رئیس ستاد مردمی روحانی در کافه خبر گفت: «نماینده​ها می​گفتند روحانی رای نمی​آورد».

محمود عزیزی: مثل چرخ روزگار، سیاست هم بالا و پائین زیاد دارد و در شرایطی که گفته می​شد روحانی رئیس جمهور منتخب کنونی تا مرز انصراف از حضور در انتخابات هم رفته است، با عدم احراز صلاحیت هاشمی، او شد مرد جدی میدان و هوادارنش هم مردان کارزار انتخابات.

بعد هم که سونامی طرفداری از او، رقباش را گیج کرد و تا آنها بیایند و به خود بجنبند، روحانی شده بود رئیس جمهور منتخب ایران و خیابان های تهران در تسخیر رنگ بنفش.

حال و روز عطاء الله حکیمی نماینده رودبار در مجلس و رئیس ستاد مردمی حسن روحانی که با اعتقاد از نیمه دوم سال قبل به ستاد او رفت هم همین طور است. شاید هنوز انگار باور ندارد. او و دوست نزدیکش محبتی- استاد دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز و از همراهان حسن روحانی در برخی سفرهای استانی - در ساعاتی که تیم ملی فوتبال در اولسان با بردش خیابان های تهران شلوغ کرده بود، به خبرآنلاین آمدند تا از ستاد مردمی حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور منتخب بگویند. ستادی که حتی ما آن را نمی شناختیم و شاید جدی اش هم نمی گرفتیم. حکیمی را  حسن محبتی از فعالان اصولگرا همراهی می کرد و در مواقعی از بحث هم به کمک حکیمی می آمد.

***

در مجلس  چند نفر از نماینده​ها عضو ستاد آقای روحانی بودند؟

حکیمی: تنها نماینده این دوره مجلس بودم که با جناب آقای دکتر روحانی رسما همکاری کردم .

غیر رسمی چطور؟

حکیمی: غیر رسمی اطلاع ندارم.

اما آقای مطهری از حامیان روحانی بود.

حکیمی: ایشان فقط روز آخر از دکتر روحانی اعلام حمایت کردند.

 از چه زمانی شخصا تصمیم  گرفتید با  ستاد آقای روحانی همکاری کنید؟

حکیمی: نیمه دوم سال گذشته بود. آن زمان به نفع ایشان ورود پیدا کردم و یک نطق هم در مجلس برای ایشان  داشتم. بعد هم ایشان محبت کرد و بنده را به عنوان رئیس ستاد مردمی خود منصوب کرد.

واکنش نمایندگان دیگر به حضورتان در ستاد آقای روحانی چه بود؟

حکیمی: نماینده ها می گفتند که دکتر روحانی رای نمی آورد. حتی برخی می گفتند حمایت شما از روحانی موجب می شود اصولگرایی شما زیر سوال برود. می گفتند آقای روحانی اصلاح طلب است، در حالی که اصلاح طلبان او را قبول نداشتند. ضمن اینکه آقای روحانی عضو جامعه روحانیت مبارز بود و نماینده مقام معظم رهبری است. بنابراین کسی قبول نمی کرد که ایشان رای دارد. حتی در روزهای آخر  پیش بینی شان این بود که آقای قالیباف رئیس جمهور می شود.

اصلا  چطور شد شما با سابقه اصولگرایی سراغ آقای روحانی رفتید؟

حکیمی: فضای 8 سال گذشته، نتیجه اش به گونه​​ای شد که به عنوان یک نماینده مجلس احساس می کردم در چنین شراطی نیاز به گزینه ای داریم که مسائل ما در حوزه دیپلماسی، اقتصاد و سیاست داخلی را حل کند. ما امروز در حوزه سیاست خارجی خیلی شرایط خوبی نداریم. ما با  خیلی از کشورهای دنیا  می توانستیم رابطه خوبی داشته باشیم، ولی به دلیل سو مدیریت آقایان دیپلماسی​مان به شدت ضعیف است.

در بحث سیاست داخلی هم افراد و گروه ها با یکدیگر اختلاف شدید دارند و یک اختلاف جدی بین احزاب  اتفاق افتاده است. ضمن اینکه در بحث های اقتصادی  به هیچ وجه  وضعیت خوبی نداریم.ما قرار نیست سیاه نمایی کنیم،کارهای خوبی هم در این 8 سال پیگیری شد، ولی وقتی خروجی کار را  نگاه کنیم، می بینیم که موج بیکاری افزایش پیدا کرده است. تورم بشدت بالاست و مهار قیمت کالاها وخدمات ازکنترل خارج شده است. براین اساس احساس کردم نیاز به گزینه ای است که فراجناحی عمل کند چون در طول 16 سال گذشته شاهد افراط گرایی جناح چپ و راست بودیم.

گفتید که در مجلس کسی باور نداشت روحانی رای بیاورد، الان فضا در مجلس بعد از انتخاب آقای روحانی چگونه است؟

حکیمی: به خیلی از نمایندگان شوک دست داده است و بنده را که می بینند می گویند: «نماینده آقای روحانی آمد!» مجموعا دیدگاه​ها مثبت است.

اظهار نظر ها هم نشان می دهد نمایندگان بدشان نمی آید با دولت روحانی کار کنند؟

حکیمی: بله، شرایط خوبی در مجلس حاکم است و این اعتقاد وجود دارد که باید به روحانی کمک کرد.

اما بعید می دانم به ذهنتان می رسید که آقای روحانی رئیس جمهور خواهد شد؟

حکیمی:بنده زمانی که کسی فکر نمی کرد ایشان رای بیاورد، با اعتقاد وارد شدم و با تمام توان هم تلاش کردم. خط سیاسی بنده کاملا شفاف است به اصطلاح، سیاسی کارنیستم. لذا معمولا چند ماه قبل از انتخابات، خط و خطوطم کاملامشخص است. بطوریکه قبل از اینکه ستاد رسمی و اجرایی دکتر روحانی شکل بگیرد، به صورت مستقیم برای ایشان وارد عرصه شدیم و برای گسترش رویه اعتدال گرایی کار کردیم .

از زمانی هم که ستاد رسمی  آغاز به کار کرد، ما احساس کردیم که  با یک سری از  افراد افراطی جناح چپ که عموما عضو حزب اعتدال و توسعه هستند، نمی​توانیم  هم​خوانی داشته باشیم. به همین دلیل به شخص آقای دکتر روحانی  اعلام کردیم با توجه به سابقه اصولگرایی، ما با این ستاد نمی توانیم مستقیما کارکنیم، لذا به دستور ایشان ما ستاد  مردمی را تشکیل دادیم. اعضای این ستاد عموما اصولگرا بودند. البته ما اصلاح طلبانی که معتدل بودند را هم جذب کردیم و ستاد ما حقیقتا مردمی بود.

 واقعا مردمی بود؟!

حکیمی:بیلان کاری ما کاملا مشخص است. برای هزینه ها هم ازخودمان شروع کردیم و با کمک های مردمی ستاد رابه پیش بردیم. خود آقای روحانی روز اول هم به ما گفت که اگر ستاد مردمی می​خواهید راه بیندازید، من پولی ندارم به شما بدهم. بنده هم به ایشان گفتم شما نگران این نباشید. در این مسیر از کمک نمایندگان ادوارهم استفاده کردیم. تیم های مستقل و کمیته های اقتصادی، فنی مهندسی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی و... شروع به جذب نیرو کردند ولی چون با عشق کار می کردیم خوشبختانه به لطف الهی نتیجه خوبی گرفتیم.

