رییس مجلس با بیان اینکه بازدارندگی در رفتار ماجراجویانه آمریکا از حوزه اقتصاد آغاز می شود نه سیاست خارجی، تاکید کرد: تصور نشود نرم اندیشی در مقابل روحیه استکباری به تغییر در شرایط می​انجامد.

به گزارش خبرآنلاین، علی لاریجانی در ابتدای جلسه علنی امروز مجلس با اشاره به سفر مقام معظم رهبری به خراسان شمالی گفت: سفر ایشان علاوه بر خیر و برکت برای مردم این خطه در شرایط فعلی حاوی تحلیلی جامع از وضعیت و ارائه طریق روشن برای ملت سرافراز ایران، قوای سه گانه و نخبگان کشور بود که امیدواریم مبنای عمل همگان قرار گیرد.

وی با اشاره به تاکیدات مکرر رهبر انقلاب بر توجه به ابعاد پیشرفت اسلامی و داشتن برنامه متناسب با شرایط و ارزیابی و رصد دقیق و منطقی و بدور از شعار زدگی از اوضاع کشور، تصریح کرد: امروز خوشبختانه سند چشم انداز، سیاست‌های کلی و قانون برنامه تدوین شده لذا نقصی در مسیری که باید طی شود نداریم، اما با توجه به شرایط نیازمند تحلیل و ارزیابی دقیق موقعیت هستیم تا متناسب با تفاوت وضعیت تصمیم گیری‌های منطقی و واقعی انجام پذیرد.
رییس مجلس ادامه داد: به نظر می رسد کمیسیون‌های مختلف مجلس و مرکز پژوهش‌ها این امر یعنی رصد و ارزیابی شرایط و تصمیم گیری و یا تغییر قوانین خصوصا تغییرات ضروری در قانون برنامه متناسب با وضعیت را باید در دستور کار خود قرار دهند. خصوصا در مورد اوضاع اقتصادی لازم است مرکز پژوهش ها اتاق بررسی وضعیت را ایجاد کند و مستمرا کمیسیون ها و نمایندگان را در جریان قرار دهد.
اهم صحبت‌های رییس مجلس را در ادامه بخوانید؛
*بیان رهبر معظم درباره تحریم‌ها روشنگری دقیقی بود که فرمودند «دشمنان تلاش دارند موضوع تحریم‌ها را بزرگنمایی کنند و متاسفانه برخی نیز در داخل با آنها همزبان می شوند» این همه واقعیت در این باب است. درست است که تحریم‌ها مشکلاتی را پدید آورده است اما برخی بی تدبیری ها مشکلات را افزایش داده است. آنچه مهم است علاج کار در این بخش است و نمی توان انتظار داشت بدون همت ملی و عزم عمومی در ساماندهی وضع اقتصادی مخصوصا در بهبود شرایط تولید ملی کشور تغییری در اراده دشمنان استکباری ایجاد شود. تاکید مجدد ایشان و مراجع عظام تقلید بر حمایت از تولید ملی و کار و سرمایه ایرانی وظیفه سنگینی را بر دوش دولت و سایر قوا می گذارد.
*از بین رفتن گرانی و ایجاد اشتغال که دو مساله مهم فعلی کشور است در گرو ساماندهی درست در این زمینه است. امروز باید در حمایت از بخش صنعت و کشاورزی با توجه به آسیب هایی که به آنها وارد شده اقدامات همه جانبه ای انجام شود. کنترل قیمت ارز و نقدینگی و ارائه تسهیلات کافی بانکی و حذف مقررات زائد و حمایت در تهیه مواد اولیه و تجهیزات از اولیات کار است در این بخش دولت محترم هر کمکی از مجلس داشته باشد طی لوایحی ارائه نماید تا با سرعت مورد بررسی قرار گیرد. اقتضا می کند کمیسیون های مربوطه با برگزاری جلسات کارشناسی با حضور نمایندگان دولت و بانک ها و بخش های تولیدی به حمایت از تولید قیام کنند چرا که کلید کنترل تورم و ایجاد شاتغال در این راه است.
