۰ نفر
۲۷ آبان ۱۳۹۱ - ۱۴:۴۳

داده‌های ارسال کیوریاسیتی نشان می‌دهد که شدت پرتوهای کیهانی در سطح سیاره سرخ در حد ایستگاه فضایی بین‌المللی است و برای انسان مشکل خاصی ایجاد نمی‌کند. اما آیا این موضوع تأثیری در کاهش نگرانی ما برای رفتن به سیاره سرخ خواهد داشت؟

محمدحسین جهان‌پناه: این‌طور که اطلاعات دریافتی تازه از مریخ نورد کیوراسیتی حکایت دارد، ظاهراً قدم زدن روی شن‌های سرخ مریخ خطر خاصی برای انسان ایجاد نمی‌کند. این یافته‌ها مریخ را رسماً به اولین سیاره دیگری بدل می‌کند که پرتو های کیهانی را روی آن سنجیده‌ایم.
پرتوهای کیهانی را نخستین بار فیزیکدانی اتریش – آلمانی به نام ویکتور هس به دنبال حل معمای گم شدن بار اجسام باردار صد سال پیش کشف کرد. بر اساس اطلاعات دریافتی از حسگرهای کیوریاسیتی، تشعشعات روی سطح مریخ در همان حدودی است که فضانوردان در ایستگاه فضایی تجربه می‌کنند. این کاوشگر در عین حال شدت تشعشعات را در طول سفر هشت ماهه‌اش به سوی سیاره سرخ را نیز اندازه‌گیری کرده بود که مشخص شد در این فاصله شدت تشعشعات بیش از دو برابر همین میزان در سطح مریخ هستند. همان‌طور که می‌دانید مریخ میدان مغناطیسی سراسری ندارد و محققان معتقدند همین موضوع موجب شده تا مریخ بیشتر اتمسفر خود را مدت‌ها پیش در اثر بمباران بادهای خورشیدی از دست بدهد. حتی امروزه هم ضخامت فعلی اتمسفر مریخ به‌طور روزانه و متناسب با شدت تشعشعات خورشیدی بین 3 تا 5 درصد نوسان دارد. با وجود این اطلاعات هنوز برنامه‌ریزی برای ساخت سپرهای مناسب برای محافظت از فضانوردان در طول چنین سفر طولانی زیر پرتوهای شدید کیهانی کار آسانی نیست و نگرانی اصلی برای برداشتن گام اصلی در مسیر سیاره سرخ همچنان به جای خودش باقی است.
5353

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 258383

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 2 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IN ۲۱:۲۸ - ۱۳۹۱/۱۰/۲۰
    2 1
    پس یارانه ها رو واریز کردن یه شاتل بگیریم بریم...!