مرکز پژوهش های مجلس در گزارش اعلام کرده است تنها ۲ درصد ازدواج ها در ایران، اینترنتی است. هرچند که سایت های همسریابی این روزها متداول شده اند.

امید کریمی: ازدواج پس از اشتغال، مهمترین دغدغه جوانان است. دغدغه ای که البته هرسال به دلیل افزایش سن ازدواج، کهنه تر می شود.

این درحالی است که از یک دهه پیش تاکنون که اینترنت در ایران جای خود را باز می کند، روابط دختر و پسر ابعاد جدیدی پیدا کرده است؛ اول از همه چیز چت روم ها کاربران ایرانی را به سمت خود کشیدند، سپس نوبت اورکات و شهرهای مجازی دیگری مانند آن رسید و حالا فیس بوک. اما در کنار این دنیاهای مجازی، سایت هایی همسریابی در ایران مشتری های خاص خودشان را دارند. سایتی هایی که البته تکلیفشان نه تنها با هیچ کس، حتی با خودشان معلوم نیست و هرکدام سازی می زنند. هرچند که عمده آنها ظاهرا از یک فرمول برای همسرگزینی و همسریابی استفاده می کنند. 

بیشتر جامعه شناسان و آسیب شناسان خانواده معتقدند ازدواج اینترنتی در ایران بیشتر ضرر دارد تا منفعت. هرچند که متولیان این سایت ها می گویند هدفشان تسهیل ازدواج جوانان است.

همین آسیب ها به تحقیقی از مرکز پژوهش های مجلس منجر شده است. در بخشی از گزارش مرکز پژوهش های مجلس که ۸ آبان ۹۲ منتشر شده، چنین آمده است: "این شیوه همسریابی اگرچه می تواند به امکانی برای تسهیل ازدواج بدل شود، اما آسیب هایی از قبیل عدم آموزش، نظارت ضعیف، ناپایداری ارتباط در محیط مجازی و خلا مشورت لازم، تهدیداتی را از طرف اینترنت برای ازدواج بوجود آورده است." 

این گزارش می گوید که عمده سایت های همسریابی فقط مکان هایی برای دوست یابی و در برخی موارد متاسفانه روابط نامشروع هستند. ضمن اینکه فقط از خرید و فروش اطلاعات افراد به یکدیگر گاه درآمدهای میلیاردی دارند. در بخشی از این گزارش دراین باره چنین آمده است: "در برخی موارد بررسی شده که به حکم قضایی پرینت حساب ها مورد ارزیابی قرار گرفت، رقم های خیلی سنگین و با تراکنش مالی زیاد و حتی میلیاردی جابجا می شد. مثلا تراکنش مالی در یکی از سایت ها روزانه حدود ۱۲ میلیون تومان بود."

اینترنت گردی جوانان صرف دوست‌یابی می‌شود

آنطور که در گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس آمده است؛ براساس آمارهای مرکز آمار ایران، از مجموع کاربران اینترنت کشور، تعداد ۶.۴ میلیون نفر (۵۸.۱ درصد) مرد و ۴.۶ میلیون نفر (۴۱.۹ درصد) زن بوده اند. همچنین درسال ۱۳۸۹ کاربران اینترنت مرد، ۱۶.۶ درصد کل جمعیت مردان و کاربران زن، ۱۲.۷ درصد کل جمعیت زنان کشور را به خود اختصاص داده اند. ۵۴.۵ درصد کاربران تحصیلات عالی و ۳۴.۹ درصد در مقطع دبیرستان به سر می برند.

مصرف اینترنت در جامعه جوان ایرانی به طور ویژه ای به سوی دوست یابی و روابط دوجنس مخالف میل کرده است و البته سایت های دوست یابی در ردیف سایت های پرمراجعه قرار دارد.

مومنی نسب، یک کارشناس جرائم رایانه ای به استناد مستندات بانکی، درآمد گردانندگان یک سایت دوست یابی را از محل خرید و فروش اطلاعات اشخاص، روزانه بالغ بر ۱۲ میلیون تومان اعلام می کند.

