۰ نفر
۱۶ تیر ۱۳۹۱ - ۰۹:۱۰

چند هفته‌ای است که شهروندان برخی محله‌های تهران با مشکل جمع آوری زباله‌ها مواجه شدند و از مسئولان می‌خواهند هر چه سریع‌تر به این مسئله رسیدگی کنند.

محمدجواد نعمتی: ماجرا از آنجا شروع شد که اداره اتباع خارجی ناجا در ماموریتی هماهنگ اما بدون اطلاع قبلی شهردارتهران کارگران خارجی فعال در حوزه خدمات شهری که عمدتا مهاجران افغانی هستند را جمع آوری کرد و به کمپ‌های ویژه انتقال دارد. گفته شده است به موجب قوانین جدید بکارگیری اتباع دیگر کشور‌ها بدون اخذ مجوزهای قانونی از مراجع ذی‌ربط ممنوع بوده و پلیس می‌تواند آنها را جمع آوری کند.

پیش از این اتفاق نیز برخی کارگران خارجی شهرداری تهران که در حوزه خدمات شهری مناطق فعالیت می‌کردند به سبب عدم ارائه کارت مهاجرت به مراکز انتظامی ارجاع شده و بعضا از کشور اخراج شدند.

پیمانکاران خدمات شهری معتقدند، نیروی کار ایرانی تمایلی به فعالیت در این حوزه ندارد و از طرفی پیمانکاران از ارائه خدمات حمایتی و پوشش‌های شغلی به کارگران نظیر بیمه ، حقوق مصوب، حق همسر و فرزندان و نیز اضافه کار شانه خالی می‌کنند، از این‌رو تمایل دارند با استفاده از کارگران ارزان که اغلب از اتباع مهاجر افغانی هستند در هزینه‌های خود صرفه‌جویی کنند.

باقری،‌ ناظر فنی یکی از شرکت‌های پیمانکار خدمات شهری تهران دلایل جالبی را دراین باره به خبرآنلاین می گوید: "کارگر افغانی 70 درصد کمتر از کارگر ایرانی حقوق می‌گیرد و مزایای شغلی خاصی ندارد؛ از این‌رو هزینه شرکت برای تامین معیشت و به‌کارگیری آنها پایین‌ می‌‌آید."

او درباره شرایط رفاهی و اسکان این کارگران می‌گوید: "کارگران خدمات شهری که از اتباع خارجی هستند معمولا در خانه‌های اسکان کارگری و ایستگاه‌های خدمات شهری مناطق مستقر می‌شوند و در مدت همکاری خود در این اماکن حضور دارند. برخی هم با اقوام و دوستان خود در حاشیه شهر زندگی می‌کنند و برای کار به تهران می‌آیند. با این حال از برخی نقاط شهر برای آنها سرویس‌هایی گذاشته شده است تا در زمان کوتاهی سرکار خود حاضر شوند."

 آمار مشخصی از تعداد دقیق کارگران خدمات شهری تهران در دست نیست اما به اذعان برخی منابع ، حدود 30 هزار نفر کارگر در بخش‌های فضای سبز و رفت و روب با شهرداری تهران همکاری می‌کنند که از این تعداد 13 هزار نفر را کارگران خارجی تشکیل می‌دهند. در سه سال گذشته نیز حدود 4 هزار نفر از این افراد به سبب نداشتن کارت تابعیت و پروانه کار مجاز از کشور اخراج شدند.


مشکل زباله‌های تهران جدی است
شهروندان پایتخت می گویند به دلیل نصب سطل‌های مکانیزه حمل زباله تا حدودی کم رنگ شده‌اند اما با این حال مشکل رفت و روب معابر در ساعت‌های مختلف روز همچنان وجود دارد. مضاف بر این سطل‌های نصب شده در محله‌ها نیز به سبب تجمع شیرابه و شکستگی بهداشت و زندگی عمومی شهروندان را به مخاطره انداخته است. همچنین در این روزها که دمای هوای شهر از مرز 40 درجه می‌گذرد در برخی محله‌ها بوی نامطبوع از سطل‌های زباله به مشام می رسد که ناشی از عدم شست‌وشو و گندزدایی آنهاست.
این درحالی است که روزانه بیش از 7 هزار و 500 تن زباله در تهران جمع آوری می‌شود که نیمی از آن توسط کارگران خدمات شهری به مراکز تبدیل پسماند فرستاده می‌شود. مجتبی عبدالهی،‌ معاون خدمات شهری و فضای سبز تهران می‌گوید: "حجم تولید پسماندهای شهرتهران بسیار زیاد است و برخلاف شهرهای پیشرفته دنیا جمع آوری زباله‌های پایتخت سه بار در روز انجام می‌شود."

