۰ نفر
۲۰ آبان ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۸
میراث فرهنگی و طبیعی آب گمیشان چیست؟

تحقیقات میدانی پژوهشکده مردم شناسی با مطالعه میراث طبیعی و فرهنگی آب در منطقه گمیشان به سرپرستی صدیقه فاتحی و اعظم موسوی آغاز شد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و به نقلاز روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری این تحقیق که از جمله در ابعاد شهری خود، به موضوع آب و فرهنگ مصرف در منطقه نیز می پردازد ؛با توجه به اهمیت مسأله آب و مدیریت منابع مرتبط باآن و جایگاه فرهنگی عنصر کلیدی آب در توسعه پایدار از سوی پژوهشکده مردم شناسی به عنوان یکی از طرح های تحقیقاتی سال 1393 انتخاب شده است .

این تحقیق با حمایت فرمانداری گمیشان و در قالب تحقیقات مشترک پژوهشکده مردم شناسی با نهادهای مهم کشور انجام می شود.

گمیشان یا گمیش تپه در سال 1388 از شهرستان ترکمن جدا شده و "شهرستان گمیشان " نامیده شد.

نام محلی شهر گمیش تپه از واژه ترکمنی گمیش دفه به معنی "تپه نقره ای " گرفته شده است.

این شهر یکی از قدیمی ترین شهرهای ترکمن نشین شمال ایران است که پیشینه تاریخی کهن دارد و ترکمن ها صددرصد جمعیت آن را تشکیل می دهند.

این منطقه از زمان اشکانیان تا دوران اخیر تأمین کننده بخشی از نیازهای قاره اروپا بوده است.

دیوار دفاعی گرگان مربوط به دوره ساسانیان که پس از دیوار چین بزرگترین دیوار جهان نامیده می شود از شهرستان کلاله آغاز و باطی حدود 200 کیلومتر در گمیشان به دریا منتهی می شود.

۴۷۴۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 384814

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 5 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محسن رحمتی IR ۰۶:۳۰ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۱
    2 4
    والله از وقتی تاریخ یاد میدهد گمیش همان گاومیش است و تپه همان تپهگاومیش های منطقه هم این را تایید میکنن. شما این تپه نقره ای را از کجا اوردید و در کجای منطقه چنین چیزی وجود دارد؟ترکمن ها برادران و هموطنان ما هستند ولی تحریف نام یک منطقه اصلا احترام به انها محسوب نمیشود.
  • محمود مرادی گمش تپه IR ۱۸:۱۶ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۷
    0 0
    دوست عزیز .ضمن عرض ارادات نام اصلی شهر من به زبان ترکمنی کمیش دپه یا همان تپه نقره ای است که در حال حاضر با تابلوی گمیش تپه بر سر شهرداری این شهر و در اسناد رسمی وزارت کشور به این نام شناخته می شود که تا اینجا ی امر مورد قبول مردم و آگاهان منطقه است . اما شاهکار جالب این است که این شهر در حال حاضر به نام گمیشان شناخته می شوم که حقیر فرهنگی علاقمند به زادگاهم ، به جرات اعلام می نمایم که این نام در چهار چوب مطالعات تاریخی و ادبیاتی ،فاقد بار معنایی و تاریخی برای این شهر می باشد که به کررات در جراید و فضای مجازی بدان اشاره نموده ام . www.mdmoradi.blogfa.com