هریک از گردانندگان سایت های همسریابی، برای گسترش دامنه جذب کاربر، ده ها سایت را به طور همزمان راه اندازی و مدیریت می کنند. البته نکته جالب توجه اینکه هدف اغلب گردانندگان سایت های همسریابی در جامعه ایرانی صرفا پوششی برای دوست یابی و حتی روابط نامشروع در فضای مجازی است. چنانکه براساس آمارها، فقط دو درصد ازدواج ها اینترنتی هستند. اساس هدف تشکیل سایت های همسریابی، ازدواج و همسریابی نیست و در حقیقت دوست یابی به معنای عام ام مورد نظر این سایتها قرار دارد.

صفحات اولیه این سایت ها با تصاویر و عبارات مذهبی طراحی شده اند و کاربران با اعتماد به همین موارد وارد می شوند، اما در مسیر رابطه با ارائه مشخصات فردی مانند عکس و فیلم های خانوادگی، به سواستفاده های گردانندگان می افتند.

 

اگر برنامه پنجم توسعه به موقع اجرا می‌شد...

شاید اجرای با تاخیر ماده ۴۳ قانون برنامه پنجم این شرایط را برای سایت های همسریابی فراهم کرد تا بدون کمترین نظارت ها پاتوق هایی را برای امیال عده ای فراهم کرده و امر مقدس ازدواج را به محفل هایی برای آشنایی های غیرواقعی بدل کنند.

دفتر ازدواج و تعالی خانواده در وزارت ورزش و جوانان به منظور اجرای ماده ۴۳ قانون برنامه، سلسله فعالیت هایی را به اجرا گذاشت که نتیجه آن در قالب پیش نویس آیین نامه ساماندهی و اعتبار بخشی مراکز مشاوره به هیات دولت ارائه شد. آیین نامه یاد شده با اصلاحات اندکی در مهرماه ۹۱ از طرف معاون اول رییس جمهور ابلاغ شد.

پس از ابلاغ آیین نامه، وزارت ورزش و حوانان براساس شیوه نامه اجرایی جهت ثبت نام از مراکز همسریابی فراخوان داد. به گفته مسعود امینی، مدیرکل دفتر ازدواج و تعالی خانواده، ۱۸۳ مرکز تا پایان اردیبهشت ۹۲ مشمول دریافت مجوز بوده اند. براساس گفته های امینی، سایت های همسریابی نیز به عنوان مرکز همسریابی مشمول این آیین نامه قرار می گیرند.

البته تا پیش از این مراکز همسریابی به عنوان مراکز مشاوره از سازمان نظام مشاوره ای کشور مجوز می گرفتند.

 

آنهایی که به سایت های همسریابی مراجعه می کنند

به طور کلی انواع کاربران از نظر کارشناسان چند دسته هستند؛

۱- افراد ساده لوج و درواقع قربانیانی که به راحتی اطلاعات خانوادگی خود را به صورت دقیق وارد کرده و به راحتی هم ابراز علاقه می کنند که اکثریت را شامل می شود.

۲- افراد سودجو و کلاهبردار که غیر از مدیران سایت ها بوده و افرادی هستند که در سایت ها به نوعی عضو شده اند و به صورت حرفه ای ارتباط برقرار می کنند و از اطلاعات به دست امده از اشخاص سواستفاده می کنند. اخاذی، باجگیری، دزدی در قبال اطلاعات شخصی افراد.

۳- افراد فاسدی که به جای رفتن به خیابان ها و پارک ها در این سایت ها دنبال موارد خود می گردد که بیشتر بین آقایان رایج است و یا همچنین در مورد خانم ها.

۴- افراد معمولی که به دلایل مختلف از جمله معذوریات اجتماعی که دارند امکان برقراری ارتباط در فضای واقعی را ندارند، در این فضای مجازی به راحتی می توانند ارتباط برقرار کنند. عده ای باور دارند که از طریق این سایت ها می توانند همسر ایده آل خود را بیایند و ظاهر موجه بسیاری از این سایت ها این باور را تشدید می کند. درحالی که بررسی ها نشان می دهد در اکثر موارد، این اطلاعات ابراز شده، متعلق به اشخاص حقیقی نیست و صحت و سقم اطلاعات دچار مشکل است؛ اکثرا یا به ازدواج نمی رسد یا پایان خوشی ندارد.


