ایرنا نوشت:

وزیر امور اقتصادی و دارایی از آشکار شدن نخستین نشانه های رونق در اقتصاد ایران خبر داد و اینکه در ماه های اخیر نرخ تورم نقطه به نقطه کاهش پیدا کرده است.

ˈعلی طیب نیا ˈ در گردهمآیی مدیران کل امور اقتصادی و دارایی استانهای سراسر کشور، ضمن تشریح آخرین وضعیت اقتصادی ایران ابراز امیدواری کرد : این روند امید بخش تا پایان سال همچنان تداوم داشته باشد.

وی گفت: در شرایط ویژه کنونی ضمن همدلی همه ارکان تصمیم ساز کشور، باید با تدبیر و امید به آینده در اصلاح وضعیت موجود کوشید.

وی تصریح کرد: در کنار تلاش منسجم همه ارکان اقتصادی دولت، نگاه متفاوت جهان به کشورمان پس از خلق حماسه عظیم سیاسی انتخابات اخیر، بی تردید ایجاد روزنه های گشایش در اقتصاد ایران را تسهیل خواهد کرد. 

به گزارش شبکه اخبار اقتصادی و دارایی ایران ( شادا)، وزیر اقتصاد در آسیب شناسی و علت یابی مشکلات اخیر اقتصاد کشور نیز گفت : برای تبیین علل به وجودآمدن شرایط فعلی شاید سه عامل اساسی بیشتر از همه موثر بوده که نخستین عامل مربوط به ساختارنامتعادل و نامتجانس به ارث رسیده از قبل از انقلاب است .

طیب نیا، عامل ایجاد این عدم تعادل ها را وابستگی اقتصاد ایران به درآمدهای نفتی عنوان کرد و گفت: این امر از جمله مشکلات اساسی است که اقتصاد ایران گرفتار آن است.

وزیر اقتصاد همچنین وقوع جنگ تحمیلی را از دیگر عواملی دانست که طی سال های پس از انقلاب اجازه اصلاح و سازندگی را از اقتصاد کشور و دولتمردان گرفت و طی یک دهه توان مدیریتی و اقتصادی کشور را مصروف خود ساخت.

طیب نیا در ادامه سخنان خود گفت : با پایان جنگ تحمیلی تلاش برای شناخت مشکلات موجود به صورت اصولی آغاز و در همین مسیر برنامه های توسعه کشور ترسیم و اجرا شد .

وی برنامه سوم توسعه را منطقی ترین و موفق ترین برنامه ای دانست که در تاریخ اجرای برنامه های اقتصادی در کشور اجرا شده است.

طیب نیا در این باره افزود: اجرای برنامه سوم دستاوردهای مفیدی برای اقتصاد کشور به همراه داشت به نحوی که برای نخستین بار در تاریخ اقتصاد ایران برای پنج سال متوالی رشد بهره وری عوامل تولید مثبت شد و این شاخص و استمرار این روند طی پنج سال علامتی امید بخش بود.

وی افزود: در طول همین سال ها نرخ تورم نیز کاهش یافته و به سوی تک رقمی شدن پیش رفت در حالیکه فقط یک گام کوچک دیگر لازم بود تا تورم تک نرخی شود .

وزیر اقتصاد منطقی ترین و موفق ترین روند را تداوم همان رویکرد در جریان اجرای برنامه چهارم عنوان کرد .

طیب نیا افزود: در شرایطی که آثار نوید بخش اجرای برنامه سوم در حال آشکار شدن بود و ضرورت داشت برنامه چهارم مبتنی بر سیاست های کلی نظام و سند چشم انداز مورد تایید مقام معظم رهبری به طور دقیق اجرا شود، این امر محقق نشد.

وی ادامه داد: بی اعتنایی به این برنامه و همزمانی آن با افزایش چشم گیر درآمدهای نفتی، منجر به افزایش حجم نقدینگی و در نتیجه کاهش رشد اقتصادی و تشدید تورم شد. وی در ادامه افزود: شروع تحریم ها هرچند ضرورت توانمند سازی اقتصاد داخلی را گوشزد می کررد اما در عمل آنچه رخ داد تشدید وابستگی بودجه دولت به خارج، از طریق اقداماتی همچون رشد جهار برابری واردات را در پی داشت.

طیب نیا تحریم های اقتصادی اخیر را به عنوان عامل دیگری در شکل گیری وضعیت فعلی اقتصاد بر شمرد و گفت: افزایش درآمدهای نفتی در سا لهای اخیر و بهره برداری غلط از این درآمد ها باعث شد وابستگی اقتصاد کشور و بودجه به درآمدهای نفتی افزایش یابد به نحوی که این درآمدها در قالب بودجه نفتی به اقتصاد کشور تزریق و موجب افزایش حجم نقدینگی شد.

وی برداشت و تصور غلط سیاست گذاران مبنی بر اینکه مشکل تولید و اشتغال را می توان با تزریق بی حساب نقدینگی مرتفع کرد را عامل اصلی شکل گیری وضیعیت پیش آمده دانست .

وی ابراز امیدواری کرد با کاهش هزینه های غیر ضروری در شرایط کنونی کشور و کاهش نقدینگی افسار گسیخته به تدریج شاهد مهار و در نهایت رخت بر بستن معضل تورم در اقتصاد ایران شود.


3939

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 321511

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 9
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۳:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۷
    26 13
    كدوم نشانه؟چطورشمامىبينيد مردم نه؟
    • بی نام IR ۰۸:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۳
      0 0
      داستان لباس پادشاه هست باید ببینی وگرنه ...
  • بی نام IR ۱۷:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۷
    6 5
    خدا قوت آقای طیب نیا انشالله روز به روز رونق اقتصادی بیشتر هم بشه
  • بی نام IR ۱۸:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۷
    8 2
    والا ما که گفتیم اونها توانایی اداره یک نانوایی را هم ندارند!!!
  • افتخاری IR ۱۹:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۷
    11 3
    وقتی خبری از وام مسکن -وام کشاورزی وام ازدواج و...نیست آیا اقتصاد روبه رشد است .حداقل در همین قضیه مسکن شما هزاران فرد را بیکارکردید ؟! اگر در هر واحد مسگونی 5کاگر کار می کرد در 10هزار واحد 50هزار نفر شغل داشتند بعد می گویید رونق ؟! پروژه ها که هکه خوابیده ؟! دارید جنس هم از خارج وارد می کنید ؟!
  • بی نام A1 ۲۰:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۷
    6 4
    کو؟ کجاست؟
  • بی نام IR ۰۹:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
    4 1
    ایناها من دیدم امروز.1 قالب پنیر 4800 تومن
  • بی نام IR ۱۲:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۸
    4 2
    ببخشید شما چه کار عملی برای حمایت ازتولید انجام داده اید بخصوص کارگاههای کوچک که با مشکلات عمدتا دولتی بخصوص مالیات که سالی چند نوبت مراجعه وانجام یک سری عملیات دست وپاگیر مواجه هستند
  • امیر IR ۰۵:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۰
    9 0
    ایشون گفتند نخستین نشانه های رونق اقتصادی نگفتند که همه چیز روبراه شده. وخامت اوضاع اقتصادی به حدیه که در سه ماه توقع نداشته باشیم پیشرفت چشمگیری ببینیم. این اوضاع فعلی نیاز به دو سال زمان داره تا به حالت عادی برگرده چرا که حاصل 8 سال تلاش بی وقفه !!! رئیش جمهور قبلیه.