سلطانی فر گفت: برای سرمایه گذاری در بخش گردشگری، تکمیل و احداث هتل و سایر پروژه های مرتبط با گردشگری تسهیلات با نرخ 16 درصد و در مناطق محروم با نرخ 12 درصد پرداخت می‌شود.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و به نقل از روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، مسعود سلطانی فررئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: کشور ما در حال حاضر سهم ناچیزی از گردشگری دنیا را به خود اختصاص داده است.

او در دومین نشست هم‌اندیشی آسیب شناسی در عرصه ایجاد و گسترش تاسیسات گردشگری گفت: آمارها نشان می دهد در سال 1950 میلادی 25 میلیون نفر گردشگر در دنیا جا به جا شده است و با نرخ رشد 6.5 درصدی این تعداد از گردشگران در سال 2005 به 800 میلیون نفر رسید.

سلطانی‌فر ادامه داد: براساس آمارهای رسمی در سال 2013 ، یک میلیارد و 187 میلیون گردشگر در دنیا جا به جا شده است که با این نرخ رشد، متخصصان این حوزه پیش بینی می کنند در سال 2020 بیش از یک میلیارد و 600 میلیون گردشگر و در سال 2050، دو میلیارد و 600 میلیون گردشگر از جاذبه های کشورهای مختلف بازدید کنند.

رئیس سازمان میراث فرهنگی گفت: آمارهای سازمان جهانی جهانگردی نشان می دهد درآمد کشورها از جابه جایی 1 میلیارد و 187 میلیون گردشگر در دنیا مبلغی بالغ بر هزارو250 میلیارد دلار بوده است. 10 مقصد اصلی گردشگران دنیا در سال 2013 به ترتیب استانبول، رم، لندن، پکن، پراگ، مراکش، پاریس، هانوی، کامبوج و شانگهای بوده است.

معاون رئیس جمهور گفت: سهم کشور ما با وجود اینکه جزء 10 کشور برتر در حوزه جاذبه‌های تاریخی و فرهنگی هستیم و هفدهمین کشور امن دنیا محسوب می شویم، از رقم 1250 میلیارد دلاری که در گردشگری دنیا جابه جا شده بسیار ناچیز است.


آمار گردشگری در ایران

در این جلسه که معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و جمعی از فعالان بخش خصوصی اعم از هتلداران و هتلسازان، شرکتهای سرمایه گذاری بخش گردشگری، مدیران بانکهای مختلف و شرکتهای هواپیمایی هم حضور داشتند،‌ سلطانی‌فر گفت: بر اساس گزارش های فعالان بخش گردشگری داخلی و خارجی و تحلیل‌های نشریات معتبر خارجی و کارشناسان حوزه گردشگری سونامی گردشگری در ایران در حال وقوع است.

رئیس سازمان میراث فرهنگی با اشاره به آمار گردشگری در سال 1392 گفت: براساس آمارها حدود 7 میلیون گردشگر خروجی و 4.5 میلیون نفر گردشگر ورودی داشته ایم، از 7 میلیون گردشگر خروجی2.2میلیون نفر به عتبات عالیات و 600 هزار نفر به عربستان سفر کرده اند و از 4 میلیون گردشگر ورودی 1.6 میلیون نفر از عراق، 1 میلیون نفر از آذربایجان، و بقیه از دیگر کشورها از جمله ترکمنستان، ترکیه، افغانستان و کشورهای اروپایی وارد شده اند.

او ادامه داد: اگرهر کدام از این 7 میلیون گردشگر خروجی 1500 دلار از کشور خارج کرده باشند مبلغی معادل 10 میلیون دلار به کشورهای مقصد برده اند و در مقابل اگر هر نفر گردشگر ورودی 1200 دلار وارد کرده باشند حدود 5 میلیون دلار ارز وارد کشور ما شده است. با توجه به آمار و ارقام، بسیاری از تحلیلگران گردشگری دنیا معتقدند رشد گردشگری در ایران در ماههای اخیر غیر قابل تصور و پیش بینی در هفته های گذشته آمار و ارقام رشد گردشگر ورودی به کشور با افزایش 155 درصدی همراه بوده است که مصداقی بر این مدعاست.

رئیس سازمان میراث فرهنگی ادامه داد: ورودی تورهای اروپایی در نیمه دوم فروردین سال 93 در مقایسه با زمان مشابه سال قبل 150 درصد رشد داشته است و تخت جمشید در این ایام روزانه 300 تا 400 نفر بازدید کننده خارجی از کشورهای اروپایی دارد و میدان امام اصفهان روزانه مورد بازدید صدها نفر از گردشگران خارجی قرار گرفته است.


