۰ نفر
۲۷ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۵

در حالی که در چند سال اخیر بازار هشدار درباره روابط پر خطر و ورود موج سوم ایدز از طریق رابطه جنسی داغ است خبرهایی از بازگشت موج دوم که همان از طریق تزریق است می رسد.

هادی معیری نژاد- در همین رابطه دکتر حمیدرضا شاعری رییس انجمن ایدز ایران معتقد است که بر خلاف آمارهای اعلام شده و صحبت های شده در ارتباط با این که انتقال ایدز وارد مرحله انتقال جنسی و در واقع موج سوم نشده است هنوز موج دوم و انتقال این بیماری در بین معتادان و سرنگ و وسایل آلوده بسیار بیشتر است.
او  در گفته گو با خبرآنلاین گفته بود: هنوز آمار بیماری ایدز و انتقال آن در بین معتادان بسیار بیشتر است اما متاسفانه به دلیل این که این افراد دسترسی به امکانات درمانی و یا حتی امکانی برای شناخت این بیماری ندارند در جامعه آماری مبتلایان محاسبه نمی شوند و شاید به این دلیل که افراد مراجعه کننده و قابل شناسایی در حال حاضر بیشتر از افرادی هستند که از طریق جنسی مبتلا شده اند آمار در میان این گروه بالاتر رفته است .
دکتر شاعری حتی معتقد است که انتقال از طریق جنسی را نمی توان موج سوم نامید چرا که این نوع انتقال حرکت بسیار بطئی و آرام تری نسبت به انتقال نوع اول و دوم و در بین معتادان دارد .

از طرف دیگر رییس اداره ایدز وزارت بهداشت با ابراز نگرانی از خطر بازگشت موج دوم HIV/ ایدز در کشور، گفت: اجرای گسترده و جامع برنامه‌های کاهش آسیب همچنان لازم است.

دکتر عباس صداقت  در گفت و گو با ایسنا ضمن تاکید بر لزوم تقویت برنامه‌های کاهش آسیب HIV/ ایدز در کشور، گفت: مطالعاتی که در جهت رصد برنامه‌های کنترل ایدز در کشور انجام می‌دهیم، پیام‌ها و هشدارهایی را به همراه دارند و بر اساس نتیجه این مطالعات، می‌توانیم عملکرد برنامه کشوری و همچنین پاسخ ملی به ایدز را ارزیابی کنیم. همچنین بر اساس این مطالعات می توان پیش‌بینی کرد که مسیر حرکت اپیدمی ایدز در آینده چگونه خواهد بود تا مداخلات بر اساس آن طراحی شود.

 

خطر وقوع موج سوم ایدز و بازگشت موج دوم این بیماری

وی افزود: آنچه که امروز برای برنامه کنترل ایدز در کشور مطرح است در دو جمله خلاصه می‌شود؛ خطر وقوع موج سوم ایدز و همچنین بازگشت موج دوم این بیماری.
رییس اداره ایدز وزارت بهداشت به شعله‌ور شدن اپیدمی ایدز در اواخر دهه 70 میان مصرف‌کنندگان تزریقی مواد مخدر و همچنین زندانیان اشاره کرد و گفت: در آن زمان خوشبختانه برنامه‌های کاهش آسیب به صورت جامع و گسترده در کشور آغاز شد و به دنبال آن عملکرد خوبی نیز از سوی تصمیم‌گیران و سیاست‌گذاران تمام سازمان‌ها در این زمینه به وجود آمد.

صداقت گفت: مجموعه این اقدامات سبب شد تا تمام سازمان‌ها به اجرای برنامه‌های کاهش آسیب اقدام کنند و به دنبال آن کاهش رشد شتابان شیوع ایدز میان مصرف‌کنندگان تزریقی مواد مخدر و زندانیان در اواخر دهه 80 را شاهد باشیم.

وی ادامه داد: در چنین شرایطی طبیعی بود که اپیدمی این بیماری این بار از جایی دیگر خود را نشان دهد و به این ترتیب بود که انتقال از طریق ارتباطات جنسی و همچنین افزایش ابتلای زنان به این بیماری پیش‌بینی می شد.

رییس اداره ایدز وزارت بهداشت به شیوع مصرف مواد روان‌گردان و صنعتی به عنوان تهدیدی برای وقوع خطر موج سوم ایدز اشاره کرد و افزود: از طرف دیگر متاسفانه با افزایش شیوع مصرف مواد روان‌گردان و صنعتی مواجه شدیم و این موضوع سبب شد که خطر وقوع موج سوم ایدز را در کشور داشته باشیم؛ بحثی که مدت‌هاست آن را مطرح می‌کنیم.

 

نگرانی وزارت بهداشت از خطر بازگشت موج دوم ایدز در کشور
صداقت همچنین درباره خطر بازگشت موج دوم ایدز در کشور نیز گفت: برنامه‌های کاهش آسیب چه در جامعه و چه در زندان‌ها که راه‌اندازی مراکز گذری و همچنین مراکز درمان اعتیاد (آنچه که به عنوان درمان با متادون معروف است) را شامل می‌شود با موفقیت همراه بود. با توجه به موفقیت ایجاد شده در اواخر دهه 80، نگرانیم که مسوولان امر تصور کنند این موج و بحران را پشت سر گذاشته‌ایم و به دنبال آن برنامه‌های کاهش آسیب را کمرنگ‌تر از گذشته دنبال کنند.

47301

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 298995

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 13 =