وزیر امور اقتصادی و دارایی از برنامه‌های این وزارتخانه برای مقابله با فساد خبر داد و گفت: تدوین شیوه‌های اصولی در این زمینه در دستور کار قرار گرفته است.

به گزارش ایرنا علی طیب‌نیا عصر شنبه در نشستی خبری که در محل وزارت امور اقتصادی و دارایی تشکیل شد، افزود: در همین راستا اقداماتی در بخش‌های مختلف نظیر سازمان امور مالیاتی و گمرک انجام شده است.

وی در همین ارتباط ادامه داد: از این پس براساس پایگاه اطلاعاتی که از جمع آوری اطلاعات مودیان مالیاتی برای بررسی گردش مالی آن‌ها و فعالان اقتصادی تشکیل شده، مکانیزم‌ها و شیوه‌های وصول مالیات براساس جدیدترین روش‌ها صورت می‌گیرد.

به گفته وی، مالیات علی الراس از نظام مالیاتی جمع آوری می‌شود و دیگر هیچ پرونده مالیاتی از این پس بدون اظهارنامه مورد رسیدگی قرار نخواهد گرفت.

وزیر اقتصاد درباره گمرک نیز گفت: استفاده از روش‌های جدید مبتنی بر فناوری اطلاعات در گمرک در دستور کار قرار گرفته است.

وی ادامه داد: با اجرای این سیستم، درآمدهای دولت در بخش گمرک 120 درصد افزایش یافته و فساد در این بخش با کاهش مطلوبی مواجه شده است.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه در جامعه ای که از طریق روش های مفسدانه درآمدهای گزاف به سهولت بدست بیاید، روحیه خلاقیت لطمه خواهد خورد، گفت: همین موضوع هم بر رشد اقتصادی تاثیر دارد و سبب رواج فساد می شود ضمن آنکه با عدالت اجتماعی نیز سازگار نیست.

وی با اشاره به اینکه مقابله با فساد و افزایش شفافیت و سلامت مالی و اداری از انضباط ویژه ای برخوردار است، افزود: در این وزارتخانه برنامه راهبردی تنظیم شده که هفت اولویت دارد که مهمترین آنها افزایش شفافیت سلامت، انضباط مالی و اداری و ایجاد و یکپارچه سازی سامانه های اطلاعای و مدیریتی است.

طیب نیا ادامه داد: در مقوله مبارزه با فساد سه رویکرد کلی قابل تصور است، رویکرد اول غوغاسالاری و جنجال آفرینی در رسانه های مختلف است که به صورت مکرر در رسانه ها مبارزه با فساد را با ذکر مصادیق باید مطرح کنیم، این رویکرد پشت تریبونی نام دارد که صرفا با مصادیق و جنجالی برخورد می کند.

این عضو کابینه دولت یازدهم با بیان آنکه از رویکرد مذکور نتیجه ای بدست نمی آید، گفت: رویکرد دوم می تواند تبیین آیین نامه و مقررات مختلف باشد، این رویکرد هم بعد از وقوع رخداد می تواند به آن بپردازد، البته رویکرد سوم که می تواند در این مورد انتخاب کرد، روش بنیادی و سیستمی است چرا که این رویکرد نگاه پیشگیرانه دارد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی البته این را هم مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد که دو رویکرد نخست با نگاه دولت سازگار نیست چرا که نگاه جنجالی و غوغاسالار جز ابهام زایی نتیجه مفیدی ندارد لذا باید رویکرد سیستماتیک اتخاذ و در برنامه های خود لحاظ کنیم.

وی با بیان اینکه در برنامه های وزارت اقتصاد روش های اصولی مبارزه با فساد بکارگرفته شده است، تصریح کرد: ساده سازی تدوین قوانین و مقررات از مهمترین اقدامات اجرایی در این راستاست چرا که تولید قوانین و مقررات در این مسیر بسیار بالاست، شاید گزافه نباشد بگوییم رتبه اول را در این مورد در سطح جهان داریم.

طیب نیا با اشاره به اینکه هیچ ابر رایانه ای در دنیا نمی توان پیدا کرد که این حجم قوانین و مقررات را در سطح کشور ما در کنار هم جمع کند، افزود: قوانین متعدد و متناقض و همپوشان داریم؛ از همین رو بازنگری در مقررات از مهمترین اقدامات اجرایی وزارت اقتصاد بوده است.

