایران دراین باره گفت :کلسترول یکی از چربیهای مورد نیاز بدن است وبویژه د ر ساختار بعضی از اعضا مانند سیستم عصبی و همچنین برخی هورمونها و غشا سلولی نقش بسیار مهمی دارد. ولی افزایش غیر طبیعی آن زیان آور بوده و میتواند در جدار سرخرگها رسوب کرده سختی رگ یا آترو اسکلروز ایجاد کند. درنهایت نیز با ایجاد لخته خون ،سکته های قلبی ومغزی رخ می دهد.حال آنکه با دستیابی ایران به دانش تولید این دارو می توان به کاهش جدی عوارض ناشی ازکلسترول و کاهش مرگ ومیرها ی ناشی ازآن امیدواربود.

دكترايرج ناظري -فوق تخصص قلب و عروق و اینترونشنال کاردیولوژیست در باره اهميت داروي ضد چربي خون گفت :یکی از علل بزرگ مرگ و میر در دنیا و بخصوص ایران بیماری عروق کرونرو سکته قلبی است.

استاد دانشگاه علوم پزشكي تهران گفت: امروزه در دنیا بیشترین کوشش و مخارج برای جلوگیری از آترواسکلروز و بیماری عروق کرونر صورت مي گيرد .اين درحالي است كه متاسفانه در كشور ما بیماریهای عروق کرونر بسیار شایع بوده وهمزمان باکاهش سن مبتلایان ، نخستين علت مرگ و میر نیزبه شمارمي رود که بادستیابی ایران به دانش تولید این دارو شاهد رشد سلامت قلبی وعروقی مردم خواهیم بود.

به گفته او ،یکی از عوامل مهم خطر زا برای سکته های قلبی، چربی خون بالا یا هایپر لیپیدمی است که شامل کلسترول و LDL می باشد که بایستی از كودكي کنترل شود.چنانچه چربي خون هم بالا باشد فرد حتماً بايد تحت درمان داروهای ضد چربی مثل استاتین قرار گيرد تا از ایجاد سکته های قلبی و مغزی جلوگیری شود.


دکترمسعود قاسمی رئیس انجمن آترواسکلروزکشور نیزاظهارداشت: با کشف و ساخت گروهی از داروها که در حال حاضر آنها را استاتین می نامیم تغییرات شگرفی در رسیدن به هدف درمانی یعنی کاهش چربی خون از نوع کلسترول بدست آمده است .مطالعات مکرر در مراکز متعدد قلبی و عروقی نیز نشان داد ه که این گروه داروها نه تنها با کاهش کلسترول خون شرایط عروق را بهبود میبخشند بلکه به طور مستقل موجب افت محسوس حوادث قلبی و عروقی شامل قلب ، مغز، کلیه و اندامها شده و نیز در صورت بروز حادثه حاد از عوارض و شدت آن می کاهند.

اوگفت :آخرین دستا وردهای تحقیقاتی نیز منجر به ارائه آخرین نسل از داروهای استاتینی به نام Rosuvastatin شده است که خوشبختانه در حال حاضر در ایران نیز به مرحله تولید رسیده است که بدون شک موفقیت بزرگی به شمارمی رود.چراکه این دارو می تواند یکی از درمان های بسیار ارزشمند در کاهش کلسترول و حوادث قلبی و عروقی محسوب گردد.

دکتر سید امیر رضویان ،مدیر عامل شرکت داروسازی دکتر عبیدی نیز گفت : شرکت عبیدی در مدت 70 سال سابقه فعالیت در صنعت داروسازی همواره کیفیت و نوآوری را سر لوحه کار خود قرار داده و مفتخر است برای اولین بار در ایران با تولید داروی رزوواستاتین ( یکی از پرمصرفترین داروی ضد چربی خون در جهان ) تحت نام تجاری "روپیکسون" ابزار نوینی در اختیار کادر پزشکی و بیماران برای کاهش کلسترول و LDL (چربی بد) و افزایش HDL (چربی خوب) قرار دهد..

او گفت:این داروکه تا به امروز توسط یک شرکت دارویی بریتانیایی تولید می گردید، برای اولین بار در ایران توسط شرکت داروسازی دکتر عبیدی در کنار دیگر داروهای کاهنده چربی خون همانند " آتوواست" (آتورواستاتین) با کیفیت بالا و هزینه درمانی مناسب ارائه می گردد.

4646

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 392278

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 6 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۸:۵۶ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۷
    0 0
    دانش تولید به هیچ دردی نمیخوره مهم اینه که بدون حمایت بتونی کاری رو ادامه بدی
  • بی نام A1 ۰۹:۱۷ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۷
    6 0
    وقتی به دانش چیزی دست پیدا می کنیم باید نگران باشیم چون درست مثل خودرو که با کیفیت شدیدا پایین تولید میشه . نمونه داخلی آنتی بیوتیک ها که هیچ کدوم تاثیر ندارن، فقط با تولید شدن و اصل حمایت از تولید داخلی فقط باغث گرون شدن چند برابری نوع خارجی میشن . البته چون آنتی بیوتیک در موارد بیماری حاد به کار می رن بی تاثیر بودنشون رو به چشم مردم حس می کنن. کسیکه داره نمونه خارجی میخره و کسیکه نداره مجبوره پولش رو برای یه داروی تقریبا بی اثر هدر بده . آتروواستاین چون برای بیماران مزمن قلبی عروقیه کسی هم نمی فهمه تاثیر کرده یا نه اصلا راهی هم وجود نداره برای سنجش تاثیرش جز مطالعه کنترل ترایال که باید حدود 20 سال حداقل مصرف کنندگان این دارو جدید تحت نظرگرفته بشن . خدا به خیر کنه
  • بی نام IR ۱۱:۱۹ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۷
    8 14
    شنیده ام که خوردن استاتین باعث شل شدن عضله قلب می شود که این هم دردسر دیگری برای ما میانسالان است.
  • الناز A1 ۰۸:۳۶ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۷
    17 6
    لطفا توضیح دهید قرص رزوواستاتین را چه زمانی از روز باید مصرف کنم چون هیچ جایی در این مورد توضیحی داده نشده.متشکرم