افزایش ۴۰‌ درصدی طلاق در ترکیه/بدآموزی سریال ها عامل اصلی

از سال ۲۰۰۵ تا کنون ۴۰ درصد بر شمار طلاق‌ها در ترکیه افزوده شده و شمار ازدواج‌ها نیز در همین محدوده زمانی کاهش یافته است. محافل مختلف مذهبی و غیرمذهبی ترکیه نگران این روند هستند و هشدار می‌دهند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، تولگا ییلماز، در باره جدایی از شوهرش می‌گوید: «ما قبل از ازدواج مدت‌ها همدیگر را می‌شناختیم. سال اول بعد از ازدواج هم خوب بود، اما بعد مشکلات شروع شد.»

دویچه وله می نویسد،جدایی تولگا ییلماز و همسرش از یکدیگر تنها یک نمونه از طلاق‌هایی است که در سالهای اخیر در ترکیه صورت گرفته است. شمار جدایی‌ها در این کشور از سال ۲۰۰۵ تاکنون ۴۰ درصد افزایش یافته است.

دلایل طلاق: اشتغال زنان یا سریال‌های تلویزیونی؟

محافل سیاسی و اجتماعی محافظه‌کار در ترکیه دلیل بالا رفتن نرخ طلاق در این کشور را افزایش شمار زنان شاغل می‌دانند. مخالفان آنان اما این دلیل را نمی‌پذیرند و با اشاره به ازدواج‌های سنتی مذهبی، انتخاب همسر از طرف والدین را مهم‌ترین دلیل برای مشکلات پس از ازدواج می‌دانند.

تولگا ییلماز درباره دلیل خود برای طلاق می‌گوید: «مادرهای ما حاضر بودند با هر مشکلی بسازند، اما دخترهای امروزی دیگر این جوری نیستند. آنها چیزهای زیادی در تلویزیون دیده‌اند و می‌خواهند همان چیزها را به دست بیاورند.»

پس آیا تلویزیون علت افزایش شمار طلاق است؟ بخصوص شهروندان محافظه‌کار شهرهای کوچک و روستاهای ترکیه انبوه سریال‌های تلویزیونی را یکی از عامل‌های بدآموزی می‌دانند؛ سریال‌هایی که عصرها مردم را پای تلویزیون‌ها میخ‌کوب می‌کنند.

سریال‌های تلویزیونی ترکیه نیز چون سریال‌های دیگر نقاط جهان از جمله به عشق می‌پردازند و ارتباط های غیرمجاز عاشقانه و مشکلات خانوادگی.

عبدالکریم بهادیر، پرفسور رشته الهیات، بر این نظر است که همین سریال‌های بی‌پروا هستند که سبب پاشیدگی زندگی خانوادگی بسیاری می‌شوند. او در مصاحبه با خبرنگار یک روزنامه می‌گوید: «وقتی هنرپیشه‌ای در یک سریال تلویزیونی موضوعی غیراخلاقی را به صورت آزاد انجام می‌دهد، این امر الگویی می‌شود برای بینندگان سریال‌ها.»

عبدالکریم بهادیر نتیجه می‌گیرد که این سریال‌ها برای شهروندان ترکیه بد است و سبب ویران شدن ساختار خانواده در جامعه ترکیه می‌شود، زیرا بینندگان این سریال‌ها با خود می‌گویند: «وقتی قهرمان سریال حق انجام این کار غیراخلاقی را دارد، من هم باید همین حق را داشته باشم.»

این پرفسور رشته الهیات اما به این نکته نمی‌پردازد که بهبود شرایط اقتصادی و تلاش زنان برای رسیدن به مدارج بالاتر تحصیلی و به دست آوردن شغل مناسب و موقعیت اجتماعی بهتر می‌توانند انگیزه‌هایی باشند تا آنها دیگر چون زنان سنتی حفظ خانواده را بالاترین هدف زندگی خود ندانند.

افزایش سن ازدواج

در ترکیه به تدریج سن ازدواج نیز بالا می‌رود. در حال حاضر سن متوسط مردان در این کشور برای ازدواج ۲۶ سال و سن دختران ۲۳ سال است و علاقه به ازدواج در سنین پایین بخصوص در شهرهای این کشور کم می‌شود.

باید در نظر داشت که سن ازدواج در بیشتر کشورهای پیشرفته جهان دائما افزایش یافته است. بنابر آمار و اطلاعات جمع‌آوری شده از سوی سازمان ملل متحد، در سال ۲۰۱۲ میلادی میانگین سن ازدواج در کشورهای اروپای غربی بیش از ۳۰ سال بوده است.