این عضو کابینه دولت یازدهم کوچک سازی و شفاف سازی و هوشمندسازی دولت با استفاده از روش های الکترونیک را از دیگر ضرورت های اجرایی برای مبارزه با فساد برشمرد و گفت: برای مبارزه با فساد باید دولت را کوچک و دخالت های دولت را در اقتصاد کم کرد و امور را از طریق روش های الکترونیکی انجام داد.

وی با بیان اینکه یکی از حوزه هایی که همیشه در معرض فساده بوده و هست سازمان امور مالیاتی است و گمرک نیز می تواند در معرض این شرایط قرار بگیرد، تصریح کرد: البته در این مورد نظام جامع مالیاتی سال هاست در دستور کار این سازمان قرار گرفته و در این دولت به آن سرعت بیشتری داده شده است. تاکنون 32 پروژه برای اینکه مالیاتی از وضع عادی به مطلوب برسد نیز اجرایی شده است.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به اینکه الان در شرایطی هستیم که بخش عمده ای از این پروژه انجام شده و در برخی استان ها نیز به صورت آزمایشی اجرا شده است، افزود: در این سیستم تغییراتی نیز در روند شناسایی و وصول درآمد شکل می گیرد؛ الان اعتراف می کنیم مالیات براساس اطلاعات از درآمدها و هزینه ها دریافت نمی کنیم و وصول مالیات شفاف و براساس علم و آگاهی نیست.

طیب نیا البته از راه اندازی پایگاه اطلاعاتی مودیان مالیاتی خبر داد و گفت: در این سیستم بنا داریم روش های مالیاتی بر اساس استانداردهای بین المللی اصلاح شود؛ هیچ پرونده مالیاتی بدون اظهارنامه انجام نمی شود؛ سیستم کاملاً الکترونیکی می شود و رسیدگی به پرونده به صورت یک خط تولید توسط ماموران و در نقاط جغرافیایی مختلف انجام می شود. با این سیستم ارتباط چهره به چهره ماموران مالیاتی به طور کامل قطع می شود.

وی با بیان آنکه در گمرک نیز کار مشابهی انجام شده و در حال تکمیل است، تصریح کرد: در حال حاضر سیستم گمرک با استفاده از روش های جدید و مبتنی بر فناوری های جدید اجرا می شود. با اجرای این سیستم درآمدهای دولت 120 درصد افزایش یافته است.

وزیر اقتصاد ضمن تاکید براینکه اصلاح شیوه ها و روش های کاری یکی از مقولاتی است که در مبارزه با فساد نقش اساسی دارد، ادامه داد: انتشار آزاد اطلاعات چشم اسفندیار فساد است برای مقابله با فساد باید اطلاعات به صورت کامل منتشر شود و در دسترس مردم قرار گیرد. باید به سمتی برویم که تمام مزایده ها و معاملات دولتی به صورت برخط در اختیار مردم قرار گیرد.

این عضو کابینه دولت یازدهم رقابتی سازی را از دیگر ابزارهای مبارزه با فساد برشمرد و افزود: رانت های فروش نفت که یکی از آنها ارز چند نرخی است، طبیعتاً کسی که ارز ارزان می گیرد، سود می برد. سودهای ترجیحی و متعدد در نظام بانکی نیز شرایط را به گونه ای می کند که کسی که به منابع ارزان دسترسی پیدا کند، سود سرشار می برد.

ایجاد بستر یکپارچه تبادل اطلاعات اقتصادی از دیگر اقدامات اجرایی وزارت اقتصاد برای مبارزه با فساد است که طیب نیا در این نشست از آن نام برد و توضیح داد: هیچ تبعیض اطلاعاتی نباید به سود بخش های دولتی و غیردولتی وجود داشته باشد بلکه در یک فضای رقابتی تمام آحاد ملت باید از اطلاعات استفاده کنند.

طیب نیا با تاکید بر اینکه اگر الان کسی اظهارنامه مالیاتی خود را به درستی و صادقانه بیان کند، ضرر می کند، افزود: خودم این را تجربه کردم؛ این سیستم عادلانه نیست، با تجمیع و مبادله اطلاعات زمینه شناسایی درست مودیان فراهم می شود.

وزیر امور اقتصادی و دارایی ضمن اشاره به اینکه سامانه ای برای انجام الکترونیکی و شفاف کامل فعالیت های خزانه انجام شده است، ادامه داد: در حوزه بیمه هم سامانه بیمه‌ای راه‌اندازی شده و امکان تبادل اطلاعات و انجام تمام عملیات به صورت یکپارچه فراهم می‌شود.