*تذکار رهبر معظم بر رعایت حدود قانونی و مسئولیت شناسی و تقصیرها را به گردن هم نینداختن و اینکه در قانون اساسی نقش مجلس، دولت و قوه قضاییه مشخص شده است و همه مسئولان باید به وظایف قانونی خود رفتار کنند و همدل، همراه و همزبان باشند مبنای مهمی برای کار قوای سه گانه کشور است. سابقه امر نشان می دهد بسیاری از اختلافات ریشه در عدم اجرای درست قانون دارد و اگر همگان بر این صراط عمل کنند فضای همکاری و همدلی بر کشور حاکم خواهد شد. انتظار ما از دولت این است که به این تدبیر رهبری توجه تام گردد و اگر اشکالی در قانون می بینند از طریق ارائه لایحه پیشنهاد خود را به مجلس بدهند.
*طبعا مجلس هم بنای بر مچ گیری در نظارت خود نخواهد داشت. و نظارت خود را برای بهبود شرایط مردم دنبال می کند. اما لازم است کمیسیون های مختلف در نظارت قانونی مخصوصا در ابعادی که به بهبود شرایط اقتصادی می انجامد مجدانه عمل نمایند.
*بیان متواضعانه رهبری در بحث کنترل جمعیت و اشتباهاتی که مسئولان در این زمینه داشته اند؛ جدای از القای این معنا که به این بحث دولت و مجلس باید توجه جدی نمایند یک درس اخلاقی در مدرسه سیاسی کشور ما بود که با قبول اشتباهات عذر خود را به درگاه الهی و مردم عرضه بدارند. اهمیت آموزش این روش سیاسی در مسئولان کشور کمتر از خود موضوع تغییر سیاست کنترل جمعیت نیست.
*اگر همه قوای سه گانه و مسئولان این گونه محاسبه اعمال خویش را در محضر مردم داشته باشند هم مردم همدلانه حمایت بیشتر می کنند و هم راه های بهتر برای اداره کشور کشف می شود.
*ما نمایندگان مجلس هم باید بپذیریم در نظارت بر اجرای قوانین و جلوگیری از تخلفات نقص داشته ایم. اگرچه مستمرا برخی موارد تذکر داده شده اما در این زمنیه باید نظارت ها به نحوی می بود که جلو چنین وضعیتی از نظر اقتصادی گرفته می شد و با صرف اعلام نظر مسئولیت انجام نمی پذیرد و برای جبران آن باید همه مسئولان کشور را به پاسخگویی واداشت و ارزیابی کار آنها را در مجلس مدنظر قرار داد تا توجه کارگزاران کشور بیشتر و دقیق تر شود و با متخلفان از طریق ابزارهای قانونی برخورد شود.
*درس دیگر اخلاقی گسترش فرهنگ بردباری و شکیبایی در جامعه بود. ایشان فرمودند برای سیاسیون بسیار ضروری است و اگر گروه‌های سیاسی با صبر و بردباری با یکدیگر برخورد کنند فضا بهتر خواهد شد. قاعدتا عزیزان قبول دارند که فضای جدل، مراع و تهمت و افتراء و تخریب و تحقیر در ادبیات سیاسی جامعه ما مع الاسف رواج پیدا کرده است و باعث دوری ها و کدورت ها و کاهش ظرفیت های کاری شده است. این سوغات نامیمون دموکراسی غربی و برخی گروهک‌های داخلی با اخلاق اسلامی سازگاری ندارد. اختلاف نظر و دسته بندی بر مبنای آن برای روشن شدن مواضع فکری در قالب احزاب و گروه ها نوعی شفافیت است و مفید می باشد اما بین متفاوت بودن و دشمنی و تخریب فاصله بسیار است بردباری و شکیبایی کلید این فاصله اندازی است که مرز متفاوت بودن و دشمن بودن درک شود.
*درس دیگر ایشان در اخلاق سیاسی جلوگیری از فرهنگ تمجید و مبالغه گویی بود که بسیار حکیمانه و خیرخواهانه بیان گردید و این تفاوت ولایت در تفکر اسلامی را با سلطه سیاسی سایر مکاتب نشان می‌دهد که در مکتب های سیاسی شرقی و غربی با پول و امکانات شرایط تمجید گویی را فراهم می کنند اما در مدرسه ولایی فرهنگ پرهیز از این امر توصیه می شود. به خاطر دارید چندی پیش سی دی به سوی ظهور حاوی چه مقدار اغراق و انحراف بود و در کشور توزیع گردید و آقایان مراجع تقلید و رهبر معظم درباره آن تذکر دادند. انظار رهبر معظم در این زمینه باید به فرهنگ مسلط سیاسی و دینی در کشور تبدیل شود.