علاوه بر این، ما توانستیم ستادهای مردمی مراکز استان​ها وشهرستان​های کشور را فعال کنیم و الحمدلله ستادهای مردمی در سراسر کشور فعال و پرجنب و جوش بود. نکته جدیدی که درستاد ما وجود داشت این بود که سعی کردیم از تکنولوژی روز هم استفاده کنیم و آن هم استفاده ازتلویزیون زنده کنفرانسی بود. یعنی اینکه همزمان می توان با 180 نفر بصورت کنفرانسی و زنده صحبت کرد وبه سوالات پاسخ داد. منتها در این دوره به این دلیل که فضای امنیتی بر کشور حاکم بود، ما نتوانستیم از آن به خوبی استفاده کنیم.

این تکنولوژی جدید ارتباطی فایده​اش این است که ما به جای اینکه هزینه سنگین بکنیم و هیات دولت را به  استانها با هزینه های سنگین ببریم، از این تکنولوژی استفاده می کنیم.گاها برای افتتاح  یک پروژه مسکن مهر هزینه های زیادی در این دولت انجام شد در حالی که رئیس جمهور  در دفتر خودش از طریق این سیستم می تواند آنلاین پروژه ها را افتتاح کند و مهمتر از آن، کل کشور- حتی دورترین روستاها- را نیز مدیریت و کنترل کرد.

وقتی ستاد شما تشکیل شد چه تیپ افرادی به شما رجوع می کردند؟

حکیمی:ستاد ما مردمی بود و افراد با اعتقاد و عشق آمدند. یکی ازدلایلی که باید ازدکتر روحانی تشکر کنیم، این است که فاصله​ای که بین نسل جدید و نسل انقلاب  وجود داشت را کم کرد.

خود جوش بودن ستاد باعث شد جایگاه خوبی در میان مردم  پیدا کند. این را به عینه مشاهد کردیم که ستادهای مردمی چه میزان می تواند در بالا رفتن اقبال به ایشان موثر باشد. از این جهت، به تیم مشاوران آقای دکتر یادآوری کردیم که اگر همراهی تیم دولت با مردم مستقیم باشد، اثراتش در جایگاه دولت و اطمینان مردم به ان چقدر افزایش می یابد.

فکر می​کنید چه موضوعی باید سریعا در دستور کار دولت جدید قرار بگیرد؟

 حکیمی: یکی ازاولین قول​های آقای روحانی احیای سازمان مدیریت و برنامه ریزی بود. ما بعد از پیروزی  ایشان در انتخابات، تیمی را در  معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور متشکل ازکارشناسان ارشد تشکیل دادیم. البته ازنظریات کارشناسی همه صاحب نظران نیز استفاده خواهیم کرد تا انشالله طرح جامع سازمان مدیریت را تقدیم آقای دکتر روحانی بکنیم. تقریبا دو سال است که  برنامه ریزی کردیم که هر دولتی سر کار آمد، با تمام توان کمکش کنیم.

 این تیم را چه کسی مدیریت می کند؟

حکیمی:مدیریت کارگروه احیای سازمان مدیریت به عهده اینجانب است. این گروه خودجوش و از میان یک گروه از متخصصان است.

دکتر محبتی! به عنوان کسی که ارتباطی با ستاد آقای روحانی داشتید، به ذهنتان می رسید فضا به نفع او تغییر کند؟، فضای سیاسی چطور بود؟

محبتی:سال قبل که ستاد های آقای روحانی شکل گرفت، ایشان گمنام بودند و بیشتر نخبگان سیاسی ایشان را نمی شناختند. حتی در یکی از سفر هایی که بنده  ایشان را همراهی می کردم در فرودگاه کسی پرسید: «این کیه؟» یعنی عبارت این کیست را به کار بردند. آن زمان هیچ تشکل سیاسی هم حاضر به حمایت  از ایشان نبود.

 اما حزب اعتدل و توسعه از ایشان حمایت کرد؟

محبتی: اعتدال و توسعه گروهی از مشاورین دکتر روحانی نیست. مجموعه ای است که در مرکز تحقیقات استراتژیک  شکل گرفته است و جمعی از مشاورین دکتر روحانی هستند. به تعبیری مشاورین ایشان، قالب حزبی به خودشان دادند. اینکه چرا احزاب از ایشان حمایت نکردند، دلیلش این بود که برای  احزاب ریسک است که در عرصه تابلوی حمایت از کسی را بلند کنند و نتیجه نگیرند.

احزابی که می گویید «نپذیرفتند از آقای روحانی حمایت کنند» کدام احزاب بودند؟

محبتی: در میان اصولگرایان کسی حاضر به حمایت از دکتر روحانی نشد، چون کسی ایشان را به عنوان اصولگرا نپذیرفت. برای خیلی از این گروه ها، آقای ولایتی ارجحیت داشت. بنابراین هیچ حزب اصولگرایی به جز حزب وفاق ملی از ایشان حمایت نکرد. این حزب سابقه حمایت از آقای هاشمی را داشت و دلیلش برای حمایت از روحانی، سابقه حمایت از هاشمی بود. من یادم هست که می گفتند: «آقای روحانی جوانی های سیاسی آقای هاشمی است.» لذا آقای روحانی در اولین مصاحبه از حزب وفاق ملی به عنوان یک تشکل اصولگرا نام برد. بر این اساس، معتقدم در کابینه آقای روحانی این دو حزب  نقش اساسی را خواهند داشت. یکی مشاوران دکتر روحانی که حزب اعتدال و توسعه  هستند. دوم هم اصولگرایانی که ریسک کردند.

 اما وفاق ملی حزب شناخته شده​ای نیست و بروز وظهوری جدی هم در ایام انتخابات نداشته است؟

محبتی: اتفاقا در انتخابات 1384 حضور خیلی فعالی داشتند .البته در انتخابات 1388 از هیچ از کاندیدای آن زمان حمایت نکردند ولی سابقه این حزب به یک دهه می رسد. شورای مرکزی آن نیز ترکیبی از راست و چپ معتدل هستند. چپ آنها چهره ای مثل آقای نجفی است که چهره ای معتدل است. چهره ای مثل آقای درودگر که یک مدیر ورزشی است هم از اعضای این حزب است. شاید بد نباشد بنده این نکته را عرض کنم که یکی ازنکاتی که حزب وفاق از ابتدا با دکتر روحانی شرط کردند، ولایت پذیری بود؛ اگر این نبود شاید حزب وفاق ملی از آقای روحانی حمایت نمی کرد.

کسانی که از اول با آقای دکتر روحانی بیعت وتا آخر هم پایبند بودند ، وفاقی ها بودند. چپی ها که تا روز آخر اعلام موضع نکردند. کسانی که در سفر های استانی همراه ایشان بودند و برند اصولگرایی را با ایشان همراه کردند، وفاقی ها بودند. در سفر ارومیه و فارس تمام خودرو ها نوشته بودند:«حزب وفاق ملی یک کلام روحانی». فکر می کنم روحانی از این وضعیت حداکثر بهره برداری را کرد. اگر احزاب اصولگرا در این انتخابات باختند، به این دلیل بود که مغرور به یک جمله بودند و ان اینکه می گفتند: «ما برتریم و همه ما را می پسندند.»، اما حزب وفاق ملی ریسک کرد . حتی در ماه های اول مورد اعتراض بسیاری از چهره های شاخص اصولگرا هم قرار گرفتند.

پیروزی آقای روحانی را مدیون حمایت آقای هاشمی و خاتمی از او می دانید یا  اقبال به شخص او؟

محبتی: پیروزی روحانی اول از همه مدیون هاشمی و خاتمی است، اما اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی مربوط به حزب وفاق ملی ودیگر تشکل های مردمی است که ایشان را همراهی می کردند. چون مردم یک شبه به کسی اعتماد پیدا نمی کنند.

