مهر نوشت:

وزیر بهداشت، درباره نگرانی دانشجویان علوم پزشکی نسبت به پذیرش دانشجوی پولی در گروه علوم پزشکی گفت: آن نقصی که در گذشته وجود داشته است و صرفا پول مبنای پذیرش می توانسته باشد دیگر وجود ندارد و دانشجویانی که امسال در پردیس های خودگردان پذیرفته شده اند رقابت سختی را گذرانده اند.
دکتر سید حسن هاشمی درباره اعتراضاتی که در زمینه پذیرش دانشجو در پردیس های خودگردان دانشگاه های علوم پزشکی گفت: پذیرش در پردیس های خودگردان قانون است و همه ما باید به قانون مصوبه مجلس شورای اسلامی احترام بگذاریم.

او گفت: در عین حال امسال وزارت بهداشت تمهیداتی را پیش بینی کرد و بازنگری در آیین نامه انجام شد که اگر در پذیرش دانشجویان دقت کنید خواهید دید که این افراد جزء برجسته ترین ها هستند. برخلاف برخی از مواردی که نقصی وجود داشته است در گذشته، افرادی پذیرش شده اند که می توانستند در سایر دانشگاه های کشور هم پذیرفته شوند.

وزیر بهداشت گفت: آن نقصی که فکر می کردند و تجربه کردند و در گذشته وجود داشته است و صرفا پول مبنای پذیرش می توانسته باشد دیگر وجود ندارد و من مطمئن هستم که رقابت آنها با افرادی که از آموزش نسبتا رایگان استفاده می کنند، سخت خواهد بود.

هاشمی یادآور شد: تقریبا همه دانشگاه های برجسته دنیا به این مسیر رفته اند و سعی کرده اند با شهریه اداره شوند و بخشی از درآمدشان از شهریه ها بوده است. ما آرزو می کنیم که دانشگاه های کشور به تدریج از نظر مالی به دولت وابسته نباشند.

او گفت: امیدوارم که رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه را از این بابت به استقلال کامل برسانند و یکی از مسیرهای آن همین است. فکر می کنم ارزش و فوایدش اگر قانون رعایت شود و به قول برخی غیر از مواد قانونی مواد دیگری در آن دخیل نباشد، در درازمدت به نفع دانشگاه خواهد بود.

او در پاسخ به این پرسش که با اجرای این کار آیا باید با آموزش رایگان خداحافظی کنیم، گفت: با هیچ چیز نباید خداحافظی کنیم. اینها جزء داشته های ما و درج در قانون اساسی ما است. هرگز خداحافظی نمی کنیم.

وزیر بهداشت گفت: اما بخشی از صندلی ها را همچنان که قانون حکم کرده به میزان 20 درصد را به پذیرش شهریه ای اختصاص می دهیم.

هاشمی درباره اعتراض فارغ التحصیلان رشته دندانپزشکی که در جلوی مجلس شورای اسلامی تجمع کرده اند، گفت: یک سقفی برای جایابی دانشجویان دندانپزشکی تحصیل کرده در خارج از کشور گذاشته اند که این میزان 10 درصد ظرفیت دانشگاه ها است. من شب گذشته پیگیری کردم که اگر دانشگاهی بیشتر از آن 10 درصد امکان اش را داشت و این دانشجویان را پذیرفت وزارت بهداشت موافقت کند.

او در پاسخ به اعتراض این افراد نسبت به آزمون جایابی گفت: در مورد آزمون کوتاه نمی آییم. پزشکی و علوم پزشکی جان مردم است و مردم به ما چنین اجازه ای نمی دهند. ما در طول تحصیل خودمان و اطرافیان مان خیلی سخت گیر بودیم. یک زمانی شرم و حیا در آموزش بیشتر از امروز بود. کسی که از 20 نمره 8 هم نیاورده است چطور می توان به او اجازه داد که در وزارت بهداشت و دانشگاه های کشور بدون تمدید دوره ادامه تحصیل بدهد یا برود مقطع بالاتر.

وزیر بهداشت گفت: ما در آموزش همانند بحث غذا چون با جان مردم سر و کار دارد، با هیچ کسی نه رودربایستی داریم و نه تحت فشار تصمیم می گیریم. تا روزی که بناست من و همکارانم ادامه خدمت داشته باشیم در این مورد سختگیر خواهیم بود.

او گفت: البته آنچه واقعا مدنظر من است به عنوان معلم، متاسفانه انجام نمی شود. در دبستان و دبیرستان کسی که نمره پایین تر از 10 می گیرد تجدید محسوب می شود و باید دوباره درس را بخواند و امتحان دهد. اینکه می گویم متاسفانه در این بخش است که در برخی امتحانات نمره پایین تر از 8 هم قبول می کنند. شما اگر فرد بی سوادی را با این تعداد سئوال سر جلسه آزمون بنشانید و تصادفی بر اساس قانون احتمالات به آنها پاسخ دهد نمره 4.5 را می گیرد بنابراین ما باید چه کسانی را قبول کنیم.

