فارس نوشت:

معاون امور قوانین مجلس شورای اسلامی گفت: دولت برای اولین بار ۳۰۰ میلیارد تومان برای افزایش جمعیت در لایحه بودجه سال ۹۳ اختصاص داد، اما با توجه به اینکه ۴۸ درصد درآمد اختصاص دولت از درآمد اختصاصی مراکز درمانی است،متأسفانه سهم مردم از هزینه‌های درمانی افزایش پیدا می‌کند.

امیدوار رضایی شب گذشته در برنامه تلویزیونی نبض گفت: لایحه بودجه دولت برای سال 93 در بخش بهداشت و درمان دارای نقاط ضعف و قوت زیادی است که باید بررسی و تحلیل شود.

وی افزود: یکی از نکات منفی این لایحه این است که بر خلاف نص صریح قانون برنامه توسعه پنجم، اعتبار سرانه‌ای برای تربیت دانشجویان علوم پزشکی در این لایحه دیده نشده است، همچنین اعتبار خرید راهبردی خدمات بهداشتی و درمانی که در سال 92 حدود 175 میلیارد تومان بود به 100 میلیارد تومان کاهش پیدا کرده است.

رئیس اسبق کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی ادامه داد: همچنین مانند تمام سنوات قبل امسال هم دولت هزینه تمام شده خدمات درمانی اعلام نشده و این ارقام مبنای بودجه‌ریزی قرار نگرفته است و به همین علت تعرفه‌های خدمات پزشکی در سال آینده نیز متناسب با افزایش واقعی هزینه‌ها دیده نمی‌شود.

رضایی گفت:‌ اعتبارات بیمه سلامت ایرانیان البته افزایشی در حدود 66 درصد دارد و از حدود 2400 میلیارد تومان به حدود 4 هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است اما بر خلاف قانون برنامه، تجمیع بیمه‌ها در لایحه بودجه دیده نشده است، در حالی که بر اساس قانون بودجه به جز ردیف بودجه سازمان بیمه سلامت ایرانیان نباید ردیف بودجه ای دیگری برای بیمه های درمانی وجودداشته باشد.

وی اضافه کرد: در مورد بند ب ماده 34 قانون برنامه توسعه که مربوط به افزایش عدالت در سلامت و کاهش هزینه‌های تحمل ناپذیر درمانی است، شاهد افزاش اعتبارات از 11 هزار میلیارد تومان به 14 هزار میلیارد تومان هستیم که با توجه به نیازی که در این بخش هست،کافی نیست.

وی گفت: البته از محل همین ردیف دولت 300 میلیارد تومان برای افزایش اعتبارات رشدجمعیت در نظر گرفته است که کار خوبی است اما باید ردیف آن جداگانه دیده می شد و از اعتبارات عدالت در سلامت کم نمی‌شد.

رضایی ادامه داد:‌ اعتبار و درآمد حاصل از مالیات بر کالاها و اقدامات آسیب رسان به سلامت سال گذشته 20 میلیارد تومان بود که همین رقم امسال هم ثابت مانده است، در حالی که چقدر اقدام و کالای ضد سلامت در جامعه داریم که از آنها مالیات گرفته نمی شود، مالیاتی که می‌تواند صرف سلامت مردم بشود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: تقطه ضعف دیگر لایحه بودجه سال 93 این است که اعتبار ناشی از حق بیمه شخص ثالت برای رایگان شدن هزینه درمان تصادفی‌ها دیده نشده است، در حالی که این اعتبار باید از 600 میلیارد تومان سال 92 به هزار میلیارد تومان در سال آینده افزایش پیدا کند.

معاون قوانین رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در مورد بودجه بیمه سلامت ایرانیان نیز باید حق بیمه کارکنان دولت در سال چهارم برنامه توسعه به 6درصد حقوقشان افزایش پیدا کند که این مسئله نیز در لایحه بودجه دیده نشده است.