مهمترین آسیب های همسریابی اینترنتی را در جدول زیر می بنید؛

ردیف

آسیب

توضیح

1

عدم آموزش

- منظور از این نوع آموزش ها، شناخت ملاک ها و معیارهای همسر ایده آل است. با توجه به گستردگی اطلاعات کاذب یا جعلی و غیرواقع کاربران باید روش های همسریابی اینترنتی و مشکلات موجود را آموزش ببینند.

- معمولا در این سایت ها کمتر آموزش انجام می شود. حضور متخصصین و صاحبنظران امر در این سایت ها مورد غفلت واقع شده و تنها فضایی برای نزدیک کردن افراد به یکدیگر از طریق فضای مجازی مدنظر بوده است. 

2

ازدواج موقت درپوشش ازدواج دائم

معمولا در فرآیند همسریابی بیش از آنکه به ازدواج موقت توجه شود، باید ازدواج دائم مورد اهتمام قرار گیرد. اما در فضای مجازی دوست یابی و ازدواج موقت بیش از همسریابی مورد توجه قرار می گیرد. به طوری که ازدواج موقت مجازی در برخی از سایت ها تبلیغ می شود.

3

کاربری غیر همسریابی

براساس گزارش وزارت ورزش و جوانان، محدوده سنی مراجعان به سایت های همسریابی پایین تر از سن ازدواج بوده و نظارتی بر راستی و نادرستی محتوان انجام نمی گیرد. کابران بسیاری به صورت تفننو تفریج وارد این سایت ها می شوند و از آنجا که هیچ کنترل  بر سن این افراد نمی شود، موجب ناامن شدن فضا از یک سو و تاثیرات سوء اخلاقی بر کاربران می شود. البته این به معنای وجود محتوای غیراخلاقی در سایت های موردنظر نیست.

4

ناپایداری ارتباط

ارتباط گذرا و ناپایدار از دیگر آسیب های همسریابی اینترنتی است. در این فضا هر فرد همزمان با افراد زیادی ارتباط برقرار کرده و به محص آنکه فرد مقابل تنها یکی از ملاک ها را نداشت، به راحتی حذف و فرد دیگری جایگزین می شود. افراد زمانی را برای شناختت یکدیگر نمی گذارند. در فرآیند ارتباط، اگر فرد با پروفایل پربارتری از شخص دیگری روبرو شود، به راحتی رابطه قبلی را کاهش داده یا لغو می کند و با فرد جدید که معیارهای بهتری دارد، ارتباط برقرار می کند. 

5

نظارت ضعیف و ناکارآمد

نظارت مهمترین رکن سایت های همسریابی است و در غیر این صورت سایت ها مصارفی جز همسریابی پیدا می کنند. البته سیستم نظارتی چند سایت بسیار قوی و کارآمد است. همزمان با بالا بردن فرهنگ کاربران، باید سایت های دقیق و کارآمد را الگوسازی کرد تا امکان تخلف در سایر سایت ها هم کاهش یابد.

6

انگیزه‌های سودجویانه و گاه غیراخلاقی در راه‌اندازی سایت

در برخی موارد بررسی شده که به حکم قضایی پرینت حساب ها مورد ارزیابی قرار گرفت، رقم های خیلی سنگین و با تراکنش مالی زیاد و حتی میلیاردی جابجا می شد. مثلا تراکنش مالی در یکی از سایت ها روزانه حدود ۱۲ میلیون تومان بود. درحالی که در فرهنگ مذهبی ما افرادی که برای ازدواج وساطت می کردند با انگیزه های خداپسندانه بود که همین امر بسیاری از مشکلات بعدی را پیشگیری می کرد. اگر انگیزه موسسین سایت جذب منافع مادی و یا مشابه ان باشد، هیچ تضمینی برای حفظ کاربران از مسایل و مشکلات متعددی که به طور بالقوه در سایت ها وجود دارد، نیست. 