شما این را هم بدانید که ستاد مردمی دکتر روحانی را هم وفاقی​ها ساماندهی کردند، چون آنها با برخی از اعضای شورای ستاد مرکزی که غالبا از حزب اعتدال و توسعه بودند، کنار نیامدند. قطعا می توان گفت ستاد مردمی دکتر روحانی کسانی بودند که از افراط گرایان و تمامیت خواهان خسته شده بودند. این بار مردم با بصیرت آمدند و رایی را دادند که خیلی ها فکر نمی کردند. من هم اوایل فکر نمی کردم روحانی انتخاب شود. حتی خود من هم تا دقیقه 90 فکر نمی کردم روحانی در مرحله اول رای بیاورد. چون سعید جلیلی توسط بچه های پایگاهی و هیاتی آرا را می گرفت. اما در این انتخابات هم اصولگرایان و هم اصلاح طلبان تندرو رای دادند. بنده حتی معتقدم ضد انقلاب هم رای دادند. دلیل هم این است که آنها فکر نمی کردند از صندوق روحانی در بیاید. به نظرم این بار وفاقی ها گل کاشتند!

در این تقسیم بندی شما به جز این دو حزب، چه کسانی در کابینه حضور خواهند داشت؟

محبتی: نه نه!هرگز اشتباه نشود. حزب وفاق ملی ادعای سهم خواهی ندارد.

سوال من این بود که به جز این گروه سیاسی فکر می کنید چه کسانی وارد کابینه آقای روحانی شوند؟

 محبتی: حتما نخبگان سیاسی هستند که از هر دو جناح کار خواهند کرد.قطعا بدانید که آقای روحانی از جامعه اسلامی مهندسین استفاده خواهد کرد. حتما ایشان از اعضای مجمع روحانیون مبارز استفاده خواهد کرد. مجید انصاری  یکی از گزینه های آن مجموعه است. البته بعید می دانم روحانی از مجموعه مشارکت و مجاهدین استفاده کند. چون این گروه​ها با دولت ملی همخوانی ندارند. چون کسانی باید در این کابینه باشند که اعتقاد به ولایت مطلقه فقیه داشته باشند. تعارف که نداریم آن دو گروه این اعتقاد را ندارند. کسانی که در مسیر ولایت قرار می گیرند باید توقع داشته باشند سیلی هم بخورند، اما سیلی خورده را نباید نشان همه بدهند؛ باید روی دیگر صورتشان را نشان بقیه بدهند. مجاهدین و مشارکت سیلی نخورده صورت نقاشی شده را نشان می دادند.

آقای حکیمی! فکر می کنید دولت جدید در چند ماه ابتدایی استقرارش با چه مشکلاتی روبرو شود؟

حکیمی: یکی از مهمترین مشکلات استفاده از مدیران سن گذشته است. برخی از افراد سنشان خیلی بالاست و صلاح نیست دکتر روحانی از آنها استفاده کند، یا برخی از  احزاب تند رو اصلاحات که بخواهند سهم خواهی کنند چون ما امروز به یک دولت فراجناحی و اعتدال گرا نیاز داریم که  فضای جدیدی را درکشور پایه ریزی کند.

محبتی: من فکر می کنم اصلاح طلبان باید عرصه را برای ورود نیرو های جوان اصلاح طلب فراهم کنند. فکر می کنم یکی از چالش های دولت جدید این باشد که برخی از گروه های اصلاح طلب اجازه ندهند اصلاح طلبان جوان وارد عرصه شوند. کشور زمانی توسعه پیدا می کند که هر دو گروه و جریان اصلی سیاسی کشور در قدرت باشند. اگر این دو نباشند ضعف های خودشان را نمی پذیرند. این شامل راست تند رو و چپ تندرو می شود. من فکر می کنم این دو سوی طیف، یکی از چالش های دولت آینده باشد.

فکر می کنید دولت آقای روحانی با مجلس هم مشکلی داشته  باشد؟

 حکیمی: به نظر نمی رسد.فکر می کنم با توجه به روحیه اعتدالی آقای روحانی، این آمادگی در دو طرف برای همکاری های متقابل  وجود دارد.

حکیمی

 یکی از اموری که با انتخاب کابینه دولت جدید ممکن است  یک طیف از حامیان آقای روحانی را نا امید کند و از همین جا است که مشکلات دولت روحانی نطفه اش بسته می شود. فکر می کنید این مشکلات چقدر جدی است؟

 حکیمی: من معتقدم اگر فرصت به آقای دکتر روحانی داده شود، ایشان همان دولت فراجناحی را که قولش را داده بودند، تشکیل  می دهد. دلیلی هم ندارد که تنها از یک جناح خاص استفاده کنند. شما مطمئن باشید اگر ایشان تنها از یک گروه خاص استفاده کند، با مشکلات زیادی مواجه می شود.

گمانه​زنی​ها درباره کابینه دولت آقای روحانی متمرکز روی مدیران دو دولت اصلاحات و کارگزاران است. فکر می کنید بازگشت به مدیران دهه 70 مشکلات  کشور را کم می کند؟

حکیمی: زمانی که اصولگرایان با ایشان همراه شدند، هنوز خبری از اصلاح طلبان نبود. حتی اصلاح طلبان اعتقادی نداشتند که ایشان رای می آورد. چند روز مانده به زمان رای گیری هم  اصلاح طلبان معتقد بودند رای آقای عارف بیشتر از دکتر روحانی است. بنابراین فکر می کنم دکتر روحانی باید به این نکته توجه جدی داشته باشد. بر این اساس فکر می کنم آقای روحانی بیشتر بدهکار اصولگرایان است تا اصلاح طلبان.

محبتی: آقای روحانی دو روز آخر مطرح نشد.

قبول ندارید که حمایت آقای هاشمی و خاتمی  موجب رای روحانی شد؟

محبتی: قطعا روحانی رایش را مدیون آن دو نفر است. اما چه کسانی روحانی را به میدان آوردند؟ در زمان تحویل سال، روحانی در حرم امام کنار چه کسانی نشسته بود؟ آیا اصلاح طلبان روحانی را به مناطق جنوب بردند؟ کدام اصلاح طلب به مناطق جبهه و جنگ رفته است؟ می خواهم عرض کنم روحانی را اصولگریان وارد میدان کردند و مین​های سیاسی جلوی راهش در عرصه انتخابات را خنثی کردند نه آقای خاتمی و هاشمی!

اما برخی معتقدند مردمی که به روحانی رای دادند، دلیشان بیشتر حمایت آن دو چهره سیاسی بود؟

محبتی: آیا اگر آقای هاشمی رد صلاحیت نمی​شد، حاضر بود به نفع روحانی کنار برود؟ یعنی شما قبول می کنید که اگر آقای روحانی مانند آقای غرضی روزهای آخر مهلت ثبت نام وارد معرکه انتخابات می شد باز هم آقایان هاشمی و اصلاح طلبان بویژه آقای خاتمی روی ایشان سرمایه گذاری می کردند؟ نه، چون زمانی ائتلاف مطرح شد که تقریبا یکی از حریفان جدی برای اصولگرایان حضور جدی روحانی و استقبال خوب مردمی در سفرهای تبلیغاتی وی در قبل از ثبت نام رسمی بود را باید مطرح کرد.

به عبارت ساده تر پس از اطمینان از احتمال رفتن ایشان به مرحله دوم و حتی پیروزی، این سیاستمداران کارگشته این اقدام خوب سیاسی را را انجام دادند و حقیقتا هم برد کردند.

