ایسنا نوشت:

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در واکنش به خبر پذیرش خارج از روال ۳۰۰۰ دانشجوی بورسیه در دولت گذشته، گفت: جامعه دانشگاهی انتظار دارد قوه قضاییه به این مسئله ورود پیدا کند و کسانی که غیرقانونی و با رانت تسهیلاتی دریافت کرده‌اند، جلوی آن‌ها گرفته و امتیازات از آن‌ها سلب شود.

سعید معیدفر گفت: اکنون ۳۰۰۰ نفر وارد تحصیلات تکمیلی دکترا شده‌اند که تعداد زیادی هستند و از آن جایی که این‌ها با عناوین پرطمطراق و عقبه وارد این مرحله شده‌اند، برخورد با آن‌ها ممکن است حتی دردسرهایی ایجاد کند. جامعه دانشگاهی در ابتدا توقع دارد که قوه قضاییه به این مسئله ورود پیدا کرده و سپس تسهیلاتی را که برخی غیرقانونی دریافت کرده‌اند را پس بگیرد.

وی با اشاره به فرموده حضرت علی (ع) مبنی بر اینکه اگر یک مال غیر و نادرستی وارد انبارتان شود من آن را هرطور که شده خارج می‌کنم، گفت: اگر می‌توانیم فرمایش حضرت علی (ع) را باید محقق کنیم. این توصیه اول ما به دولت است، اما اگر توانایی آن وجود ندارد، باید کسانی که شایستگی ندارند حداقل در گرفتن نمره‌ها دیگر از رانت استفاده نکنند و اگر توانایی کافی نداشتند مردود شوند.

معیدفر با تاکید بر اینکه سطح کلاس‌ها نباید پایین بیاید اظهار کرد: زمانی که چهار نفر از طریق رانت و بدون صلاحیت علمی در کلاس حضور داشته باشند و یک نفر با صلاحیت علمی در کشور باشد، طبیعی است سطح علمی کلاس‌ها پایین می‌آید و استاد نمی‌تواند معیارهای اصلی را مدنظر قرار دهد.

وی ادامه داد: مدیریت دانشگاه‌ها باید با حمایت از اساتید، معیارهای علمی را برای این افراد در نظر بگیرند و کسی که توانایی ندارد را کنار گذاشته و به آنها نمره ندهد.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه بدیهی است باید برخورد شدیدی صورت بگیرد تا دوباره شاهد این اتفاقات نباشیم اظهار کرد: این تخلفی که صورت گرفته پیامدهای ناگواری در مدیریت و سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی کشور ایجاد خواهد کرد. ورود افرادی که حائز شرایط لازم نبوده‌اند دو تاثیر اساسی در جامعه خواهد گذاشت.

وی با تاکید بر اینکه تاثیر اول ایجاد یاس و ناامیدی و حاشیه نشین شدن نخبگان کشور است، گفت: اولین تاثیر ایجاد حس تبعیض و بی‌عدالتی در جامعه است. به هر حال کسانی که شایستگی‌هایی را به لحاظ علمی داشته‌اند و جزو شاگردان ممتاز و با صلاحیت بوده‌اند کنار گذاشته شده‌اند و افراد فاقد صلاحیت لازم جای آن‌ها را گرفته‌اند، با چنین رفتاری حس ناامیدی و بی انگیزگی و تبعیض در جامعه ایجاد می‌شود و نخبگانی که عامل پیشرفت جامعه‌اند حاشیه نشین می‌شوند.

معیدفر با اشاره به اینکه با چنین تخلفی در سیستم علمی و اجرایی کشور در آینده اختلال به وجود خواهد آمد، افزود: افرادی که به دلیل نداشتن معیارهای لازم نتوانسته‌اند از طریق یک رقابت سالم وارد دوره تحصیلات تکمیلی شوند بعدها معیارهای علمی و درسی را هم به هم می‌ریزند. اکنون برخی اساتید عنوان می‌کنند که سطح کلاس‌ها پایین آمده است و زمانی که تعداد این افراد زیاد شود هنجارهای آن‌ها که کم توجهی به پیشرفت آموزشی و پایین آوردن ارزیابی‌هاست بر آموزش عالی تحمیل می‌شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه با چنین وضعی شاهد افت علمی و عقب ماندگی تحصیلی خواهیم بود، اظهار کرد: این افراد نهایتا همان گونه که در بدو ورود از رانت استفاده کرده‌اند، از رانت‌های خود برای گرفتن کرسی‌های مدیریت و اجرایی کشور نیز استفاده خواهند کرد و طبیعی است که فساد به وجود خواهد آمد و این اجحاف در حق ملت، علم و دانشگاه است.