وی افزود:‌ در مجموع از 238 هزار میلیارد تومان درآمد اختصاصی دولت حدود 115 هزار میلیارد تومان یعنی در حدود 48 درصد درآمدهای اختصاصی بخش بهداشت و درمان است که با مقایسه آن با رشد اعتبارات عمومی در بودجه وزارت بهداشت، دانشگاههای علوم پزشکی و بیمه های درمانی مشخص می‌شود که سهم مردم از هزینه های درمانی در سال 93 نسبت به امسال بیشتر می‌شود و این کاملاً بر خلاف قانون برنامه توسعه پنجم است که باید سهم مردم تا 30 درصد این هزینه ها کاهش پیدا کند.

رضایی گفت: البته نکات مثبتی هم وجود دارد از جمله اینکه به دانشگاهها اجازه داده شده که از بانکها وام بگیرند یا ساختمانهای خود را تغییر کاربری بدهند که این تصمیمات نقش مهمی در رونق خدمات آنها خواهد داشت.

وی ادامه داد: اعتبار مالیات بر سیگار و نوشابه‌های گازدار نیز در این لایحه دیده است که در مورد عوارض سیگار 33 درصد آن برای وزارت بهداشت دیده شده و دو سوم بقیه به خزانه رفته است در حالی که طبق قانون باید 60 درصد درآمد حاصل از مالیات سیگار به بخش بهداشت و درمان و 40 درصد آن به تربیت بدنی داده شود.