وی گفت: آئین‌نامه‌ها و نرم افزارهای لازم برای مبارزه با پولشویی فراهم شده است، هرگونه معامله مشکوک به صورت آنلاین به مرکز اطلاعات مالی گزارش می‌شود و تمام چرخه مرتبط با هم در مبارزه با پولشویی قابل پیگیری است.

 

45503

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 388773

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 9 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 11
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۲:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۵
    27 0
    از پارسال همش صحبت از بدهکاران بزرگ بانکی و افشای نام اونهاس چی شد؟ از گرفتن مالیات از برخی افراد و موسساتی که درآمد کلانی دارند ولی مالیات نمیدن صحیتی شده ولی چی شد؟ ساختار که مشکل داشته باشه فساد هم همیشگیه
    • بی نام IR ۱۸:۰۵ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۵
      9 0
      با این همه مشکلات اقتصادی دیگه این همه فساد اقتصادی رو کجای دلمون بزاریم؟
  • بی نام A1 ۱۶:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۵
    3 0
    بشنويد ................اما ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟باور نكنيد خلاصه و مفيد
    • محسن IR ۱۰:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۶
      3 1
      آقای طیب نیابرای اینکه مردم باورکنندباید زودتردولت الکترونیک رادرتمام سازمانهای دولتی پیاده کنیدومردم رااز دست یکسری ازکارمندان کم کارورشوه بگیرخلاص کنید.اداره ثبت اسنادواملاک و گمرکات ووزارت بازرگانی واداره مالیات وشهرداریها و بانکهاو استاندارد وتمام جاهایی که بنحوی مجوزصادرمیکنند بایدمکانیزه وآنلاین شوندونیز بادادن کارتهای الکترونیک بجای دفترچه درمانی میتوان مطبها وداروخانه هاوآزمایشگاههاوبیمارستانهاو... راباهم لینک کردوازتوزیع صحیح دارو وخدمات بصورت آنلاین باخبرشدوجلوی مفاسدوکم کاریها راگرفت .مطمئنا خدمتی ماندگارازدولت خواهدبود.
  • عباس IR ۱۸:۵۹ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۵
    11 0
    فساد 12هزار ملیاردی چی شد به کجا رسید
  • بی نام A1 ۱۹:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۵
    16 0
    چرا از اختلاس دوازده هزار ملياردى كه وزير گفت مطلبى نزديد ؟
  • فرشاد A1 ۲۰:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۵
    10 1
    آقای طیب نیا در اینکه شما به دنبال اصلاح امور هستید شکی نیست ولی اگر بخواهید در این راه موفق شوید و مردم را نیز با خود همراه کنید باید از دانه درشتها شروع کنید ، باید منتظر باشیم و ببینیم
  • مهرداد IR ۰۴:۵۴ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۶
    3 0
    استاد محترم اگر مرد عملی و شعار نمیدهید پالایش اساسی را از واحدهای زیر مجموعه خود خصوصا سازمان خصوصی سازی شروع نمایید ، سازمانی که لانه عده ای مفسد از رییس سازمان تا معاون معزول وی تا مدیرانی که همه دست در جیب بیت المال دارند مثل مدیر نظارت و ارزیابی او که با همسویی و همدستی با رانت خواران ویژ ه خوار وحتما با ارتشا و اختلاس با یغما بردن اموال این مردم شرکتها را به بهایی نازل به چپاول میبرند . خدا از سر تقصیرات عامدانه آنان نگذرد .
  • يك اقتصاد خونده A1 ۰۵:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۶
    3 1
    اصلاح نظام مالياتي كشور موجب كاهش وابستگي دولت به درآمد هاي نفتي، شفافيت مالي، كاهش بي انظباتي هاي مالي و افزايش عدالت اجتماعي مي شود، اگر فقط همين بحث رو آقاي طيب نيا بتونن به نحو احسن تو كشور انجام بدن كارشون حرف نداره.
  • بی نام US ۰۵:۳۶ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۶
    1 0
    انتشار اخبار با سانسور در خبر آنلاین. پس خبر مربوط به اختلاس رو خبر آنلاین تکذیب میکنه؟‌ اون هم با سانسور حرفهای وزیر؟
  • بی نام A1 ۰۵:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۶
    2 0
    مالیات بنگاه های اقتصادی دولتی وشبه دولتی چه می شود؟