ایسنا نوشت:

یک فعال مدنی محیط زیست گفت: بزرگ‌ترین طومار امضای شده در حمایت از زاینده رود به طول 600 متر به دفتر مقام معظم رهبری و همچنین نهادهای بین المللی مانند یونسکو ارسال خواهد شد.

سید محمود موسوی گفت: بقای پل‌های تاریخی اصفهان به جریان یافتن آب است چرا که ملات ساروج به کار رفته در آن با حرکت آب حفظ می‌شود. یونسکو در ماجرای کوتاه کردن برج جهان نما و حفظ میدان نقش جهان از فشار به شهرداری اصفهان ذره‌ای نکاست تا به هدف خود رسید بنابراین می‌توان از این نهاد جهانی برای نجات پل‌های ارزشمند و تاریخی اصفهان نیز کمک گرفت.

او با بیان اینکه یونسکو باید به احیای زنده رود و تالاب گاوخونی بر اساس مفاد کنفرانس جهانی رامسر اقدام کند، گفت: نارضایتی از خشکی زاینده رود درد مشترک تمامی اقشارو مشاغل استان اصفهان است و تهیه این طومار در راستای رساندن صدای مردم به تمامی مسئولان ارشد کشوری است.

این فعال مدنی با اشاره به مشکلات روانی و اجتماعی ناشی از خشکی این رودخانه گفت: این طومار بیان حق خواهی مردم اصفهان بر اساس اصول دموکراسی و پرهیز از هرگونه خشونت و اعتراض است زیرا نارضایتی‌های موجود می‌تواند موجب تشنج در سطح جامعه شود و باید این اعتراض مردمی از طریقی منطقی و بدور از خشونت نشان داده شود.

موسوی با بیان اینکه از تیرماه امسال تاکنون 30 قطعه طومار به طول 20 متر و در مجموع به طول 600 متر امضا جمع آوری شده است که برابر طول حدودی شش زمین فوتبال است، ادامه داد: در مراحل اولیه جمع آوری امضا از استانداری، شهرداری، نمایندگان مجلس، سازمان‌های مردم نهاد و مدافع محیط زیست صورت گرفت و پس از آن طومار در کنار سی و سه پل و پل خواجو برای عموم مردم گذاشته شد.

او ادامه داد: برآوردی که در زمان جمع‌آوری امضاها انجام شد نشان می‌دهد، حدود 40 درصد حامیان احیای زنده رود غیر اصفهانی هستند. کرانچار مربی سابق سپاهان نیز جزو همین افراد بود و متعاقب امضای تیم سپاهان این بحث مورد توجه برنامه ورزشی 90 قرار گرفت.

این فعال محیط زیست ادامه داد: یکی از بازخوردهای این طومار در سطح ملی توجه تمامی وزرا و معاونان رییس جمهور در سفر اخیرشان به اصفهان بود که همگی درهر لحظه از دغدغه دولت برای احیای زاینده رود سخن می‌گفتند.

موسوی با بیان اینکه احیای زاینده رود دغدغه مقام معظم رهبری نیز است، گفت: خشکی تالاب گاوخونی خطری بالقوه در مرکز کشور است و فقط نابودی زراعت و پل‌های تاریخی اصفهان را به دنبال ندارد بلکه خشکی کامل تالاب موجب پراکندگی ریزگردها به استان‌های همجوار می‌شود.

او با بیان اینکه فقط 10 درصد دلیل خشکی زنده رود از خشکسالی است، گفت: مدیرت غلط و بی‌حرمتی به حق‌آبه‌های تاریخی این رودخانه وضعیت فعلی را به وجود آورده است چرا که همواره آب رودخانه در اختیار کشاورزان بوده و تالاب گاوخونی هم سهم خود را می‌گرفته است.

او گفت: سهم حق‌آبه‌های زاینده رود در قباله نکاح زنان شرق اصفهان به ثبت رسیده است حال جای تعجب است که چگونه در سال‌های اخیر این حق را به جای دیگر انتقال داده‌اند؟!
موسوی با بیان اینکه اصفهان در زمان جنگ پذیرای 80 هزار نفر از خانواده‌های خوزستانی بودند که هم خانه خود را از دست داده بودند و هم داغدار شهدای خود بودند، ادامه داد: در حال حاضر چند سایت در خوزستان مدام به منفی بافی و تحریک مردم در بحث انتقال آب به اصفهان مشغول هستند در حالی که هیچ‌گاه مردم اصفهان خواستار تمامی آب کارون و نابودی آن رودخانه نبوده‌اند بلکه فقط بخشی از آن را برای نجات زنده رود می‌خواهند.