فکر می کنید نخستین اقدام زمین مانده دولت دهم که روحانی و کابینه اش باید آن را شروع کنند، چیست؟

حکیمی: یکی چالش سیاست خارجی است که آقای روحانی باید ورود پیدا کند و از آنجا که استاد این کار است، به نظرم موفق خواهد شد برخی از تحریم ها را در چند ماه آینده بشکند. نکته دوم اقتصاد است. در 8 سال گذشته بالغ بر 800 میلیارد دلار درآمد نفتی داشتیم که در یک قرن اخیر بی سابقه بوده و اگر درست برنامه ریزی می شد به یکی از قدرت های اقتصادی تبدیل می شدیم.  

 البته ما هزینه هایمان به همان نسبت زیاد شده است؟

حکیمی: در این دود وره فقط 12 هزار میلیارد تومان بدهی دولت به پیمانکاران می باشد. تولید و خصوصا صنعت کشور فلج شده، نرخ ارز و تورم افزایش پیدا کرده، نرخ بیکاری هم بشدت افزایش پیدا کرده و این از بی برنامگی دولت آقای احمدی نژاداست. بنابراین دومین نکته ای که باید توسط دولت اصلاح شود، اقتصاد کشور است. نکته مهم در این زمینه توجه جدی به تامین کالاهای اساسی است که به صورت منظم باید در اختیار مردم عزیز گذاشته شود. در این صورت رضایتمندی ایجادخواهد شد.

 پیشنهاداتان بازگشت به شیوه کوپن است؟

حکیمی: برای این کار می توان از کارت الکترونیک استفاده کرد که امنیت روانی در جامعه ایجاد کند. در گام بعدی هم کارهای میان مدت و بلند مدت اقتصادی را پیگیری کند.

  محبتی: براساس شعار هایی که ایشان داده است فکر می کنم یکی از اولین اقداماتش ساماندهی هدفمندی یارانه ها است. یعنی یارانه ها را به کسانی بدهد که واقعا به آن نیاز داشته باشند.

نکته دوم، حل کردن مشکل اشتغال است؛ در این زمینه باید دولت بعدی به اقتصاد غیر دولتی توجه کند. نکته بعد هم درست اجرا کردن اصل 44 است.درست این است که دولت نظارت کند و کار را مردم انجام دهند.الان این روند برعکس است. حتی می توان برای اجرای این اصل یک معاونت اجرای اصل 44 در نهاد ریاست جمهوری تشکیل شود تا اشتغال تحقق پیدا کند. متاسفانه الان اقتصاد ایران به یک اقتصاد فرد محور تبدیل شده است، الان دولت به دنبال یک سرمایه گذار راه می افتد تا او خدمتی را انجام دهد. این  خطر ناک​ترین نوع اقتصادها است.

باید تضمین حضور سرمایه​های خرد و کلان در اقتصاد انجام شود تا  مردم مشارکت کنند. ما آن قدر موانع برای اشتغال خصوصی ایجاد کردیم که سرمایه دار فرار می کند. فکر می کنم مجلس باید این مساله را حل کند چون خود دولت هم نمی تواند که این مشکل را حل کند. باید تضمیمن سرمایه بخش خصوصی  تامین شود. خیلی از ایرانیان خارج از کشور، سرمایه دارند ولی نگران هستند. حوزه سلامت هم باید تکمیل شود، والا این موضوع خودش  به یکی از معضلات دولت تبدیل می شود. طرح پزشک خانواده در دولت دهم یک طرح  کپی شده از کشور های غربی بود که غلط اجرا شد. در این طرح، حق انتخاب را از مردم گرفتند. در انگلیس  شما حق داری به 5 پزشک مراجعه کنی، این طرح پزشک خانواده با این شیوه اجرایش، یک طرح کمونیستی است که با عدالت و آزادی همخوانی ندارد.

با تغییر دولت​ها معمولا قطب بندی​های سیاسی هم یا دچار تغییرات جدی می شود یا  اینکه در ظاهر شکل دیگری پیدا می کند. در مورد دولت آقای روحانی به نظر می رسد قطب بندی های سیاسی بعد از تغییر دولت  افزایش یابد. فکر می کنید دو گانه اصولگرا- اصلاح طلب حفظ می شود؟ آیا ممکن است در مجلس فراکسیونی جدید و قوی از بدنه مجلس شکل بگیرد  که متمایل به  دولت جدید باشد؟

حکیمی: من فکر می کنم احزاب ما امتحان خودشان را پس دادند. این قطب بندی​هایی که شما اشاره کردید بیش از همه به عملکرد خود آقای روحانی باز می گردد.

یعنی اگر انتظارات  از دولت وی برآورده نشود، ممکن است تقسیم بندی​های بلوک قدرت تغییر کند؟

حکیمی: شما شک نکنید که تشکیل کابینه یک آزمون بزرگ برای ایشان است و اگر در این زمینه موفق نشود، در گام اول شکست خواهد خورد.

آقای احمدی نژاد وتفکر حامی او از این پس در کجای قدرت ایران قرار خواهند گرفت؟

حکیمی: طبیعتا ایشان یک سری هوادارانی دارد. وضعیت این طیف هم به  عملکرد آقای روحانی باز می گردد. اگر آقای روحانی بتواند نظر ملت را جلب کند، تفکراحمدی نژاد به تاریخ خواهد پیوست.

محبتی: من نظرم این نیست. ببینید! اگر به آرایش سیاسی انتخابات نگاه کنیم، دو گفتمان در آن حضور داشته است. یکی گروه نخبگانی که وارد فعالیت سیاسی شدند، کسانی که آقای احمدی نژاد را رئیس جمهور کردند، نتوانستند گزینه دومش را تائید صلاحیت کند. بارها عرض کردم اگر یک الیت، فعال سیاسی شود ماندگاری ندارند و آن تفکر شکست می خورد.

خیلی از کسانی که دیروز به آقای احمدی نژاد رای دادند، این دوره به روحانی رای دادند. ما 18 میلیون اصلاح طلب نداریم. شما روحانی بودن رئیس جمهور منتخب و سال​های نمایندگی رهبری را در سمت​های مختلف داشتن را فراموش نکنید. شما در کدام یک از اصلاح طلبان چنین پتانسیلی را می بینید؟ شما به این فکر کردید چرا آقای روحانی در مقابل 4 چهره جدی اصولگرا رای آورد؟ این به دور شدنشان از سیاست اصولگرایی ارتباط دارد. همین که نتوانستند با هم ائتلاف کنند، یعنی موفق نبودند . شعار دادن که مهم نیست. پایبندی به اصولگرایی یعنی ایثارکردن. کسانی که در جنگ تحمیلی حاضر شدند، اصولگرا بودند. نه اصولگرای سیاسی بلکه اصولگرای معتقد به اصول انقلاب.

یعنی آقای روحانی  موجب شد اصولگرایی باز تعریف شود؟

 محبتی: بله، تعبیر قشنگی است.

این  اصولگرایی مد نظر شما شاخص هایش چیست؟

محبتی: اعتقاد به ولایت  و حفظ نظام. آقای روحانی در اولین مصاحبه اش در چهار و محال و بختیاری گفت من برای کمک به حضرت آقا آمدم. نگفت من آمده ام اصلاحات را زنده کنم. من آنجا شیفته اش شدم. شما بهتر از من می دانید که پیشینه اصولگرایی آقای روحانی بیشتر از اصلاح طلبی اش است. اصلاح طلبان اینجا زرنگی کردند و پذیرفتند که روحانی می تواند آنها را به عرصه قدرت باز گرداند. یعنی شما فکر می کنید اگر عارف در صحنه می ماند، 18 میلیون رای می آورد؟ این یک توهم است. امکان ندارد.

