روزنامه دنیای اقتصاد در سرمقاله خود نوشت:

حال که تورم نرخ کاهنده‌ای یافته است، سوالی که در روزهای اخیر مطرح شده است آن است که چگونه می‌توان جریان خروج از رکود اقتصادی را تسریع کرد؟ آیا بهتر نیست نرخ سود بانکی را کاهش دهیم تا سرمایه‌گذاری‌ها تشویق و رشد اقتصادی تسریع شود؟ پاسخ منفی است. کاهش دستوری نرخ سود بانکی در شرایط کنونی که نرخ تورم بالاتر از نرخ سود بانکی است نه تنها دستاورد کنترل تورم را آن هم در شرایطی که قیمت حامل‌های انرژی افزایش پیدا می‌کند، به‌خطر می‌اندازد بلکه جریان سپرده‌های سرمایه‌گذاری را به سوی بازارهای غیررسمی پول با ریسک و نرخ بهره بالا و نیز بازارهای ارز و طلا و زمین سوق می‌‌دهد و بار دیگر به معاملات سوداگرانه دامن خواهد زد.
شیوه درست، کاهش دستوری نرخ بهره نیست، بلکه بهبود شرایط کسب و کار، به‌کار‌گیری مشوق‌های مالیاتی و نهایتا کاهش چند درصدی قیمت خوراک صنایع پتروشیمی است تا این بخش از صنایع کشور به‌خصوص برای افزایش حجم صادرات غیر‌نفتی تقویت شوند و با سودآور شدن آنها سرمایه‌گذاران تشویق به خرید سهام شوند. در مقابل باید اجازه داد نرخ سود بانکی خود پس از کاهش نرخ تورم و با افزایش جریان پس‌انداز‌ها به نظام بانکی کاهش یابد تا در این فاصله منابع محدود سرمایه‌گذاری به پربازده‌ترین سرمایه‌گذاری‌ها تخصیص یابد و به رشد واقعی ارزش افزوده بخش‌های اقتصاد کمک کند.

 

17302

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 352286

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 8 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • قاسم A1 ۰۴:۵۰ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۰
    15 0
    بالاخره یه تحلیل واقع بینانه هم انجام شد
  • محمود IR ۰۵:۱۸ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۰
    15 1
    سرمقاله خوبی بود . باکاهش نرخ بهره بانکی ، مطمئنا" سپرده گذاران وجوه خود را از بانک خارج نموده و بسوی بازارهای غیررسمی مانند سکه ، ارز ، زمین و مسکن خواهند برد ، و صد البته باعث افزایش قیمت کاذب در این بخشها خواهند شد . پس منطقی این است در وضعیت کنونی و تا زمانیکه نرخ بهره پایین تر از نرخ تورم است ، فعلا" نرخها تغییر نکند و پایین تر نیاید .
  • محمد A1 ۰۵:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۰
    1 15
    مگه مطبوعات برای دولت تعیین تکلیف می کنن ؟؟؟؟
  • بی نام A1 ۰۵:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۰
    24 0
    بسیار عالی و درست بیان شد .سرمایه گذاری در بخش صنعت کار هر شخصی نیست ،خصوصا در طی 8 سال گذشته ،سرمایه داران به راه های بسیار ساده تر و پرمنفعت تری دربازار دلالی و خرید و فروش رسیدند که صنعت هیچگاه تا این حد برایشان سودآور نبوده است .طبق آمار 60 درصد سرمایه گذاری درصنعت و تولید را بانکها انجاممیدهند چون میتوانند پولهای اندک را جمع کرده و ازطریق وام یا مشارکت مستقیم وارد فضای تولید و صنعت بشوند ،حال اگر این فرصت از بانکها گرفته شود ،دوباره سرمایه های بزرگ و کوچک وارد بازارهای کاذب خواهند شد و موج منفی در اقتصاد و صنعت و بیکاری شکل تازه ای بخود خواهد گرفت و تورم و رکود بیشتر شده و درنهایت اختلاف طبقاتی شدت خواهد گرفت . واقعا بچگانه است اگر فکر کنیم پولها از بانکها درآمده و وارد بورس میشوند