ایسنا نوشت:

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران گفت: ایران به عنوان بزرگترین دارنده ذخایر گاز طبیعی جهان قصد دارد تولید گاز خود را تا سال ۲۰۱۷ میلادی به روزانه یک میلیارد متر مکعب برساند که عمدتا از میدان پارس جنوبی خواهد بود.

حمیدرضا عراقی مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در گفت‌وگو با بلومبرگ گفت: ایران در حال حاضر روزانه ۵۵۰ میلیون متر مکعب گاز تولید می‌کند و کار روی چهار فاز پارس جنوبی تا ماه مارس روزانه ۱۰۰ میلیون متر مکعب به این رقم خواهد افزود.

وی افزود: پیش بینی ما این است که در زمستان امسال تولید گاز طبیعی ایران به ۶۸۰ میلیون مترمکعب خواهد رسید که شامل تولید میادین به جز پارس جنوبی خواهد بود. وی این ذخایر گازی اضافی را معرفی نکرد.

عراقی خاطرنشان کرد: در سه سال آینده برنامه ما این است که تولید خود را به یک میلیارد متر مکعب در روز برسانیم.

اقتصاد ایران به دلیل تحریم‌های بین‌المللی تحت فشار قرار گرفته و درآمد صادرات نفتی نسبت به سال ۲۰۱۲ کاهش یافته و مشکلات مالی شرکت ملی گاز ایران تلاش‌های این کشور برای توسعه منابع گازی را پیچیده کرده است. در شرایطی که ضرب‌الاجل ۲۴ نوامبر برای حصول توافق هسته‌ای جامع با قدرت‌های جهانی نزدیک است، ایران به دنبال لغو این محدودیت‌های سرمایه‌گذاری خارجی در بخش انرژی است.

عراقی گفت: حتی اگر تحریم‌ها پابرجا ماند، ‌ایران قصد دارد که به هدفگذاری گازی خود برای سال ۲۰۱۷ دست پیدا کند.

پارس جنوبی به همراه میدان شمالی قطر بزرگترین ذخایر گاز جهان را تشکیل می‌دهند.

ایران روزانه ۳۰ میلیون مترمکعب گاز طبیعی را عمدتا به ترکیه صادر می‌کند و قراردادی را برای تامین نیروگاه‌های برق عراق تا ماه آوریل امضا کرده است. صادرات گاز به عراق در سه سال آینده به روزانه ۲۵ میلیون متر مکعب افزایش خواهد یافت.

عراقی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ما تنها یک قرارداد برای تامین بغداد داریم. براساس نتایج گفت‌وگو بین دو کشور، ایران می‌تواند عرضه خود را به خریداران در استان جنوبی بصره و منطقه کردنشین شمال این کشور در صورتی که توسعه دهد.

وی تاکید کرد: ایران نگران وخامت اوضاع امنیتی در عراق نیست، زیرا این مسائل مربوط به عراق است. اگر آن‌ها آماده دریافت گاز باشند ما آماده صادرات گاز به این کشور هستیم. اگر آن‌ها نتوانند نیز ما می‌توانیم از این گاز برای مصرف داخلی خود استفاده کنیم.

ایران همچنین قراردادی به ارزش یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار با پاکستان برای عرضه روزانه ۲۱.۵ میلیون متر مکعب گاز طبیعی به این کشور دارد. این پروژه به دلیل عدم احداث بخش پاکستانی خط لوله و به دلیل مشکلات مالی پاکستان متوقف شده است.

 

17503

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 383689

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 6 =