آقای روحانی از ابتدا وارد جاده ای شد که تابلوهای اصولگرایی و اصلاح​طلبی اش مشخص بود. از ابتدا گفت اصلاح گر است. یعنی کاری کرد که دو جناح درباره او موضع نگیرند. در ادامه هم رقبا را یکی یکی حذف کرد.

/29212

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 300824

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 2 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 74
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • علي ساماني IR ۰۵:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    293 7
    بر خلاف فرمايشات اين حضرات اكثر اعضاي منسوب به گروه وافق ملي فرصت طلباني هستند كه با عوض شدن جهت باد تغيير مسير داده اند و در سابقه انها دفاع از حقوق مردم و اعتدال گرايي و وحدت طلبي ديده نمي شود از اين حرفا كاملا بوي انحصار طلبي و سهم خواهي ديده مي شود متاسفانه
  • بی نام A1 ۰۶:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    آقای روحانی در تبلیغات انتخاباتی گفت: ای کسانی که کشور را به این روز انداخته اید،مردم ،دیگر،شما را نمیخواههههههههههههند. آقایون متوجه هستند که؟
  • نیما A1 ۰۶:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    ما بیش از 30 میلیون اصلاح طلب داریم که بخاطر تندروی و سهم خواهی امثال شما بعد از انتخابات رای ندادند، کاش آقای عارف میماند تا تعداد اصلاح طلبان را می شمردید!!
    • بی نام IR ۰۸:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
      خودت تتهایی آمار گرفتی یا کسی هم کمکت کرده؟؟
    • ارش A1 ۱۰:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
      اره از مثبت خوردن و منفیخوردن تو معلومه رنده باد روحانی زنده باد عارف
    • بی نام IR ۱۰:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
      34 10
      منفی
    • حسین A1 ۱۰:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
      27 50
      آقایان دارید پرو بازی در می آریدا.... دوست عزیزمون راست می که خیلی ها رای ندادند، ضمن اینکه این تفکر ابدایی حضرات همون اصلاح طلبیه، فقط روشون نمی شه بیان کنند، اصلاحات یعنی اعتقاد به ولایت ، میانه روی و استفاده از نیروهای متخصص.. مطلبمو بذار
    • بی نام IR ۱۶:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
      5 30
      اصلاحات و میانه روی؟؟؟؟ بعد اون توهین هایی که تو روزنامه های زنجیره ای اصلاحات به باورها و اعتقادات مردم می شد اسمش چی بود؟؟؟!!!
  • امیر IR ۰۶:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    نچایی؟ جوگیر شدی ؟ بدون حمایت خاتمی و هاشمی ،رای آقای روحانی از جلیلی کمتر بود شک نکن
  • شایان A1 ۰۶:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    95 2
    من با گفتمان اصولگرایی در قامت روزهای اخر که منجر به پیروزی دکتر روحانی شد موافق نیستم چرا که انچه در بستره اجتماع در حال رخ دادن بود چیزی غیر از این بود.امار کسانی که نمی خواستند در انتخابات شرکت کنند و یا نمی دانستند به چه کسی رای دهند کم نبود.علی الظاهر با حضور خاتمی و هاشمی ارایی که خاموش به نظر می رسید هدفدار شد.اما این به معنای هتک نظام از نوع تعبیر دکتر مجتبی نبود بلکه جامعه بدنبال تغییر در انچه اجتماع به ان نیاز داشت حرکت خویش را اعلان کرد.ضمن اینکه برایند شرایط در سالهای گذشته و هجمه تبلیغاتی صورت گرفته در این ایام را نیز نمی توان در این امتحان نادیده گرفت.
  • محمد A1 ۰۶:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    191 3
    اقای نماینده نه تو ونه هیچکس دیگری روحانی را به پاستور نبرد تنها رای مردم بود و وضعیت معیشت مردم که تصمیم به انجام چنین کار بزرگی گرفتند البته خاتمی و هاشمی ...........فرق دارد
  • خلیل IR ۰۶:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    184 3
    اظهار نظرها محترم است اما مردم بیشتر به خاطر عدم رضایت از ظلم آشکار جریان اصولگرا به فرزندان انقلاب و ایران چون آیت الله هاشمی و سید محمد خاتمی و ... و حمایت آشکار این دو عزیز از آقای روحانی به دلیل انتقاد آشکار دکتر روحانی به رفتار اصولگرایان نسبت به اینها ، به آقای دکتر روحانی رای دادند. از پشتیبانی حزب وفاق ملی متشکریم ولی واقعا کسی در جامعه این حزب را نمی شناسد .
  • حمید A1 ۰۶:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    186 1
    اگر اقای خاتمی حمایت نمیکرد ایشان رای نمی اوردند..این یک واقعیت غیر قابل انکار است..اما درحال حاضر دکتر روحانی باید از تمامی نخبگان و متخصصان واقعی که دلشان برای ایران عزیزمان میطپد (نه برای منافع شخصی وحزبی)استفاده کنند ...ایران بزرگ متعلق به یک شخص, یک حزب یا یک جریان خاص نیست بلکه متعلق به تک تک ایرانی هاست و کسانی که با تنگ نظری و حزب گرایی در راه رسیدن این کشور به سربلندی سنگ اندازی کنند,نه از جانب خدا و نه ازجانب مردم بخشیده نخواهند شد...
    • بی نام A1 ۰۸:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
      41 1
      آفرین بر شما
  • حاج رضا NL ۰۶:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    214 4
    من کم کم با این ادعاهای این اقایون دارم شک میکنیم که اقای روحانی نامزد اصولگراها بوده و اقای جلیلی هم نامزد اصلاح طلب ها بوده.مردمم اشتباهی رای دادند. بسه دیگه بابا اینقدر توهین به شعور مردم نکنید.
    • بی نام US ۰۸:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
      13 13
      مگر جور دیگه ای بوده؟
  • بی نام US ۰۷:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    27 36
    این حرفها با اینکه به نظر بعضی ها تلخه!اما کاملا معلوم بود آخرش این اتفاقا میفته!و اونروزی که تو شبکه های اجتماعی میزدید!رای میدم!و بعدشم نوشتیت ما بردیم!اگه یکم فکر میکردید اینجای قضیه رو هم میدید!
    • بی نام A1 ۱۲:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
      9 0
      هنوز اتفاقي نيافتاده.راي ما كمترين حاصلش شكست سخت تندروها بود.روحاني اگر به حاميانش وفادار نباشد حاميانش نيز به او وفادار نخواهند ماند.
  • بی نام A1 ۰۷:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    69 14
    " کدام اصلاح طلب به مناطق جبهه و جنگ رفته است؟ می خواهم عرض کنم روحانی را اصولگریان وارد میدان کردند و مین​های سیاسی جلوی راهش در عرصه انتخابات را خنثی کردند نه آقای خاتمی و هاشمی! " خجالت هم خوب چیزیه!!! باد حالا از این طرف میاد.
    • بی نام A1 ۰۳:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۸
      9 0
      همین اقای اعلمی که بی پرواتر از اصلاح طلبان نقد می کنه جانبازه و یه پاشو تو جنگ از دست داده
  • بی نام IR ۰۷:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    64 0
