سازمان بهداشت جهانی از مقاومت دارویی در برابر آنتی‌بیوتیک‌ها به عنوان یک "تهدید بزرگ جهانی" نام برده است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،این سازمان با بررسی آمار مربوط به ۱۱۴ کشور، از افزایش مقاومت دارویی در همه نقاط جهان خبر داده است.

بی بی سی نوشت،این نهاد وابسته به سازمان ملل متحد، روز چهارشنبه (۳۰ آوریل) با انتشار گزارشی اعلام کرد جهان وارد دوره "پسا آنتی‌بیوتیک" شده است؛ دوره ای که عفونت های ساده‌ای که برای سالیان طولانی قابل درمان بودند، کشنده شده‌اند.

به گزارش این سازمان، در صورتی که فورا برای مقابله با این پدیده اقدام نشود، مقاومت دارویی تبعات بسیاری خطرناکی را برجای خواهد گذاشت.

به گفته کارمن پسووا سیلوا، مدیر بخش مقاومت آنتی‌بیوتیکی سازمان بهداشت جهانی، ابعاد جهانی این خطر بسیار جدی است.

خانم پسووا سیلوا گفت: "این موضوعی است که در همه کشورها باعث نگرانی شده. این مشکل تنها در یک کشور دیده نمی‌شود. نگرانی از این بابت وجود دارد که در همه کشورهای مورد بررسی دیده شده است. مقابله با این پدیده نیاز به اقدام هماهنگ همه کشورها دارد."

گزارش سازمان بهداشت جهانی بر مقاومت دارویی هفت باکتری عمده تمرکز دارد که در بروز بیماری‌هایی مانند ذات الریه، اسهال و عفونت خون نقش دارند.

به نوشته این گزارش، تجویز دو آنتی‌بیوتیک مهم برای بیماران در بعضی از کشورهای مورد بررسی، حکایت از بی‌اثر شدن این داروها و مقام شدن باکتری‌ها در برابر آنها شده است.

به گزارش کنگره ملی تجویز منطقی آنتی‌بیوتیک‌ها، ایران یکی از کشورهایی است که با تجویز بیش از اندازه این داروها روبروست و مصرف آنتی‌بیوتیک در این کشور تقریبا برابر با کل مصرف آن در اروپاست. بر این اساس، مصرف آنتی‌بیوتیک در ایران ۱۶ برابر استاندارد جهانی است

یکی از آنتی‌بیوتیک‌های بسیار قوی که تاثیرگذاری آن به شدت کاهش یافته، کارباپنم است که در مراحل پیشرفته درمان بیماری‌های ناشی از باکتری کلبسیلا پنومونیه کاربرد دارد.

این باکتری منجر به بروز آلودگی خون، ذات الریه و عفونت های مختلف در نوزادان می‌شود.

از سوی دیگر، در حالی که در دهه ۱۹۸۰ میلادی مقاومت دارویی نسبت به درمان آلودگی مجاری ادراری به باکتری ای کولای تقریبا وجود نداشت، این روز‌ها تجویز آنتی‌بیوتیک برای درمان این عارضه در نیمی از موارد بی‌تاثیر است.

به گزارش سازمان بهداشت جهانی، سوزاک نیز از بیماری‌هایی است که در کشور‌هایی مانند بریتانیا، کانادا، استرالیا، اتریش، فرانسه، ژاپن، نروژ، آفریقای جنوبی، اسلوونی و سوئد نسبت به آنتی‌بیوتیک‌های قوی مقاومت نشان داده است.

4646

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 352507

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 4 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محسنم A1 ۰۵:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۱
    27 0
    متاسفانه سرعت تغییر ماهیت دادن باکتری ها نسبت به سرعت بروز شدن اطلاعات دانشمندان پزشکی خیلی بیشتره. تو ایران که دیگه حرفشو نزن.طرف سرش درد میکنه بازم میره آنتی بیوتیک میخوره.
  • منصور حلاج A1 ۰۹:۰۸ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۱
    17 3
    مسئله اصلی تجویز بی رویه آنتی بیوتیک توسط پزشکان است. هر پزشک پس از تشخیص عفونت برای تجویز انتی بیوتیک مناسب می بایست از آزمایشگاه کمک بگیرید.آزمایشگا ها با انجام تست آنتی بیو گرام اول نوع میکرو ارگانیسم را تشخیص داده وپس از آن مشخص مینمایند که این باکتری به چه آنتی بیوتیکی حساس وبه چه آنتی بیوتیکی مقاوم است. این کارباعث میشود که برای هر عفونت دارویی مناسب تجویز شود. متاسفانه پزشکان برای عفونت های کم وجزیی مانند گلودردهای جزیی ویا حتی سرما خوردگی که نیازی به تجویز آنتی بیوتیک ندارد، دارویی مانند آزیترومایسین، اریترومایسین، کوآموکسی کلاو ، خانواده سفالوسپورین ها و دیگر دارو های بیسار قوی تجویز می نمایند. این کار باعث میشود که میکروبها به این آنتی بیوتیک ها مقاوم شوند.
  • بی نام A1 ۲۲:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۱
    15 0
    من یک هفته گلو درد بودم که باخوردن کواموکسی کلاو خوب شدم .اما متاسفانه دوباره گلو دردم شروع شده با درد کمتر نمیدونم باز از کدوم ... گرفتم.ازبس بعضی ها بی فرهنگن وازپشت وجلو سرفه میکنن تو سرت . متاسفانه بعضی مردم هنوز فرهنگ ندارن که وقتی سرما خورده اند از دستمال بزرگ ویا ماسک استفاده کنن تا به چند نفر دیگه ضرر نزن یا سعی کنن با پرهیز کردن زود خوب بشن تا بقیه هم نفس راحتی بکشن خدایییش اینجور ضرر زدن به دیگران عین حق وناسه .