علیرضا تابش در نشست خبری خود اعلام کرد نزدیک به 7 درصد پروژه های مسکن مهر در شهرهای زیر 25 هزار نفر دارای مشکلات شهری مانند تاسیسات آب و فاضلاب است.

امید سلیمی بنی: مشکلات شهری، تنها به شهرهای بزرگ و کلانشهرها اختصاص ندارد، به خصوص مشکلاتی که با ساختن پروژه های مسکن مهر به وجود آمده است. رئیس بنیاد مسکن در پاسخ به خبرگزاری خبرآنلاین درباره مشکلات و فقدان تاسیسات شهری در پروژه های مسکن مهر گفت: ما به وکالت از وزارت مسکن و شهرسازی، ساخت 348 هزار واحد در شهرهای زیر 25 هزار نفر را بر عهده داشته ایم. لذا مشکلات فقدان تاسیسات شهری در شهرهای بزرگ، بر عهده ما نیست، ولی در شهرهایی که ما پروژه های مسکن مهر را اجرا کرده ایم، فقدان تاسیسات شهری بسیار کمتر از شهرهای بزرگ است."

علیرضا تابش در توضیح مشکلات شهری این واحدها گفت: بین 25 تا 30 هزار واحد مسکن مهر که در شهرهای کوچک ساخته شده است، دارای مشکلات زیربنایی شهری است. بودجه اجرای این تاسیسات شهری نیز در اختیار بنیاد مسکن نیست و وزارت راه و شهرسازی و شوراها و شهرداریها باید در این باره اقدام کنند.

به گفته رئیس بنیاد مسکن، تاکنون 260 هزار واحد مسکن مهر در شهرهای زیر 25 هزار نفر سخته شده و سایر مسکن های مهر در این شهرها نیز تا 70 درصد کامل شده است و در سال جاری، با تامین اعتبار 1210 میلیارد تومانی، به متقاضیان تحویل داده می شود.

تابش همچنین در پاسخ به سئوال دیگر خبرآنلاین درباره عدم اجرای طرح های مدیریت روستاها که به نام "طرح هادی روستایی" معروف است، جواب داد: این طرحها، در روستاها به جای طرح جامع و تفصیلی شهرها تدوین و پس از تصویب، قانونی می شود. یعنی نقشه و حدود معابر، کاربری اراضی و سایر مسایل روستا در این طرحها دیده می شود. در حال حاضر 38 هزار و 131 روستای بالای 20 خانوار در کشور داریم که 5میلیون و 547هزار خانوار در این روستاها زندگی می کنند و بنیاد مسکن تاکنون برای 30هزار و 940 روستا، که حدود 80 درصد این روستاهاست، طرح هادی تهیه کرده است، ولی تنها برای 13 هزار و 436 روستا، یعنی حدود 35 درصد روستاها، طرح هادی اجرا شده است.

همچنین معاون عمران روستایی بنیاد مسکن، درباره عدم اجرای طرح های هادی روستایی در روستاهایی مانند "زیارت" که کاربری اراضی بدون توجه به طرح هادی روستایی تغییر می کند، توضیح داد: بنیاد مسکن، تنها وظیفه تهیه و تصویب طرح هادی را بر عهده دارد و نظارت بر حسن اجرای این طرح ها، در داخل حریم روستا بر عهده دهیار و بیرون از حریم، بر عهده فرمانداریها و بخشداری هاست."

شاملو درباره وضعیت فعلی حسن اجرای این طرحها گفت: "متاسفانه در سالهای اخیر، تخلفات زیادی درباره عدم اجرای طرح هادی روستاها به وجود آمده و تاکنون بنیاد مسکن 35 هزار مورد تخلف قانونی از طرح های روستایی را شناسایی و به استانداریها و فرمانداریها اطلاع داده است. این تخلفات نیز عمدتا در روستاهایی است که طرح هادی تهیه نشده است."

 

تلفات حوادث غیرمترقبه در سال 92

مدیرعامل بنیاد مسکن همچنین تلفات حوادث غیرمترقبه در سال 92 را در عرصه روستاها اینطور توضیح داد: 9 سانحه عمده غیرمترقبه در سال 92 روستاهای کشور را تحت تاثیر قرار داد. آتش سوزی در روستای امامزاده شیفت گیلان، سیل در استانهای کرمان، فارس و سیستان و بلوچستان، برف در استانهای گیلان و مازندران و عمدتا زلزله در استانهای بوشهر (دشتی)، هرمزگان (بشاگرد و بستک)، سیستان بلوچستان و مرکزی به وقوع پیوست و طی آن 42 هزار واحد خانه روستایی دچار مشکل شد که 15 هزار و 700 واحد نیاز به نوسازی کلی و 26هزار و 300 واحد نیاز به تعمیر و بازسازی یافت."

تابش همچنین گفت: "برای این امور، 610 میلیارد تومان بودجه در اختیار بنیاد مسکن قرار گرفت که ما توانستیم برای واحدهایی که نیاز به نوسازی کلی دارد 20 میلیون تومان وام با بهره 5 درصد و 3 میلیون تومان وام بلاعوض اختصاص دهیم و برای واحدهایی که نیاز به تعمیر و بازسازی دارند، تاسقف 10 میلیون تومان وام با بهره و یک میلیون تومان وام بلاعوض در نظر گرفتیم. این واحدها عمدتا تا پایان سال 93 تکمیل می شود و در اختیار مردم قرار می گیرد.

به گفته تابش، بنیاد مسکن برای بهسازی فضای بافت تاریخی 50 روستا تاکنون اقدام کرده است و همچنین این بنیاد، با هماهنگی انجام شده با سازمان ثبت اسناد، توانسته برای 2میلیون 700 هزار واحد روستایی و 27 هزار واحد شهری سند مالکیت صادر کند.

47231

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 348119

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 6 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • رکسانا IR ۲۲:۰۵ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۹
    2 0
    فقط 7 درصد؟ بازم آمارهای احمدی نژادی دادین؟