وزیر ارشاد با اشاره به امضای تفاهم‌نامه‌ای میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با وزارت ارشاد، گفت: سهم کشور ما در حوزه بازی‌های رایانه‌ای بسیار اندک است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین علی جنتی شب گذشته در مراسم اختتامیه هفتمین جشنواره دیجیتال در جمع خبرنگاران، گفت: ‌رسانه‌های دیجیتال به سرعت در کشور ما گسترش یافته است به طوری که هم اکنون 45 میلیون نفر در کشور از اینترنت استفاده می‌کنند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: استفاده مناسب از محتوای رسانه‌های دیجیتال مورد تاکید ما بوده است که خوشبختانه در این باره قدم‌های مثبت و خوبی برداشته شده است.

او ادامه داد: از آنجایی که ما در معرض بسیاری از آسیب‌های فرهنگی و اجتماعی قرار داریم این امر ایجاب می‌کند که گام مثبتی را در این باره برداریم و محتوای برنامه‌ها را غنی‌تر کنیم.

وزیر ارشاد ادامه داد: ‌بخشی از این مسئولیت به عهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است تا فعالانه این عرصه را برای تولید محتوای غنی‌تر ترغیب کند

این عضو کابینه تدبیر و امید در ادامه سخنان خود، گفت: دولت جمهوری اسلامی ایران باید به فعالان بخش خصوصی کمک کند که این امر می‌تواند از طریق پرداخت وام‌های مورد نیاز، تامین امکانات لازم و همچنین تامین محتوا به واسطه گسترش پژوهشگاه‌ها اتفاق افتد تا در نهایت تولید فاخر در این عرصه به دنیا عرضه شود.

جنتی ضمن انتقاد از پایین بودن سهم کشور در حوزه بازی‌های رایانه‌ای، گفت: سهم ما در حوزه بازی‌های رایانه‌‌ای بسیار اندک است البته در این باره گام‌های خوبی برداشته شده با این وجود لازم است به این حوزه توجه بیشتری شود.

وزیر ارشاد گفت:‌ آنچه که هم اکنون به دنبال آن هستیم و یکی از دلایل دعوت از معاون رئیس جمهور (ستاری) در اختتامیه هفتمین جشنواره رسانه‌های دیجیتال است توجه و تاکید بیشتر در حوزه دانش‌بنیان است که در این باره تفاهم‌نامه‌ای را با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به زودی به امضا می‌رسانیم.

وزیر ارشاد با بیان اینکه روند استفاده از اینترنت و به خصوص رسانه‌های اجتماعی اخیرا به شدت افزایش یافته است، گفت: هم‌اکنون بالغ بر 100 میلیون سیم کارت تلفن همراه در کشور ما که جمعیتی کمتر از 80 میلیون نفر دارد، توزیع شده است.

علی جنتی در مراسم اختتامیه هفتمین جشنواره رسانه‌های دیجیتال ، گفت: جشنواره رسانه‌های دیجیتال محملی‌ است که از سویی فعالان این عرصه مهم، فرصت عرضه فعالیت‌ها و ظرفیت‌های خود را پیدا کرده و به رقابتی علمی و نظام‌مند با دیگر هم‌ترازان و همکاران خود می‌پردازند و از سویی دیگر کارشناسان و مدیران خدمت‌گزار این عرصه در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با رصد و بررسی دقیق این فعالیت‌ها و ظرفیت‌ها، بر فضای دیجیتال کشور اشراف یافته و از آن، در جهت برنامه ریزی دقیق‌تر و نظام‌مند تر بهره می‌گیرند.