او با رد مشکل جمع‌آوری زباله‌های تهران به خبرآنلاین گفت:‌ "خدمات شهری در مناطق براساس برنامه زمان بندی مشخصی از نیمه شب آغاز می‌شود و تا قبل از طلوع آفتاب و آغاز فعالیت‌های روزمره شهروندان ادامه دارد. البته در برخی موارد پیمانکاران خدماتی کاستی‌هایی دارند که در صورت مشاهده یا گزارش شهروندان به آن رسیدگی می‌کنیم."
در برابر این گفته‌ها رضا شریفی، کارشناس محیط زیست، از وضعیت عمومی نظافت شهرتهران انتقاد کرده و از مسئولان می‌خواهد موضوع خدمات شهری پایتخت را جدی بگیرند. او می‌گوید:  "مسایل حاکم بر جامعه کارگران خدمات شهری تهران باعث شده است آنها میل کمتری به کارکردن در شهر داشته باشند و در مواردی از کیفیت کار بزنند."
او به مدیران شهری پیشنهاد می‌دهد، ضمن درک حساسیت‌های بهداشتی شهر و با درنظر گرفتن مسئله کمبود نیروی کار خدمات شهری، از طریق تعامل با نهادهای انتظامی و اجرایی کارگران مجاز خارجی را به خدمت گرفته و بعد از ارائه آموزش‌های بومی آنها را در مناطق و محله‌ها سازماندهی و ارزیابی کنند.

در جدول زیر توضیحات برخی از معاونان خدمات شهری مناطق شهرداری تهران که خبر رسیده در چندهفته گذشته مشکلی برای جمع اوری زباله داشتند را می خوانید. نکه اینکه فقط یکی از آنها این مشکل را تایید می کند؛
 

منطقه نام توضیحات
1 نوربخش زباله‌های شمال تهران به صورت روزانه جمع‌آوری، تفکیک و انتقال داده می‌شوند و در محله‌های این منطقه مشکلی وجود ندارد.
2 سیف الهی با ارائه آموزش‌های شهروندی و تقویت پیمانکاران جمع آوری و تفکیک زباله‌ها در محله‌های شمال غرب تهران به دقت انجام می‌شود.
3 مددی مشکلی نیست، عملکرد نیروی انسانی و ماموریت پیمانکاران خدمات شهری نواحی به دقت بررسی می‌شود.
5 آدینه در چند هفته گذشته بیش از 60 نفر از کارگران پیمانکاری نواحی توسط نیروی انتظامی جمع‌آوری شدند که پس از پیگیری‌های بعمل آمده و تغییر پیمانکار مشکل برطرف شد.
7 احمدی نظارت مستمر بر کار پیمانکاران و نیروهای خدمات شهری بیشتر شده است و مشکلی در این باره نداریم.

