شرق نوشت:

 به تازگي رييس پليس فضاي توليد و تبادل اطلاعات استان اصفهان از دستگيري فردي كه با ارسال اي‌ميل‌هاي تهديد‌آميز موجب سلب آرامش يكي از شهروندان اصفهاني شده بود، خبر داده و گفته در تحقيقات اوليه مشخص شد كه متهم از طريق وي‌پي‌ان به انتشار عكس‌هاي شخصي شاكيه اقدام كرده تا هويتش را پنهان دارد اما كارشناسان پليس فتا توانسته‌اند وي را شناسايي كنند. اين در حالي است كه خبرهاي متعددي حاكي از دستگيري مجرماني است كه با استفاده از وي‌پي‌ان و پروكسي‌ها به تهديد افراد متعددي اقدام كرده‌اند و اين سوال را براي كاربران به وجود مي‌آورد كه آيا حساب كاربري افراد به واقع شنود مي‌شود؟ به گزارش ايسنا، توسعه دايره فناوري‌هاي نوين ارتباطي همچون فناوري اطلاعات، بسترهاي ويژه‌اي را براي ارايه خدمات الكترونيكي به ارمغان آورده و در برابر آن زمينه‌هايي را نيز براي افرادي با تفكرات و اهدافي خاص پديد آورده است. اين افراد خاص كه شايد در مجموع كل كاربران اينترنت، جامعه آماري بسيار پاييني را شامل شوند اما هميشه همين قشر كوچك باعث بيشترين مخاطرات حوزه فناوري بوده و روند تعاملات اين مسير را با كندي روبه‌رو كرده‌اند كه باز هم اين رويه صرفا از حدود 15 سال پيش و همزمان با ايجاد پايگاه‌هايي با اطلاعات شخصي و تعامل‌محور رونق گرفت. تشكل كاربران اينترنت را اگر شامل دو گروه فرض كنيم، دسته اول را مي‌توان گروه‌هايي مانند هكرهاي
كلاه سفيد و دسته دوم را گروه‌هايي مانند هكرهاي كلاه‌سياه بدانيم كه گروه دوم هميشه ‌درصدد تحقق آرمان‌ها و عقايد شوم خود و در برابر آنها گروه اول هم هميشه به فكر راه چاره‌اي براي به سلامت عبور كردن از ميان تمامي موانع و تله‌هاي موجود در اين مسير هستند كه اين تقابل روزانه بين اين دو قشر به صورت گسترده ادامه دارد و هركدام براي پيشي گرفتن از ديگري دست به ابتكارات و نوآوري‌هايي در اين رويه مي‌زنند.


اينترنت در‌ رصد پليس فتا
چندي است كه اخباري را مبني بر دستگيري افراد و گروه‌هايي مي‌شنويم كه پليس فتا موفق به دستگيري آنها شده است؛ حال جاي تعجب دارد كه تمامي اين افرادي كه در نهايت توسط پليس ردگيري مي‌شوند با علم بر اينكه اين حوزه قابل رصد كردن است، دست به اقدامات سوء عليه افراد مي‌زنند و در پاره‌اي مواقع با تهديد كاربران، از آنها باج مي‌گيرند و در نمونه‌هاي بزرگ‌تر دست به سرقت اطلاعات و حساب‌هاي شخصي مشتريان يك بانك مي‌زنند و مسلما در اين مسير تمامي تلاش خود را براي دور زدن موانع و چالش‌هايي كه روزي گريبان آنها را خواهد گرفت، به كار مي‌برند اما چرا با تمامي اين اوصاف باز هم گرفتار مي‌شوند؟ زماني بود كه گفته مي‌شد كاربراني كه‌ درصدد گم كردن رد خود در شبكه جهاني اينترنت هستند، مي‌توانند از پروكسي‌ها يا به غلط همان آنتي‌پروكسي‌ها يا وي‌پي‌ان‌ها استفاده كنند، اما اين روزها شاهد هستيم كه ماموران فتا اين افراد را نيز به دام مي‌اندازند. پس آيا به واقع مي‌توان از شبكه‌هايي همچون اينترنت به گونه‌اي گذر كرد كه هيچ ردي نتوان از خود بر جاي گذاشت؟ در اين‌باره رييس پليس فتاي استان كرمان، با بيان اينكه به صورت 24ساعته ماموران اين پليس به رصد سايت‌ها، وبلاگ‌ها و تالارهاي گفت‌وگو مي‌پردازند، بيان مي‌كند بررسي آنها به گونه‌اي است كه حتي اگر سايتي داراي مشكلات امنيتي و قابل نفوذ باشد مراتب را به مديران آن سايت تذكر مي‌دهند.