 

توان رسانه ای یعنی توان سیاسی، اقتصادی و فرهنگی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه جهان امروز، جهان ارتباطات و رسانه‌هاست و هر آن کسی که تسلط و برتری بیشتر و موثرتری به فضای تولید و تبادل اطلاعات دارد، توان بالاتری در پیشبرد اهداف خود در حوزه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی می‌یابد، گفت: در این میان، به واسطه پیشرفت‌های وسیع، گسترده و روز افزونی که در حوزه فناوری‌های ارتباطی و رسانه‌ای بوجود آمده است، بسترهای تبادل اطلاعات دیجیتال، اصلی ترین نقش را در خصوص جابه‌جایی اطلاعات و مفاهیم برعهده گرفته‌اند.

وزیر ارشاد گفت: بر اثر تغییر و تحولات و انقلابات رخ‌داده در فناوری و روند استفاده از آن در دنیا و ظهور فناوری اطلاعات و ارتباطات، روند گذران وقت اقشارِ سنی مختلف نیز تغییر پذیرفته که در این میان جوانان و نوجوانان جزء اولین اقشاری هستند که نسبت به فناوری‌های جدید اقبال و اشتیاق نشان داده و جذب آنها می‌شوند.

او با اعلام اینکه این عصر از جهتی، عصر دیجیتال خوانده می‌شود و از جهتی دیگر به زعم بسیاری از صاحب‌نظران فرهنگ، عصر فرهنگ‌های نوین و عصر تحولات فرهنگی دانسته می‌شود، یادآور شد: به بیان دیگر می‌توان گفت که امروز پیشرفت‌های فنی در عرصه فناوری‌های اطلاعاتی، ارتباطاتی و رسانه‌ای، بیشترین تاثیر را در حوزه فرهنگ به جا گذاشته است و کیست که نداند تحولات فرهنگی، زمینه وقوع بسیاری از تحولات و تطورات در حوزه‌های دیگر را فراهم می‌‌کند.


رسانه های دیجیتال دغدغه مدیران فرهنگی است
وزیر ارشاد در ادامه سخنان خود گفت: توجه و مدیریت رابطه بین فرهنگ و رسانه‌های دیجیتال به عنوان یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های سیاستگذاران و مدیران هر کشوری به شمار می‌رود و در کشور ما وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان اصلی‌ترین نهاد مدیریت اجرایی و عملیاتی فرهنگ در کشور، یکی از اصلی‌ترین رسالات خود را توجه به این حوزه خطیر و مهم و مقابله با آسیب‌های آن و بهره‌برداری از ظرفیت‌های آن می داند.

این عضو کابینه دولت یادآور شد: روند استفاده از اینترنت و به خصوص رسانه‌های اجتماعی اخیرا به شدت افزایش یافته است به گونه‌ای است که در آن روابط و تعاملات اجتماعی تا حد زیادی شبیه‌سازی شده - همان شبکه‌های اجتماعی مجازی - مورد اقبال فزاینده مخاطبان قرار گرفته است.

جنتی در ادامه با اشاره به آمارهای استفاده کاربران از اینترنت، گفت: در کشور بالغ بر 45 میلیون کاربر اینترنت داریم و آنها روزانه، زمانی نسبتاً طولانی از وقت خود را به حضور در فضای مجازی و فعالیت در این دنیای گسترده و پهناور و استفاده از قابلیت‌های متنوع آن از جمله شبکه‌های اجتماعی، وب‌سایت‌ها و وبلاگ‌ها، انجمن‌های گفتگو و سایر خدمات آن اختصاص می‌دهند هم چنین روزانه بالغ بر 40 میلیون نفر - ساعت، اشتغال به بازی‌های رایانه‌ای وجود دارد که این نکته هم فرصت‌های ویژه‌ای را فراهم کرده و هم ما را با تهدیدات پیچیده‌ای مواجه ساخته است.

وزیر ارشاد با اعلام اینکه هم‌اکنون بالغ بر 100 میلیون سیم کارت تلفن همراه در کشور ما که جمعیتی کمتر از 80 میلیون نفر دارد، توزیع شده است، گفت: این در حالی است که محتوای موجود در این بسترها غالبا منشا گرفته از فرهنگی متفاوت از فرهنگ ایرانی اسلامی ا‌ست و ذهن مخاطب را با خود همراه می‌سازد که در نتیجه موجب بروز تغییرات خاصی بر عرصه فرهنگی کشور اعم از فرهنگ‌های خاص و فرهنگ‌های عمومی حاکم بر جامعه می‌گردد.

