"جنگ سرد دیجیتالی" با روسیه صنعت آی تی را به خطر می اندازد؟

اگر تنش غرب با روسیه وارد سطح جدید و خطرناکی شود، آنوقت چه بر سر روابط با کمپانی های نرم افزار روسی، توسعه دهندگان اپ و نرم افزار روس و برون سپاری های انجام شده در صنعت آی تی که بدست مخ های روس سپرده شده می آید؟

 

چشم های جهانیان ماه گذشته به اخبار روسیه-اکراین و کریمه بود. نگاههای صلح طلبانه  به المپیک سوچی بود که بحران در اکراین و ویکتور یانوکویچ رییس جمهور برکنار شده توسط مردم، همه چیز را عوض کرد. رفراندوم در مورد کریمه و الحاق آن به روسیه غرب را عصبانی کرد تا اینکه لیست جدیدی از تحریمها جلوی یکدیگر گذاشته شد و نگاههای خوش بینانه با ورود ارتش روسیه به کریمه به کلی نابود شده و تحریم و بلوکه کردن داریی های مقامات روس در امریکا (و اروپا کمتر، به خاطر وابستگی به گاز روسیه) یک جنگ تمام عیار سرد را رقم زده است، مشابه تحریم هایی که غرب علیه ایران به اجرا گذاشت، غرب می خواهد روسیه را تنبیه کند اما آیا می تواند چنین کاری کند؟

آنچه روسیه را متمایز می سازد بحث قدرتمند بودن این کشور در عرصه آی تی و نرم افزار و اینترنت است که می تواند اوضاع را به سمت یک جنگ سر دیجیتالی بکشاند، منتها با این تفاوت که روسیه می تواند به صنعت آی تی غرب ضربه بزند. برخی کمپانی های روس در صنعت آی تی اصولا در غرب متولد شده و رشد پیدا کرده اند، برخی از کمپانی ها مقر توسعه و تحقیق شان در روسیه است، برخی مخ های آی تی روس تبارند و ... اجازه بدهید کمی بیشتر وارد جزییات شویم:

کمپانی کسپرسکی در فضای آی تی و ضد ویروس و بدافزار معروف بوده و مقر تحقیق و توسعه در روسیه بوده و یوجین کسپرسکی به عنوان مغر متفکر کمپانی بین المللی بارها اعلام کرده که زیر نفوذ حکومت پوتین نیست. موضع رسمی این کمپانی بیرون ماندن از مناقشه است اما نیروهای سابق ک.گ.ب در این موسسه فعالیت دارند و معلوم نیست بی طرف بمانند!

کمپانی NGINX Inc که فقط سه سال سن دارد و روی پروژه های وب پراکسی تحت سرور کار می کند و در اینترنت محبوب بوده و به نحو گسترده ای در اینترنت پخش شده است. هر چند واحد اداری این کمپانی در سان فرانسیسکو قرار دارد اما مقر اصلی اش در مسکو است.

کمپانی بعدی Parallels Inc است که در رنتون واشنگتن قرار داشته و در تکنولوژی مجازی سازی، اتوماسیون و مدیریت بر کلود با VMware vSphere و Microsoft CloudOS کار می کند. لابراتور تحقیقاتی آن در نوو سیبیرسک روسیه واقع شده است.

کمپانی Acronis مشابه پارالل است که در سال 2002 تاسیس شده و مغز متفکر آن سرگئی بلوسوف است که در سال 2013 از مدیریت اجرایی پارالل استعفا داده و به آکرونیس پیوست. سیستم های پشتیبانی، ذخیره سازی دیتا، مدیریت ذخیره سازی در محیط ویندوز و لینوکس را رهبری می کند و مقرش در وبورن در حومه بوستون است.لابراتور تحقیقاتی آن در مسکو واقع شده است.

کمپانی نرم افزاری Veeam Software نیز توسط راتمیر تیماشف متولد روسیه در بخش خدمات و سرویس های بک اپ و پشتیبانی انترپرایز و در محیط VMware و Microsoft Hypervisor کار می کند و کمپانی چند ملتی محسوب می شود که مقرش در کلمبوس اوهایو بوده و تحقیق و توسعه آن در سن پترزبورگ روسیه واقع شده است.

