مشاور علمی کنگره 52 انجمن دندانپزشکی ایران با بیان اینکه میزان رعایت بهداشت دهان و دندان در میان ایرانیان بر اساس شاخصهای بهداشت جهانی مطلوب نیست، گفت: البته آمار مطالعه شده ای در این خصوص وجود ندارد.

 دکتر حسن رزمی با بیان اینکه مبنا و اساس درگیری و ابتلاء ریشه دندان عدم رعایت بهداشت دهان و دندان است، اظهار کرد: با مرجعات مکرر و دوره ای به کلینیک، مطب و درمانگاه پوسیدگی دندان نیز قابل پیشگیری، تشخیص و مهار است.
وی با تاکید بر اینکه درگیری بافت مرکزی دندان (پالپ) قابل مهار است، ادامه داد: اما شمار قابل توجهی از مردم در مراحل پیشرفته پوسیدگی و با تظاهرات دردهای شدید مراجعه می کنند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص تشخیص افتراقی مراحل اولیه و پیش رفته پوسیدگی افزود: در پوسیدگی های سطحی که مینا و عاج درگیر می شود، تظاهرات به صورت حساسیت در برابر گرما و سرما و حتی شیرینی و ترشی است که در مراحل نخست پوسیدگی قابل پیشگیری است و علائم آن چندان آزاردهنده نیست.
دکتر رزمی گفت: چنانچه پوسیدگی تا بافت مرکزی دندان پیشرفت کرده باشد علائم به صورت دردهای طولانی، تیرکشیده و دردهای شبانه تظاهر می کند که در این مرحله می توان این علائم را با روشهای درمانی و با استفاده از مواد مخصوص رفع و دندان را حفظ کرد.
وی ادامه داد: با بی توجهی و پیشرفت بیشتر پوسیدگی بافت مرکزی دندان ملتهب و عفونی می شود و به صورت آبسه های دندانی بروز می کند در مواردی آبسه بر روی لثه دندان به فیستول تبدیل می شود و درمان آن یه اصطلاح عامیانه عصب کشی است که در واقع همان درمان ریشه است.
مشاور علمی کنگره 52 انجمن دندانپزشکی ایران با انتقاد از عدم اطلاع رسانی کافی در خصوص رعایت بهداشت دهان و دندان از طریق رسانه ها و نهادهای مسئول افزود: وزارت بهداشت و درمان باید در این خصوص فعالتر و موثرتر ظاهر شود.
دکتر رزمی با بیان اینکه سیاست های کوتاه مدت و درمان محور در این زمینه پاسخگو نیست، گفت: هزینه بهداشت و پیشگیری به مراتب کمتر از درمان ریشه و سایر درمانهای پیچیده دندانپزشکی است.
وی با بیان اینکه عفونی شدن ریشه دندان به معنای کشیدن آن نیست، یادآور شد:علم درمان ریشه راه درمان بسیاری از این موارد است.
کنگره 52 انجمن دندانپزشکی ایران (بزرگترین کنگره سالیانه دندانپزشکی ایران) امسال با شعار " آموزش شکست ها راهبری به سوی موفقیت" 19 تا 22 اردیبهشت در سالن همایش های برج میلاد برگزار می شود. بیش از 3000 نفرشرکت کننده برای استفاده علمی و پیش بینی می شود همین تعداد برای استفاده آزاد و بازدید از نمایشگاه جانبی در کنگره حضور داشته باشند.
4545
 
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 209919

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 12
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • m IR ۱۸:۴۰ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۹
    34 2
    وضع ایرانی ها تو چی خوبه که وضع دهان و دندانشون خوب باشه؟
  • بدون نام IR ۱۸:۵۳ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۹
    12 0
    ارزونش کنید تا خوب بشه
  • بدون نام US ۱۹:۵۴ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۹
    8 0
    از بس دندان سازی گران شده .چی کار کنیم .این هم یک مشکل دیگر
  • یک خرمشهری IR ۲۳:۱۲ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۹
    7 1
    در شهرستان خرمشهر به چند دندانپزشک مراجعه کردم نوبت 8 و 9 ماهه می دادن.
  • بدون نام IR ۰۰:۲۶ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۰
    8 0
    نیز علاوه بر نامساعد بودن وضعیت قیمت ها خیلی زیاد است. هر دندان با عصب کشی 500هزارتومان هزینه دارد. معادل نصف حقوق یک دانشمند هسته ای ! دکتر میگوید کل تجهیزات به دلیل وارداتی بودن گران است . از چسب گرفته تا سر سوزن و قالب و مته و عینک محافظ و لامپ چراغ بالای سر. حیران کننده است. اگر با چین و عقد اخوت ببندیم دکتر و امثال ان بیاید داخل آیا خوب نیست؟ نیز اگر ایالتی از چین بشویم و ما را تحت تکفل بگیرد؟
  • احمد IR ۰۸:۵۱ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۰
    7 0
    مرد میخواد بره دندون پزشکی تو شهرستان ما حالا تهران بماند پرکردن و عصب کشی 200000 تومان پر کردن خالی 130000 تومان
  • بدون نام IR ۰۹:۵۶ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۰
    8 0
    به نظرتون با این هزینه های بالای دندانپزشکی مردم چاره ای جز درد کشیدن دارند .
  • بدون نام IR ۱۳:۱۹ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۰
    7 0
    بس که دکترامون از وقتی دارن دیپلم تجربی میگیرن تا وقتی که دندانپزشک یا پزشک میشن فقط وفقط وفقط به پول فکر میکنن کار ی دندون رو بین چندتاشون تقسیم میکنن ازمتخصص ریشه گرفته تا روکش کردن به هرکدومشونم باید150به بالا بدی تا زحمتشون هدر داده نشه.من که تا حالا با30سال سن با اوضاع اقتصادی 100در100بهتر از الان 6تاشو کشیدم ازین ببعد.... نون و ماست دندون نمیخواد نفرین به این دنیا
  • م IR ۲۰:۳۸ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۰
    4 0
    خیلی ممنون خوب شد گفتید ما اصلا نمی دونستیم دندونامون خرابه .شما ارزونش کنید اگه ما نرفتیم هرچی می خواید بگید ازدندون دردکه خوشمون نمیاد.
  • ........... IR ۲۱:۲۷ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۰
    2 0
    به نظر شما کسی از مسولین مربوطه حرف های ما را می خونه واقعا گرونه خیلیییییییییییییی تازه وقتی می ری دکتر یه کتابچه می ذاره جلوت که ۲۰ تا از ۳۰ تا دندونت خرابه
  • بدون نام IR ۲۲:۲۸ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۰
    3 0
    دکتر برای پر کردن دندان هایم انها را مته کاری کرد چون پول نداشتم همینجوری بود تا همه آنها پوسید حالا بی دندان هستم
  • بدون نام IR ۱۱:۵۸ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۴
    3 0
    تو چین ملت با 1 قرون دندون پر میکنن ما با 1میلیونم کارمون را نمیوفته اخه منه کارمند از کجام بیارم؟