توریست فرهنگی

او با بیان اینکه ورود توریست فرهنگی به کشور ما چند دلیل عمده دارد گفت: رویکردهای دولت تدبیر و امید در عرصه سیاست خارجی و اعمال سیاست تشنج‌زدایی با دنیا یکی از مهمترین این دلایل است، در سایه دیپلماسی فعال دولت ما با 1+5 به چارچوب مشخصی برای حفظ حقوق هسته ای رسیدیم و به دنبال این توافق اولیه بخشی از تحریم ها و فشارهایی که بر کشور ما وارد شده بود برداشته شد.

سلطانی فر ادامه داد: ما امیدواریم در ماههای آینده شاهد فروریختن کامل تحریم ها باشیم، رویکرد خارجی دولت و سیاست تشنج زدایی در این بخش موفقیت های خوبی در پی داشته و تصور ما بر این است که بخشی از جوسازی هایی که علیه این دولت صورت می گیرد به دلیل دستیابی به موفقیت های بزرگ دولت تدبیر و امید است.

معاون رئیس جمهور گفت: دلیل دیگر رشد گردشگران ورودی به کشور ما حوادث سیاسی کشورهای منطقه از جمله مصر و سوریه است، چراکه گردشگران، کشورهایی که با بی ثباتی سیاسی مواجه هستند را به عنوان مقصد گردشگری خود انتخاب نمی کنند و این فرصت خوبی برای ماست و باید از فضای به وجود آمده استفاده کنیم.

سلطانی‌فر ادامه داد: در کنار ظرفیت‌های موجود ما در حال حاضر شرایط خوبی در کشور داریم، فضای سیاسی مثبت و خوبی که پس از انتخابات 24 خرداد به وجود آمده و تمایل گردشگران خارجی برای بازدید از کشور ما لزوم همفکری برای حل مشکلات گردشگری را دوچندان می کند.

رئیس سازمان میراث فرهنگی گفت: سرعت ایجاد زمینه اشتغال و ارزآوری در بخش گردشگری بسیار بیشتر از سایر بخش‌هاست و ما می‌توانیم با توسعه گردشگری اقتصاد در حال رکود کشور را نجات دهیم.

سلطانی‌فر با تاکید بر اینکه حل مشکلات بخش گردشگری با همدلی و همفکری تمامی دستگاهها و بخش خصوصی امکانپذیر است، یادآور شد: تعداد قابل توجهی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای پیگیری و حل مشکلات گردشگری اعلام آمادگی کرده اند.


رویکرد مثبت دولت

معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه تمامی وزرای دولت هم برای حل مشکلات و موانع توسعه گردشگری آماده همکاری با فعالان بخش خصوصی هستند، گفت: رویکرد رئیس‌جمهور در رابطه با گردشگری رویکرد اساسی، جدی و حمایت کننده است.

او ادامه داد: براساس مصوبه هیات وزیران در تاریخ 21 شهریور سال 92 درباره رفع موانع تولید، بخش های صنایع دستی و گردشگری با معرفی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مشمول تعرفه های بخش صنعت شدند که این مصوبه در حال پیگیری و اجرا است.

رئیس سازمان میراث فرهنگی با تاکید بر رویکرد مثبت رئیس جمهور نسبت به بخش گردشگری، یادآور شد: در جلسه ای که با هیات امنای صندوق توسعه ملی داشتیم بحث‌های مقدماتی در رابطه با ارائه تسهیلات بخش گردشگری انجام شد که بر اساس این توافقات برای سرمایه گذاری در بخش گردشگری، تکمیل و احداث هتل و سایر پروژه های مرتبط با گردشگری تسهیلات با نرخ 16 درصد و در مناطق محروم با نرخ 12 درصد پرداخت می‌شود.

معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه متقاضیان دریافت تسهیلات صندوق توسعه ملی باید واجد شرایط باشند گفت: سرمایه گذاران متقاضی باید اهلیت لازم را در رابطه با پروژه هایی که اجرا کرده اند داشته باشند، باید طرح های توجیهی و اقتصادی داشته باشند، معوقات بانکی نداشته باشند و قدرت تامین اقساط تسهیلات را هم داشته باشند.

او ادامه داد: سقف تسهیلاتی که به سرمایه گذاران اعطا می شود 60 تا 70 درصد کل اعتبار طرح است و بر اساس ضوابط صندوق توسعه ملی، زمین طرح جزء آورده سرمایه گذار محسوب نمی شود.

