مناظره انتخاباتی صادق زیباکلام، عباس سلیمی‌نمین و عبدالرضا داوری در موضوع انتخابات ریاست جمهوری یازدهم در دانشکده مدیریت دانشگاه تهران برگزار شد.

نسرین وزیری: نامزدی احتمالی هاشمی رفسنجانی به عمده​ترین محور این مناظره بدل شد که علی​رغم قطعیت نظر زیباکلام به عدم نامزدی وی، سلیمی نمین معتقد بود که هاشمی از دو سال پیش فعالیت انتخاباتی​اش را آغاز کرده و داوری نیز تاکید می کرد که هاشمی به همان دلایل سال 84 در انتخابات 92 نامزد می​شود.
این در حالی است که فرزندان هاشمی تا کنون نامزدی پدرشان در انتخابات آتی را تکذیب کرده و یونسی عضو ستاد انتخاباتی روحانی نیز از حمایت هاشمی از حسن روحانی خبر داده است.
چکیده سخنان این سه نفر که به عنوان نمایندگان سه طیف سیاسی کشور به این مناظره دعوت شده بودند را در ادامه به نقل از ایسنا و مهر بخوانید:
صادق زیبا کلام/نماینده جریان اصلاح طلب
عبدالرضا داوری/نماینده جریان دولت
عباس سلیمی نمین/ نماینده جریان اصولگرا
·         دولت برای دریافت تاییدیه مشایی برنامه‌ریزی کرده است، اگر موفق شود پای اصلاحات و آقای هاشمی به میدان انتخابات باز خواهد شد، ولی اگر اصولگرایان در برابر دولتی‌ها بایستند و اجازه ندهند نماینده آنها به انتخابات وارد شوند، جریان دولت عملا از گردونه رقابت‌های انتخاباتی حذف می‌شود و اصولگرایان به سردمداری ولایتی میدان‌دار می‌شوند
·         آقایان مصطفی کواکبیان، حسن روحانی و محمدرضا عارف نماینده اصلاح طلبان نیستند.
·         بگذارید خاتمی در انتخابات شرکت کند و آن‌وقت ببینید مردم چه کسی را به عنوان اصلاح‌طلب می‌شناسند.
·         هاشمی نماز جمعه بخواند، به او حمله می‌شود، ولی شما می‌گویدی راه باز است و او چرا در انتخابات شرکت نمی‌کند؟
·         اگر آقایان خاتمی یا هاشمی در انتخابات 92 شرکت کنند؛ قطعا با رای بالایی پیروز خواهند شد، بنابراین اصولگرایان نمی‌خواهند روزهای تلخ پس از دوم خرداد 76 را مجددا تجربه کنند.
·         فرض کنیم هاشمی یا خاتمی نامزد شده و پیروز هم شوند، اما ما وقتی می‌خواهند کارشان را شروع کنند، چه کار می‌خواهند بکنند پاسخ هیچ است، چون به آنها اجازه داده نخواهد شد.
·         بر اساس نظرسنجی‌های انجام شده، اصولگرایان حداکثر پنج، شش میلیون رای دارند، ولی رای رحیم مشایی نسبت به بالاترین نامزد اصولگرایان بین دو تا سه برابر است.
·         هاشمی اگر بتواند کلنگ بر می‌دارد و اقتصاد فاسد ایران را نابود می‌کند. هاشمی در عرصه سیاسی خارجی معتقد به ستیزه‌گری همیشگی با آمریکا نیست.
·         هاشمی در انتخابات 92 نامزد نمی​شود.
·         انتخابات بهار سیاست است و امیدوارم انتخابات 92 بهار دیگری را رقم بزند.
·         اگر پنجاه میلیون نفر به صحنه انتخابات بیایند و 35 میلیون نفر به یک کاندیدا رای دهند، یقینا بن‌بست تحریم‌ها شکسته خواهد شد.
·         گفتمان احمدی‌نژاد نشان می‌دهد که پیوندهای سیاسی جریان اصولگرا با جریان احمدی‌نژاد چندان جدی نبوده است و بنده جریان احمدی‌نژاد را به هیچ وجه در اردوگاه اصولگرایان نمی‌دانم.
·         جریان حامیان دولت جمع‌بندی و نقشه راهی برای حضور در انتخابات ندارند.
·         آنچه خاتمی در سال 76 گفت و من هم به او رای دادم، همان بود که احمدی‌نژاد در سال‌های 84 و 88 گفت. منتها خاتمی به شعارهایش پایبند نبود، ولی احمدی‌نژاد به شعارهایش پایبند بود.
·         شافعی در سال 88 به احمدی‌نژاد رای نداده، اما از او به عنوان رییس سازمان گسترش استفاده کرد. اما این مساله پیوند احمدی‌نژاد و هاشمی است. در مورد جاسبی و مرتضوی هم نمی‌شود گفت که آنها آدم‌های هاشمی هستند. اگر تلاش احمدی‌نژاد نبود، تغییراتی در دانشگاه آزاد اتفاق نمی‌افتاد.
·         ما خبر داریم که اقلام تبلیغاتی هاشمی در حال آماده شدن است و دفاتر تبلیغاتی‌اش را هم آماده کرده است. مهم‌ترین استراتژی هاشمی، حذف کاندیدای رای‌آور دولت است، اما یقین بدارید او در روزهای آخر اعلام کاندیداتوری خواهد کرد.
·         بخش مهمی از اصولگرایان گفتمان هاشمی را قبول دارند و فقط ایثارگران با ایشان همراه نیستند. آقایان قالیباف و ولایتی در ائتلاف 1+2 و همه افراد حاضر در ائتلاف پنج‌گانه گفتمان هاشمی را قبول دارند.
