نسیم آنلاین نوشت:

ناظمی اردکانی گفت: ازدواج در دهه گذشته شیب نزولی و طلاق شیب کاهشی داشته است. با نرخ باروری ۱.۷ جمعیت کشور رو به کاهش است. میانگین سن ازدواج برای مردان به ۲۸ و برای زنان به ۲۳ سال رسیده است.

ناظمی اردکانی، رئیس سازمان ثبت احوال در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران، سه ماموریت اصلی سازمان را ثبت وقایع حیاتی چهارگانه و مهاجرت، ایجاد سهولت، دقت و سرعت در صدور اتقان اسناد هویتی ایرانیان در اقصی نقاط کشور و جهان و تولید و انتشار آمار انسانی و تحولات جمعیتی کشور برشمرد.

دکتر محمد ناظمی اردکانی یکی از نکات بسیار مهم و مورد تاکید که توسط سازمان ثبت احوال کشور پی گیری می شود را توجه و تبیین سیاست های کلی جمعیت ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری ( مد ظله العالی ) بیان کرد و کفت: این سیاست ها، بسیار جامع است و از نظر کیفی توسعه و تعالی انسانی در کشور تأثیرگذار خواهد بود.

ناظمی اردکانی گفت: نتایج بررسی های کارشناسی و حتی اذعان مجامع بین المللی نشان می دهد، کشور ایران با وجود قرار داشتن در فرصت طلایی پنجره جمعیتی، با چالش های عدیده ی جمعیتی مواجه خواهد بود که از آن جمله می توان به کاهش باروری، بر هم خوردن ساختار جمعیتی، کاهش سهم جمعیت جوان و سالمندی جمعیت، پدیده هایی نظیر تک فرزندی یا کم میلی به داشتن فرزند و نظایر آن اشاره کرد.

رییس سازمان ثبت احوال کشور گفت: در سالهای اخیر همواره شاهد افزایش سن ازدواج بوده ایم، به طوری که در سال 1392 شاهد میانگین سن 28 سال برای ازدواج آقایان و 23 سال برای ازدواج خانم ها بوده ایم و این هم یکی از عوامل تشدید کننده کاهش باروری است.

او گفت: در زمینه تأخیر ازدواج، سهم ازدواج آقایان در بالای 35 سالگی یعنی بالای سن متعارفی که در ثبت احوال ثبت می شود از 6.7 درصد با یک روند رو به افزایش به 8.8 رسیده است و در ازدواج خانم ها سهم ازدواج های بالای 30 سالگی از 6.3 درصد در کمتر از ده سال به 11.2 درصد یعنی نزدیک به 2 برابر رسیده است و این ها باز هم باعث کم شدن باروری می شود ( سنین20 تا 34 سالگی برای آقایان و سنین 15 تا 29 سالگی سن متعارف ثبت ازدواج در پایگاه ثبت احوال است .)

ناظمی اردکانی در زمینه تمایل به کم فرزندی نیز گفت: بررسی های آماری نشان می دهد 14 درصد خانواده های ایرانی بدون فرزند و 19 درصد فقط دارای یک فرزند بوده اند. یعنی در مجموع، 33 درصد به معنی یک سوم خانواده ها بدون فرزند یا حداکثر دارای یک فرزند هستند.

رییس سازمان ثبت احوال کشور گفت: البته این آمار در نسل های جدیدتر به مراتب نگران کننده تر است، به این صورت که 24 درصد بدون فرزند و 31 درصد فقط دارای یک فرزند هستند که در مجموع بسیار بیشتر از میانگین کشوری است.

او مسئله دیگر را افزایش طلاق در جامعه دانست و گفت: آمار طلاق سالیانه بالغ بر 160 هزار مورد می باشد و این زیبنده کشور ما نیست، متأسفانه طبق آمار، 14 درصد طلاق ها به علت نداشتن شناخت صحیح زوجین از یکدیگر مربوط به سال اول زندگی است و در بخش هایی از جامعه عوامل متعددی چون تغییرات سبک زندگی، تهاجم فرهنگی، کمرنگ شدن باورهای مذهبی و اخلاقی، رسومات غلط در زمان شروع ازدواج و . . . به افزایش آن دامن میزند .

رییس سازمان ثبت احوال کشور گفت: در این خصوص سازمان ثبت احوال با انتشار آمارهای مربوطه و با اعلام هشدارهای به موقع، این زنگ خطر را در جامعه به صدا درآورده که امید است با توجه به بینش مسئولین و مردم در فرهنگ سازی مناسب، از بروز چالشهای یاد شده پیشگیری شود.

 

45231

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 391900

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 11 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 9
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • امیر A1 ۰۹:۴۳ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۵
    29 0
    یعنی تقریبا روزی 438 مورد طلاق
  • msf A1 ۱۲:۱۶ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۵
    48 1
    شما که میگی دهد ۶۰خانواده ها ۶نفره بودند حساب اینو نکردی که اون موقع یک نفر کار می کرد ۶نفر نان میخوردند ولی الان باید ۶ نفر کار کنند تا یک نفر نان بخوره.خدا از باعث و بانی گرانی و تحریم و موانع ازدواج جوانان نگذره به حق علی
  • بی نام IR ۱۲:۳۳ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۵
    39 0
    خیلی از جوان ها به دلیل مشکلات اقتصادی فکر ازدواج را برای همیشه کنار گذاشته اند.
  • بی نام IR ۱۲:۳۷ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۵
    38 0
    مردم عصبی و افسرده اند. معلوم است که با این شرایط وقتی دو جوان از همین جامعه با یکدیگر ازدواج می کنند حوصله همدیگر را ندارند و به کوچکترین مشکلی به هم پرخاش می کنند و پس از مدت کوتاهی کار به جدایی می کشد.
  • شهاب A1 ۱۲:۵۵ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۵
    46 0
    توقع دارید از جهت نرخ موالید ایران هم یک کشور پر جمعیت مثل پاکستان و هندوستان بشه ؟ یا اینکه یک کشور متمدن و پیشرفته مثل ژاپن و سوئد و سوییس ؟ شما اول از همه وضع اقتصادی مردم رو مثل ملل پیشرفته دنیا بکنید، اونوقت ببینید مردم با چه شوقی خانواده تشکیل می دهند و بچه دار می شوند. نگاهی به وضع جمعیت و زندگی در استرالیا، نمونه بسیار ثابت شده ای هست. مسئولین محترم لطفاً از لای 2 تا سنگ، طلب آرد نکنند.... والاااااااااا
  • بی نام IR ۱۳:۰۴ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۵
    14 0
    چگونه میشود شناخت پیدا کرد در زمانه دورو پرور ؟
  • محسن A1 ۱۴:۳۰ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۵
    17 5
    با این شیب ملایمی که دولت بوجو اورده باید تا همین جا هم خدا رو شکر کنید میدونم منتشر نمیشه
  • ......... IR ۰۸:۳۴ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۷
    22 0
    آخه با این گرونی چه طور ازدواج کنیم چطور بچه داربشیم مگه بچه خرج نداره خودمون که داریم میسوزیم چرا یه نفر بیگناه هم تو این اتیش بسوزه؟ اون بالا نشستن از دل مردم بیچاره خبر ندارن که چطور باید شکم زن وبچشون روسیر کنند به نون تو سفره مون هم رحم نکردند آدمای حسابی بچه تو این زمونه هزار ویک امکانات می خواد نیست که مثل قدیم باشه خیر سرمون عصر تمدن و پیشرفت
  • بی نام A1 ۱۵:۱۵ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۸
    7 0
    گریم گرفت..........................همین