4646

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 354060

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 3 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 15
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۵:۴۶ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۹
    21 2
    کشورهای جهان سومی عجب مردمان جوگیری دارند
  • بی نام A1 ۰۵:۵۹ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۹
    22 2
    واقعا این فیلم ها اثر گذاری منفی زیادی دارن و خیانتی که این فیلمها رواج میدن خانواده رو تهدید میکنه طوری که اثرات اون رو الان توی جامعه میشه دید.
  • بی نام A1 ۰۶:۰۵ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۹
    32 4
    خداوکیلی سریالهای ترکی واقعا افتضاح هستند کل دنیا اینتور سریال نمی سازن که اینا می سازن
  • بی نام A1 ۰۶:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۹
    13 0
    هر چیزی رو که عده ای توکشور ما میگن بدهماهوارهصرفا دلیل نمیشه که خوب باشه.به هر حال فکر میکنم این سریال ها اثرات منفی زیادی روی جامعه مابه خصوص نسل جدید گذاشته و خواهد گذاشت.
  • بدیع الزمان A1 ۰۶:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۹
    12 16
    ترکیه مثل پشت کوه های هستند که تازه به شهر اومدند ...حالا مونده تا انحطاط کامل جامعه ترکیه این خط و این نشون
    • بی نام A1 ۱۸:۲۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۱
      18 7
      اصلن ترکیه پشت کوه شما شهری ترکیه بد شما خوب چه گیری دادین به ترکیه من اخبار سایت ها و روزنامه ای ترکیه رو دنبال میکنم ماهی یبار هم راجب ایران خبر نمینویسن
  • تا RS ۰۶:۵۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۹
    16 2
    تو این مملکتم هم تاثیر گذاشته،چه برسه به اونجا.هر چرتی که تو ذهنشون میادو تبدیل به سریال میکنن
  • جوکر A1 ۰۷:۱۷ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۹
    22 2
    من خودم با ماهواره هیچ مشکلی ندارم و از 15 ساله پیش هم ماهواره داشتیم .ولی خدایش این سریالهای ترکی که دارن این شبکها میذارن خیلی تاثیر داره روی افکار مردم . همه چیز براشون عادی میشه.دیدم که میگما ؟؟
  • بی نام IR ۰۷:۱۸ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۹
    13 5
    احتمال زیاد به دلیل الحاق به اروپا و تغییر اداب و رسوم و افزایش رفاه و خود کوچکبینی دچار این پدیده شده اند و خانمها درخواست حقوق بیشتر و رفاه بیشتر اند و دولت توان افزایش و مهیا نمودن شرایط را ندارد و مثل ما شده اند.
  • بی نام A1 ۱۵:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۹
    28 10
    من نمیدونم با وجود این همه سریال خوب امریکایی با تم خانوادگی چرا شبکه های فارسی زبان به سراغ سریالهای ترکی که موضوعی غیر از خیانت و روابط خارج از ازدواج ندارند میروند
    • بی نام A1 ۱۷:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۱
      22 3
      این که این سریالها بد و بی محتوا هستند شکی نیست اما ایران هم آمار40 درصدی طلاق دارد...
  • زن ایرانی A1 ۱۷:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۹
    13 19
    حق طبیعی هر انسان کار کردن است آیا تنها با وابستگی مالی زنان میخواهید آنها را در زندگی زناشویی نگه دارید اگر مردان حقوق انسانی زنان را بپذیرند هیچ زنی حاضر به ترک محفل امن خانواده نخواهد بود این را بعنوان یک زن و یک مادر شاغل عاشق خانواده میگویم.
    • بی نام A1 ۰۵:۲۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۷
      2 1
      برو کار میکن مگو چیست کار کسی کاری به کارتون نداره برو کار کن ولی اسلام ناب محمدی گفته"کارهای خانه با فاطمه و کارهای بیرون با علی" این است منطق اسلام
  • بی نام A1 ۰۷:۲۵ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۲
    19 15
    زندگی که قرار باشد با دیدن سریال خراب شود همان بهتر که خراب شود درضمن زن کالای تحت اختیار مرد برای زایش و خانه داری نیست و در صورت عدم رضایت از زندگی باید حق طلاق داشته باشد درست مثل مردان.
    • افسوس A1 ۱۶:۵۵ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۲
      14 7
      نمونه ی منطق یک زن ایرانی