4547

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 225664

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 9 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 12
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • علی IR ۰۹:۵۹ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۶
    25 4
    "کارگر افغانی 70 درصد کمتر از کارگر ایرانی حقوق می‌گیرد و مزایای شغلی خاصی ندارد؛ از این‌رو هزینه شرکت برای تامین معیشت و به‌کارگیری آنها پایین‌ می‌‌آید. ( اوج انسانیت و عمل به فرمایشات قرآن کریم و دین اسلام را در این جمله و این تفکر نشان دادید !!!!!!!!!!)
    • بدون نام US ۲۰:۲۸ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۶
      2 3
      حالا چندتا افغانی هم کارکنند چه اشکالی داره؟! اجازه بدید ایرانی ها که فرصت حرفه آموزی دارند اگر مشاغل کارگری را هم بر می داند لااقل کارگر آموزش دیده و حرفه ایی باشند والا اینکار که از یک کارگر ساده افغانی هم بر میاد
    • اسی IR ۱۶:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۴
      2 0
      با سلام من خودم کارگر شهرداری هستم کجا افغانی ها کمتر از ایرانیا حقوق میگیرن اونها بیشتر میگیرن تازه ازشون کمتر هم کر میکشن اونا بیمه و سنوات ندارن بجاش حقوقشون بیشتر هستش پیمانکارا مثل پروانه که دور شمع میچرخه دورشون میگردن
  • بدون نام IR ۱۱:۱۰ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۶
    16 1
    ای بابا مشکل مملکت که فقط تهران نیست اینجا زباله ها رو میبرن کنار پارک میریزین حالا بر فرض که یک هفته زباله های تهران جمع نشده پس ما ها چی بگیم که ازآلودگی نمیتونیم یک پارک بریم (پارک فجرلنگرود) تازه زباله های بیمارستانی هم اینجا ریخته پر پارسال خبرگذاری مهر عکس شو زد اما کو گوش شنوا
  • بدون نام US ۱۳:۳۷ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۶
    13 2
    تعداد مخازن زباله نصب شده در هر کوچه از تعداد آپارتمان های ساخته شده خیلی بیشتر است شهرداری مجوز ساخت این ها داده ولی حتی سطل اشغال اینها را به تعداد درست نصب نکرده است. متاسفانه مردم هم وقتی می بینند مخزن زباله پر است آشال خود را کنار مخزن زباله ول می کنند و خیلی غیر بهداشتی است.
  • شایان IR ۱۵:۳۹ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۶
    7 4
    اینهمه آشغال جمع کن تو خیابون هست مگه آشغالی می مونه آخه
  • حمیدی IR ۱۶:۰۲ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۶
    9 0
    فاضلاب آبشار سمیرم به رودخانه سرازیر می شود سمیرم– آبشار زیبا و چشم نواز سمیرم یکی از مناطق نمونه گردشگری این شهرستان و استان اصفهان است و همه روزه پذیرای تهداد زیادی گردشگر و مسافر از جای جای ایران زمین است. حجم انبوه جمعیت بویژه در روزهای تعطیل و آخر هفته به حدی است که مردم و مسافران مجبورند تا مسافت ها پایین تر از آبریزگاه اصلی و در حاشیه رودخانه پایین دست آبشار نیز برای ساعاتی بنشینند و اتراق کنند. طبیعی است که این حجم زیاد جمعیت باعث زیاد شدن مراجعه مردم به سرویس های بهداشتی و افزوده شدن حجم فاضلاب سرویس های آبشار می شود. شهرداری سمیرم اقدام به نصب چاه سپتینگ برای دفع و جمع آوری فاضلاب این مکان تفریحی کرده و این درحالی است که این چاه گنجایش این حجم فاضلاب را نداشته و به سمت مس
  • بدون نام US ۲۰:۲۶ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۶
    3 0
    این عکس را از کجا گرفتی ؟! همه جا یه سطل هست آن هم پر آشغال و کلی هم کنارش ریخته اند . کجا دوتا سطل هست آنهم خالی؟!
  • یک شهروند IR ۲۳:۰۳ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۶
    2 1
    هرچند که مشکل اشتغال کارگران غیرمجاز برای ارائه خدمات پیمانکاران شهرداری تهران اختلال ایجاد کرده ولیکن در هر قرارداد جداگانه پیمانکاری برای هر محدوده خاص ،منافع ماهیانه بسیار کلان و بنا به وسعت محدوده حتی تا ده ها میلیون تومان برای شرکت مربوطه وجود دارد و حاضر نیستند که تجهیزات خود را مدرن کرده و با پرداخت حقوق منطقی و آموزش کارگران ایرانی همت گمارند و احتمالاً فشار افکار عمومی بر مسئولان شهری را به سود خود جهت افزایش مبلغ قراردادها می دانند. شهرداری تهران بایستی یکبار دیگر موضوع جمع آوری پسماندهای سطح شهر را مطالعه نماید و با استفاده از نظریات صاحبنظران و بکارگیری روش های جدید و مدرن و استفاده از پیمانکاران با انگیزه ، ضمن حراست ازسلامت شهر و پول شهروندان ، منظر شهری را زیباتر نماید .
  • حمید IR ۲۳:۱۶ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۶
    3 0
    در حال حاضر قراردادهایی برای بازیافت پسماند قابل استفاده در برخی مناطق شهرداری با خود پیمانکاران خدمات شهری همان مناطق منعقد شده که اجرای آن تعهدات با اختلاف نجومی ماهیانه بیش از چند ده میلیون تومان به افراد دست دوم دیگر واگذار شده که به دلیل نیاز و تعهد به تامین کاغذ و مواد پتروشیمی کارگاههای مصرف کننده پایین دستی ، هیچگونه وقفه ای در جمع آوری این پسماندهای قابل بازیافت از طرف پیمانکاران مربوطه صورت نگرفته است و کسری نیروی کار ظاهراً متوجه بخشی است که قابل توجیه بوده و ضرر مالی هم به پیمانکار وارد نمی شود و شهروند هم چاره ای جز تحمل ندارد .
  • ناصر DE ۰۵:۱۵ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۷
    1 0
    مشکل در شهرداری های منطقه نیست بلکه در مدیریت سازمان پسمانداست که متولی جمع آوری زباله شهر تهران است مدیریت غلط ، نظارت غلط ، باعث بروز فاجعه زیست محیطی در تهران خواهد شد آقای شهردار هم که اینها رو نمی بینه
  • همشهری IR ۱۶:۴۲ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۷
    1 0
    تو محل ما دیشب 2 تا موش برای یه گربه سر ظرف پنیر چاقو کشیدند...