ایسنا نوشت:

یک فعال حوزه‌ی میراث فرهنگی گفت، قصد دارند بزرگترین خانه‌ی تهران (کاخ ثابت پاسال) را با ترفندهایی از جمله درگیر کردن برخی اعتقادات دینی عموم مردم با موضوع، تخریب و مجتمع‌های تجاری بسازند و به منافع کلانی دست پیدا کنند.

بزرگترین خانه‌ی تهران یا «کاخ ورسای ایران» هنوز درگیر حرف و حدیث‌هایی است که هر روز از سوی نهادهای مختلف مطرح می‌شود. مانند متولیان میراث فرهنگی که معتقدند این بنا تاریخی و ارزشمند نیست و در صورتی‌که کارشناسان‌شان تائید کنند، برای ثبت ملی‌اش اقدام می‌کنند؛ البته نظر سازمان نظام مهندسی درباره‌ی جلوگیری از تخریب این بنای تاریخی را نیز نباید دور از ذهن داشت، هرچند به نظر می‌رسد مالک این بنای تاریخی قصد دیگری برای ملک خود دارد.

یاشار سلطانی، یکی از نخستین کسانی که درباره‌ی «کاخ ثابت پاسال» به عنوان یک بنای تاریخی تحقیق و موضوع آن را مطرح کرد، درباره‌ی اتفاقاتی که در حال حاضر درباره‌ی این بنای تاریخی در حال اتفاق است، گفت: یکی از مهمترین مواردی که درباره‌ی این خانه باید مد نظر قرار گیرد، این است که چرا این خانه به عنوان یکی از بناهایی که صاحب آن پس از انقلاب فراری شده است و از سرمایه‌داران رژیم گذشته بوده، مصادره نشده است؟

او گفت: این بنا پس از آنکه مدتی در اختیار برخی نهادها بود، به شرکت صبامیهن فروخته شد و پس از آن، در اختیار فرد دیگری قرار گرفت و اکنون نیز شنیده می‌شود، در فضای این ساختمان پس از تخریب قرار است مانند برخی موارد مشابه پیش از این، مسجدی ساخته شود و بقیه فضای آن در قالب یک «مال» به مجتمع‌های تجاری چند منظوره تبدیل شود.

او ادامه داد: پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، افراد فاسد از کشور بیرون رانده شدند و قرار شد اموال‌شان به عنوان بیت‌المال به نفع کشور مصادره شود. حال این پرسش مطرح می‌شود که چرا چنین بنای مهم و ارزشمندی مصادره نشده و فقط از آن به عنوان یک بنا که به نهادی واگذار شده است، صحبت می‌شود؟ این پرسش مطرح می‌شود که شرکت صبا میهن با چه کسی معامله کرده است؟ آیا کسی که این کاخ در اختیارش قرار گرفته صلاحیت معامله را داشته است؟ و آیا مسیر قانونی برای آن طی شده است؟ چرا برای واگذاری این بنای تاریخی، اعلام عمومی نشده است؟

سلطانی توضیح داد: در 15 بهمن‌ماه 1386 رئیس سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری تهران در نامه‌ای به شهردار وقت منطقه سه تهران اعلام می‌کند که در پلاک ثبتی به شماره 3467/25789 قطعه 20 در خیابان آفریقا به مساحت 11 هزار و 542 متر مربع، در حال حاضر تعداد 141 اصله درخت مثمر و غیرمثمر، یک کُنده و یک تنه درخت و 22 اصله درختچه قرار گرفته و با توجه به مندرجات موجود در پرونده باغ محسوب می‌شود. سپس در دهم شهریور 1387 براساس مصوبه‌ای با عنوان تائید و تنفیذ رای کمیسیون بدوی، تشخیص باغات موضوع ماده هفتم(7) آیین نامه اجرایی احراز باغ بودن این ملک را با رای 14 نفر از اعضا شورای شهر تهران تصویب و به شهردار تهران ابلاغ می‌کند.