7

خلا مشورت‌های لازم

مهمترین کارکرد مراکز همسریابی ارائه مشاوره به افراد جویای ازدواج است تا به آنها در انتخاب همسر مناسب کمک کند. مشورت کار ویژه ای است که تنها به همراه آن، مراکز همسریابی می توانند در شکل گیری ازدواج نقشی موثر ایفا کنند. با این حال تاکنون کمتر سایتی به مشورت دهی توجه نشان داده است. ضمن اینکه هیچگونه پیگیری و مسوولیتی نسبت به شکل گیری نوع رابطه اشخاص وجود ندارد. 

8

ناپایداری ارتباط در محیط‌های مجازی

امروز همه می توانند به راحتی وارد سایت هایی شده و شروع به دوست یابی و اصطلاحا با افراد ناشناس چت کنند. براین اساس در محیط وب می توان با هرشخصیتی در شبکه احساس و عاطفه را به اشتراک گذاشت. اینکه ادبیات اینترنتی کاربران چقدر با ساختار اجتماعی سطح جامعه تطابق دارد، موضوعی بحث برانگیز است. أیا اشتراک سلایق دو پسر و دختر جوان در فضای چت روم می تواند زمینه مناسبی برای ازدواج این دو در جامعه باشد؟ در حال حاضر جوانان ساعت یا به طور متناوب روزها و ماه ها پای این نوع دوست یابی های مجازی می نشینند. طبق آمار اداره کل مطالعات اجتماعی و بررسی های اجتماعی ناجا، ۶۳ تا ۶۸ درصد چت ورها در اختیار جوانان قرار دارد. خصوصا جوانان ایرانی که حتی گوی سبقت را از آمریکایی ها و کانادایی ها هم ربوده اند. محتوای ۴۸ درصد این چت روم ها را اطلاعاتی چون عکس دربرگرفته و این درست آن چیزی است که می تواند جوان و نوجوان را تحت تاثیر قرار دهد. 

9

ناممکن شدن سنجش صحت اطلاعات

رایج ترین مسئله فضای مجازی به صحت و اطلاعات وارد شده از طرف کاربران مربوط می شود. در مورد همسریابی اینترنتی مجردها تنها مشتریان سایت های همسریابی نیستند. پشت نقاب کاربران این سایت ها، گاهی مردان متاهل و خانواده داری هستند که با انگیزه های دیگری پایشان به این سایت ها باز شده است. اغلب کاربران با ورود اطلاعات ناصحیح دیگران را جذب می کنند و چه بسا مدت ها ارتباط آنها ادامه پیدا کند، درحالی که تصوراتشان از یکدیگر براساس اطلاعات کاذب شکل گرفته و همین امر موجب مشکلات متعدد اجتماعی و روانی برای انها می شود. تجربه نشان داده بعضی از کاربران اغفال شده، وقتی با حقیقت مواجه می شوند برای همیشه با مدتی طولانی از ازدواج منصرف شده و حتی پس از ازدواج هم با ذهنیت همراه با تردید و شک وارد زندگی مشترک می شوند. 

از سوی دیگر اکثر مدیران و مسوولان این سایت ها کم سن و سال و مجرد هستند و جزیی ترین و شخصی ترین اطلاعات فرد را در اختیار دارند که خود مساله بزرگی است. 

10

جایگزینی معیارهای ناکارآمد در انتخاب همسر

ویژگی های فضای مجازی باعث می شود تا معیارهای جدیدتری مورد کاربران قرار گیرد. معیارهایی که به شرایط ظاهری فرد بر می گردد، درحالی که ازدواج های موفق مبتنی بر ویژگی های غیرظاهری افراد است. به عنوان مثال چگونه فضای اینترنت می تواند اصالت خانوادگی را منعکس کند؟ آیا تداوم رابطه اینترنتی می تواند به معنی تداوم رابطه واقعی و زندگی مشترک باشد؟ آیا تعامل می تواند به معنی تفاهم باشد؟ 

 

چاره چیست؟

این گزارش ضمن بررسی برخی از مهمترین آسیب های ازدواج های اینترنتی، پیشنهاداتی را به منظور جلوگیری از این آسیب ارائه می کند و توصیه می کند ابعاد مذهبی، تربیتی، انتظامی و فناورانه این موضوع نشان می دهد همکاری میان دستگاهی باید وجود داشته باشد.

در بخشی از این گزارش این توصیه‌ها شده است؛

۱- شورایی متشکل از نهادهای ذیربط می تواند وظایف نظارتی و مقرراتگذاری را به انجام رساند.