بنا بر اظهارات سرگرد كامبيز اسماعيلي يكي از بحث‌هاي رايج در فضاي مجازي، عضويت در شبكه‌هاي اجتماعي مختلف است، از اين رو در وهله اول پيشنهاد مي‌كنيم كاربران از عضويت در اين كلوپ‌ها خودداري كنند و در صورت عضويت تمام قابليت‌ها و نكات ايمني آن را فرا گيرند. پيش از اينها و حدود دو سال گذشته هم اسماعيل احمدي‌مقدم، فرمانده نيروي انتظامي گفته بود پيامك‌ها و اي‌ميل‌ها از جايي فرستاده مي‌شود كه كاملا در كنترل آنهاست و كاربران اينترنتي نبايد تصور كنند كه آنتي‌پروكسي (كه درست آن فيلترشكن است) جلويش را مي‌گيرد و اين تصور اشتباه را نداشته باشند كه كنترل نمي‌شوند چراكه تاكنون در رابطه با آنها نيز مدارا مي‌شده است. اين به وضوح نشان مي‌دهد كه پليس فتا قابليت نظارت بر اين حوزه و اين بخش را دارد. اصطلاح وي‌پي‌ان كه به شبكه‌هاي خصوصي مجازي گفته مي‌شود داراي الگوريتمي هستند كه براي ارتقاي امنيت به كار گرفته مي‌شوند و در طول كانال آنها پيام‌ها رمزگذاري و رمزگشايي مي‌شوند و به همين دليل اگر كاربر واسطي در طول مسير بر اين پيام به صورت خواسته يا ناخواسته وارد شود قادر به تشخيص پيام نيست و محتويات آن لو نمي‌رود.

اما اين نوع برقراري ارتباطات ايمن كه پليس فتا معتقد است مي‌تواند كاربراني را كه از آن استفاده مي‌كنند، شناسايي كند، مسير حركت و برقراري ارتباطات را تغيير مي‌دهد به نوعي كه اگر به عنوان مثال در گذشته در فضاي مجازي با وارد كردن آدرس از نقطه A به نقطه B منتقل مي‌شديم اما در وي‌پي‌ان مبدأ و مقصد همان است و تنها مسيري كه لحاظ مي‌شود متفاوت است كه اين شيوه بيشتر در راستاي دور زدن فيلترينگ مورد استفاده قرار مي‌گيرد. البته براي دور زدن فيلترينگ مسيرهاي بسيار و نرم‌افزارهاي پروكسي متعددي وجود دارند كه يكي از آنها همين وي‌پي‌ان‌ها هستند؛ اگر جنبه ايمن بودن را مد نظر قرار دهيم گواهي‌هاي سطح امنيت هم براي برخي سايت‌ها وجود دارد كه كاربران مي‌توانند پروتكل خود را با آن ايمن كنند كه به صورت HTTPS نوشته مي‌شود و اين گواهي نيز الگوريتمي را در بدنه خود دارد كه قادر است پيام‌ها را رمز‌گذاري كند. به منظور وجود همين گواهي‌هاي سطح امنيت كه براي برخي سايت‌هاي مهم لحاظ مي‌شوند، بسياري از نرم‌افزارهاي پروكسي وجود دارند كه با الگوريتم كدگذاري خود در برخورد با آنها دچار مشكل مي‌شوند و نمي‌توانند آنها را نمايش دهند و پيامي كه براي پروكسي از سوي سايت مورد نظر ارسال مي‌شود نامعتبر است. با وجود تمامي اين مراحل رمزگذاري و تغيير مسير برقراري ارتباطات داخل شبكه‌اي، باز هم شاهديم پليس از دستگيري برخي مجرماني خبر مي‌دهد كه از اين فضا استفاده غيرمناسب كرده‌اند و اين حكايت از سامانه‌هاي قدرتمند تشخيص رمز و كد پليس فتا دارد كه بسي جاي خوشحالي است.
2121

