وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این هفته با حضور در جلسه غیرعلنی مجلس شورای اسلامی، گزارشی از وضعیت بهداشت و درمان به نمایندگان ارائه داد .

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، دکتر سید حسن هاشمی در جلسه ای که با نمایندگان داشت مشکلات و چالشهای پیش روی حوزه سلامت، را مطرح کرد.

علی کائیدی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درباره این جلسه غیرعلنی گفت: در این جلسه وزیر بهداشت اعلام کرد که شاخصهای بهداشتی و درمانی کشور وضعیت خوبی ندارد. تاکید وزیر بهداشت بر اصلاح زیرساختهای نظام بهداشت و درمان بود علاوه بر این بر لزوم تولید منابع و بودجه برای این وزارتخانه تاکید داشت.


خلاصه مهمترین اظهارات نمایندگان درباره این جلسه که مهر منتشر کرده در جدول زیر آمده است:

نام نماینده شرح اظهار نظر
علی کائیدی عضو کمیسیون بهداشت و درمان - در حال حاضر رتبه ما در منطقه در زمینه بهداشت و درمان حدود 20 تا 27 است که این رتبه بسیار نگران کننده است.
- متاسفانه کشور ما در زمینه بیماریهایی مثل ایدز در رده اول کشورهای منطقه قرار دارد. شاخصهایی مانند مرگ و میر مادران باردار، شیرخواران و بچه های زیر 5 سال نیز در رتبه های 12 تا 16 قرار دارد که با این وضعیت فکر نمی کنم در افق 1404 به رتبه اول منطقه برسیم.
احمد توکلی نماینده تهران - مهمترین راهکار برون رفت از کاهش سهم مردم در درمان و اجرایی کردن ماده 38 قانون برنامه پنجم توسعه است.
- در این قانون توسعه کمی و کیفی بیمه های سلامت، دستیابی به پوشش فراگیر و عادلانه خدمات سلامت و کاهش سهم مردم از هزینه های سلامت به 30 درصد، از طرق مختلف از جمله اصلاح ساختار صندوقهای بیمه، مدیریت منابع، متناسب نمودن تعرفه ها مورد تأکید قرار گرفته است که باید اجرایی شود.
- باید بودجه دولت وقف بیمه شود و نظارت کننده و سیاستگزار اصلی وزارت بهداشت باشد.
عبدالرحمان رستمیان عضو کمیسیون بهداشت و درمان - پس از سخنرانی وزیر بهداشت در صحن علنی مجلس در خصوص چالشهای نظام سلامت ناشی از کمبود اعتبارات این حوزه، نظر چند نفر از اعضای کمیسیون تلفیق مجلس را جویا شدم که همه آنان با تأکید بر اهمیت و جایگاه سلامت در خصوص اقدام برای افزایش اعتبارات این حوزه در بودجه سال 93 اعلام آمادگی کردند.
- فصل بررسی و تصویب بودجه سالیانه در مجلس است و امیدواریم این کمیسیون و سایر نمایندگان که امروز سخنان دکتر هاشمی را شنیدند برای افزایش اعتبارات حوزه سلامت در بودجه سال آینده کمک کنند.
- دکتر هاشمی در این جلسه به خوبی چالشهای نظام سلامت در بخشهای مختلف از جمله کمبود اعتبارات بخش بهداشت، روند افزایشی هزینه ها از جیب مردم، حقوق نگرفتن طولانی مدت پزشکان روستا، آمار فزاینده افرادی که به دلیل هزینه های درمان به زیر خط فقر می روند را برشمرد.
- بحث ماندگاری پزشکان در مناطق محروم، پرداخت سهم نظام سلامت از هدفمندی یارانه ها و اختصاص بودجه ای از این محل به بخش بهداشت و درمان، دریافت مالیات از محل کالاهای آسیب رسان به سلامت، و پشتیبانی های بیشتر بیمه ها از نظام سلامت و بحث تجمیع آنان موارد دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد که در سخنرانی وزیر بهداشت نیز به آنها اشاره شد.
عابد فتاحی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس - وزیر بهداشت در این جلسه تاکید کرد که اگر نتوانیم حوزه سلامت از نظر بودجه، پرستار، پزشک را مدیریت کنیم به شدت به ضرر مردم است زیرا سالی 700 هزار نفر از جمعیت ایران زیر خط فقر می روند.
- وزیر بهداشت معتقد بود در این حوزه عدالت رعایت نمی شود. بودجه کم و پرستار و پزشک کم داریم و در ردیف کشورهای فقیر دنیا از نظر بهداشتی قرار داریم.
- وزیر بهداشت تاکید کرد که اگر واردات دارو مجدداً دچار مشکل شود مردم به شدت آسیب می بینند.
- بر اساس اظهارات وزیر بهداشت 8 هزار پزشک تحصیل کرده در حال حاضر در حرفه خود کار نمی کنند زیرا حقوق آنها کم است.
- وزیر بهداشت معتقد بود تحریم ها در حوزه بهداشت فشار زیادی وارد کرده است.
محمدحسین قربانی سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس - شاخصهای توسعه، شاخصهای بهداشتی، آمارهای مربوط به مرگ و میر مادران، مرگ و میر ناشی از بیماری‌های واگیر و به ویژه ایدز در این جلسه ارائه شد که جزئیات آن قابل بیان نیست اما این شاخصها نشان می‌دهد ما در وضعیت نگران‌کننده‌ای قرار داریم.