۲- ماده ۲۳ قانون جرائم رایانه ای اصلاح شود.

۳- تکنولوژی در فضای مجازی به روز شود.

۴- بانک اطلاعاتی متمرکز و منسجمی در این زمینه ایجاد شود. 

۵- آیین نامه ساماندهی و اعتبار بخشی مراکز همسریابی اجرایی شود.

۶- تشکیل خانه های مشاوره به منظور ترویج همسریابی صحیح.

وزارت ورزش و جوانان با هدف رفع آسیب های همسریابی اینترنتی در اجرای ماده ۴۳ قانون برنامه پنجم، آیین نامه ساماندهی و اعتباربخشی مراکز مشاوره را به تصویب هیات دولت برساند. براساس این آیین نامه مراکز همسریابی باید ضمن برخورداری از شرایط مندرج در آیین نامه مجور لازم را از وزارت ورزش و جوانان دریافت کرده باشند. برخی موارد این آیین نامه به دلیل اشکالات هیات تطبیق مصوبات دولت متوقف شده است.
در ماده ۴۳ چنین آمده است: به منظور ساماندهی و اعتباربخشی مراکز مشاوره متناسب با فرهنگ اسلامی-ایرانی و با تاکید بر تسهیل ازدواج جوانان و تحکیم بنیان خانواده، تاسیس مراکز و ارائه هرگونه خدمات مشاوره ای روانشناختی-اجتماعی، نیازمند اخذ مجوز براساس آیین نامه مصوب هیات وزیران است.

