دلیل نه‌چندان قطعی تنگی نفس مردم اهواز از نظر معصومه ابتکار: افزایش میزان اوزون و گوگرد

معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست احتمال داد افزایش اوزون و گوگرد در هوای اهواز موجب تنگی نفس مردم این شهر شده است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ معصومه ابتکار در حاشیه نشست خبری تشریح دستاورد های اجلاس ورشو با بیان اینکه دستگاه های پایش علت این پدیده را نشان نمی دهد،‌ گفت: بررسی هایی که انجام شده است نشان می دهد این پدیده در اثر آلاینده اوزن و ترکیبات گوگردی است ولی بطور قطع نمی علت این پدیده را نمی توان گفت.

وی با اعلام اینکه دستگاه های سنجش آلاینده های خاص به اهواز ارسال شده است،‌ افزود: منشاء آلودگی هر چه سریعتر در حال بررسی است و ممکن است این پدیده ناشی از آلاینده های دیگر باشد.

یکی از خبرنگاران از رییس سازمان محیط زیست پرسید: اگر سازمان محیط زیست چنین امکانی را پیش از این هم داشته چرا در هنگام بروز این مشکل از این دستگاهها استفاده نکرده است؟ که ابتکار در پاسخ گفت: اولا تعداد این دستگاهها محدود است در ثانی این دستگاهها در هشت سال گذشته تقریبا از کار افتاده بودند و کسی به درستی از آنها استفاده نمی کرد.

او گفت: در سفری که حدود 2 هفته پیش به استان خوزستان داشتم شبکه ای از دستگاههای سنجش آلودگی هوا شامل 15 ایستگاه در کل استان و 4 ایستگاه در شهر اهواز راه اندازی شد. البته آنچه که اندازه گیری ها نشان می دهد افزایش گازها در این مدت در اهواز رخ نداده است بنابراین یا دستگاهها مشکل دارند و یا این که آلاینده ناشناخته دیگری عامل بروز بیماری است.

معصومه ابتکار گفت که در بخشی از این سفر با وزیر نفت در سالن ترانزیت فرودگاه استانبول دیدار کرده است. او گفت: در این دیدار پیرامون سیاست ها وزارت نفت در زمینه ارتقای استاندار سوخت و بنزین یور 4 بحث شد که امیدواریم معضلات آلودگی هوا برطرف شود.

اما در این نشست خبری، معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست دستاورد های حضور هیات ایرانی در نوزدهیمن اجلاس کنوانسیون تغییرات آب و هوا را تشریح کرد.

ابتکار 
با اشاره به اهمیت این اجلاس و حضور 70 وزیر از 190 کشور در سطح نمایندگان عالی، گفت: بر اساس ارزیابی ها این نشست علاوه بر اینکه یک نشست مهم زیست محیطی تلقی می شود، نشست اقتصادی و سیاسی مهم نیز تلقی می شود.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه پروتکل کیوتو در سال 2012 به پایان می رسد، اهمیت مذاکرات این اجلاس را در تمدید مهلت تعهدات کشور ها در پروتکل کیوتو عنوان کرد.

معصومه ابتکار با اشاره به اینکه در این اجلاس بیشتر کشور ها گزارش وضعیت تغییرات آب و هوایی را ارائه کردند،‌تصریح کرد: اقداماتی برای کاهش گازهای گلخانه ای در سطح دنیا انجام شده است ولی میزان آن کافی نیست و برای روند تغییرات جهانی آب و هوای جهان نگران کننده است.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست از طرح مسائلی همچون طوفان غیر مترقبه در فیلیپین،آسیب رسیدن به سواحل، به زیر آب رفتن جزایر و بسیاری از پدیده های که در اثر تغییرات شدید آب و هوایی در جهان رخ داده است ؛در این اجلاس خبر داد و گفت: همه کشور های جهان با مسئله تغییرات آب و هوا در گیر و متحمل اثرات آن هستند.

معصومه ابتکار با اعلام اینکه هیات مذاکره کننده در نوزدهمین اجلاس تغییرات آب و هوا از چند ماه قبل برای حضور قوی در این اجلاس فعالیت داشتند، افزود: این هیات با حضور نمایندگان وزارتخانه نفت، نیرو،صنعت معدن و تجارت، امور خارجه،‌ سازمان های انرژی اتمی،‌ معاونت حقوقی ریاست جمهوری و معاونت علمی و فناوری ریاست در ورشو لهستان حضور فعالی داشت.