هاشمی گفت: حال می خواهند جلوی مجلس یا هر جای دیگر جمع شوند. وزارت بهداشت در این زمینه کوتاه نمی آید.

 

45231

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 376826

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 12 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 12
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۹:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۱
    51 31
    درود بر وزير مقتدر و كاردان
  • بی نام A1 ۰۹:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۱
    50 45
    كار بسيار خوب است بسياري از كساني كه به فليپين رفتن فقط به دليل تمكن مالي بوده وخيلي ازاونها به سختي ديپلم گرفتن
  • همایون A1 ۱۰:۱۳ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۱
    39 16
    انصافا کارش درسته این آدم . . .
  • بی نام A1 ۱۰:۲۰ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۱
    39 28
    با تشکر وقدردانی از وزیر محترم بهداشت که به فکر سلامت هموطنان هست
  • بی نام A1 ۱۱:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۱
    23 35
    دانشگاه اگر قرار باشد از نظر مالی به دولت وابسته نباشد،چه کند؟ دلالی کند؟ دلار بفروشد؟فوتبالیست بشود؟ خب باید شهریه بگیرد،و با این روند،این دانشگاه است که از خیل عظیمی از استعدادها که تنها جرمشان،نداشتن پدر پولدار است،محروم خواهد شد و بدین ترتیب،جامعه پزشکی و در نهایت،مردم،آسیب خواهند دید. جناب وزیر هم به خوبی میدانند که در بسیاری از ممالک،دولت هزینه تحصیل دانشجو را میپردازد و بعد از فارغ التخصیلی،دانشجو طبق توافق صورت گرفته،برای دولت،با کسب حداقل منفعت مالی،کار میکند. انقلاب این مردم در سال 57،انقلاب پابرهنه ها و مستضعفان بود.این سخن خمینی کبیرره بود و انروز شما،فرزندان این مستضعفان را به جرم پابرهنه بودن،از تحصیلات باکیفیت دانشگاهی محروم میکنید....
  • بی‌سواد IR ۱۲:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۱
    40 43
    همه صحبت های دکتر را خواندم. کاملا درست و منطقی است. اگر آن دانشجوها ادعای باسواد بودن می‌کنند بروند امتحان بدهند. یک نفر که به کیفیت آموزش معتقد است را نباید خراب کرد. باید حمایت کنیم تا اینقدر فارغ التحصیلان بی‌سواد نباشند
    • بی نام A1 ۱۳:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۱
      9 7
      اصل قضیه رو وقتی نمی دونی نظر نده
    • خطاب به بی‌سواد گرامی IR ۰۴:۱۱ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۲
      4 0
      عمراً اگر خونده باشی در جریان ماجرا نیستی نظر دهنده‌ی گرامی
  • بی نام IR ۱۳:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۱
    13 2
    اگر قرار باشد ممنوع شود در همه رشته ها باید ممنوع شود نه فقط در پزشکی
  • ما بی سواد نیستیم IR ۱۳:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۱
    11 8
    دوستانی که در جریان نیستن لطفا انگ بی سوادی نزنن اولا اگر تمکن مالی داشتن به داشگاههای امریکا انگلیس و کانادا میرفتن مانند تمام اقا زادهها ایران هم برنمیگشتن. ثانیا امتحانی که برگزار شد هیچ ارتباطی به این دانشجوها نداشته کمیسیون بهداشت مجلس هم تایید کرده این موضوع را ثالثا حق تحصیل از حقوق پیشه پا افتاده هر فردی است همون طور که به خاطر 14 دانشجوی ایران در نروژ اون همه جار و جنجال شد و حق رو به دانشجوها دادید از این 181 نفر هم سوال بپورسید ببینید چرا هیچ کس قبول نشده؟ اجازه بدید فرصت بدید اینها هم حرف برای گفتن زیاد دارند با یه انگ بی سوادی بی کفایتی مسئولین را توجیه نکنید
    • مجتبی IR ۱۴:۴۶ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۱
      14 1
      پورسیدیم و وقتی جوابشان را به سوالی که پورسیده بودیم معلوم شد چرا قبول نشده اند. خدا را شکر که املا فارسی جز موارد امتحانی نبوده است.
  • ایرانی A1 ۱۳:۵۹ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۱
    12 0
    برید بابا..یکی از دوستان برادر من با رتبه 12000 سال پیش پزشکی یکی از همین دانشگاههای پولی قبول شد..اخه این عدالته؟نه تورو خدا عدالته یکی که فقط و فقط پول داره ورودی این رشته ها رو بگیره و خیلی مستعدترهاش با رتبه های بهتر برن رشته های پایین تر؟فقط به جرم اینکه پول نداشتن؟