۴۷۴۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 321524

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 8 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 42
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۴:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
    چرا زورتون گرفته یه عده دارن پول در می ارن از بالاش؟ اصلا هم اینجوری نیست که شما فکر کنید فقط ادمای فاسد و دروغگو یا یه عده عوام تو این سایت ها هستن، من قطع به یقین می گم بالای 90% از این افراد تحصیلکرده های جامعه هستن که مثل همه زندگیشون که دولت هیچ کاری واسشون نکرد اینجا هم ناچار شدن خودشون دست به کار بشن، امروز همه چیز اینترنتیش راحتتره، شما می تونید در مورد خرید اینترنتی یک جنس هم همین حرفا رو بزنید و بگید که دروغ و خالی بندیه، ولی اینجوری نیست، آدما عقل دارند نهایتش اگه فهمیدن طرف داره دروغ می گه جواب رد می دن، مگه تو جامعه واقعی نیستن افرادی که اولش دروغ میگن؟
    • بی نام IR ۰۴:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
      75 99
      فكر كنم تو يكي از گردانندگان سايت هستي
    • بی نام IR ۰۴:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
      72 10
      در مورد همون خرید اینترنتی که میگی از معتبرترین سایت خرید اینترنتی دوربین دیجیتال خریدم مورد داشت... اینترنت خوبه اما وقتی فرهنگ استفادش باشه و نظارت روش باشه نه اینجوری...در ضمن این مطالب صرفا اطلاع رسانی و هشدار دهندست
    • بی نام A1 ۰۶:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
      50 12
      شاید بهتر باشه خود دولت که اطلاعات افراد مجرد جامعه رو داره یک سایت راه اندازی کنه و اطلاعات افراد رو ارائه کنه و در این زمینه کار کنه تا کنترل شده باشه و سو استفاده هم کم بشه
    • بی نام A1 ۰۷:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
      27 11
      آقا شما ابن 90% ببخشید بالای 90% رو از کجا آووردی؟ یه سندی ارایه کن
  • بی نام A1 ۰۴:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
    16 31
    تا نباشد ابله در جهان - مفلس در نمی ماند !
    • درستش اينه IR ۰۵:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
      29 10
      تا ابله در جهان هست مفلس در نمي ماند
  • سسان IR ۰۴:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
    25 35
    شما خرید یک جنس را با ازدواج که سنت الهی است یکی میدونی؟ طبیعی است که مثل کنکور میمونه. طبیعتا رتبه تک رقمی کنکور در دانشگاه تهران کلاس حضوری برمیداره و رتبه نجومی به دانشگاه غیر حضوری پیام نور قناعت میکنه!!!این غیر حضوری آشنا شدن هم از همین مقوله است. در ضمن در این سایتها تعداد پسرها چند برابر دختران است . آیا در جامعه هم ایگونه است.؟
    • بی نام IR ۰۵:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
      46 1
      اولا که دوست عزیز کسی نگفته این دو تا یکی هستن، گفته شده ابزارشون یکیه، ثانیا قدیما یکی یه نفر رو معرفی می کرد طرف می رفت می دید یا خوشش می اومد یا نه، یا حرفای اون افراد راست بودند یا دروغ، بعد تصمیم می گرفت، الان هم طرف خودش رو معرفی می کنه میرن می بینن یا می پسندن یا نمی پسندن، قرار نیست که تمام فرایند ازدواج از طریق اینترنت باشه، فقط فرآیند معرفی افراد به همدیگه اینترنتی هستش، قدیما هم عمقذی از یکی خوشش می اومد اینقد ازش تعریف می کرد فکر می کردی کیه بعد که می دیدی اصلا خوشت نمی اومد، الان هم اگر طرف تعریف الکی از خودش کنه خوب وقتی دیدی و خوشت نیومد بگو نه، کسی که مجبورت نکرده!!!!!!!!!!!!!!!
    • بی نام IR ۰۸:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
      20 4
      خدایش چه ربطی به کنکور داره؟ حالا مثلا میخوای بگی برق شریف میخوانی و اینترنتی ازدواج نمیکنی؟ اصلا این دو قضیه چه ربطی بهم دارن؟
    • بی نام A1 ۱۱:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
      3 7
      اینجوری نمیشه به ازدواج نگاه کرد. بازار که نیست
  • بی نام IR ۰۵:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
    12 29
    خواستگاری دیجیتال !
  • شهره A1 ۰۵:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
    50 55
    دست از این همسریابی ها بردارید . همه کشک است . وقتی که دو جوان همدیگر را ندیدند و نشناختند بعد قرار میگذارند و میخواهند برای آینده تصمیم بگیرند؟ این شدنی نیست . همان مثل قدیما دختر و پسر همدیگر را بیرون ببینند و بعد مدت ها عشق بوجود بیاید. این صحیح است. بساطتتان را جمع کنید.
