هنوز 2 روز از نشست اعضای گروه 20 نگذشته است که ین-واحد پول ژاپن- باز هم کاهش یافت.

هنوز 2 روز از نشست اعضای گروه 20 نگذشته است که ین-واحد پول ژاپن باز هم کاهش یافت. در نشست گروه 20 که اعضای حاضر در آن تا اندازه‌ای در انتقاد از عملکرد دولت جدید شینزو آبه در کاهش ارزش ین احتیاط به خرج داده بودند، اقتصادهای قدرتمند جهان اینگونه وانمود کردند که نگران "جنگ ارزی" در جهان نیستند، اما برای مقابله با این سیاست تلاش خواهند کرد.
در نشست گروه 20 جرج اوسبورن، وزیر دارایی انگلستان اعلام کرده بود:" نباید اشتباه کنیم و از پول به عنوان ابزاری برای جنگ اقتصادی استفاده کنیم.اما کاهش ارزش ین در روز دوشنبه حکایت از آن داشت که نشست گروه 20 بر پول ژاپن تأثیر گذاشته است.

به گزارش خبرآنلاین به نقل از پایگاه اینترنتی روزنامۀ تریبون، روز دوشنبه ارزش ین در بازارهای آسیا در مقابل دلار و یورو کاهش یافت و هر دلار به قیمت 94.14 ین در مقابل 93.53 ین در روز جمعه رسید.
به نظر می‌رسد بخشی از این کاهش قیمت به دلیل تهدید شینزو آبه علیه بانک مرکزی ژاپن نیز باشد.

‌به گزارش خبرآنلاین به نقل از پایگاه اینترنتی روزنامه اقتصادی لزاکو، شینزو آبه نخست وزیر ژاپن روز دوشنبه بار دیگر بانک مرکزی ژاپن را به تجدید وضعیت تهدید کرد.
رابطۀ میان بانک مرکزی ژاپن و شینزو آبه از ماه ژانویه متعاقب پذیرش بانک مرکزی برای افزایش نرخ تورم و رساندن آن از 1% به 2% تا اندازه‌ای آرام شده بود. با این حال نخست وزیر چندان از عملکرد بانک مرکزی ژاپن راضی به نظر نمی‌رسد و همچنان این نهاد را تحت انتقادات شدید قرار می‌دهد.
این در حالی است که تصمیمات دولت جدید در عرصۀ خارجی"جنگ پولها" را به راه انداخته است. معضلی که می‌تواند در صورت تداوم آن، تهدیدی برای سایر قدرتها باشد.

جنگ پولها چیست؟
به گزارش خبرآنلاین به نقل از روزنامۀ فیگارو، جنگ پولها سیاستی است که طی چند قرن اخیر دولتها با کاهش ارزش پول خود برای افزایش رشد و رقابت اقتصادی خود آن را در پیش می‌گیرند. این سیاست که توسط برخی از اقتصادهای نوظهور در پیش گرفته‌ می‌شود، می‌تواند سایر پولها و توان رقابتی آنها را تحت تأثیر قرار دهد. بازارهای جهانی تحت این سیاست می‌تواند دچار عدم توازن شود.
در پیش گرفتن سیاست کاهش ارزش پول از سوی کشورها می‌تواند سبب افزایش صادرات آنها و در نتیجه افزایش تولید شود. در مقابل هزینۀ واردات بالا می‌رود و از این رو مصرف‌کنندگان مجبور به استفاده از محصولات ملی می‌شوند. هدف از اتخاذ این سیاست حمایت از بخش تولید و صنعت داخلی، افزایش اشتغال و تولید است.
کشوری که به طور یکجانبه سیاست کاهش ارزش پول را در پیش می‌گیرد، با تقویت ارزش پول خود به ضرر اشتغال در سایر کشورها گام می‌بردارد. این مسئله می‌تواند در عرصۀ اقتصادی اختلالاتی را ایجاد کند و سایر کشورها را نیز به اتخاذ چنین سیاستی وادارد. وقتی همۀ کشورها دست به چنین سیاستی بزنند آن وقت باید مطمئن بود که جنگ پولها به راه افتاده است، سیاستی که می‌تواند جهانی‌سازی را با مشکلاتی روبرو کند و تورم را در سطح جهانی به شکل غیرقابل مهاری بالا ببرد.
کدام کشورها به کاهش ارزش پول تمایل دارند؟
برخی از کشورها به رغم وضعیت نسبتاً مساعد اقتصادی کشورهایشان تمایل دارند به طور مصنوعی ارزش پول خود را در مقابل سایر ارزها پائین نگاه دارند: چین با یوان که دولت آن را کنترل می‌کند از جمله آنهاست. هنگ کنگ و سنگاپور از دیگر کشورها هستند. به این لیست باید کشورهای تولیدکنندۀ نفت و گاز اعم از عربستان سعودی و روسیه را افزود. ژاپن از دیگر کشورهایی است که از زمان روی کارآمدن شینزو آبه به شکل غیرمنتظره‌ای کاهش ارزش ین را در پیش گرفته است.
3952

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 277860

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 13 =