    این آقای حکیمی ظاهرا چون خودش اصولگراست و مجلس هم اصولگراست به خاطر اینکه موقعیتش بهم نخوره به مقدار میانه روی آقای روحانی رو داره به سوی اصولگرایی جهت میده!!!!!!!!!
  • رنجبر EU ۰۷:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    94 3
    اگر اقای روحانی کنار میکشیدند واقای هاشمی وخاتمی از عارف حمایت میکردند ومثل اقدامی که برای روحانی کردند صراحتا در تایید عارف اطلاعیه میدادند شک نکنید که عارف هم دور اول مثل روحانی بالا می رفتند.
    • بی نام IR ۰۶:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۸
      16 1
      به نظرم در این شرایط عارف رای بیشتری هم داشت
  • !!! IR ۰۷:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    67 1
    خیلی متاسفم برای این آقا!!!اصولگرایی روحانی را به میدان آورد؟؟!!!!البته از اونجایی که خودت اصولگرایی مسلما طبیعی هست که پیروزی آقای روحانی رو بچسبونی به حذب خودت....کافی بود جرات داشتی این حرفها در انتخابات میزدی اونوقت میدیدی اون همه اصلاح طلبی که به ایشون رای دادن امکان نداشت رای بدن!!آقای حکیم اصولگرایی و اصلاح طلبی برای شماها یدک کشیدن اسم حذبه ولی برای مردم دیدگاهها و مواضع مهمه و تمام صحبت های آقای روحانی و مواضعشان اصلاح طلبانه ست...نظراتشان در مورد آزادی.هنر.سیاست.فرهنگ و......بسیار متشابه به آقای عارف هست حالا شما خودت گول بزن....خبرآنـــــــلاین لطفا نمایش بده
  • خبرآنلاین درج کن IR ۰۷:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    80 1
    حکیــــــــــــــــــــمی!!!!!!!!!!!!!تو بهتر میفهمی آقای روحانی مدیون عارف و اصلح طلبان هست یا خودش؟؟؟آقای روحانی خودش فوری از دکتر عارف تشکر کرد,هنوزم متن تشکرش در سایتش هست!اگه حرف های شما درست باشه روحانی نباید بعد از کناره گیری عارف ازش کلی تقدیر و تشکر میکرد!!بیدار شو آقا خواهشن مردم رو ...فرض نکن
  • امیر IR ۰۸:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    44 0
    قای روحانی در تبلیغات انتخاباتی گفت: ای کسانی که کشور را به این روز انداخته اید،مردم ،دیگر،شما را نمیخواههههههههههههند. آقایون متوجه هستند که؟
  • بی نام DE ۰۸:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    35 3
    هرچه ما گفتیم اشتباه زمان دکتر معین رو نکنید و بذارید عارف بمونه قبول نکردن تا حالا این آقایون که ظاهرا با نظرات آقای روحانی هم فاصله دارند میان و این حرفا رو پپیش میارن.
  • بی نام IR ۰۸:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    46 4
    اگه راست میگید اصلاح طلب ها رای ندارند برای یک بارکه شده آقای خاتمی را تائید صلاحیت کنید . اصلا انگار این آقایون درایران زندگی نمی کنند.یا خودشان را بخواب زده اند .حالا اون اقای همایون مدیر شبکه خارجی هرچه بگه حق داره چون بنده خدا نمی دونه تو ایران چه خبره ولی شما که ایران زندگی می کنید.
  • محمد IR ۰۸:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    77 2
    منکه فقط به خاطر حمایت ایت ا... هاشمی و حجت السلام خاتمی به اقای روحانی رای دادم و امیدوارم که پشیمان هم نشم
  • بی نام IR ۰۸:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    71 0
    آقای رضایی هم شعار فراجناحی داشت و برنامه های خیلی بهتری هم داشت ولی چون هیچ شخص و گروهی از او حمایت نکرد نتوانست بیشتر از سه میلیون رای بیاورد چه مطمئنا اگر احزاب و شخصیت هایی که از روحانی حمایت کردند از رضایی حمایت می کردند جا این دو نفر عوض می شد
  • بی نام IR ۰۸:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    44 6
    مردم چون میدانستند چه کسانی بازار و اقتصاد رو بهم می زدند به روحانی رای دادند که دیگر اینکار رو نکنند
  • بی نام IR ۰۸:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    45 1
    حیف خاتمی وعارف
    • بی نام IR ۲۰:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۹
      0 0
      عزیزم ناراحت نشه آقایان خاتمی وعارف خوب عمل کردند اینهایی که تأثیر آین بزرگواران را کم جلوه می دهند به خودشون قوت قلب می دهندتا سکته نکنند
  • بی نام IR ۰۸:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    10 91
    رای اصلاح طلبان در بهترین حالت 7 میلیون است و دنبال چیزهایی مثل آزادی!! و... هستند 30 میلیون باقی یا اصولگرایان هستند یا دنبال معیشت و اقتصاد هستند
    • بی نام A1 ۱۳:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۵
      0 0
      صبح به خیر
  • رند تبریزی A1 ۰۸:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    60 0
    رای مردم به جناب روحانی نه گفتن به وضعیت موجود حاکم بر کشور که نتیجه حاکمیت یکدست و مطلق اصول گرایان است می باشد لذا با تبریک مجدد به جناب روحانی یاداور میگردد نه گفتن مردم به اصول گرایان را فراموش نکنند
  • بی نام EU ۰۸:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    33 2
    برو بابا با این حرفها چه دردی از مردم دوا میشه. رای دادیم که مشکلات کمتر بشه . روحانی مال خودتون
  • بوشهری A1 ۰۸:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    72 0
    عوامل مهم در موفقیت روحانی 1-هاشمی-2-خاتمی-3به ستوه امدن مردم در 8سال جاکمیت تمام قد اصول گرایان 4-نحوه منتقدانه ایشان در سخنرانیها و مناظره ها 5-به نتیجه رسیدن اصلاح طلبان برای حمایت از ایشان 6-اختلافات عمیق بین اصول گراها7-عموم مردم تشخیص دادند که حرف کسانی را قبول کنند که در زمان قدرت انها چرخ مملکت درست میچرخید
    • بی نام A1 ۱۰:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
      48 1
      و الیته انصراف دکتر عارف به نفع ایشان
  • بی نام A1 ۰۸:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    35 10
    با حرف های این دو نفر که از نزدیکان آقای روحانی هستند می تونم بگم 100% از رای که دادم پشیمونم کاش خاتمی آقای عارف را مجبور به کناره گیری نمیکرد!
    • حسین IR ۱۴:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
      10 1
      این دو نفر را روحانی قبول نداره برادر من، اگه قبول داشت که تو ستادش میذاشت نه اینکه بفرستشون دنبال نخود سیاه و برن ستاد ساختگی مردمی راه بندازن، تمام مشاوران روحانی اصلاح طلبن
  • عرفان A1 ۰۹:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    36 3
    واقعا بایدمتاسف بود برای سهم خواهان اصولگرا .چون سه عامل اصلی پیروزی روحانی 1.حمایت هاشمی 2.درایت خاتمی وایثارعارف 3.عملکردضعیف هشتساله احمدی نژادوحمایت همه جانبه اصولگرایان ازوی بود. اقایان اصولگرابرای یکبارهم شده از پیله خودتون بیرون بیاییدومردم را ببینیداگرقبول ندارید حداقل برایندهمین چندتا نظر به مصاحبه اقایان حکیمی و مجتبی را بخوانید