 

23503

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 357477

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 14 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام US ۰۹:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۸
    25 3
    قوه قضاییه خود به خود که کاری نمیکنه دولت باید شکایت کنه وزارت اموزش و پرورش
  • صنم A1 ۰۹:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۸
    14 1
    خیلی جالبه ........امروز در خبرها آمده که کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس از وزارت علوم خواسته تا لیست دانشجویان بورسیه گرفته را طی دو هفته به مجلس ارائه بدهد و گفته: بورسیه شدن این دانشجویان در دولت قبل قانونی انجام شده و اینکه گفته می‌شود شرایط لازم را نداشته‌اند حرف بزرگی است و باید بتوانند آن را ثابت کنند...... حالا نکته اینجاست که رییس فعلی کمسیون آموزش و تحقیقات مجلس، یعنی آقای زاهدی همون وزیر علوم سابق هستند که این ماجرای بورسیه شدن زمان ایشون و حتما زیر نظر ایشون انجام شده یعنی یه تخلفی انجام شده و مردم انتظار دارند که نماینده هاشون در مجلس این تخلف را پیگیری کنند ولی وقتی خود اون نماینده اون کار را انجام داده......خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل
  • بی نام FI ۱۰:۳۰ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۸
    16 2
    این مسئله فقط مربوط به افراد بورسیه نیست. حتی برای استخدام هیات علمی در دانشگاه ها هم بسیار سلیقه ای عمل میشه. اجحاف رو با پوست و گوشت و استخونت درک میکنی ولی دستت به هیچ جایی نمیرسه:
  • بی نام IR ۱۰:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۸
    9 2
    باید جلوی این رانت بزرگ توسط وزارت علوم ، مجلس و قوه قضاییه گرفته بشه و جلوی ادامه تحصیل ای افراد و هزینه بیشتر به کشور گرفته بشه. کسی که با حق کشی ادامه تحصیل بده با حق کشی هم به ملت خیانت خواهد کرد
    • بی نام IR ۱۱:۲۶ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۸
      6 1
      کجایی برادر تو ازمونهای داخلی هم وضع بهتر نیست. رانت.سهمیه.سفارشی و هزار اسم دیگه فرقی نداره .اصلا چرا باید در کسب رتبه علمی عوامل دیگه تاثیرگذار باشه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
  • بی نام IR ۱۲:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۸
    1 1
    من شخصا بعد از دو سال از تاریخ درخواست و بعد از چندین مرحله مصاحبه و طی کردن نزدیک به 20 مرحله از ارسال رزومه به سایت های مختلف وزارتخانه گرفته تا مصاحبه در دانشگاه و سازمان بورس و تعهدات وحشتناک و استرس هایی که تأثیرش رو به شدت روی سلامتی من گذاشت و دچار بیماری های مختلف شدن و هزار و یک مشکل و انتظار بورس شدم و با وجود اینکه تاریخ بورس من از اول مهر گذشته خورده هنوز هیچ پولی دریافت نکرده ام. علاوه بر این دوسال مدت زمان موافقت بورسم طول کشیده اما مدت زمان بورسم برای یک سال خورده و حالا دوباره استرس که اگه تا اون موقع دفاع نکنم چی میشه. برای من که این طوری بوده اونایی که جور دیگه اومدن رو نمی دونم
  • بی نام A1 ۱۰:۵۱ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۱
    0 0
    ببخشید این فقط مال این دوره نیست قبلا قبل از احمدی نژاد هم ما نمی فهمیدیم چه کسانی بورس می شدند و بعد تبدیل بورس می کردند و... حالا جون دو جناح به هم افتادند تقش در آمده
  • بی نام A1 ۰۵:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۲
    0 0
    امیدوارم پیگیری بشه،،،،،،،،، خیلی در حق کسانی که واقعا شایسته داشتن تحصیلات بالاتر رو داشتند، ظلم شده از جناب معیدفر و همه جامعه شناسانی که به حق صدای ملتند ، متشکرم.