او گفت: وزیر نیرو از دیدگاه مردم اصفهان باید استیضاح شود چرا که وی به عدالت رفتار نمی‌کند و بدون هیچ منطقی و فقط بر اساس اعتراض چند نماینده پروژه‌های انتقال آب بهشت‌آباد و تونل گلاب دو را متوقف کرده است.

 

 

17231

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 378591

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 14 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 11
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۷:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۰
    33 82
    چرا یونسکو؟ مصرف اب شان را مدیریت کنند و کشاورزی شان راکنترل نمایند والبته این همه صنایع را دور خودشان جمع نکنند مشکل شان حل می شود.
    • دست اند رکار A1 ۰۹:۰۰ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۰
      24 2
      انشااله به زودی تمامی برداشتهای غیرمجاز در بالادست که با پمپهای قوی انجام میشود توسط مراجع قانونی متوقف خواهد شد و آب به زاینده رود برمیگردد.
  • مهدی A1 ۰۷:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۰
    69 13
    زنده باد زنده رود...
  • بچه اصفهان A1 ۰۸:۲۳ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۰
    57 25
    زاینده رود حق ما و شهر ماست که مدتهاست از ما دریغ میشه و ما نمیدونیم چرا ؟؟؟؟؟
    • محمد IR ۱۰:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۰
      15 10
      هست اما زمانی که به حق خودتون قانع باشین نه از کارون که برای خود ما خوزستانی ها هم کافی نیست اب ببرین ما اب کم داریم بعد می خواین همین رو هم ببرین کثیفی اب اهواز غیر قابل انکاره اصلا برای ما هم کافی نیست اگه ازش ببرین دیگه نمیدونم باید چه کنیم باید اب معدنی از اون به بعد بخوریم در ضمن نباید یه رود تاریخی رو فدای یه رود تاریخی دیگه کرد
  • حامد A1 ۱۰:۵۳ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۰
    13 9
    هر کاری میکنین کنین از آب کارون مایه تذارین لطفا
  • فاطمه A1 ۱۶:۲۶ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۰
    18 5
    موسوی با بیان اینکه اصفهان در زمان جنگ پذیرای 80 هزار نفر از خانواده‌های خوزستانی بودند که هم خانه خود را از دست داده بودند و هم داغدار شهدای خود بودند، ادامه داد: در حال حاضر چند سایت در خوزستان مدام به منفی بافی و تحریک مردم در بحث انتقال آب به اصفهان مشغول هستند در حالی که هیچ‌گاه مردم اصفهان خواستار تمامی آب کارون و نابودی آن رودخانه نبوده‌اند بلکه فقط بخشی از آن را برای نجات زنده رود می‌خواهند. زمان جنگ مردم جنگ زده ی خوزستان اومدن مهمانی، شما هم مهمان‌ نواز ... خیلی هم تشکر.ولی خاک اصفهان رو که جابه جا نکردیم ما شما هم که الان جنگ‌زده‌ی خشکسالی هستید،ما به اندازه کافی مهمان نوازیم.شما هم بفرمایید سر سفره کارون. نه که رگ گردن کارون رو بزنید.سالهاست آب کارون جابجا میشهدیگه بسه
  • حمید IR ۰۳:۲۵ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۲
    7 4
    باسلام. مجلس محترم باید وزیر نیرو رابرای عدم توانایی در مدیریت آب و ایجاد این همه تنش وضایع کردن حقوق شهروندان اصفهان استیضاح نماید.
  • ابی RO ۰۷:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۲
    7 4
    کارون مال ماست بی عرضه گی دیگرانو که نباید با کارون ما سرپوش بزارین
  • ماهان IR ۱۲:۵۳ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۲
    9 1
    باسلام.من کارشناس محیط زیست هستم از استان خوزستان.همانطور که در زمان جنگ برای حفظ میهنمان باهم جنگیدیم ومشکل خوزستان مشکل همه کشور بود،الان هم باید به فکر هم استانیهای دیگرهم باشیم.البته مسئولین استانذاصفهان باید با دور کردن صنایع آبخوری بالا مثل فولاد و تغییر در نحوه کشت و کار آب زاینده رود را مدیریت کنند.
  • فردین IR ۲۰:۰۴ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۲
    5 7
    یونسکو بچه نیست که با سیاه نمایی اصفهانیا گول بخوره و بخواد محیط زیست دو استان را فدای صنایع و برنجکاری اصفهان بکنه