  • بی نام IR ۰۹:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    48 2
    صحبتهای این آقا بوی سهم خواهی میده. اگر هم به دلیل تعریف و تمجید در مجلس به ستاد دعوت شدند هم مفهوم ... داره. اما آقای روحانی دو راه بیشتر ندارند به خواست مردمی که به ایشان رای داده اند توجه کنند و به قولهای داده شده عمل و اعتماد آنها را جلب کنند یا راه دیگری پیش گیرند و سهم برخی از افرادی را که الان داریم با آنها آشنا می شویم! را بدهند. اما بدانند در این راه اگر حمایت مردم را از دست بدهند به وضعیتی به مراتب بدتر از احمدی نژاد دچار خواهند شد و رای واقعی خود را در 4 سال بعد دشت خواهند کرد.
  • جابر EU ۰۹:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    2 42
    سلام،از اطلاعات خوبی که بما دادیدید تشکر می کنم راست میگن از اصلاح طلبان جایی در جامعه سیاسی داشتند که نامزد اصلیشون رو حذف نمی کردند بظرم حرف راست ودرست سخته . اینکه اینا از اول بودند رو میشه داخل گالری عکس های سایت روحانی هم دید. دستت حزب وفلق ملی ها درد نکنه که خوب گزینه ی رییس جمهوری را به مردم معرفی کردند افتخار گیلان :دکتر عطاالله حکیمی نماینده اصلح وبا شعور رستم آباد
  • علی EU ۰۹:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    4 81
    درود بر دکتر حکیمی نماینده خوب مردم شریف رودبار در مجلس از اینکه بیشتر از همه نماینده ها فهمیدی ممنونیم
  • بی نام IR ۰۹:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    35 0
    معمولا تحلیل گران مستقل می توانند بهتر نظر بدهند و تحلیل دقیق تر و بدون حب و بغض ارائه نمایند.ارابه جامعه مدنی ایران از مشروطه به راه افتاده و مسیر خود را طی می نماید. بعضا مقاومت ها سرعت آن را کم کرده و بعضا محرک های سریع ترش نموده است و یقینا تا نقطه مطلوب دمکراسی سنجیده فاصله بسیار دارد و با آزمون و خطا پیش می رود. و یقینا در این ارابه کسانی که رای مردم را تزیینی می خوانند و به دلایل مختلف به عنوان دشمنان ازادی و دمکراسی عمل می کنند جای ندارند. اقای روحانی خود بیشتر از این عزیزان به جایگاه تفکر و حمایت های آقای خاتمی و هاشمی جدید در آرای خود واقف هستند و این دوستان یا از اصلاح طلبان بغض دارند و یا واقعا فاقد توانایی تحلیل وقایع سیاسی و اجتماعی هستند که در هر دو حالت بایدخود را اصلاح کنند
  • ن ن A1 ۰۹:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    66 2
    اقای حکیمی اینو بدون بدون حمایت هاشمی و خاتمی رای روحانی از جلیلی کمتر بود
  • بی نام IR ۰۹:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    13 1
    راستی اگر بتوان از تکنولژی استفاده کنیم چقدر ازهزینه کم می شود رئیس جمهور دردفتر دکار باشد وچند نفر بادوربین وخطوط مخابراتی که هزینه حقوقشان حتی به مقدار حرکت هواپیما نمی شود می توانند باایشان صحبت کنند تا ازوضعیت یک منطقه اگاه شوند پشنهاد می کنم اولین حرکت ازاین نوع را با مردم استان بوشهر برقرارکنند تا ازوضعیت منطقه باخبر گردند یک مانیتور بزرک در منطقه که دربخشی از ان تصویر رئیس جمهور ودذرقسمتی دیگر مردم درحال درددل کردن هستند باکمترین هزینه وبالاترین بهره وری ومی توانند دردفتر هرروز بااستانها به صورت تصویری مسئال را حل وفصل کنند
  • ali IR ۰۹:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    30 2
    من فقط از رئیس جمهور منخب انتظار دارم انانیکه هزار چهره هستند آنها را در کابینه خودش راه ندهد چون آنها تخصص هم داشته باشند پشیزی ارزش ندارد
  • محمد IR ۰۹:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    43 0
    اقایون نماینده مجلس کاملاً مشخصه شماها دنبال سهم خواهی نیستید کاملاً مشخصه!!!!!!!!!!!!!!!! فقط یه چیزی بگم، ایا جرات داشتید قبل انتخابات بگید روحانی اصولگراست؟! نه واقعاً جرات داشتید این حرفا رو بزنید؟ خیلی خیلی حرکتتون فرصت طلبانست. شعور مردم رو به بازی گرفتید فقط اینو بهتون بگم خودتون میدونید کیا به اقای روحانی رای دادن و خود دکتر روحانی هم میدونه چطور امار نظرسنجی ها تو 3 روز اخر انتخابات زیرورو شد.. 1: کناره گیری دکتر عارف و سپس حمایت اقایان خاتمی و هاشمی از دکتر روحانی به خصوص اقای خاتمی که محبوب مردم ایران است. لطفاً نظرم رو نمایش بدید. تمام فیلم های انتخاباتی دکتر روحانی خلاصه میشد به اقای هاشمی و خاتمی بعد شما میگید اصولگرایی برد؟ یعنی جوک گفتید اونم جوک قرن ..
  • بی نام A1 ۰۹:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    71 2
    به خدا این رای به هاشمی و خاتمی بود .دارین رییس جمهور میدزدین؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!
  • احسان EU ۰۹:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    46 2
    چرا از جانب مردم حرف میزنید؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ بابا بخدا من تا الان نمیدونستم همچه حزبی وجود داره توی استان فارس هم ندیدیم حتی یه پوستر به این اسم بهتره سخنرانی ایشون رو توی شیراز یه بار دیگه گوش کنین راست میگین شما ما هم فکر کنیم سعید جلیلی نماینده اصلاح طلبها بود خوشم میاد که هوش و توانایی خاتمی و هاشمل همه اتون رو مات کرده فقط از جانب مردم حرف نزنین بگین ما له رای داشتیم و به این خاطر به فلانی (حالا هر کذوم از کاندیداها) دادیم فقط همین رو حق دارین بگین نه از جانب همه ببرین و بدوزین
  • منیر EU ۰۹:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    2 63
    حزب وفاق ملی درود بر تشخیص شما منم از امروز از هواداران حزب وفاق خواهم بود ای کاش یک سایت برای جذب هواداران ایجاد کنند
  • ایرانی A1 ۰۹:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    68 4
    آقاروحانی یک اصلاح طلب به تمام معناست چون: 1.ایشان بارها فرمودندچه قبل و چه بعد انتخابات دولت من ادامه راه آقایان هاشمی و خاتمی است 2. 95% احزاب حامی ایشان از اصلاح طلبان بودند وفقط به قول همین آقایان 2 حزب اصولگرا از ایشان حمایت کردند که آن ها هم از هر 10000 نفر شاید یک نفر هم آنهارا نشناسد! 3.ایشان از سال 1388 در جلسات جامعه روحانیت شرکت نکردند و به مرور به اصلاح طلبان نزدیک شدند 4.از آقایان میخاهیم بروند فیلم های همایش های قبل انتخابات از روز شنبه که زمزمه ی ائتلاف آمد تا آخرین روز تبلیغات که در مشهد بود را ببینند و شعار ها را بشنوند و جمعبت را با قبل ائتلاف مقایسه کنن و با حامیان آقای روحانی بیشتر آشنا شوند! 5.اگر روز شنبه ی بعد انتخابات در جشن های واقعامردمی!بودند بیشتر باحقائق آشنامیشن
  • بی نام IR ۰۹:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    60 3
    این حرفا خیانت به رای ماست .ما به خاطر بزرگان اصلاح طلب و ضد اصولگرایی روحانی به او رای دادیم و اگر همان زمان این حرذف ها را زده بودید مطمئن باشید چنین نمی کردیم .پس بهتر است اعلام مالکیت رای نکنید ،چون ما از دست شما اصولگراها به تنگ امده ایم و فعلا چشم دیدنتان را هم نداریم.