او گفت: این در حالی است که شرکت صبامیهن در سال 1388 به دیوان عدالت اداری شکایت کرد که چرا سازمان پارک‌های شهرداری تهران این مکان را به عنوان پهنه باغ در نظر گرفته است. هر چند آن‌ها موفق نشدند شکایت خود را در دیوان عدالت اداری جلو ببرند، چون دیوان شکایت را رد می‌کند. اما اتفاق جدیدی پس از رای دیوان رخ می‌دهد. در طرح تفضیلی جدید که شهرداری تهران تهیه کرده است، کاربری این بنا پهنه M تعریف می‌شود و زیرپهنه‌ی آن را M112 قرار می‌دهند؛ در صورتی که شرکت مهندس مشاور که موظف به تهیه طرح تفصیلی بود، باید گزارش می‌داد که موقعیت این پلاک به عنوان یک باغ تعریف شده و شورای شهر هم آن را تایید و به شهرداری تهران و شخص قالیباف ابلاغ کرده است.

او گفت: سوال اینجاست که چگونه این باغ به زیر پهنه M112 تبدیل شده و شرکت مشاور «شاران» به‌عنوان مجری طرح تفصیلی منطقه‌ 3 موظف بود آن را به عنوان یک لکه در داخل طرح مطرح و به شهرداری، سازمان میراث فرهنگی و سازمان فضای پارک‌ها و فضای سبز گزارش دهد.

سلطانی با طرح این پرسش که چرا شرکت مهندس مشاوری که طرح تفصیلی این منطقه از تهران را تهیه کرده، دقت نظر نداشته است که سازمان پارک‌ها این خانه را به عنوان باغ اعلام کرده و باید پاسخگو باشد که بر چه اساسی و با استناد به چه چیزی پهنه باغ ثابت پاسال را M112 رد کرده است؟ همچنین سهوی یا تعمدی بودن آن مشخص شود!

او گفت: در وضعیت کنونی به نظر می‌رسد اتفاقی که در شهر تهران در حال رخ دادن است، بسیار خطرناک است چون بناهای زیادی در طول سال‌های گذشته در این شرایط تخریب و به مجتمع‌های تجاری تبدیل شده‌اند.

 