سلطانی فر گفت: با مدیران عامل چند بانک به عنوان عاملین اجرای این سیاست اقتصادی جلسات خوبی داشتیم و برای عدم توقف روند ارائه تسهیلات قصد داریم تعداد این بانکها را به 5 بانک افزایش دهیم. برای سرمایه گذارانی که در حال ساخت هتل هستند و پیشرفت بالای 50 درصد در پروژه هایشان دارند این یک فرصت طلایی است که ما می توانیم با معرفی این افراد به بانکها تسهیلات صندوق توسعه ملی را در این بخش مورد استفاده قرار دهیم.

رئیس سازمان میراث فرهنگی ادامه داد: در صورتی که پروژه های بزرگ نیازمند تسهیلات بیشتری باشند راهکارهایی برای ارائه تسهیلات ایجاد می کنیم.


گردشگری داخلی

او با اشاره به اینکه ساماندهی بخش گردشگری داخلی یکی دیگر از برنامه های سازمان میراث فرهنگی است، گفت : تنظیم زمان سفر در ایام سال، ارائه تسهیلات سفر زمستانی، برنامه ریزی برای سفر بازنشستگان و دانشجویان در ایامی به غیر از تعطیلات و اعمال تخفیف های ویژه برای ترغیب مردم به سفر در تمام طول سال از جمله برنامه هایی است که برای رونق گردشگری داخلی در نظر گرفته شده است.

رئیس سازمان میراث فرهنگی گفت: شرایط باید به گونه ای تغییر پیدا کند که اماکن تاریخی به ابزاری برای رونق اقتصادی تبدیل شوند؛ ما با تعیین ضوابط و استانداردهای مشخص، حفاظت، نگهداری و بهره برداری از این بناهای تاریخی را به سرمایه گذاران بخش خصوصی واگذار کرده و بر چگونگی حفاظت از آنها نظارت دقیق خواهیم داشت.

سلطانی فر یادآور شد: در همین زمینه شورای اسلامی شهر تهران مصوبه ای دارد مبنی بر اینکه افرادی که ملکشان به عنوان بنای تاریخی معرفی و ثبت شود از پرداخت عوارض معاف می شوند و تراکم شناور به آنها تعلق می گیرد.

47232

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 352960

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 3 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۲:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۳
    15 0
    به همه ایرانی ها توصیه میکنم اول ایران را کامل بگردید بعد برید خارج از کشور مثلا استانبول که یک میدان تقسیم رو ببینید یا ساحل آنتالیا۰۰۰ از یک فرد اهل غرب شنیدم که خودش به ایران آمده و گفته ایران از لحاظ مکانهای دیدنی منحصر به فرد جز بهترین هاست ۰۰ولی ایرانی ها قدر خودشان را نمیدانند تا نابودش کنند۰۰۰طبیعت ایران واقعا منحصر به فرده۰۰نمیخام تبلیغ مکان خاصی رو بکنم ولی کل ایران هر استانش یحداقل پنج جای منحصر به فرد داره البته بعضی استانها پانزده جای خارق العتده دارند۰۰۰ با این کار به اقتصاد خودمون میشه کمک کرد نه اقتصاد ترکیه و دبی و ۰۰۰
    • بی نام A1 ۰۸:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۴
      7 0
      عزیزم ایرانیها واسه دیدن طبیعت نمیرن آنتالیا یا استانبول
  • فجرک A1 ۰۹:۴۸ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۶
    1 0
    اگر سایت اینترنتی کاملی راسازمان برای دسترسی آسان همه مردم تکمیل کند ونقشه جامع وکامل تمامی قطبهای گردشگری در هر شهر واستان را قراردهند مطئنا گردشگری داخلی بطور تصاعدی بالا رفته خود باعث تولید وورود گردشگر خارجی خواهد شد وهر ایرانی تبدیل به یک سایت مجانی تبلیغ در این وادی میشود باید اجازه بدهد ارشاد وتشویق بکند که صدها وبلکه هزاران فیلم ومستند در این زمینه تولید وبا سوبسید روی سایتها قرار داده شود خواهید دید در عرض یکسال سونامی گردشگری در افزایش وحشتناک گردشگر را هیچکس نمی تواند باور نماید حرف وطرح زیاد است ولی کو گوش شنواوچشم بینا کشور چهار فصل باید اینقدر ذلیل شود که ترکیه هیچی ندار از ما در این زمینه سالهای نوری جلوزده باشد این هیچ نیست جز ندانم کاری مدیران ما والا مردم حاضر به همه گونه