فارس نوشت:

مشاور سابق رئیس‌جمهور آمریکا با اشاره به اینکه ایران به دنبال دستیابی به ظرفیت تولید سوخت هسته‌ای برای راکتورهای اتمی خود است، پذیرش این امر از سوی ۱+۵ را بعید دانست.

روزنامه «المانیتور» با اشاره به مذاکرات وین ۶ نوشت: «آمریکا ۱۵ مقام را به ریاست ویلیام برنز و وندی شرمن، معاونان وزیر خارجه راهی مذاکرات میان ایران و ۱+۵ کرده است که به کارگیری تعداد چشمگیری از پرسنل ارشد نشان‌دهنده اهمیت بالایی است که واشنگتن برای رسیدن به توافق با ایران قائل شده است.»

در این گزارش همچنین می‌خوانیم:‌ «برخی منابع به روزنامه المانیتور گفته‌اند، احتمالا جان کری، وزیر خارجه آمریکا نیز بعد از سفر ۹ تا ۱۰ جولای (۱۸ و ۱۹ تیرماه) به چین، هفته آینده به مذاکرات بپیوندد، هر چند تصمیم برای پیوستن کری و سایر وزرای خارجه به مذاکرات هنوز نهایی نشده است.»

علاوه بر این، منابع نزدیک به مذاکرات به المانیتور گفته‌اند «اختلاف اصلی میان دو طرف بر سر میزان برنامه غنی‌سازی ایران در توافق نهایی است.»

رابرت اینهورن، مشاور سابق رئیس‌جمهور آمریکا نیز در مصاحبه با روزنامه المانیتور در این باره گفت: «فکر می‌کنم مذاکرات بسیار دشوار باشد مگر اینکه ایرانی‌ها واقعا آماده تغییر رویکرد خود باشند.»

وی افزود: «مسئله صرفا از بین بردن اختلاف‌ها و یافتن راه میانه برای مواضع دو طرف نیست. ایران می‌خواهد دارای ظرفیت تولید سوخت برای راکتورهای انرژی هسته‌ای خود باشد و آمریکا و شرکایش معتقدند که این امر به ایران امکان دستیابی به ظرفیتی را می‌دهد که غیر قابل قبول است. به جای آن، پیشنهاد آن‌ها به ایران این است که ظرفیت تامین سوخت برای تعداد اندکی از راکتورهای تحقیقاتی را داشته باشد.»

اینهورن ادامه داد:‌ «ایران ماه‌ها فرصت داشت برای افکار عمومی خود توضیح دهد که امتیاز‌ آمریکا درباره غنی‌سازی بسیار مهم است و ایران می‌تواند برنامه هسته‌ای توانمندی به همراه ظرفیت‌های غنی‌سازی متوسط داشته باشد. اما ایران چنین نکرد. به جای آن در افکار عمومی تمایل خود برای داشتن ظرفیت تولید سوخت برای راکتورهای هسته‌ای را تبلیغ کرد. نمی‌دانم آیا آن‌ها امکان تغییر این موضوع را دارند یا خیر. اگر این امکان را نداشته باشند، توافقی صورت نمی‌گیرد.»

 

503

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 363390

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 10 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۸:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۲
    7 2
    ما حسن نیت خود را ثابت کرده ایم. اکنون نوبت آنها است که چلو بیایند.ما به توانایی و صداقت تیم مذاکره کننده باور داریم و می دانیم آنها انسان های منطقی هستند. اگر آمریکا در این مرحله همکاری نکند این موضوع هیچ زمانی حل نخواهد شد.
  • بی نام IR ۱۰:۱۱ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۲
    1 15
    آمریکایی ها قابل اعتماد نیستند چون از ایران قدرتمند می ترسند . زنده باد ایران اینکه دیگران دستور بدهند مردم ایران جه کار بکنند و یا چه کار نکنند.مغایر با استقلال سیاسی و شعور و فهم یک ملت است.
  • محسن A1 ۱۰:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۲
    2 14
    آمریکابایدحق غنی سازی هسته ای و صلح آمیزایران رابه مقداربالاوتامین کامل نیازهای فعلی وآتی خودمان و حتی صادرات به بقیه کشورهابه رسمیت کامل بشناسدوحسادت نکندونخواهدکه بازارهای هسته ای دنیادراختیارخودوهم باندیهای استعمارگرش باشد.اگرپذیرفت که حقمان است . ولی اگرنپذیردمااهمیتی نمیدهیم وپیشرفتهای علمی خودمان راباشتاب دنبال میکنیم. اقتدارایران اسلامی درتمام ابعاد باعث کشانده شدن آنهابه پای میزمذاکره شده است وبازهم خواهدشد.خیلی هم زیاده خواهی وقلدری کند مرگ برآمریکاجوابش خواهدبود
    • انصاری IR ۲۰:۰۴ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۲
      1 10
      آقا محسن خدا خیرت بده. امثال تو مایه افتخار ایرانید.
  • انصاری IR ۱۱:۰۱ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۲
    2 13
    اگر قرار باشه که نتوانیم سوخت نیروگاهی را تولید کنیم پس غنی سازی را برای چی میخوایم؟ وقتی به اینها رو میدیم همین تقاضاهای بیجا رو هم میکنن.
  • امیر A1 ۱۱:۵۹ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۳
    13 0
    کاش ندانسته بلندگوی کسانی نشویم که از تحریمها سودهای میلیاری به جیب زدند ؤسفره مرم راهرروز خالیتر کردن وبه هر شکلی خواهان به بن بست رسیدن مذاکرات هستن