آنچه ذکر شد، نمونه هایی از حضور روسها در صنعت آی تی و نرم افزار جهانی بوده که میلیونها دلار ارز تولید می کند و در سطح امریکا،اروپا، خاورمیانه،افریقا و آسیا حضور دارند. همچنین هزاران کمپانی نیمه کوچک و کوچک نیز با تابعیت روس و ... در امور بانکی و الکترونیکی و ... در اینترنت حضور دارند.

حضور روسها در بخش اپلیکیشن روی موبایل نیز گسترده بوده و آی او اس اپل و اندروید را از روسیه هدایت و مدیریت می کنند.

مشتریان محصولات روسی در غرب از هم اینک به فکر سوئیچ کردن به سایر محصولات مشابه غیر روسی افتاده اند و حتی ممکن است در بخش های استراتژیک، نیروهای روس را از بدنه خود حذف کنند.

در بخش موبایل و اپ های موبایل نیز قرار شده تا با اعمال سیاستهای جدید درون شبکه ای از هر نوع اپی که ممکن است باعث رخنه نرم افزاری شود خودداری گردد. برای کاربران نداشتن فلاپی بیرد خیلی مهم نیست اما شاید با نداشتن Cut the Rope که توسط روسها در مسکو و لابراتوار زپتو توسعه یافته و اپ های مشابه مشکل پیدا کنند.

سیاستهای آی تی امریکایی ها روشن است و نمی خواهند اپ ها و نرم افزارهای روسی نقش زومبیه را ایفا کنند و هر زمان که احساس کنند نرم افزارهای روسی نقش جاسوس را بازی می کنند، آنها را از زیر ساختهای امریکا حذف خواهند کرد.

ویزای امریکایی از نوع غیر مهاجرت و کاری موسوم به H-1B برای روسها قدغن شده و نیروهای کار روس در همه بخشها برای ورود به امریکا دچار مشکل خواهند شد.

تستهای اسنیفینگ Sniffing علیه اپ ها و نرم افزارهای روس شروع شده و قراردادهای کلان نرم افزاری در حال تجدید نظر هستند. همچنین کمپانی های روس تبار باید مراکز خود را از روسیه به امریکا منتقل نموده (برخی را امریکایی ها از همین حالا مشخص ساخته اند) و تحت استانداردهای امریکایی به کار خود ادامه دهند.

بحث کدهای برنامه نویسی تولید شده توسط روس ها در بحث برون سپاری نرم افزاری معضل دیگری است که انترپرایزها باید روی آن فکر کنند که به همین سادگی رفع نمی شود و امکان حملات دیجیتال از سوی روسیه را بیشتر می کند.

اینکه کدام کدها جدید است و چقدر سازمانها به این کدها وابستگی دارند نیز به پیچیدگی ماجرا می افزاید. تیم بزرگی باید مشغول تست زدن دائمی برنامه ها باشند که بسیار گسترده بوده و مشخص کنند کدام کد بکدور دارد یا ندارد و درصد خطر چقدر خواهد بود.

بحث هزینه های مهاجرت از برنامه های روسی به غربی نیز معضل دیگری است که سازمانها به آسانی بدان تن نمی دهند.

به هر حال نرم افزار و صنعت آی تی اولین جایی خواهد بود که غربی ها برای جلوگیری از حملات دیجیتال روسیه علیه آن وارد عمل می شوند.

بنابراین باید منتظر یک جنگ سرد دیجیتالی بین روسیه و غرب باشیم.

 

 

 

منبع: زد دی نت

5656

 