45231

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 389459

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 4 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 22
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۱۰:۰۸ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۹
    90 0
    تازه يكي هم هست كه چشمش همه ميدانهاي تره بار رو گرفته و دونه دونه دارن به برج تبديل مي شوند 0تره بار فرحزاد جمالزاده درياسعادت آبادو....
    • بی نام IR ۱۵:۲۷ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۹
      59 0
      عجب بخور بخوریه.
    • بی نام IR ۰۹:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
      12 0
      میدان تره بار فرمانیه از همه گرانتره
  • بی نام IR ۱۰:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۹
    74 0
    شهر ريالي ديگر شورش را در اورده،چقدر خدمت رساني به بساز بفروش ها،يكمي هم به فكر مردم باشيد
  • بی نام US ۱۰:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۹
    57 2
    همه خوابند یا خودشان را به خواب زده اند
    • بی نام A1 ۱۳:۰۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۰
      32 0
      همه خوابند اما چنان دستشون در دستهای همدیگه گره خورده که نگو ونپرس/
  • بی نام IR ۱۱:۰۸ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۹
    86 0
    این کاخ میتواند پس از بازسازی و ثبت در آثار ملی بعنوان یکی از مجموعه کاخهای ریاست جمهوری مورد بهره برداری قرار گیرد تا ضمن حفظ و نگهداری بصور ت مفید مورد استفاده قرار گیرد. تا چایگاه آبرومندی برای مهمان عالی رتبه سایر کشورها قرار گیرد
  • بی نام A1 ۱۱:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۹
    59 0
    واقعا تو این مملکت هیچ ناظری نیست؟
    • بی نام IR ۱۵:۰۵ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۹
      22 3
      ناظر هست ولی زورش نمیرسه
  • بی نام A1 ۱۱:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۹
    46 1
    حالا خيلي مردم پول دارن برن خريد كنن ك ميخوان مجتمع تجاري درست كنن؟؟؟؟
    • بی نام A1 ۰۷:۵۰ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۰
      35 0
      من و شما پول نداریم اونایی که راه دزدی رو بلدن وضعشون خوبه ....
  • بی نام A1 ۱۴:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۹
    25 0
    راستش نمیدونم چی بگم دلم شکسته اول خبر سربازی رو خوندم که معنی واضحش اینه اگر اصول رو رعایت کنی باید بری سربازی وگرنه میتونی معافی بگیری یا بخری الان میبینم اینو نوشتید و ... اخه ما کجا زندگی میکنیم؟ یعنی شهردار نمیدونه اگر مجتمع تجاری نسازه نیازی به پارکینگ و اتوبان هم نداریم. من خودم ساکن اونجا نیستم ولی تصور کنید مردم اونجا تا دیروز یک باغ کنار خونشون بود از حالا یک مجتمع که پاتقو دختر پسرای جوون وپولداره
  • بی نام A1 ۱۵:۱۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۹
    86 1
    خوب شد که همه افراد فاسد را بیرون کردید و مدینه فاضلاب خود را ساختید
  • بی نام JP ۱۵:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۹
    0 39
    امیدوارم اینجوری نباشه ولی یه روی سکه هم اینه که شما دارید جهت دار این قضیه رو به صورت سفارشی دنبال میکنید،دلیلشم اینه که واسه مسائل مهمتر از این ،تا این حد دغدغه ندارید
  • ت IR ۱۵:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۹
    30 0
    شهردار و شهرداری یک برچسپ در منازل را نمیتوانند جلوگیری کنند . فکر میکنید لیاقت رییس جمهور شدن هم دارند.
  • پیمان IR ۱۶:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۹
    45 1
    صاحب این ملک تلویزیون ملی ایران را ایجاد کرد
  • ايران A1 ۱۸:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۹
    30 1
    مسابقه دزدي از مردم وبيت المال
  • هاشم IR ۰۸:۴۸ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
    1 21
    بسمه تعالي ثابت باسال بهايي بود باغش هم محل استراحت امثال خودش كسيكه دين را واعتقادمردم را سست كردامثال اين گونه افرادبودندلذابناهايشان نبايدميراث فرهنگي؟شودحال تخريب انرا هرطورتعبيركنندكاردرستيست كه ديرهنگام عملي ميشود.
    • کوروش A1 ۰۳:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
      13 0
      اعتقاد مردم را کسی که ادعای مسلمانی ندارد سست نمیکند،اعتقاد مردم را مسلمان نماهای فاسد سست میکنند.مسجدی که در این ملک غصبی ساخته شود جای نماز نیست،مال نامسلمان را تنها بجرم نامسلمانی نمیشه مصادره کرد،جرم ثابت چه بوده و در کدام دادگاه عادلی محکوم شده؟اگر ثروت داشتن جرم است که واسه هر یک ثروتمند دوران قبل از انقلاب الان ۱۰۰ ثروتمند داریم
  • توران A1 ۰۹:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
    12 0
    اين شهردار خيانتي كه به مردم كرد در تاريخ ثبت خواهد شد كافي است وضعيت الهيه و منطقه 22 و ساير مناطق را با چند سال قبل مقايسه كنيد اسمش به جز فاجعه شهري چيزي نيست
  • حامد IR ۱۰:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
    6 1
    کم کم دارم میفهمم که چرا الهه دروغ گفت
  • بی نام RO ۱۵:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
    8 0
    بخشي را مسجد مي سازند بقيه را مال . از خبر آنلاين تقاضا مي كنم درباره منطقه 18 ، شهرك وليعصر ، حوالي پارك قائم گزارشي تهيه كنند ، اينجا به كارگاه آموزش زمين خواري تبديل شده است . خانه هاي مردم را به اسم تعريض خيابان خريده و حال چاي آنها در حال ساخت پاساژ هستند . در مجاورت بوستان مخصوص بانواد مجتمع تجاري از حد حريم آن پارك بالا رفته به داخل آن ديد دارد ، پايانه اتوبوس شهرك را به كنار اين مجتمع تجاري انتقال داده اند . و از اين هم بگذريم كه كلا اين زمين ها سالها دست نخورده بوده و بدون شك فاقد سند بوده اند .