    • بی نام IR ۰۸:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
      29 2
      والا قدیما یهو همدیگرو میدیدند. الان از قبل دوست میشن و بعد ازدواج میکنن. برعکس گفتیا
  • بی نام IR ۰۶:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
    77 7
    ازدواج در محیط دانشگاه و با آشنایی قبلی مطمئنن خیلی بهتره ولی شما بگید دختری که توی یک آپارتمان زندگی میکنه بعد از فارغ اتحصیلی بیکاره و بیرون از خونه نمیره و کسی نمیبینش و ازدواج فامیلی تو خانوادشون وجود نداره باید چگونه ازدواج کنه؟!!در این سایتها اسم و مشخصات و علایق فرد گرفته میشه با اسکن کارت ملی تائید میشه و به جنس مخالف نشان داده میشه این سایتها همش برای اشنایی اولیه هست. آشنایی کامل با صحبت کردن حضوری دو طرف امکان پذیره
    • بی نام A1 ۱۱:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
      27 16
      مشکل اینه که این دختر سه سوته گول می خوره
  • بی نام A1 ۰۶:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
    41 1
    من مي گم اصلا بيايي و قانوني چندتا سايت رو اعلام كنيد.اينا مشخصات واقعي رو از جوونا بگيرند خيلي قانوني.با كمك مركز ثبت احوال.شايد اون فرد مورد نظر من چهل و چند ساله توي روستاي كوچيكمون نباشه اما مثلا خوزشتان باشه . مگه چه عيبي داره؟
    • بی نام A1 ۱۴:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
      6 0
      كپي شناسنامه و 2 قطعه عكس بگيرن
  • بی نام IR ۰۶:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
    15 3
    رقم های خیلی سنگین و با تراکنش مالی زیاد و حتی میلیاردی جابجا می شد. مثلا تراکنش مالی در یکی از سایت ها روزانه حدود ۱۲ میلیون تومان بود ! بالاخره چند در ميارن تو اين بيزينس دقيقتر بگيد ما شايد نياز داشته باشيم!!!
    • بی نام A1 ۱۱:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
      4 3
      روزی ۱۲ میلیون تومن، در سال میشه نیم میلیارد
  • بی نام IR ۰۷:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
    38 14
    من با همسر از طریق مسنجر آشنا شدم و الان 2 سال هست که در کمال رضایت و آرامش زندگی می کنیم. بنده از شیراز و همسرم از تبریز هست ولی به خاطر شناخت قبل از ازدواج اکنون راحت زندگی می کنیم
  • helya A1 ۰۷:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
    45 7
    سلام به همگی.یکی از همکارام از طریق همین سایتهای معتبر با یکی اشنا شد و ازدواج کرد و خیلی هم از انتخابش راضیه پس اگر فرهنگ استفاده از اینترنت و داشته باشیم و عاقلانه با مسایل برخورد کنیم دیگه نگرانی وجود نخواهد داشت عزیز.
  • بی نام A1 ۰۸:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
    25 7
    بستن سایتهای همسریابی درست نیست فقط باسد ساماندهی بشن. تو این سایتها جوانها هم کفو خودشون رو راحتتر پیدا میکن و خیلی از افراد سایت هم از مردم عادی هستند که دادن نسبتهای دروغ بهشون، تهمته.
  • سارا IR ۰۸:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
    38 5
    دوتا از دوستای منم با همسراشون تو نت آشنا شدن الان ازدواج کردن 3-4ساله خوشبختم هستن. البته قبل ازدواج هم نسبت به هم شناخت پیدا کردن.
  • بی نام IR ۰۸:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
    41 3
    من از اين چيزا زياد اطلاعي ندارم، اما شبهه ام اينه:‌ مگه قراره اينايي كه اينطوري آشنا ميشن همينطوري پشت كامپيوتر عقد كنن كه ميگين بدون شناخت است و خوب نيست و اين حرفها؟!، خب بالاخره اونا قرار ميذارن همو ميبينن با هم صحبت ميكنن چند ماه از هم تحقيق ميكنن، خب اون اينترنته فقط واسه شروع باب آشنايي بود، بقيه قضيه اگه نرمال پيش بره و منجر به شناخت بشه چه اشكالي داره؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • بی نام A1 ۰۹:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
    19 1
    اصلا یکی بگه آخر این ازدواج موقت تو ایران جرم محسوب میشه یا آزاده ، اگه آزاده که این سایت ها هم کار غیر قانونی انجام نمی دهند
    • بی نام A1 ۱۱:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
      7 4
      همسریابی فرق می کنه با ازداج موقت. ازدواج موقت البته تو ایران مشکلی نداره
  • خانوم مارپل IR ۱۰:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
    30 4
    يكي از فاميلاي ما اينترنتي با خانومش آشنا شد ما جنوبيم اونا شمال...مامانش هم ميگه اين بهترين عروسمه!!!اون دوتا عروسش از هم از فاميل هستن...هميشه كه همه چيز بد نيست...بايد منطقي برخورد كرد.نميدونم چرا اسم تكنولوژي مياد تن و بدن مسئولين ميلرزه...توقع دارن مثل كساييي كه تو قرن 10 هجري زندگي ميكنن رفتار كنيم.جاي اين چيزا كمك كنن آگاهي جوونا بالاتر بره...والا...
