درخواست معاون رئیس جمهور از روسای دانشگاه ها: از شرکت های دانش بنیان حمایت کنید

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: مفاهیم علمی و فناوری مفاهیم جدیدی است واز این‌رو اشتباهاتی در مباحث رخ می دهد گفت: برای حل این مساله لازم است که معاونت و دانشگاه‌ها درباره این مفاهیم مورد بحث به تعاریف یکسانی برسند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و به نقل از روابط عمومی معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری، سورنا ستاری، امروز یکشنبه در نشست هم‌اندیشی با روسای دانشگاه‌ها با اشاره به حل شدن مسایل قانونی پیش روی شرکت های دانش بنیان اظهار کرد: علاوه بر موارد حقوقی و قانونی مسایلی مثل چگونگی فرآیند پرداخت تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان را حل کرده‌ایم.

وی گفت: در حال حاضر دو مشکل پیش روی ما باقی‌مانده است؛ مشکل اول و اصلی ما بحث فرهنگی است. همکاری دانشگاه‌ها با معاونت علمی برای فرهنگ‌سازی در زمینه شرکت‌های دانش‌بنیان و تجاری‌سازی می‌تواند کمک شایانی در حل این مساله کند.

ستاری با اشاره به قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: بار نخستی است که چنین ضوابطی در کشور نوشته می‌شود؛ به دلیل تازگی این قوانین طبیعی است که هرکدام از ما اشتباهاتی در بیان مفاهیم علم و فناوری داشته باشیم، پس بهتر است به تعاریف یکسانی دست یابیم.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: کار معاونت علمی به دو بخش تقسیم می‌شود؛ یکی بخش علمی است که در مرز دانش است و در این مورد قطعا باید دولت هزینه کند، آن هم به صورت بلاعوض، کاری که در تمام دنیا رخ می‌دهد. چنانچه ستادهای ما یکی از وظایفشان همین‌گونه حمایت‌هاست. بخش دوم تجاری‌سازی است که نوع حمایت از این بخش متفاوت خواهد بود.

ستاری گفت: پس از مرز دانش سطح دومی که در تقسیم بندی علمی در نظر گرفته‌ایم سطح تجاری سازی است، در این بخش ما اعتقادی به هزینه کردن نداریم و حمایت‌هایمان به صورت تسهیلات مالی اتفاق خواهد افتاد. چگونگی پرداخت تسهیلات و سود و نحوه باز پرداخت آن چندان اهمیتی ندارد. آنچه برای معاونت اهمیت دارد این است که پژوهشگر بداند باید روزی این مبلغ را برگرداند.

 

برای ورود اساتید به بخش صنعت هیچ منع قانونی وجود ندارد

معاون علمی وفناوری رئیس جمهور با تاکید بر اینکه در حوزه ورود اساتید به بخش صنعت هیچ منع قانونی وجود ندارد گفت: حتما لازم نیست اساتید برای ورود به بخش صنعت وارد هیات مدیره شرکت دانش‌بنیان و امثال آن شوند. می‌توانند تنها سهام‌دار آن شرکت باشند.

او گفت: لازم است نسبت به چگونگی همکاری اساتید دانشگاه‌ها با بخش صنعت تغییر نگرش و تغییر بستر بدهیم. لازم است آیین‌نامه ارتقاء اساتید تغییراتی بکند و از آنجا که چگونگی این ارتقا تنها با خواست دانشگاه محقق می‌شود، تغییرات قانونی بدون خواست دانشگاه‌ها تاثیری نخواهد داشت، چراکه این تغییرات در نهایت در اختیار هیات امنای دانشگاه‌هاست.

ستاری با تاکید بر اینکه لازم است ارتباط میان معاونت با دانشگاه‌ها بیشتر شود، گفت: تمام تلاش ما این است که بحث فرهنگی مفاهیمی همچون علم وفناوری، شرکت‌های دانش‌بنیان و مسایل مرتبط با آن و نیز تجاری‌سازی را در دانشگاه‌ها جا بیاندازیم و این امر محق نمی‌شود مگر آنکه دانشگاه نیز در این زمینه جهت‌گیری داشته باشد و با ما همکاری کنند.

 

استقبال از ایده‌های دانشگاه‌ها در اجرای سیاست‌های معاونت علمی

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: برای حمایت از دانشگاه‌ها اگر نیاز به قانون یا مصوبه‌ای باشد و یا بودجه‌ای مورد نیاز باشد این معاونت حاضر است در آن ورود کند و برای حل مشکل گام بردارد.

اودر جمع مسئولین دانشگاه‌ها گفت: معاونت علمی با سیاست‌های مدون و مشخص خود در خدمت دانشگاه‌ها قرار دارد و برای اجرای این سیاست‌ها از ایده‌های شما استقبال می‌کنیم.

ستاری با اشاره به حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان نوپا تا سقف 300 میلیون تومان گفت: اگر مسئولین و اساتید دانشگاه‌ها نیز بتوانند در اجرای این سیاست‌ها نزدیک‌تر شوند، می‌توانند از تسهیلات و امکانات معاونت بهره‌برداری کنند.

ستاری گفت: معاونت علمی و فناوری تنها پارک فناوری پردیس را به عنوان کریدور تجاری‌سازی تحت پوشش خود دارد. معاونت علمی و فناوری آمادگی دارد از پارک‌های فناوری در شهرستان‌ها نیز حمایت کند و برای پیشرفت اهداف علمی کشور دیگر مساله تفکیک مطرح نیست که کدام مجموعه زیر نظر کدام نهاد یا وزارتخانه است.

او گفت: بنابراین در جهت حمایت از تشکیل شرکت‌های دانش‌بنیان و تجاری سازی محصولات این شرکت‌ها در پارک‌های علم و فناوری سراسر کشور معاونت علمی با تشکیل صندوق‌های ریسک‌پذیر، پژوهشی و حمایتی به عنوان عاملیت خود از این پارک‌ها حمایت خواهد کرد و آمادگی دارد هر گونه کمکی را ارائه کند.

۴۷۴۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 354547

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 0 =