وی با تاکید بر اینکه باید تلاش شود هیات مذاکره کننده قوی، خاص تغییرات آب و هوا توانمند سازی شود تا منافع کشور ها حفظ شود؛ افزود: هنوز فاصله قابل توجهی برای داشتن هیات ایرانی توانمند در همه ابعاد علیرغم کار های خوبی که صورت گرفته است؛ داریم.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به حضور خود در آکادمی دیپلمات های اروپایی ،‌گفت: در این دیدار بر ترویج دیپلماسی صلح در جهان و جلوگیری از بسیاری از مخاطرات با ترویج این تفکر تاکید شد.

وی در ادامه به دیدار با وزیر محیط زیست لهستان و رییس نوزدهین اجلاس اعضای کنوانسیون تغییرات آب و هوا در سفر کاری خود به ورشو اشاره کرد و گفت: در این ملاقات پیرامون مسائل دوجانبه که در گذشته فعالیت های خوبی بین این دوکشور انجام شده است،‌ بحث و بررسی شد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه صندوق ملی محیط زیست ایران بر اساس الگوی و تدبیر صندوق کشور لهستان راه اندازی می شود، گفت: در این خصوص با طرف لهستانی مذاکراتی انجام شد .

همچنین در این دیدار پیشنهاد شد دوره آموزشی برای روسای پارک های ملی ایران در کشور لهستان برگزار شود.

وی ادامه داد: در سخنرانی افتتاحیه نوزدهمین اجلاس تغییرات آب و هوا در مورد مواضع کشور ایران و آسیب های که کشور از منظر آلودگی هوا دیده است، صحبت شد.

رییس هیات مذاکر کننده در نوزدهمین اجلاس کنوانسیون تغییرات آب و هوا در ادامه به نشست مشترک هیات ایرانی با رییس برنامه محیط زیست سازمان ملل اشاره کرد و گفت: در این دیدار بر ادامه همکاری ها،‌انجام پروژه های مشترک،‌ تسریع در راه اندازی صندوق منطقه ای گرد و غبار ، همکاری در تدوین سومین گزارش ملی وضعیت محیط زیست ایران تاکید شد.

معصومه ابتکار از افزایش همکاری با کشور ژاپن در دیدار با وزیر محیط زیست ژاپن خبر داد و گفت: بزودی تفاهم نامه ای برای مدیریت تالاب انزلی با جایکا امضا می شود.

همچنین وی از ادامه همکاری های سازمان حفاظت محیط زیست برای مدیریت تالاب دریاچه ارومیه، گرد و غبار و آلودگی هوا نیز خبر داد .

رییس سازمان حفاظت محیط زیست از دیدار هیات ایرانی با کریستنا فیگورس رییس کنوانسیون تغییرات آب و هوا نیز خبر داد و گفت: در این دیدار بر افزایش بهره مندی ایران از کنوانسیون ،‌ایجاد مرکزی در منطقه برای خشکسالی و مدیریت تالابها تاکید شد.

۴۷۴۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 324022

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 4 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ماریه A1 ۱۲:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۲
    1 0
    باور کنید هیچ کاری نمیکنند دفعه بعدم همین آش و همین کاسه بازم تنگی نفس بازم حرفای الکی
    • بی نام IR ۰۶:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۳
      2 0
      چرا بابا مگه تا حالا شده چیزی بگن و عمل نکنن... من که ندیدم.
  • بی نام IR ۱۱:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۳
    0 0
    به نقل از ایسنا :::::::مرکز بهداشت خوزستان هشدار داد:مه اهواز همراه با آلودگی است/ممکن است با فاجعه مواجه شویم :::::: خواهشا اطلاع رسانی کنید
  • بی نام GB ۱۲:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۶
    0 0
    کاش فقط اهواز بود.میدونید دریا و هوای آلوده به کجا میگن؟به دریا و هوای ماهشهر که نزدیک20 تا پتروشیمی دارن همزمان توش کار میکنن میگن آلوده.راستی تا حالا اسم ماهشهر به گوشتون خورده؟میدونید قطب صنعت پتروشیمی ایرانه؟