  • .مهربان توسی A1 ۱۰:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
    12 26
    من هم از طریق وساطت یه استاد باهمسرم در دانشگاه اشنا شدم اما رضایت کامل وکافی ندارم کاش سنتی وبا نظرات خانواده کاملاسنتی و با تحقیق بیشتر اقدام میشد
    • بی نام A1 ۱۱:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
      25 1
      خب چه ربطی به سایت همسریابی داره؟ باید بیشتر می شناختی، هرچی مردم گفتن که نباید آدم اعتماد کنه
  • بی نام RO ۱۰:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
    29 1
    من و همسرم هم 5 سال پیش توی نت با هم آشنا شدیم و پس از دو سال به شناخت کامل وکافی رسیدیم. الان هم سه ساله که ازدواج کردیم و خیلی هم به هم علاقمندیم . مهم ابزار آشنایی نبست. مهم شناخت صحیح طرفین از هم هست.فقط در این میان بخصوص خانمها باید بسیار دقیق و بدور از احساسات طرف مقابل رو محک بزنن و اگه دیدن فرد مقابلشون ایده آل نیست فارغ از احساسات بتونن کنار بذارنش وگرنه ضربه های سنگینی از جهات مختلف میخورن که در بسیاری از موارد غیر قابل جبرانه.این اتفاق ممکنه در هر جور آشنایی دیگه بیفته که نمیشه روش رو محکوم کرد.باید با بالا بردن آگاهی افراد بخصوص جوانان روش مواجهه و عبور موفق از این مرحله رو به اونها آموخت.
  • بی نام A1 ۱۶:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
    11 0
    با این وضعیت آمار ازدواج بذارین همین 2 درصد باقی بمونه.
  • بی نام A1 ۱۶:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۰
    17 11
    منم از طریق اینترنت با همسرم اشنا شدم و از ازدواجم خیلی هم راضی هستم
    • بی نام IR ۰۷:۱۵ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۲
      1 10
      دروغ نگو
  • سایه A1 ۱۹:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۲
    4 17
    والاتوسایت همسریابی همه دروغگو هستن .یمشت نامردفرصت طلبن
  • بی نام IR ۱۰:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۸
    3 4
    خوشبختانه دولت کاری نمیکنه و خوشبختانه تر افراد سود جو چه در جامعه و چه در جامعه مجازی زیادند ولی این دلیل نمیشه سایتهای ازدواج بسته بشند افراد باید حواسششان را جمع کنند قول نخورند من خودم قول باوجودی که خیلی دقیق هستم ولی باز قول خوردم و با فردی از طریق این سایتها اشنا شده بودم ولی دلیل نمیشود سایت را به توپ ببندم که بد است وقتی هیچ مسئولی بفکر ما جوانان نیست ما چه طور میتوانیم غرایز خدادادی خودمان را به صورت شرعی و غرفی و قانونی رفع کنیم باید چنین سایتهایی باشند و جوانان همدیگر را بشناسند و باید حتما محتاط باشیم و همانطور که آن عزیز گفته بیشتر افراد واقعا قصد ازدواج دارند.
  • رها IR ۲۱:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۹
    12 7
    منم با شوهرم تو.اینترنت اشنا شدم.5ساله باهمیم.یه دختر داریم خیلی هم راضی هستیم
  • saeed A1 ۱۷:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۳
    5 8
    والا ما هر چی گشتییم تو سایت ها همه خوب و مهندسو دکتر بودن همه هم مایه دارو زنه زندگی مرده ایده الو نفهمیدیم اگه اونا خوبن پس اونجا چی می کنن ما که بد ندیدیم
  • یه جوون! IR ۱۷:۰۱ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۹
    4 6
    اینترنت واسه اشنایی اولیه خوبه ولی باید خیلی هوشیارانه عمل کرد متاسفانه افراد سودجو واقعا زیادن اصلا معلوم نیست کی واقعا قصد ازدواج داره خیلی باید فرهنگ سازی بشه تو این زمینه دولت یا مدیران این سایتا هم باید خیلی کنترل و نظارت داشته باشن اگر واقعا به فکر جوونامون هستن باید افراد سودجو رو شناسایی کنن ولی متاسفانه هیچ نظارتی نیست !!
  • احمد IR ۱۰:۳۴ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۵
    9 1
    خب این یک راه برای آشنائی هست هرکی دوست داره استفاده کنه هرکی دوست نداره استفاده نکنه. البته قبول دارم ادمهای سودجو و فرصت طلب خیلی زیاد توی این سایتها هستن خب این آدمها توی دنیای واقعی هم هستن آدم باید حواسشو جمع کنه .
  • صدف IR ۰۸:۳۱ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۰
    3 7
    والا تو این سایتا فقط یه مشت دروغگو و فرصت طلب ریخته اول میگن قصدمون ازدواجه ولی نیتشون پاک نیست
  • سایت همسریابی IR ۰۹:۱۱ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۹
    9 2
    بنظر من اگه خوب روش کار بشه و متولی اینکار پیدا بشه خیلی هم مفید خواهد بود