*این معنا که ملت ایران اکنون در یک عرصه رویارویی و نبرد اراده ها قرار دارد ارزیابی دقیقی از شرایط را در بردارد. مخفی شدن دشمن پشت تحریم‌ها آنهم به دلیل توان هسته‌ای کشور اقدام فریبکارانه است و نباید در دام آنها افتاد و هرگونه علامت ضعف در این زمینه خصوصا با آمریکایی ها چه در ادبیات سیاسی و چه رفتار اقتصادی عزم آنها در دشمنی افزایش می دهد.
*در این راه بصیرت و داشتن تحلیل روشن و متحد بودن و مقتدر و قوی عمل کردن در برابر دشمنان و عدم غفلت از شگرد آنان و تبعیت از ولی امر مکر آنها را برملا می کنند از اهم امور برای اقتدار در این زمان توجه به بهبود شرایط اقتصادی کشور است. در حال حاضر ایران از وزانت خوب سیاسی در منطقه برخوردار است و شگرد دشمن ایجاد اخلال در وضعیت اقتصادی ماست.
*امروز بازدارندگی در رفتار ماجراجویانه بین المللی آمریکا از حوزه سیاست خارجی آغاز نمی شود یعنی تصور نشود نرم اندیشی در مقابل روحیه استکباری به تغییر در شرایط می انجامد بلکه با تقویت اقتصاد و تولید ملی که کنترل تورم، افزایش اشتغال را در برداشته باشد بازدارندگی دشمن آغاز و در حوزه سیاست خارجی به بار می نشیند به تعبیر دیگر رنگ پریدگی اقتدار کاذب آمریکا را با استقلال اقتصادی می توان محقق نمود.
* مجلس از هدایت های به موقع و هوشمندانه رهبر انقلاب سپاسگزاری نموده و بدون مداهنه این مجموعه را برای بهبود شرایط امروز ایران راهگشا تلقی می کند و نمایندگان و کمیسیون‌های مجلس در تحقق آرمان ها وشعارهای انقلاب که پیشرفت اسلامی و عدالت علوی و عزتمندی در مقابل استکبار و تبعیت از ولی امر ارکان است مصمم هستند.
/29220

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 250656

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 3 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 19
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • دلال مرکزی US ۱۰:۱۱ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۳
    166 3
    آقای لاریجانی آیا مجلس در این مدت ریاست شما بی تدبیری نکرده است؟ آیا حقوق مردم را بخاطر خیلی از ملاحظه کاریها زیر پا نگذاشته است؟ خیلی زود یادتون رفته که سر دیگر خراب میشوید اونم سال پایانی که باید آرامش در جامعه حکم فرما شود نه تنش.
  • بدون نام IR ۱۰:۱۲ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۳
    152 1
    آقای رییس این حرفها واسه مردم نون و آب نمیشه به جای عذر خواهی از درگاه الهی به فکر حل مشکلات باشید/!!!
  • سوال از لاریجانی IR ۱۰:۳۸ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۳
    130 2
    شما هم جزء همه مسئولین هستی یا خیر
  • بدون نام IR ۱۱:۱۱ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۳
    80 0
    حالا ایندفه مد شده همه میخوان از خدا و مردم معذرت خواهی کنن حالا که پای چراغ تاریک شده آقایون یادشون افتاده باید معذرت خواهی کنن مردم حواسشون جمعه بهتره فکری به حال مشکلات کنید وگرنه .....
  • مجید IR ۱۱:۱۵ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۳
    76 2
    فقط همین جناب لاریجانی فکر می کنید با عذرخواهی مشکلات مردم حل می شه
  • ندا IR ۱۱:۴۲ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۳
    103 2
    اگر مسئولی اشتباه کرده باید بازخواست و اخراج و تنبیه شود و نه اینکه لطف کند و معذرت بخواهد. من از این صحبت ها واقعا تعجب می کنم. آیا نباید نظارتی بر مسئولین باشد؟
  • جوان پیر US ۱۱:۴۲ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۳
    86 0
    به جای توبه از کارهای کرده خود در درگاه خدا باید از مردم عذزخواهی کنید و شرایط رو عادی نگه دارید اگر به حق الناس اعتقاد دارید؟؟!!
