آیت الله جوادی آملی: خدا فرموده ثروت، عامل ایستادگی یک ملت است

خبرگزاری مهر نوشت:

جمعی از مهندسین قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبياء(ص) و نیز نماينده‌ ولي فقيه در این قرارگاه با آیت الله جوادی آملی دیدار و گفت و گو کردند.

در این دیدار ایشان در سخنانی با بیان این مطلب که از منظر قرآن کريم، نظام هستی نظامی کامل و مهندسي‌شده است؛ اظهار داشتند: قرآن کريم، حرفي درباره مسائل علمي دارد که جداگانه مطرح مي‌شود و يک حرف درباره مسائل الهي و عقلانيت ديني دارد؛ آنچه مربوط به عقلانيت ديني است، اين است که فرمود مصالح ساختمانيِ ِسازمان خلقت، حقيقت است؛ يعني اگر از خدا سؤال کنيد شما آسمان و زمين و دنيا و آخرت را با چه مصالحي ساخته اید، مي‌گويد با مصالحِ حقيقت ساخته ام. اين مطلب وظيفه همه ما را مشخص مي‌کند که اگر خداي ناکرده بخواهيم راه کسي را ببنديم يا بيراهه برويم، به خطا رفته ایم.

ایشان با تأکید بر ضرورت رفع مشکلات اقتصادی جامعه، بیان داشتند: خداوند خطاب به بندگانش فرمود، طیب و طاهر زندگی کنید، حرام انجام ندهيد، حرام نخوريد و فقرا را هم دريابيد.

آیت الله جوای آملی ادامه دادند: خداوند در مورد بانکداري نیز فرموده است، بانکداری ربوی، نظام اقتصادي را در هم مي‌کوبد. بارها شنيده‌ايد که دين، مال را به عنوان عامل قوام و قيام يک ملت مي‌داند؛ يک ملت، اگر بخواهد مقاومت کند، مقاومت فيزيکي که منظور نيست، ايستادن فيزيکي که نيست، بلکه منظور ایستادگی است، آن‌که ايستاده گدايي مي‌کند، در حقیقت نشسته است و آن‌که نشسته فکر اقتصادي دارد او در حقیقت ايستاده است. خداوند در سوره مبارکه «نساء» فرمود مال، عامل قوام يک ملت است، ملتي که دست و جیبش خالي است، در واقع ستون فقراتش شکسته است و فقیر است، چنین ملتی قدرت مقاومت ندارد و همیشه دستش به عنوان تسلیم، بالاست.

ایشان داشتن اقتصاد پویا را لازمه مقاومت در مقابل مستکبران دانستند و بیان داشتند: خداوند در اوايل سوره مبارکه «نساء» فرمود: ثروت، عامل ايستادگي يک ملت است. ملت اگر بخواهد قائم باشد، مقاوم باشد، قوام داشته باشد، بايد دست و جيبش پر باشد، آن‌که نتواند مالِ مردم را حفظ کند، او سفيه است؛ اینکه به ما فرموده اند، ثروت مملکت را در اختيار سفیهايتان قرار ندهيد، براي اين است که ثروت مملکت، عامل قوام ملتهاست. نباید اختیار را در دست کسانی قرار داد که نمی توانند مال مملکت، معدن مملکت، گاز و نفت مملکت را حفظ کنند و صادرات و واردات را تنظيم نمایند، چرا که این افراد، مملکت را فلج مي‌کنند.

آیت الله جوادی آملی در فراز دیگری از فرمایشات خود خطاب به مهندسان و مسئولان قرارگاه خاتم الانبیاء(ص) بیان داشتند: شما مهندسین نور چشم ما هستيد، قدر خودتان را بدانيد، خداوند نعمت خوبي به شما داده است. در زمان جنگ تحمیلی، که جنگ حق علیه باطل بود، شما در آنجا وظیفه خود را انجام دادید، اما الآن وظیفه شما جهاد است و همین تلاش و کوشش شما که سعی می کنید کشور را از فقر نجات دهید، خود يک جهاد است.

/6262

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 372860

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 10 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 10
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۶:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۹
    62 29
    آن‌که "ايستاده" گدايي مي‌کند، در "حقیقت" نشسته است و آن‌که "نشسته" فکر اقتصادي دارد او در حقیقت "ايستاده" است. خدايي سخني دقيقتر و کلامي حکيمانه تر از اين سراغ داريد؟ الحق و الانصاف اسلام شناس است
  • بی نام EU ۰۶:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۹
    45 4
    من عزت ملی و اقتدار ملی رو توی این میبینم که یک پدر بتونه سرش رو جلوی زن و بچه ش بلند نگه داره، سالم ترین جامعه رو داشته باشیم، فقر در این مملکت وجود نداشته باشه،اختلاف طبقاتی در این حد نباشه،جوانان کشور شاد و بشاش باشن،غم و غصه در این ملت بزرگ نباشه،مسئولان صداقت داشته باشن،هر جرمی در این مملکت و از هر کسی سر زد اون فرد به شدت مجازات بشه نه اینکه 200 هزار تومن جریمه ش کنن،کسی به خاطر بی پولی مریضش رو از دست نده،کسانی که جرم سنگین داشتن صف اول نماز جماعت نباشن ... تفاوت من با افراطیون در اینه که اونا عزت ملی رو فقط در مقاومت میدونن و بیخیال اینایی که گفتم شدن،ولی من بر عکسم،من میگم اگر اونایی که گفتم وجود داشت این ملت برا کشورشون جونشون رو کف دستشون میذارن
    • من IR ۰۶:۵۹ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۹
      22 22
      درود بر شما
    • هادی A1 ۱۲:۰۴ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۹
      1 2
      آفرین بر شما
  • محمد IR ۰۷:۰۴ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۹
    9 2
    علم بهتر است یا ثروت ؟
    • بی نام IR ۰۷:۳۴ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۹
      15 0
      علمی که توان ایجاد ثروت برای جامعه را داشته باشد و ثروتی که علم جامعه را افزایش دهد بهتر است. اینها هیچکدام مطلق نیستند و مشروط می باشند.
    • حسین EU ۰۷:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۹
      9 1
      من هفته قبل در یکی از روزنامه ها خوندم که از موارد افزایش عمر یکی ثروت بیان شده بود.
  • بی نام A1 ۰۷:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۹
    39 0
    کاش نظر ایشان را به عنوان یک اسلام شناس درباره نسل سوم تلفن همراه بدانیم تا ببینیم ایشان مثل عده ای دیگر فساد آن را بیشتر از سودش می داننند؟
  • محمد حسن US ۰۸:۳۹ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۹
    28 5
    من نظر ایشون رو تو هر زمینه ای قبول دارم و ایت الله جوادی املی رو یکی از منصفترین علمای اسلام که میشناسم میدونم کسی که بخاطر منافع کسی حرف نمیزنه یه تعریف کامل از روحانیت واقعی که همیشه ملجا مردم ایران بودن تو طول تاریخ از ته دلم ارزو میکنم خدا ایشون و همه علمای واقعی اسلام رو حفظ کنه
  • بی نام IR ۱۰:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۹
    6 1
    چه فایده که ثروت نباید در سطح جامعه یکسان باشد و اختلاف طبقاتی فراوان