جنتی گفت: آنچه در بیان این اعداد و ارقام آماری، باید در نظر گرفته شود، سهم ما در تولید محتوای منطبق با فرهنگ ایرانی و اسلامی در عرصه رسانه‌های دیجیتال است.

او ادامه داد: با چنین شرایطی این سوالات مطرح می‌شود که سهم فعالان رسانه‌های دیجیتال در تولید محتوای موثر و با کیفیت در این عرصه به چه میزان است و این دامنه وسیع و پر شمار از ابزارهای دیجیتال، تا چه حد از محتوای مناسب دیجیتال بهره می‌برد؟ آیا توسعه کیفی محتوای این حوزه در کشور، با توسعه کمی و فنی آن برابری می‌کند؟ و نهایتاً آیا ایران اسلامی با برخورداری از پیشینه تاریخی بی‌نظیر، در فضای دیجیتال جهانی، در جایگاهی متناسب با منابع غنی فرهنگی خود قرار دارد؟

او گفت: آنچه در این مهم است این است که جوانان و نوجوانان ما به طور فزاینده‌ای مدت زمان نسبتا زیادی از اوقات فراغت خود را صرف این شبکه‌های اجتماعی مجازی می‌کنند و سبک زندگی آنها شامل رفتارها، نگرش‌ها و نظرات و دیدگاه‌های آنها تحت تاثیر این شبکه‌های اجتماعی مجازی تاحد زیادی تغییر پذیرفته است که این، لزوم برنامه ریزی گسترده برای فرهنگسازی استفاده صحیح از آنها را ضروری می کند.

جنتی گفت: وظیفه دولت در این میان فراهم کردن امکان دسترسی مناسب همه اقشار به این فناوری ها و آموزش فراگیر جامعه و تربیت نیروی انسانی متخصص برای بکارگیری در نهضت عظیم تولید محتوای ملی است. همچنین با توجه به اینکه فضای مجازی و رسانه های دیجیتال به عنوان پدیده ای نوظهور، روند تولید تا انتشار محتوا را تغییر داده و کوتاه کرده، ضرورت بازنگری در ساختارهای حاکمیتی این حوزه را ایجاب می کند.

وزیر ارشاد یادآور شد: اگر خواهان ایفای نقش موثرتر و جامع‌تر در مدیریت فرهنگی کشور هستیم، این مهم جز با توجه و تمرکز ویژه بر امر تولید محتوا (و البته محتوای با کیفیت بالا) میسر نخواهد بود. در همین راستا وظیفه خود می‌دانم که ضمن تقدیر از تمام دست‌اندرکاران رسانه‌های دیجیتال کشور، چه کارکنان مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال و چه فعالین پر تلاش غیر دولتی، تمامی شما عزیزان را به توجه بیشتر و عالمانه‌تر بر حوزه تولید محتوا جلب نمایم و از شما می‌خواهم تا تمام تلاش خود را بر تولید و انتشار محتوای غنی منطبق بر فرهنگ ایرانی - اسلامی و با قابلیت انتشار در سطوح جهانی و بین المللی متمرکز کنید.

 

23231

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 357941

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 3 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مجید IR ۱۰:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۱
    0 1
    با سلام.خبر آنلاین لطفا بررسی نمایید که چرا بازی های آنلاین دچار اختلال شده.بنده چندین سال هست که بازی فوتبال pes رو به صورت آنلاین از طریق سرور های کونامی انجام میدهم ولی اخیرا با اختلال شدید همراه شده.اختلالی که مطمعینا از داخل ایجاد شده و باعث شده بازی یا کلا انجام نشه یا دچار قطعی بشه.مخابرات هم پاسخگو نیست.با تشکر