  • شاهرخ IR ۱۲:۰۵ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۳
    79 0
    آقا خودت زنگ نخست رو بزن عذر بخواه بقیه هم از شما امیدوارم تبعیت کنند
  • خلیج فارس IR ۱۲:۴۵ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۳
    19 5
    یا علی ... حالا از کی شروع کنیم... به نظرم ریاست محترم مجلس امروز مردم بیش از انکه چمشان به عملکرد دولت باشد ابه مجلس امید بسته اند
  • مریم US ۱۳:۲۳ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۳
    26 1
    ... و شما و تمام نمایندگان هم لطفا بخاطر تمام مسامحه هایی که در حق این دولت کردید عذر بخواهید
  • بدون نام IR ۱۳:۴۶ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۳
    20 1
    اشتباهات شما مسئولان را کارمندان و حقوق بگیران عاجز از تغییر در حقوق که از جانب کارمند غیر قابل تغییر میدهند و آنهایی که بیکارند کاگران باید تاوان آن را بدهند .
  • بدون نام IR ۱۳:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۳
    31 1
    لطفا در سیاست خارجی سلیقه ای عمل نکنید و چهار نفر که زبان دیپلماسی را میدانند بفرستید برای مذاکرات تا همه درها کاملا بسته نشده مسئولین بخود بیایند کشورداری با سلیقه و منم منم نمیشه!
  • بدون نام IR ۱۴:۰۳ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۳
    24 1
    من پيشنهاد ميدم شماهم فردا بريد سر تمرين تيم ملي فوتبال
  • بدون نام IR ۱۴:۲۰ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۳
    15 0
    آقای لاریجانی مسئولین بی تدبیر بودند، شما که 8 سال در مجلس بودی چرا به وظیفه نظارتی ات عمل نکردی ، مسئولین بی تدبیر بودند آنها را استیضاح میکردید ، نه اینکه بعد از 8 سال این حرف رو بزنی!!
  • ایرانی IR ۱۴:۲۴ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۳
    17 0
    یک نکته در کشور ما کلا فراموش شده آنهم استفا و کنار رفتن است وقتی مسئولی به هردلیل ایراد ومشکلی در حیطه مسئولیتش هست ضمن عذر خواهی باید استعفا هم بدهد نه اینکه بماند و بعد از مدتی رفتار گذشته خود را تکرار کند
  • بهرام US ۱۵:۰۰ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۳
    5 6
    من بر خلاف بقیه دوستان معتقدم که اگر عذر خواهی مسوولین البته به شرط جبران خطاهای گذشته وگذاشتن قدم در راهی که با مشورت کسانیکه اکثریت ملت قبولشون دارند ودوستشون دارند عملی بشه کاری کارستانه که در کشورهای خاورمیانه وجهان سوم سابقه نداشته.درسته دوستان ناراحتند واز فرط فشارهای اقتصادی وجتماعی وغیره شاید این عکس العملها طبیعی باشه اما نه از لحاظ اسلامی ونه از لحاظ اخلاقی ونه از لحاظ منطقی رد کردن عذر خواهی به شرطی که شخص عذر خواه علاوه بر عذرخواهی در پی جبران ضرر وزیانهای وارده به اندازه سهم خودش باشه مقبول ودرست نیست.
  • بدون نام IR ۱۵:۲۹ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۳
    21 0
    لطفا بفرمایید این مسئولان دقیقا چه کسانی هستند. آخه همه میگن: کی بود کی بود ،من نبودم
  • بدون نام IR ۱۷:۲۲ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۳
    13 0
    آقای لاریجانی، فردی که یک ماه پیش 500میلیون تومان کالا داشته الان کالای او 750میلیون تومان ارزش دارد. این یعنی طی یک ماه آن چنان اختلاف طبقاتی زیاد شده که برگشت آن غیرممکن است! مسئولین با بالا بردن قیمت ارز و کنتری نکردن بازار، ثروتمندان را ثروتمندتر و فقیران را فقیرتر کردند.
  • بدون نام IR ۲۱:۲۹ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۳
    1 0
    بزرگوار اگر مسئولی خاطی است باید تنبیه شود اگر خاطی نیست به عذر خواهی هم نیازی نیست با عذر خواهی یک نفر مشکل کشور حل نمی شود