۰ نفر
۳ آذر ۱۳۹۱ - ۱۰:۰۶

هشدا درباره کمبود دارو و اعلام داروهایی که بیماران خاص به آن احتیاج دارند از چند وقت پیش موضوعی بود که رسانه ها به کرات آن را اعلام کردند

زهرا تالانی: این بار وزیر بهداشت هشدار داد که نظام سلامت مانند دوران جنگ است. وی اعلام کرد زمانی که هنوز سختی های تحریم به این حد نرسیده بود گفتم که برای امسال باید کمربندها را ببندیم. امروز همان روز است، شرایط سختی داریم و باید با تدابیر لازم از این گردنه ها عبور کنیم.
اما این بار دکتر محمدرضا شانه ساز معاون داروی سازمان غذا و دارو در گفت و گو با مهر وعده می دهد که مشکات دارویی کشور به زودی حل می شود و اگر ارز مرجع به موقع تخصیص یابد، تمامی کمبودهای دارویی کشور ظرف 2 ماه آینده جبران می شود.
وی ادامه می دهد: ممکن است برخی داروها به مدت یک هفته تا 10 روز دچار کمبود شده باشند اما به فوریت دارو وارد شده و مردم نگران نباشند. در مورد داروهای بیماران خاص و یارانه ای نیز ذخایر خوبی داریم، در خصوص برخی داروهای غیر هم که ضروری هستند در اسرع وقت به ذخایر چندماه قبلمان برسیم.
معاون داروی سازمان غذا و دارو گفت: با تخصیص ارز جدید مابقی کمبودها تهیه می شوند و اگر سیستم بانکی به همین طریق به تامین دارو اولویت بدهد، ذخایری که تهیه خواهیم کرد بازار را به صورت طبیعی بر می گرداند.


گرانی داروها
رهبر مژده ای آذر رئیس انجمن داروسازان حدود یک ماه پیش در گفت وگو با خبرآنلاین اعلام کرد که نوسانات نرخ ارز بر داروهای وارداتی و تولید داخل آثار منفی بسیاری تحمیل می کند و مسلما رفع این معضل منوط به تسریع بانکهای عامل در اجرایی شدن تصمیم شایسته دولت در خصوص اختصاص ارز به دارو است.
وی می افزاید: نوسان قیمت ارز روی داروها تاثیرگذار است به نحوی که در پرداخت هزینه خرید دارو و تامین آن، میان شرکت های تولیدکننده،واردکننده و توزیع کننده مشکلاتی به وجود آمده است. متاسفانه کارخانجات، تولید کنندگان و وارد کنندگان به مشکل برخورد کرده‌اند و در آینده نیز مشکلات زیادی ایجاد خواهد شد چرا که شرکت‌های واردکننده به داروخانه‌ها الزام کرده‌اند که بایستی حتما خرید نقدی داشته باشند.ما هم به عنوان انجمن داروسازان به این مسئله معترض هستیم چون داروخانه‌ها قدرت خرید نقدی ندارند به این دلیل که در گذشته خرید به صورت چک‌های چند ماهه بود اما در حال حاضر این شرکت‌ها به داروخانه‌هایی که توان خرید نقدی ندارند دارو نمی‌دهند و این مسئله خود در آینده برای شرکت‌های بیمه و بیماران بیمه شده مشکلاتی را ایجاد خواهد کرد.
در همین راستا دکتر سعید واقفی، عضو هیات علمی انجمن داروسازان درخصوص برخی داروهای بیماران خاص که عمدتا وارداتی بوده و تحت‌تأثیر نوسانات ارز قرار دارند در گفت وگو با فارس می گوید: قیمت دارو باید براساس ارز که مصوبه دولتی دارد عرضه شود حال اگر گزارش‌هایی مبنی بر تخلفات داروخانه‌ها منعکس می‌شود باید وزارت بهداشت را مقصر دانست که در مواقع بحرانی نظارت‌های خود را بیشتر کند تا تخلفی صورت نگیرد. اگر یک داروخانه دارویی را با نرخ ارز دولتی خریداری کرده ولی به‌دلیل شرایط اقتصادی فعلی به چندین برابر قیمت عرضه می‌کند قابل نظارت است.
45232


 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 259333

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 12 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام EU ۱۰:۲۲ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۳
    17 10
    این ها اگه خیلی راست می گویند چرا به مساله تخفیفات فروش شرکت های دارویی اشاره نمی کنند؟
  • بدون نام IR ۱۰:۲۷ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۳
    7 5
    به مسئولین بگویید بعد ز این که کاری را انجام دادن ان را اعلام کنید نه قبل از انجام ان چونکه گوش پر است از این وعده وعید ها .
  • سیاه پوش حسین US ۱۰:۳۰ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۳
    4 0
    ان شالله...
  • بدون نام IR ۱۳:۱۸ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۳
    6 5
    امان ازین ان شا الله که چه معانی در پس پرده دارد
  • بدون نام EU ۱۷:۰۴ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۴
    5 10
    یک شرکت دارویی ایرانی که حدود 50 میلیارد تومان فروش دارد الان دارد 5 میلیارد تومان تخفیف فروش می دهد "به اسم تخفیف به شرکتهای پخش دارو " ولی شما باورتون می شه درشرایطی که این همه مشکل تامین دارو و ماده اولیه دارو داریم و یک شرکت باید خیلی سخت پول دربیاره آنوقت بیاد این پول را واقعا به شرکت پخش دارویی تخفیف دهد؟! در هر حال مسئولان وزارت بهداشت انگار حواسشون به بعضی تخلفات مدیران شرکت های دارویی و "نابود کننده" صنعت داروسازی نیست .