ایسنا نوشت:

وزیر نفت معتقد است: برای کاهش شدت مصرف انرژی در کشور باید روش‌های قیمتی و غیر قیمتی در نظر گرفته شود چرا که برای کاهش شدت انرژی تنها کاهش قیمت ملاک نیست .

عصر امروز تفاهم‌نامه همکاری در حوزه حمل و نقل عمومی بین وزارت کشور و وزارت نفت امضا شد که در این مراسم رحمانی فضلی، وزیر کشور، و بیژن زنگنه، وزیر نفت، و همچنین محمدباقر قالیباف، شهردار تهران، حضور داشتند.

زنگنه در این مراسم با اشاره به درخواست همکاری شهرداری‌‌ها با وزارت نفت درباره همکاری و ایجاد جایگاه‌های سوخت کوچک در کلانشهرها گفت: تصمیم داریم در شهرهای بزرگ از جایگاه‌های کوچک پمپ استفاه شود.

وی افزود: باید در کنار به کارگیری روش‌های کاهش مصرف انرژی، در زمینه حمل و نقل عمومی و ساخت خودروهای با کیفیت نیز وارد شویم.

به گفته زنگنه باید بتوان خودروهای با کیفیت بیشتر و مصرف کمتر تولید کرد و در زمان عرضه بنزین با قیمت بیشتر، خودروی ارزان‌تر عرضه شود تا این هزینه جبران شود.وی تاکید کرد: بنزین گران در کنار خودروی ارزان قیمت می‌تواند موثر باشد.

وزیر نفت با بیان اینکه از نظر تکنولوژی در حمل و نقل مسافر عقب هستیم، اظهار کرد: مجموعه ناوگان کشور پیر شده است.

وی با اشاره به دریافت یارانه ۸۰ میلیاردی در بخش انرژی گفت: سال گذشته دریافت یارانه بخش انرژی ۸۰ میلیارد تومانی بود که با ارائه تبصره‌ای به مجلس شورای اسلامی، این میزان به ۱۰۰ میلیارد تومان رسید.

زنگنه افزود: حال باید برنامه‌هایی برای صرف این میزان برای صرفه جویی و کاهش مصرف انرژی داشته باشیم و نگاه بنده نیز فقط نگاه فنی نیست بلکه باید این امر بتواند ایجاد اشتغال، امید و تحرک در جامعه داشته باشد.

وی اظهار کرد: در حال حاضر ۲۰ میلیون بخاری گازی در خانه‌های مردم مورد استفاده قرار می‌گیرد و دو میلیون موتورخانه فعال نیز در کشور داریم.

به گفته وزیر نفت، متوسط مصرف این تعداد بخاری گازی در کشور ۶۰۰ میلیون متر مکعب در سال است.

وی افزود: اگر تلاش شود بخاری خوب به مردم داده شود هم صنعت این بخش فعال می‌شود و هم در جهت کاهش شدت انرژی اقدامات موثری صورت گرفته می‌شود.

زنگنه گفت: با کمک وزارت نفت و یارانه در نظر گرفته شده در بخش انرژی می‌توان بخاری‌های بهتری به دست مردم داد تا هم صنعت مربوطه فعال شود و هم ایجاد اشتغال برای تاسیسات‌کاران ساختمان‌های مسکونی شود.

وزیر نفت اظهار کرد: در حوزه شهری نیز حمل و نقل عمومی درون شهری بسیار مورد توجه است که با شهرداری‌ها همکاری‌های خوبی در حال انجام است و در نظر داریم پس از انجام کار از سوی شهرداری‌ها ضمانت و پول مربوطه واریز شود تا به ازای افزایش هر مسافر شهری در مصرف انرژی و بنزین شخصی صرفه جویی شود.

وی افزود: درباره مترو، نوسازی ناوگان عمومی، اتوبوس‌ها، وانت‌بارها و تاکسی‌ها تصمیماتی در حال انجام است.

زنگنه معتقد است، برای ایجاد چنین کار اقتصادی باید فرهنگ شهری نیز بهبود یابد و پیش از هدف اقتصادی فرهنگ مصرف آماده شود.

به گفته وزیر نفت، بهتر است شهرداری‌ها و نظام مهندسی دراین کار به وزارت نفت کمک کنند همچنین این وزارتخانه قول اجرای خدمات با HSE را می‌دهد.

وی گفت:‌ باید برای آلودگی هوای تهران و کلانشهرها فکری کرد چرا که فقط در ایام عید می‌توان در شهرهای بزرگ به راحتی زندگی کرد.

زنگنه با اشاره به ایجاد جایگاه‌های سوخت کوچک در کلانشهرها گفت: این اقدام با کمک شهرداری‌ها میسر است و علاوه بر کاهش طول سفر برای مصرف سی‌ان‌جی این جایگاه‌ها می‌توانند اشتغال‌زایی داشته باشند.

در ادامه شهردار تهران خطاب به گفته وزیر نفت مبنی بر دریافت پول پس از اجرای خدمات گفت: قطعا این کار شدنی نیست چرا که باید ابتدا طلب‌های قطعی و قانونی دولت قبل پرداخت شود تا بتوان اقدامات بعدی را آغاز کرد.

همچنین در ادامه شهردار کرج آمادگی این شهر را برای ایجاد جایگاه‌های سوخت کوچک را اعلام کرد.

 

23503

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 349396

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 8 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • جواد IR ۱۵:۰۰ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۵
    3 0
    فقط کافی است نگاهی به تکنولوژی عقب مانده بخاریهای گازی بکنید تا به علت مصرف بالای انرژی خانگی پی ببرید؟