۴۷۴۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 327561

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 5 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 19
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • شاکی IR ۱۱:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۳
    98 1
    عجب وضعیه به خدا! هزینه های درمانی ملت رو میبرن بالا که یه عده میخوان بچه دار بشن! خوب هر کی بچه بیشتر میخواد، خودش هم هزینشو بده. چرا اینقدر ظلم می کنید؟!
  • بی نام A1 ۱۱:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۳
    88 2
    شما شکم جمعیت الان رو سیر کنید نمی خواد به فکر افزایش جمعیت باشید.
  • مسعود A1 ۱۱:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۳
    90 0
    موندم با همین جمعیت که داریم کمبود آب مواد غذایی امکانات پزشکی رفاهی شغل مسکن تفریح و... سر به فلک میزنه جوونا پول و انگیزه واسه ازدواج ندارن چرا باید جمعیت بیشتر بشه؟ اینم یه مصیبت مثه هدف مندی یارانه ها که بعدها خودشو نشون میده میشهخوبه یکم واقع بین باشیم یه عده دیگه رو نیاریم تو ایندنیا عذاب بکشن . خبر خواهشا چاپ کن
    • بی نام A1 ۱۴:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۳
      26 0
      به جای این کار چند تا کارخونه و شرکت تاسیس کنن تا جوانان امروزی سر کار بروند و ازدواج کنند و بچه دار شوند. والا موندم چه نخبگانی دارند برنامه ریزی و تصمیم گیری میکنن برای ما بیچاره ها. دهه شصتی ها رو همین جوری به خاک سیاه نشوندن براشون کافی نیست خبر آنلاین خواهشا چاپ کن
    • هادی A1 ۱۵:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۳
      1 32
      خدا روزی میده
  • بی نام SE ۱۱:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۳
    75 0
    لازم نیست برای افزایش جمعیت هزینه ای بشود. این پول رو صرف بالا بردن کیفیت تحصیل و تربیت نیروهای متخصص برای شغل های کلیدی و همچنین کارآفرینی و بالابردن کیفیت زندگی مردم بکنید. نیروی کار جوان همیشه قابل وارد کردن است. جوانان افغانی، افریقایی و حتی چینی با یک اشاره آماده مهاجرت به ایران جهت کار هستند. این کاری است که اکنون همه کشورهای مترقی انجام میدهند.
  • بی نام IR ۱۲:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۳
    20 0
    انگار کسی متوجه نمی شه مردم واقعا برای نون شبشون محتاجند.
  • بی نام EU ۱۲:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۳
    17 0
    بعد ده سال دیگه باز کلّی هزینه‌ی کنترل جمعیت میکنن. مملکت آزمایش و خطا همینه.
  • بی نام A1 ۱۳:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۳
    11 0
    برای اشتغال وحل معضل بیکاری بودجه بیشتر می ذاشتید مشکل جمعیت خودش حل میشد
  • رضا IR ۱۳:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۳
    13 0
    یه روز تو این کشور تبلیغ میشد فرزند کمتر زندگی بهتر . و به فرزند سوم مثلا حق اولاد نمی دادن حالا بودجه تصویب میکنن برای افزایش جمعیت .
  • ایرانی IR ۱۳:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۳
    19 0
    300میلیار تومن؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ بابابیخیال توروخدا ماها باهمین وضعیت که داریم از گرسنگی خوابمون نمیادمیخوایم چیکارتعدادمونم زیادبشه آخه خجالت بکشید از خودتون اول معیشت و سطح زندگی مردم رو به تعادل برسونید بعدبیاید از این کارا انجام بدید
  • بی نام IR ۱۳:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۳
    18 0
    از قدیم گفتن یک ده آباد بهتر از ده شهر خرابه
  • بی نام IR ۱۸:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۳
    11 0
    ابن سیصد میلیارد را هزینه کنید برای ایجاد شغل و تسهیل ازدواج و سایر مواردی که باعث شود جوانان تشکیل خانواده بدهند و بچه دار شوند و .... این رسم افزایش جمعیت و جلوگیری از بروز ناهنجاری های اجتماعی می باشد قابل توجه مسئولین محترم اینه رسمش
  • بی نام IR ۱۹:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۳
    21 0
    میشه یکی بیاید و منطق افزایش جمعیت را به ملت توضیح دهد ....تا اگر قانع شدیم همه هجوم ببریم به سمت آن چیزی که تکلیف می شود!
  • بی نام EU ۲۱:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۳
    2 0
    به بيرمردهاي بالاي شصت سال كه هيج درامذي نذارنذ توان كار نذارنذ نان شب نذارنذ مقذار جزءي ذر نطر بكيريذ كه خذاقل نميرنذ والله تكذيكري ذر اسلام را از بين برذن ىعني اعتبار سران ذر بين مرذم
  • دکتر بیکار IR ۲۱:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۳
    5 0
    با مدرک دکتری از دانشگاه سراسری بیکارم!!! حالا اومدن بودجه تصویب میکنن واسه.... واقعا که!!! واقعا آدم میمونه چی بگه و چه نظری بده. تا استخدام نشم صد سال دیگه هم ازدواج نمیکنم چ برسه به بچهههههههه. موفق باشید.
  • يه دختر A1 ۰۹:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۴
    4 0
    حتي اگه اين سيصد ميليارد تومان رو يه جا بدين به من، بازم دلم نميخواد بيشتر از يكي دوتا بچه به دنيا بيارم
  • amin A1 ۱۸:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۵
    1 0
    خوب اگه فضای کسب و کار خوب باشه ، نتیجه می ده ازدواج بیشتر و تمایل بیشتر به بچه دار شدن. آخه جمعیت که یه مسئله مستقل نیست که بودجه مستقل نیاز داشته باشه
  • hoshang IR ۰۶:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۷
    5 0
    قانون مالبه عمومي ميگه در يك كشوريكه هدف توسعه باشد اقدام به افزايش جميعت كار درستي نيست دولت بايد بفكر برقراري بيش از بيش روابط دوستانه با بقيه كشورها بوده و ميزان مبادلات را كه عمدتا بايد صادرات باشه افزايش بدهد كه بالا بردن ميزان صادر در پله اول نيروي كار و محل كار ميطلبد كشور ما نيروي كار جوان بسيار دارد بهتر است دولت براي من و شماي جوان كار فراهم سازد اگه درآمدمون بالا باشه نيازي به اين كاراي دولت نيست خودمون رو هم از تجردي نجات ميديم و هم از بي فرزندي