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 346232

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 2 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 20
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • دیوید A1 ۱۰:۳۶ - ۱۳۹۳/۰۱/۰۵
    55 48
    اشتبه هب عرضتون رسیده . روسیه صحبتی در حوزه دیجیتال و مخصوصآ امنیت اطلاعات نداره . کسپرسکی هم ی شرکت شیاد و کلاهبردار بیشتر نیست و دلایلش هم مشخصه . از دست دادن دهها توزیع کننده و صدها ریسلر در چند سال اخیر خود نشون دهنده وضعیت اسفناک این شرکت و سیاستهای تبلیغاتی و خبریشه . کسپرسکی خیلی سعی داره با مقایسه خودش با غولهای امنیتی خودش رو ی شرکت بزرگ و معتبر آنتی ویروس نشون بده ولی متخصصین و کاربرها خوب میدونن این شرکت حتی تو رقابت با ریز میزه های آنتی ویروس هم گیر کرده .
    • بی نام A1 ۱۴:۵۴ - ۱۳۹۳/۰۱/۰۸
      10 6
      سلام دقیقا همینطوره بعضی کشورها!!!!تنها کاری که در حوزه آی تی یاد گرفتن هک کردنه و توانی در نوآوری و سازندگی ندارند....
  • بی نام A1 ۱۰:۴۹ - ۱۳۹۳/۰۱/۰۵
    69 40
    آخه وقتی آدم میتونه محصولات آمریکایی ، اروپایی و ژاپنی رو بخره چرا باید محصولات روسی رو بخره ؟؟؟؟؟ همین کسپرسکی : همین الان کسی محصولات این شرکت رو که بارها از مشتری هاش و نماینده هاش کلاهبرداری کرده نمیخره مخصوصآ وقتی ضد ویروسهایی مثل ترند میکرو - سایمانتک و مکافی هست که هم کیفیت بسیار بالاتری دارند هم ویژگی های امنیتی بهتری هم پشتیبانی بسیار خوبی و تازه شرکتهاشون خیلی خیلی بیشتر از کسپرسکی معتبرتره .
    • بی نام A1 ۱۲:۵۹ - ۱۳۹۳/۰۱/۰۵
      45 31
      هموطن محترم تابحال از اين محصول استفاده كرده ايد؟ از نظر فنى صحبتتان متعصبانه است
    • بی نام A1 ۱۵:۰۵ - ۱۳۹۳/۰۱/۰۵
      15 8
      بله 4 سال نماینده توزیع کننده کسپرسکی در خاورمیانه و غرب آسیا بودیم و سال 2010 میلادی همراه با حدود 30 شرکت دیگه ( تازه فقط در سطح توزیع کننده ) با کسپرسگی قطع ارتباط کردیم . بعد از سال 2010 تا امروز هم کلیه سیاستهای شرکتهای فروشنده آنتی ویروس در بخشهای خبری ، تبلیغاتی ، فروش و پشتیبانی رو رصد کردیم و درباره تمام صحبتها مستندات معتبر داریم . تازه باید موضوع اطلاعات اشتباهی که کسپرسکی و فروشنده هاش منتشر میکنن و سوء استفاده از نام و اعتبار شرکتهایی که با کسپرسکی هیچ ارتباطی ندارن هم به مسائل قبلی اضافه کنیم . هم اکنون همه مستندات در یک وب سایت به نام ....منتشر میشه . البته یا مدارک و مستندات معتبر و موثق و غیر قابل انکار .
    • بی نام IR ۱۷:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۱/۰۵
      7 21
      از نظر فنی آنتی ویروس bitdefender برترین آنتی ویروس است
    • نا شناس IR ۲۰:۵۳ - ۱۳۹۳/۰۱/۰۵
      24 9
      کلا روس ها بیشتر هکر هستن و قدرت خرابکاری دارن تا ساختن چیزی و به نسبت آمریکا و اروپا چیزی برای ارائه در صنعت نرم افزار ندارن
    • محمد IR ۲۰:۱۶ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۵
      3 2
      بله دقیقا کرک کردنشم جون ادمو میگیره.
  • بی نام IR ۱۲:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۱/۰۵
    19 24
    شما فك مي كنيد پشت سر ارتش الكترونيك سوريه يا ارتش هاي سايبري سه نقطه كي هست؟همين روسها هستن كه فاميلاشون دو دهه قبل تو آي تي امريكا مشغول شدن حالا حساب بانكي خالي مي كنن و بعد يه سرور راه انداختن تو اوكراين مي گن كار اونهاست پشت همه اونها ك گ ب سابق هست كه تغيير نسل دادن و به زير ساختها حمله مي كنن
    • دیوید A1 ۱۹:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۱/۰۵
      25 9
