۰ نفر
۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۰۷:۵۵

ایسنا نوشت:

پیکر زنده‌یاد محمدرضا لطفی صبح امروز (15 اردیبهشت ماه) در خاک زادگاهش گرگان آرام گرفت.
پیکر زنده‌یاد لطفی ساعتی پیش از مقابل تالار فخرالدین اسعد گرگانی تشییع و پس از عبور از خیابان‌های پاسداران، فلسطین و شهدا در محله «سبزه مشهد» به خاک سپرده شد.

در این مراسم که ساعت 10 صبح آغاز شده بود، در ابتدا گروه موسیقی ارتش شروع به نواختن موسیقی کرد و سخنرانان مراسم تشییع پیکر، حسین علیزاده، استاندار گلستان و رئیس شورای شهر گرگان بودند.

محمدرضا لطفی روز 12 اردیبشهت‌ماه و در اثر بیماری سرطان از دنیا رفت.

این هنرمند 17 دی‌ماه سال 1325 در شهر گرگان به دنیا آمد. او پنج سال در هنرستان موسیقی به آموختن موسیقی نزد استادانی مانند علی‌اکبر شهنازی و حبیب‌الله صالحی پرداخت. پس از پایان هنرستان، لطفی به دانشکده‌ی موسیقی راه یافت و به تکمیل آموخته‌هایش پرداخت.

این نوازنده‌ی پیشکسوت تار، سه‌تار، کمانچه و دف، پس از ورود به دانشکده‌ی موسیقی از محضر اساتیدی مانند نورعلی برومند، عبدالله دوامی و سعید هرمزی بهره برد و در سال 1343 جایزه‌ی نخست موسیقی‌دانان جوان را کسب کرد. لطفی در سال 1353 به عضویت گروه علمی دانشکده‌ی موسیقی درآمد و در همین سال، همکاری خود را با رادیو آغاز کرد و نزدیک به دو سال سال به‌عنوان مدیر گروه موسیقی دانشکده‌ی موسیقی هنرهای زیبای تهران به کار مشغول شد و پس از آن، از این سمت استعفا کرد.

راه‌اندازی گروه «شیدا» در سال 1354 از مهم‌ترین فعالیت‌های هنری لطفی بود. او همراه گروه «عارف» به سرپرستی حسین علیزاده، به بازخوانی و اجرای دوباره‌ی آثار گذشتگان پرداخت.

بعدها کانون موسیقی «چاووش» را با همکاری هنرمندانی مانند حسین علیزاده، پرویز مشکاتیان و علی‌اکبر شکارچی راه‌اندازی کرد و در یک فعالیت چشمگیر، آثاری از این گروه به جا ماند که به گفته‌ی بسیاری از اساتید، از بهترین کارهای موسیقی ایران به‌شمار می‌روند.

محمدرضا شجریان و شهرام ناظری با محمدرضا لطفی و با همراهی هوشنگ ابتهاج در اجرای آثار این دوره همکاری چشمگیری داشتند.

لطفی پس از انحلال کانون «چاووش» سفرهای زیادی به کشورهای اروپایی داشت. او در ایتالیا، فرانسه و آلمان کنسرت برگزار کرد و در سال 1365 به آمریکا رفت. در آن سال‌ها، علاوه بر برگزاری کنسرت‌های متعدد در سراسر آمریکا، مرکز فرهنگی هنری شیدا را در واشنگتن بنیان گذاشت.

محمدرضا شجریان، شهرام ناظری و محمد معتمدی از خوانندگانی هستند که با محمدرضا لطفی همکاری کرده‌اند. قطعه‌هایی چون "ایران ای سرای امید" و "کاروان شهید" از آثار معروف ایرن دوره هستند که برخی از آن‌ها با ادبیات گروه‌های چپ همخوانی داشتند و عموم آن‌ها آثاری حماسی و انقلابی بودند.

محمدرضا لطفی سرانجام چند سال پیش به ایران بازگشت و کنسرت‌هایی هم برگزار کرد اما با استقبال چندانی مواجه نشد.

 

23231

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 353310

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 11
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۸:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۵
    41 2
    بنابرکدام آمار و اطلاعات می گویید:" کنسرت هایی هم برگزار کرد اما با استقبال چندانی مواجه نشد"؟... تا آخرین برنامه های ایشان با استقبال علاقمندان موسیقی ایرانی به ویژه در شهرستان ها همراه بود
    • علیرضا گران A1 ۰۹:۱۷ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۵
      20 0
      این اواخر حتی به محاسن این بزرگمرد گیر داده بودند این فخر گرگانی ....حیف......
    • این هم سندش......... IR ۱۹:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۵
      5 0
      مسئولان ارشاد به پوستر من گیر دادند و گفتند که این ریش شما مشکل دارد و نمی‌تواند در پوستر بیاید. به آنها گفتم «من با این ریش ده‌ها بار کنسرت دادم،‌در برنامه تلویزیونی سیمای جمهوری اسلامی ایران شرکت کردم و همه مرا با این ریش می‌شناسند و خلاصه کلی دلیل و مدرک آوردم ،اما قانع نشدند که نشدند و چند روزی کل کار را خواباندند. در حالی که تبلیغات کنسرت ما باید از چند روز قبل شروع می‌شد.
    • بی نام A1 ۰۷:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۷
      1 0
      استاد لطفی همشه در دل ها زنده است .
  • بی نام A1 ۰۸:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۵
    16 0
    خوبان همه یکان یکان می روند
  • بی نام A1 ۰۹:۰۱ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۵
    11 0
    سالنها و تالارهای محقر کشور برای گردهمایی عاشقان استاد بسیار بی بضاعت بودند نویسنده ی کم اطلاع گزارش بالا...
  • هانیه رجبی IR ۰۹:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۵
    13 0
    اگر به ویدیو آثار استاد در چند سال اخیر، نیم نگاهی می انداختید، متوجه حضور جمعیت انبوه می شدید و یا اگر با اهل موسیقی در نوشتن این متن مشورتی می کردید، هرگز ناآگاهانه سطر آخر را نمی نوشتید. روح بلند استاد غرق رحمت ایزدی باد
  • بی نام A1 ۰۹:۰۴ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۵
    12 0
    در تمامی اجراهای استاد لطفی سالن ها پاسخگوی حجم عظیم تماشاگران و مخاطبان اجرای استاد نبودند
  • بی نام IR ۱۰:۱۱ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۵
    16 0
    آقا اين چه حرفيه ميزنيد "با استقبال مواجه نشد"؟ بنده حداقل پنج تا از كنسرتهاي ايشان را شركت داشتم كه كل سالن مملو از جمعيت بود.
  • بی نام A1 ۱۱:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۵
    11 0
    باز هم بغض کردم.
  • سيد ابوالحسن مختاباد US ۱۵:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۵
    16 0
    دوست گرامي كه اين خبر را نوشتيد كنسرت هاي استاد لطفي همه گاه لبريز از تماشاگر بود و خبر شما صحيح نيست .