·         هاشمی بنا بر همان دلایلی که در سال 84 در انتخابات شرکت کرد، در انتخابات 92 نیز حضور خواهد یافت.
·         انتخابات 92 انتخابات هاشمی احمدی‌نژاد است. هاشمی و احمدی‌نژاد نمی‌توانند فضای دو قطبی در انتخابات 92 به وجود آورند. اگر این انتخابات به دور دوم کشیده شود فضای دو قطبی کنار خواهد رفت.
·         رقابت بین جریان هاشمی و احمدی‌نژاد نوعی دعوای کاذب است. حضور هاشمی در صورت حضور مشایی یعنی دعوای کاذب و ظاهری؛ چرا که در پشت صحنه جریان هاشمی و احمدی‌نژاد ارتباطات بسیار گسترده‌ای دارند تا جامعه را قطبی کنند.
·         اصولگرایان معتقدند نباید وارد بازی سیاسی هاشمی احمدی‌نژاد شد.
·         آقای احمدی‌نژاد کنونی با هاشمی هیچ مشکلی ندارند و حتی آدم‌ها و شیوه‌های او را به کار می‌گیرد. برای مثال جاسبی و مرتضوی آدم‌های او هستند که احمدی‌نژاد بالاترین پست‌ها را به آنها می‌دهد و حاضر است خلاف قانون آنها را روی کار نگاه دارد.
·         تلاش احمدی‌نژاد برای منصرف کردن محمدرضا عارف برای شرکت در انتخابات جواب نداد. جهانگیری نیز در دور اول انتخابات شرکت می‌کند.
·         اینکه اعلام شد رحیم مشایی رای بسیار بالایی دارد، خود نوعی القا است.
·         اگر گفته شود که محمدرضا عارف نماینده اصلاح‌طلبان نیست و رهبری اصلاحات باید وی را تایید کند، القای نوعی استبداد است.
·         هاشمی از دو سال قبل برای شرکت در انتخابات برنامه‌ریزی کرده است.
·         فردمحوری جزء ویژگی‌های شخصیتی هاشمی است. تبعیت از الگوهای نظام‌ سرمایه‌داری از دیگر ویژگی‌های هاشمی است.
/2929
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 286921

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 10 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • علی IR ۱۹:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۶
    امیدوارم یا خاتمی و یا هاشمی بیایند . کشور به این دو نیاز دارد ... ای کاش بیایند .
  • حسین IR ۲۰:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۶
    105 8
    نظرهای زیبا کلام مخصوصا اون قسمت اصولگرایان نمی‌خواهند روزهای تلخ پس از دوم خرداد 76 را مجددا تجربه کنند رو قبول دارم
  • بدون نام IR ۲۲:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۶
    طبق نظر اکثریت آقایان اصولگرا و غیره، خاتمی رای نمی آورد. پس بگذارید کاندید شود تا همگی ببینیم که رای نمی آورد دیگر! ها؟ نظرتان چیست؟
  • سروش IR ۲۳:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۶
    15 55
    تا مردم ما بفهمند فقط رئیس جمهور شدن کافی نیست این مملکت عمرش نصفه شده. آخه بلفرض الان اصلاح طلبان روی کار بیایند (که من تضمین میکنم در رای گیری این اتفاق نمیوفته) وقتی جو سیستم ضد اصلاح طلبی هست بر اساس جریانات سه سال اخیر, چه تغییر و فعالیتی میتونند بکنند؟ اصلا کسی باهاشون همراهی میکنه؟ آیا نفوذ لازم را دارند در حال حاضر؟ چرا مردم ما اینقدر حزبی و ساده (ببخشید کلمه دیگری اگر میشد انتخاب میکردم ولی حیف که دستم بسته است) هستند که فکر میکنند اگر الان فلان حذب و دسته رای بیاورد همه چی گل و بلبل میشود. نظر شخصی من اینه که باید از بین افرادی که میاد وسط میدون یک حساب دو دو تا چهارتایی بشه و بهترین فرد انتخاب بشه. گذشته از اینکه به چه حذب و دسته ای وابسته است.
  • کمال IR ۲۳:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۶
    5 77
    مث اینکه آقای زیبا کلام با خودش هم مشکل داشتعه اصلا یکپارچگی داخل صحبتهاش موج میزنه بلخره اصلاح طلبان میان؟ نمیان ؟بیان خوب میشه؟ بد میشه؟ :( یا :)
  • م رعیت IR ۰۱:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۷
    5 3
    در تعداد قابل توجهی از کامنتها یاس از امکان حضور اصلاح طلبان به دلیل عدم تاییدشان در شورای نگهبان وجود دارد. این یاس اگرچه هست اما نشانه امید است. تاسف آ«جاست که در بسیاری کامنتها این مضمون گفته شده که : گیریم اصلاح طلبان را بگذارند بیاند و رای هم بیاورند مگر می گزارند کار کنند".. این نظر نشانه ی یاس از اصلاح پذیری نظام سیاسی است که جای تامل دارد.
  • عاشق اسلام ووطن IR ۱۳:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۱
    8 4
    خداکند اقای خاتمی بیاید این فرزند انقلاب منجی انقلاب خواهد شد به امیدسرافرازی ایران اسلامی
  • امير IR ۱۵:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۴
    4 2
    اقاي زيبا كلام شما در حدي نيستي كه بخواهي جلوي اقاي هاشمي بايستي پس سرت به كارخودت باشد