  • سيد منصور حسيني IR ۱۰:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    44 4
    راي آقاي دكتر روحاني صرفاً مربوط به اصلاح طلبها بود و بس ، اونهم بخاطر توصىه خاتمي و هاشمي ، هركس خلاف اين فكر كنه مطمىناً در فضاي سياسي مملكت ما تنفس نكرده
  • عارف EU ۱۰:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    5 46
    چرا الکی جبهه می گیرید ما سالهای سال هست که توی شیراز این حزب فعاله. اسفندماه که شما جرات اظهار نظر نداشتید این حزب در سالن سیاست دانشگاه (سالن فجر)تشکیل داد وروحانی اون موقع اومد شیراز وبه همه سوالات هم جواب داد. حالا باید همه از این حزب تشکر کنیم ما که ممنویم
  • babak IR ۱۰:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    65 0
    این آقا خیلی باحاله!!!!!!روزه آخر مطهری رفت حمایت روحانی؟ کلا انگار 2 هفته مونده به انتخابات ایشون اخبارو پیگیری نمیگرد!!!!!!محض اطلاع 10 روز مونده به انتخابات صدای ملت گفت یا ولایتی یا روحانی 3 روز به انتخابات مطهری گفت روحانی تا اونجا که ما لحظه ای تمام سایت هارو چک میکردیم اصلا حرفی از شما نشنیدیم
  • بی نام A1 ۱۰:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    3 12
    من که طرفدارشم بدجور...
  • ياور IR ۱۰:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    28 4
    منظورش 3 ميليونه
  • !!!!!!!!!!!! IR ۱۱:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    60 4
    بابا شما راست میگید اصلا ما به خاطر گل روی آقای حکیمی و باقی اصولگرایان به دکتر روحانی رای دادیم! هاشمی و خاتمی هیچ کاره بودن این وسط! الانم دکتر روحانی اصلا با هاشمی و خاتمی و سید حسن خمینی دیدار نمیکنه! من هیچ وقت از اصولگراها بدم نمیومد ولی از بعد انتخابات که حرفاشون رو میخونم واقعا متنفر شدم ازشون! همشون دنبال منافع خودشون هستن و همیشه از جانب ملت سخترانی میکنن!!! کاش یه کم برای شعور مردم ارزش قائل بودید
  • حسن IR ۱۲:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    9 0
    من به خاطر حمایت از خاتمی به روحانی رای دادم
  • ستقل EU ۱۶:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    2 15
    بخدا برخی از شما اصلاح طلبها خیلی کم ظرفیت هستید آخه اگه اینقدر اعتماد به نفس قبل از انصراف آقای عارف داشتید ویکصدا مثل این جماعت یک ترکیبی از اصلاح طلبان میانه رو وراست مدرن تشکیل دادند ورای بقول خودتون بالای شما روهم بنام خودشون ثبت کردند شما هم موفق می شدید که حالا نباید اینقدر جلز وولز وبسوزید بخدا اقای عارف از همون اول گفت که روحانی اصلاح طلب نیست ودر بیانیه اش هم اصلا حرفی از روحانی نزد حالا شما با التماس دارید براش یکاری در کابیته روحانی پیدا می کنید!!!اخه ادم بیطرفی مثل من که هم شما رو می شناسه وهم اصولگرایان زیاده خواه رو . میگم اصلاح طلبان باختند وباید بابت 88 هم عرخواهی از اصولگرایان بکنند تا در مجلس بتونند رای اعتماد بگیرند .بازم هی شعار بدهید که روحانی اصلاح طلبه ///اینده معلومه
  • یک معلم EU ۱۶:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    1 7
    بازم معرفت این دو تا اصولگرا که خیلی زود برخی از واقعیت های پشت پرده ستاد روحانی را افشا کردند رفتم تو سایت حامیان وحکم حکیمی رو که خود دکتر روحانی امضا کرده بود دیدم به شما هم توصیه می کنم اول درخواست روحانی رو از این اصولگرایان بخونید وبعد ازش امامزاده اصلاح طلبی درست کنید؟؟
  • بامشاد A1 ۱۸:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    7 0
    اول ازاینکه اقایان حکیمی و مجتبی جرات کردند بدون هراس ازهجمه افراطیون شجاغانه بطرف دکترروحانی امدند بایدصمیمانه تشکرد ولی این اقدام شجاعانه انها باعث نمیشه من پس ازخواندن مصاحبه شان به دونکته اشاره نکنم ازانجاکه اقایان دکترروحانی رادربست اصولگرامیدانند و اکثرارا درسبدایشان را از ناحیه اصول گرایان و از طرفی وزن بالای ارا اصلاح طلبان رامنکر میشوند برایم این شبهه پیش امده که یا ایشان ترازشان خوب کارنمیکند که امیدوارم سهوی باشدتاعمدی ودیگراینکه مشکوک میزنند درواقع گمان میبرم گرایش ایشان وحزب شان یک گرایش مهندسی شده و مصلحتی باشد تا امروز بتوانندسهم خواهی کنند که خدا کند اشتباه کرده باشم اقایان باید به این سوال من پاسخ دهند وقتی هیچ تشکل اصول گرایی ازاوحمایت نکردنداین همه رای از کجاامد
  • سعید EU ۱۹:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    5 33
    واقعا زنده باد به اصولگرایان معتدل .این روزها برخی از اصلاح طلبان ورشکسته سیاسی مثل مگس گرد شیرینی جمع می شوند !!دور دکتر روحانی جمع شده اند.
    • حسین IR ۰۷:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۸
      16 2
      فعلا که شما اصولگراها بال بال میزنین تا شاید روحانی تحویلتون بگیره، قبل از انتخابات که اصلاح طلبان یکپارچه از روحانی حمایت کردن کجا بودین!؟
  • کاوه A1 ۲۰:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    17 0
    من عرضه داشتم نوشتم شماشهامت انتشاررونداشتید!!!!!!
  • بی نام IR ۲۲:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    7 0
    این جملش که گفته آقای روحانی پیروزیشو اول از همه مدیون آقای خاتمی و هاشمیه معلومه از اون آدمایی نیست که نمکدون بشکنه!
  • صیادی A1 ۲۲:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۷
    0 0
    من از بم پیشنهاددارم آقای مهندس علی کریمیان مسئول بازسازی صنایع بم که مردی بی توقع ودارای پشتکار خوبی است را بعنوان وزیرمسکن معرفی کنید ایشان ظرف 8ماه کاری کرد که ما در ایامی که داغ ندیده بودیم هم نمیتوانستیم انجام دهم واقعا انسام شریف وکاربلدمیباشد
  • حامد IR ۰۳:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۸
    21 4
    نظر این آقای اصول گرا در ادامه سهم خواهی اصول گرایان بازنده بود زنده باد خاتمی زنده باد هاشمی زنده باد عارف پاینده باد روحانی
  • بی نام A1 ۲۰:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۸
    5 3
    اين حرف ها نشون ميده اصلا اصول گراي معتدل وجود ندارد خود شيفته چطوري به جاي 50 درصد رأي روحاني نظر مي دهد!
  • بهنام دهقان EU ۱۶:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۹
    5 0
    این هم تازه ترین سخن و ادعا:"کدام اصلاح طلب به مناطق جبهه و جنگ رفته است؟ " بله شهدا و جبهه رفته ها هم به چپی و راستی تقسیم شدند.واقعا خجالت آور است.
  • بي نام IR ۰۸:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۵
    7 0
    شما مشغول اصولگرائي واصلاح طلبي باشيد مردم كار خودشان را مي كند بدون توجه به شما.......