با حضور رییس جمهور، عملیات احداث سد و نیروگاه بختیاری به عنوان بلندترین سد دوقوسی بتنی جهان، در استان لرستان آغاز شد.<BR>

به گزارش خبرآنلاین، محمود احمدی نژاد پیش از ظهر امروز (پنجشنبه) با حضور در محل احداث سد و نیروگاه برق آبی بختیاری، فرمان آغاز عملیات اجرایی احداث این دو پروژه را با رمز «یا زهرا یا مهدی» صادر کرد.سد برق آبی بختیاری با ارتفاع 325 متر بر روی رودخانه بختیاری از سرشاخه های دز و میان دو کوه ساخته خواهد شد؛ با احداث سد و نیروگاه برق‌آبی بختیاری سالانه 1500 مگاوات به توان تولید برق کشور افزوده می‌شود و با انتقال آب رودخانه سزار به مخزن سد بختیاری، میزان تولید از 2850 گیگاوات ساعت انرژی برق ‌آبی در سال، به 3700 گیگاوات ساعت افزایش پیدا می‌کند. احمدی نژاد امروز دستور آغاز به کار پروژه ای را صادر کرد که به گفته خودش 10 سال دیگر به بهره برداری خواهد رسید.

در ادمه گزیده ای از اظهارات رئیس جمهور به نقل از مهر می آید:

  • با شروع به کار این سد، بار دیگر اراده ملت ایران به دنیا اعلام می شود و ایران تبدیل می شود به زیباترین، بهترین و بالاترین ملت در دنیا و این فشارهای اقتصادی "غلط کردن" های بی ارزش است. آنچه برای ما مهم است و مهم تر از ارتفاع خود سد است، خودباوری، ایمان و توانایی است که در این سرزمین به وجود آمده است. پیش از این در سدهای بسیار کوتاه تر از بختیاری قبل از هر نوع اقدامی دیگران ایده و طرح می دادند ولی امروز از صفر تا صد را خودمان طراحی و اجرا می کنیم.
  • سد بختیاری در فاز اول هزار و 500 مگاوات و در فاز دوم هزار مگاوات برق تولید می کند. همچنین یکی دیگر از مزایای این سد این است که آب را برای دشت های پایین دست تنظیم کرده و محیط اطراف را آباد می کند. با توجه به اینکه دریاچه سد بختیاری 80 کیلومترمربع وسعت دارد برای تفریح، ماهی گیری و قایق سواری می تواند مورد استفاده قرار گیرد. این یک سرمایه عظیمی برای مردم لرستان خواهد بود که توسط متخصصان و جوانان خودمان در ایران عملیاتی می شود. آنچه مهم است جسارت است که این سد را بسازیم؛ قبل از این قرار بر این بود که منابع مالی این سد از طریق منابع خارجی تامین شده و همچنین برای احدث آن از پیمانکاران خارجی استفاده شود که ما حیفمان آمد به نام دیگران ثبت شود در حالیکه ما توانایی اجرای این سد را داریم. کار خیلی بزرگی است، خدا نیز منابع آن را خواهد رساند و به طور حتم نزول نعمت خداوند در گرو اراده انسانهاست.
  • زمان اجرای این پروژه 10 سال پیش بینی شده است که با توجه به توانایی هایی که در کشور وجود دارد این سد زودتر از 10 سال به اتمام می رسد چرا که خودباوری و نوآوری در کشور به وجود آمده است. امروز هیچ نیازی نیست در کشور که توسط متخصصین داخلی قابل تامین نباشد. امروز عملیات اجرایی سد بختیاری نیز شروع شد که به سرعت جلو خواهد رفت.
  • خوشبختانه حرکت اقتصادی کشور حرکت موفقی است. منسجم، هدفمند و سیاستها بسیار دقیق در این زمینه در حال انجام است. البته مشکلاتی هم در این زمینه وجود دارد که عمده آنها مشکل سیاسی است که اقتصادی شده و اراده سیاسی وارد شده و خلل اقتصادی ایجاد کرده است. البته یکسری سیاه نمایی ها و خیانت های شخصی خود نیز مشکل درست می کند؛ چه از بیرون و چه از داخل. سرزمینی وسیع با این معادن، کشاورزی و نعمت های فراوان و بهترین مردم مشکل اقتصادی ندارد.
  • امروز ایران در بخشهای فناوری هسته ای، پزشکی و تجارت خارجی به جلو می رود و مشکل مبنایی و اساسی اقتصادی در کشور نداریم. تحمیلات سیاسی است که به صورت اقتصادی خود را نشان داده است برای جلوگیری از پیشرفت ملت ایران.
  • من امروز به دنیا اعلام می کنم که به فضل الهی ملت ایران از همه موانع و بدخواهان عبور می کند و هیچ مانعی نمی تواند جلوی پیشرفت ملت ایران را بگیرد. همه این تلاشها در نهایت ممکن است دست اندازی در عبور خودروی پیشرفت ایران ایجاد کند و خیلی آنها تلاش کنند چرخ ماشین ملت را پنچر کنند که این پنچری را ملت ایران می گیرد و به جلو می رود. ملت ایران ملتی است که با این بداخلاقی ها متوقف نمی شود چرا که راه ما راه روشنی است. با شروع به کار این سد اراده ملت ایران یک بار دیگر به دنیا اعلام می شود که ایران تبدیل شود به زیباترین، بهترین و بالاترین ملت در دنیا و این فشارهای اقتصادی، غلط کردن های بی ارزش است. مگر می شود جلوی تابش خورشید، جابجایی هوا و آمدن بهار را گرفت. ملت ایران به سمت قله ها حرکت می کند.

/2727

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 284178

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۱:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۹
    23 6
    بهتر بود همت می کردند چند طرح نیمه تمام را به پایان می رساندند
  • محمدرضا IR ۱۳:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۹
    19 8
    همه جای دنیا دارن سد هاشونو خراب میکنن.چون به این رسیدن که فضای سبز آب بیشتری نگه میداره.حالا ما فضای سبزو خراب میکنیم که سد بسازیم
  • بدون نام IR ۱۵:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۹
    15 2
    سد بختیاری شاید بتواند جایگزین سد دز شود که متاسفانه به علت انباشت رسوبات پشت آن، شاید تا چند سال دیگر از بهره وری خارج شود (و کسانی که این سد را دیده اند، می دانند چقدر حیف است که برای سدی با شکوه دز این اتفاق بیفتد، سدی که یک سال پیش، 50 سالگی خود را هم جشن گرفت). اما اگر این سد را در کنار سایر سدهای سرشاخه های کارون در نظر بگیریم، با کاهش حق آب کارون، با توجه به عدم لایروبی این رودخانه، روند خشک شدن کارون تسریع خواهد شد. هر آن چه در ده سال آینده بر کارون بگذرد، بر سرنوشت صنعت و زندگی شهرهای حاشیه آن تاثیر خواهد داشت. امیدوارم روزی نرسد که مثل دریاچه ارومیه، وقتی به فکر بیفتیم که کار از کار گذشته است. آن وقت است که کارون همه ما را نفرین خواهد کرد