ایسنا نوشت:

مدیرکل دفتر زیستگاه‌ها و امور مناطق سازمان حفاظت محیط زیست گفت: تراز آب دریاچه ارومیه 80 درصد زیر سطح استاندارد است.

فرهنگ قصریانی با اشاره به بارش برف شدید در منطقه، اظهار کرد: ضایعه‌ای که برای دریاچه ارومیه پیش آمده در عرض یک سال به وجود نیامده که با این بارش‌ها حل شود.

وی ادامه داد: ‌علاوه بر خشکسالی‌های اخیر که یکی از دلایل خشکیدگی پارک ملی ارومیه محسوب می‌شود، عملکرد مدیریتی دستگاه‌های مختلف اعم از وزارت جهاد کشاورزی، وزارت نیرو، سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور، سازمان حفاظت محیط زیست و همچنین اقدامات بخش خصوصی نیز در به وجود آمدن این ضایعه نقش بسیاری داشته است؛ به گونه‌ای که با وجود 15 سال کمبود بارندگی در حوزه آبخیز دریاچه، فشار دام، بهره‌برداری کشاورزی، حفر چاه‌های غیرمجاز و احداث جاده میان‌گذر شهید کلانتری که جریان طبیعی دریاچه را به هم زده است، شرایط را به مرز بحران رسانده است.

مدیرکل دفتر زیستگاه‌ها و امور مناطق سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه با این بارش‌ها، وضع دریاچه تنها به صورت موقت بهبود پیدا می‌کند، افزود: بعید می‌دانم با وجود بارش‌های فعلی، بتوانیم تالاب پایداری را در حوزه آبخیز ارومیه داشته باشیم.

قصریانی با بیان اینکه برای حل مشکل دریاچه ارومیه باید به سمت مدیریت چندگانه پیش برویم، افزود: باید به گونه‌ای عمل کنیم که همه سازمان‌ها در قبال احیای دریاچه ارومیه احساس مسؤلیت کنند و هر بخشی وظایف خود را به خوبی انجام دهد.

وی تعیین دکتر کلانتری به عنوان رئیس کمیته احیای دریاچه ارومیه را مهم‌ترین اقدام انجام شده در حال حاضر دانست و افزود: با صدور این حکم، مدیریت جامعی برای حل معضل دریاچه ارومیه خواهیم داشت.

مدیرکل دفتر زیستگاه‌ها و امور مناطق سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص ورود کارشناسان ژاپنی، آلمانی و هلندی به کشور برای حل بحران دریاچه ارومیه و این گفته که کارشناسان داخلی نمی‌توانند به تنهایی برای حل دریاچه ارومیه اقدام کنند، افزود: در کشور دانش کافی برای احیای این تالاب‌ وجود دارد اما اقدامات اجرایی باید به گونه‌ای انجام شود که با یکدیگر همسو بوده و به بهبود وضعیت این تالاب بینجامد.

وی ادامه داد: خوشبختانه در استان‌های همجوار دریاچه ارومیه، کمیته‌های جامعی زیر نظر استانداری‌ها، مسؤلیت‌ها را قبول کرده و کمیته‌هایی برای آغاز عملیات اجرایی تشکیل شده است که امیدواریم هر چه زودتر به نتیجه برسد.

قصریانی با بیان اینکه برنامه احیای دریاچه ارومیه حداقل یک برنامه پنج ساله است، افزود: امیدواریم بتوانیم با راهکارهایی که در اختیار کمیته احیای دریاچه ارومیه قرار گرفته، هر چه سریعتر این تالاب را به وضع قبلی‌اش بازگردانیم.

۴۷۴۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 337209

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 3 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 11
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۵:۵۴ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۹
    62 3
    نميدونم چرا قسمت نظرات چيزهايي كه خبرآنلاين درباره صدا وسيما نوشته فيلتره؟
    • بی نام A1 ۰۷:۱۵ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۹
      14 9
      نمیدونم تا کی میخواید این بحث تکراری رو ادامه بدید... دریاچه ارومیه! میخواید دوباره براش هزار تا مناظره هم بگذارید! شاید زنده شد !!!
  • بی نام TH ۰۶:۳۴ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۹
    19 23
    باروری ابرها در بالای دریاچه و انتقال آب از خزر ، راه نجات دریاچه است...
  • بی نام IR ۰۶:۴۲ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۹
    13 8
    من قبول ندارم.دوستان برای جلوگیری از خوش بینی زیاد این مطالب را اعلام کرده اند.برفهای اخیر و نیز باران های پیش بینی شده اسفند ماه مسکنی است بر درد خشکسالی و فرصت بیشتری را به کارشناسان داخلی و خارجی برای ارائه راه حل و اجرای آن می دهد.
  • بی نام IR ۰۷:۱۰ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۹
    32 9
    تنهاراه انتقال اب رودارس هستش برای کوتاه مدت وبرای بلندمدت جلوگیری ازحفرچاه های غیرمجازوبرداشت بیرویه اب های زیرزمینی..........
  • بی نام A1 ۰۷:۵۰ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۹
    14 3
    با وجود آن میانگذر این دریاچه شانسی برای احیا خود نحواهد داشت .
  • بی نام A1 ۰۸:۴۱ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۹
    20 1
    برگشتن اب زرینه رود و سیمینه رود به دریاچه ساخت یک پل سراسری و از بین بردن خاکریزی که ساخته اند ! اصلاح کشاورزی از شکل سنتی به اتوماسیون و مدرن جز راه حل ها می باشد
    • بی نام A1 ۰۸:۵۲ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۹
      24 2
      جالب اینجاست برای حل مشکل از هییت ژاپنی دعوت کردند ، همان ژاپنی هایی که سال ها پیش برای ساخت یک پل مدرن حق برداشت از منابع طبیعی مثل ارتمیا را میخواستند ، اقایون به غیرتشان برخورد ! خودشان ساختند و موفق شدند ارتمیا را به کلی منقرض کنند (!!) و دوباره از ژاپنی ها دعوت کنند تا به ریش ما ملت ایران بخندند
  • بی نام IR ۰۹:۲۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۹
    13 6
    راهکارهای نجات دریاچه اورمیه:شکستن سدها و میانگذر بستن چاههای مجاز و غیر مجاز حفر شده و جلوگیری از حفر چاه جدید دادن مدیریت دریاچه به خارجیهای کار بلد البته با نظارت یک ایرانی کار بلد و دلسوز و نیز تغییرشیوه کشاورزی از سنتی به مکانیزه
  • amir IR ۱۶:۴۸ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۹
    5 0
    ه جای پل میانگذر فعلی یا پل سراسری پیشنهادی احداث زیر گذر مثل تونل توحید بهتر نیست خدا رو شکر تکنولوژی اون هم بومیه.برداشتن میانگذر که واجبه چون مشکلات دریاچه بعد از احداث اون خودشو نشون داد.دادن حق آبه دریاچه و کور کردن چاههای غیر مجاز برای جوشان شدن چشمه های کف دریاچه هم از واجباته اما دریغ از یه کار عملی فقط حرف
  • کچلک راست گو IR ۰۵:۲۱ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۳
    6 1
    به نظر ما کل استان رو به مدیریت خارجی اجاره بدیم بعد پنج سال تحویل بگیریم اگه خودمون اقدام کنیم ممکنه دریاچه احیا بشه ولی عوضش یه جای دیگه رو میزنیم خراب میکنیم میگین نه ؟... این خط این نشون !!!