- بسیاری از کشورهای منطقه و همسایگان ما وضعیت بهتری در این شاخصها دارند که از جمله این کشورها ترکیه، مصر، پاکستان و حتی عراق هستند.
- موضوع هزینه‌های درمان در کشور از دیگر نگرانیهای وزیر بهداشت بود که در جلسه غیر علنی امروز مطرح شد، به گفته وزیر بهداشت هزینه‌های درمان در کشور تا 90 درصد برعهده مردم است؛ این نشان می‌دهد که مردم بیش از 40 درصد درآمد خود را برای درمان می‌پردازند.
- در کشور عراق تا همین اواخر هزینه‌های درمان به صورت صددرصد از مردم دریافت می‌شد اما اخیراً این هزینه‌هایی که مردم برای درمان از جیشان می‌پردازند تنها 20 درصد است.
- موضوع هزینه‌های بالای درمان به فقر در جامعه دامن زده و برای رفع این مشکل احتیاج به بودجه مضاعف در وزارت بهداشت و درمان است که متأسفانه در این جلسه گلایه‌هایی از وضعیت بودجه این وزارتخانه مطرح شد که نشان می‌دهد این بودجه درمان‌محور است تا بهداشت محور.

 

47232

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 331761

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 12 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۸:۱۸ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۹
    25 0
    مثل اینکه مردم نباید متوجه وضعیت سلامتشون بشن آخه واسشون ضرر داره.
  • پزشك جوان مناطق محروم IR ۱۴:۲۱ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۹
    14 2
    چالشهاي سلامت رو وزير خوب گفت و خوب هم ميدونيم، اما براي هرچيزي بايد پول خرج كرد. دولت مردان ما فكر ميكنند فقط با پايين نگه داشتن ويزيت پزشكان با زور ميتونند كار ها رو پيش ببرند. الان در استراليا ويزيت يك پزشك عمومي ٤٠ دلار استراليا ( مهادل ٦٠ هزار تومان) هست كه ٣٥ دلار اون رو بيمه همگاني ميده. ويزيت پزشك متخصص ٣٠٠ دلار كه با نظام ارجاع همه رو بيمه پرداخت ميكنه. ما ميخوايم پز عالي بديم با جيب خالي كه خوب نتيجه رو هم همه ميبينند..جالب اينه كه وقتي يه حقوق ناچيزي هم براي ماندگاري پزشكان در مناطق محروم تصويب شد( حدود ماهي سه ميليون) اون رو بخش درمان دانشگاه ها به عناوين مختلف كاهش داد !!
  • دکتر خسرو فاتحی A1 ۲۰:۳۸ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۹
    8 2
    در ایران آموزش پزشکی رایگان میباشد و متاسقانه به خاطر عدم نظارت دستگاههای متولی و هم چنین در اختیار قرار گرفتن تعرفه گذاری در اختیار نظام پزشکی وعدم بر خورد با تخلفات بعضی پزشکان معضل درمان به شدت پیچیده و سر در گم شده است در ایران هیچ پزشک متخصصی که مطب خصوصی دارد مالیات واقعی پرداخت نمیکند. زیر میزی و .....در ایران بیداد میکند. برا ساس کدام منطق و عدالت باید یک پزشک در ماه در آمدی بالای یک میلیارد داشته باشد ؟ و پزشکی دیگر یا یحصیل کرده رشته دیگری با در آمد زیر یک میلیون؟