      شما فکر کردی هکرا یا متخصصین خبره امنیتی آمریکایی ، ژاپنی و اروپایی نمیتونن به زیر ساختها و .. حمله کنن ؟؟؟؟ فکر کردین این هکرهای روسی رو کی شناسایی و دستگیر میکنه ؟؟؟ همین اف بی آی با همکاری غولهای امنیتی مثل ترند میکرو و سایمانتک این کارها رو انجام میدن . کسپرسکی ی شرکت درجه ده امنیتی هم حساب نمیشه و فقط با دوز و کلک و شیادی و فریب و تبلیغات دروغین داره محصولاتش رو می فروشه و این رو دیگه همه میدونن حتی نماینده هاش . اصلا این سیاست هم خود کسپرسگی هست و هم نماینده هاش .
  • بی نام IR ۱۳:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۱/۰۵
    11 26
    جدای روسی بودنش هیچ انتی ویروسی کاسپرسکی نمیشه
    • بی نام A1 ۱۰:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۱/۰۶
      12 10
      من شرط میبندم یا فروشنده کسپرسکی هستی یا درباره بقیه شرکتهای آنتی ویروس و محصولاتشون اطلاعاتی نداری و نه از نسخه های اصلی و معتبرشون استفاده نکردی وگرنه همه میدونن کسپرسکی ی شرکت شیاد و کلاهبردار بیشتر نیست . شرکتی که بین 3 تا 20 روز طول میکشه آپدیت اشتباهش رو درست کنه بهتره بره غاز بچرونه .
  • mozafar IR ۱۵:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۱/۰۵
    15 11
    با دنیا نمیشه در افتاد.
  • بی نام A1 ۱۶:۵۷ - ۱۳۹۳/۰۱/۰۵
    14 16
    از لحاظ هکرها روسها در سطح بالایی هستن
  • بی نام A1 ۱۹:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۱/۰۵
    19 7
    تنها محصول مفید روسها برای ایرانیان همین پول الکترونیکی وبمانی است که ایران رو تحریم نکرده و ایرانیان میتوانند با استفاده از ان به تجارت الکترونیک بپردازند که البته این هم به دلیل تحریم هاست اگر تحریم ها نبود ایرانیان میتوانستند از طریق بانک های ایرانی مرتبط با بانک های خارجی کارتهای مستر و ویزا دریافت کنند و یا در سایت های معتبری چون مانی بوکرز و پیپال حساب داشته باشند و دیگر نیازی به وبمانی روسی نبود. تنها این نیست اگر ایران تحریم نبود و روابط خوبی با غرب داشت گاز ایران جای گاز روسیه را برای غرب میگرفت. بیشترین سود را از تحریم ایران بدون شک روسیه برده است و کسانی که در داخل بر طبل ستیز با غرب و افزایش تحریم ها و شکست مذاکرات میکوبند قطعا در راه منافع روسیه گام بر میدارند.
  • بی نام A1 ۰۵:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۱/۰۶
    13 24
    باید روسها گوشمالی اساسی به غرب بدن
    • بی نام A1 ۰۹:۴۹ - ۱۳۹۳/۰۱/۰۶
      21 10
      فعلا که برعکس بیشتر حال میده
  • حمید IR ۰۳:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۱/۰۷
    8 5
    مشخصه دیگه مثل گذشته نیست تو تمام صنایع کشورها با هم همکاری و ارتباط دارن و از محضولات هم دیگه استفاده مینند. روسیه مثل همیشه به قول قدیمی ها نمکدون میشکنه. استفاده از پول سرمایه گذاری غرب کرده خالا شاخه شونه میکشه. یادش رفته ارزش پول ملی چطوری بود یادش رفته اینقدر تجهیزاتش فرسوده بود از امریکا وام میگرفت شاید کمی به دردسر بیوفتن غرب. ولی هنوز واحد پول رایج دلاره هنوز اقتصاد امریکا افت میکنه یا رشد میکنه کل بازار های دنیا زیرو رو میشند
  • lمحمد IR ۲۰:۱۴ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۵
    3 4
    والا من تا الان جنس روسی یا ندیدم یادیدمو اشغال بوده البته ابزار صنعتی را عرض میکنم . یا ساخت امریکا بوده یا سوئد یا چین. در صنعت خودرو هم تقریبا حرفی برای گفتن نداره مگر مونتاژ خودرو. و در مورد انتی ویروس طی 2 سال اخیر با نود 32 که کرک شدست سروکار دارم که جز خیرو برکت چیزی ازش ندیدم ابدا هم اذیتم نکرده.
  • من IR ۱۷:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۰
    4 9
    اصلاً تنفر از روس تو خون ایرانیه