ایسنا نوشت:

رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: صنعت گردشگری در هشت سال گذشته تراز منفی داشت و هیچ اقدامی برای تحقق اهداف سند چشم انداز ۲۰ ساله در زمینه گردشگری انجام نشده است.

سلطانی‌فر در مراسم امضای تفاهم‌نامه همکاری مشترک سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با تاکید بر اینکه ایران به دلیل جاذبه‌های فرهنگی، تاریخی و طبیعی جزو ۱۰ تا ۱۲ کشور برتر دنیاست، گفت: با اشتراک نظر و هم‌افزایی می‌توانیم در عرصه توسعه کشور بهره‌مندی مناسبی از ظرفیت‌ها داشته باشیم، چراکه کشور ایران در عرصه گردشگری ظرفیت‌های بالایی دارد، اما سهم ما از درآمدهای گردشگری دنیا ناچیز است.

وی در این خصوص افزود: در سال ۲۰۱۴ یک میلیارد و ۱۸۷ میلیون نفر گردشگر در دنیا وجود داشت که این افراد یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون دلار درآمد تولید کردند اما با توجه به اینکه ۱۰ درصد جاذبه‌های گردشگری در ایران است سهم ما از این درآمد بسیار کمتر از ۱۰ درصد کل درآمد بوده است.

رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در رابطه با وضعیت صنعت گردشگری در ایران اظهار کرد: سال گذشته ۴.۵ میلیون نفر گردشگر وارد کشور شدند که یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از آن‌ها از عراق و یک میلیون از آذربایجان بودند و بقیه افراد از سایر کشورها و به طور کلی ۵ میلیارد دلار درآمد ارزی برای کشور ایجاد کردند. اما خروج گردشگر از ایران ۷ میلیون نفر بود که ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر به عتبات عالیات، ۶۰۰ هزار نفر به حج و بقیه به کشورهای دیگر سفر کردند و این افراد حداقل ۱۰ میلیارد دلار از کشور خارج کردند.

وی با اشاره به اینکه در آغاز دولت تدبیر و امید، روند تشنج‌زدایی در عرصه بین‌الملل به شکلی بوده که شرایط گردشگری بهبود پیدا کرده است، گفت: طی سه، چهار ماه گذشته ورود گردشگران با روند رو به رشدی مواجه بوده است. به خصوص اینکه به دلیل شرایط نامساعد کشورهای منطقه، گردشگران اروپایی به سمت کشورهایی چون سوریه و مصر نمی‌روند و کشور ایران را انتخاب می‌کنند.

وی افزود: از نیمه دوم فروردین تا اردیبهشت مجموع اروپاییانی که وارد کشور شدند، ۱۵۵ درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته است.

سلطانی‌فر با اشاره به سند چشم‌انداز ۲۰ ساله گفت: در این صنعت پیش‌بینی شده که تا پایان سال ۱۴۰۴، ۲۰ میلیون گردشگر ورودی ۲۵ تا ۳۰ میلیارد دلار درآمد ارزی داشته باشند، در حالی که اکنون با گذشت ۸ سال از ابتدای برنامه ۲۰ ساله، تراز منفی داریم، چراکه در این ۸ سال فقط وقت‌کشی کرده‌ایم.

وی ادامه داد: صنعت گردشگری به شکلی است که با ترویج آن می‌توان بسیاری از مشکلات از جمله اشتغال را حل کرد و درآمد ارزی برای عرصه طبیعی ایجاد کرد.

رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در ادامه اظهار کرد: مناطق مرکزی و کویری ایران مورد توجه گردشگران اروپایی و استان‌های شمالی نیز مقصد بسیاری از گردشگران کشورهای منطقه است.

سلطانی‌فر در ادامه با اشاره به گردشگری حلال گفت: کشور ایران یکی از مراکز مهم گردشگری حلال در منطقه و دنیا و زیرساخت‌ها و مجموعه امکانات آن‌ها تا حدودی فراهم شده است.

وی در رابطه با صنایع دستی در ایران گفت: در همه کشورهای دنیا ۴۶۰ رشته صنایع دستی داریم که ۳۵۲ رشته از آنان در ایران قابلیت تولید دارد.

رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری درباره صنعت فرش ایران، گفت: سالیانه ۲۰ میلیون متر مربع فرش بافته می‌شود که یک و نیم میلیون متر مربع معادل ۷۵ درصد آن صادر می‌شود، در حالی که این صنعت معادل ۲۰ میلیون متر مربع ظرفیت فعالیت دارد و تنها مشکلی که در این زمینه است، مسائل مربوط به بازرگانی است که امیدواریم بتوانیم با شرکت نمایشگاه‌های خارجی این مشکل را نیز حل کنیم.

به گزارش ایسنا، تفاهم‌نامه همکاری مشترک مابین سازمان محیط زیست و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در راستای اصل پنجاهم قانون اساسی و تحقق اهداف صنعت چشم‌انداز ۲۰ ساله و به منظور توسعه طبیعت‌گردی پایدار و تقویت زیرساخت‌های کشور در حوزه گردشگری و محیط زیست مابین معصومه ابتکار، معاون رییس جمهور و رییس سازمان محیط زیست و سلطانی‌فر، معاون رییس جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری منعقد شد.

 

23503

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 354797

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 5 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مصطفی NL ۱۵:۵۹ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۲
    15 2
    در تایید حرف ایشون من پارسال همین موقع یه مهمون کره ای داشتم بردمش هتل لاله .. امسال هم اومد خواستم ببرمش هتل لاله به زور یه اتاق گرفتم براش اصلا قابل مقایسه با پارسال نبود .. تو هتل پر شده بود از اروپایی و امریکایی و کلا فکر کنم 90 درصد مسافرا خارجی بودن ... ولی پارسال پرنده پر نمیزد تو هتل
  • بی نام A1 ۱۴:۰۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۵
    2 0
    امسال آلمانی ها هم خیلی به ایران سفر می کنند و می گویند که قبل از آمدن از پلیس ایران می ترسیدیم چون در اخبار دیده بودیم که پلیس ایران مردم را کتک می زند ولی بعد چهره متفاوت و زیبایی از ایران را دیدیم. البته همه از انگلیسی بلد نیودن ایرانی ها گله مند هستند. پوشیدن مانتو در گرما هم برایشان آزاردهنده بود.