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 209204

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 8 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 35
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • SD IR ۰۹:۵۸ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۴
    330 3
    اگه همه چي رو رصد مي كنيد و كنترل داريد كه البته به نظر من از جنبه اي هم خوبه پس چرا اينقدر دنبال بريدن همين آب باريكه اينترنت هستيد
    • بدون نام IR ۱۶:۲۰ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۴
      110 3
      معلومه چون اگر اینترنت قطع بشه از زحمت دوستان کم می شه
    • بدون نام IR ۱۷:۱۰ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۴
      76 1
      واقعا میزان سانسورها و فیلترها غیر قابل قبول و غیر قابل تحمل است. در زمانه های که تمام دنیا از اینترنت برای راحت تر کردن زندگی استفاده میکنند، ایران تمام سایت های اجتماعی را فیلتر کرده. حتی یکدونه سایت ااشتراک ویدیو وجود ندارد و سرعت اینترنت برای کارهای اداری و تجارت الکترونیک پایین است. کافی است در گوگل کلمه "گلابی" را تایپ کنید تا ببیند نصف بیشتر عکس ها فیلتر است. (به غیر از صفحه اول که برای ظاهر سازی است). قرار است فیلتر برای جلوگیری از محتوای جنسی به کار رود. ولی الان میلیون ها صفحه فیلتر شده است. در مورد تلویزیون انقدر محدودیت ایجاد شد که همه ماهواره دارند. در مورد اینترنت این اشتباه را نکنید.
  • رضا US ۱۰:۱۲ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۴
    180 5
    میشه چرا نمیشه از ساکس استفاده کنید
    • SD IR ۲۲:۰۶ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۶
      6 1
      راستی شاتل پروتکل ساکس رو بسته
  • GB ۱۱:۱۴ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۴
    265 3
    خوب به سلامتی. . حالا که اینقدر اشراف دارین به اینترنت بی زحمت اون شیر اینترنت کمی بیشتر باز کنین و محدودیت سرعتو از اینترنت بر دارید. در ضمن یه سوال دوست عزیز و نگرانده این مطلب حالا که پلیس فتا این همه قدرت داره و میتونه اطلاعات کد شده رو باز کنه می تونه اونوقت بانکهای آمریکایی و اروپایی رو هم هک کنه دیگه چون اونها هم از همین روش استفاده میکنن برای کد کردن اطلاعاتشون. در ضمن میشه کل سیستم اطلاعاتی غربو هم یه شب منهدم کرد. عجبا من موندم اینهمه قدرت برای دستگیری یه نفر که یه ایمیل میفرسته داره هدر میره ...
  • مهدی DE ۱۲:۰۱ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۴
    225 4
    چه جالب ! راستی نظرتون راجع به اون اصل آزادی های فردی در قانون اساسی چیه که گفته بدون حکم قاضی امکان شنود اطلاعات و تجسس وجود نداره ؟؟
    • تذکر قانون به مجری قانون US ۱۸:۱۴ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۴
      60 4
      در اصل ۲۳ قانون، تفتیش عقاید ممنوع شده‌است. در اصل ۲۵ بازرسی و نرساندن نامه‌ها، ضبط و فاش کردن مکالمات تلفنی، افشای مخابرات تلگرافی و تلکتس، سانسور، عدم مخابره و نرساندن آنها، استراق سمع و هرگونه تجسس منع شده‌است. *متاسفانه مردم ما هنوز اطلاع دقیقی در مورد حفظ حریم خصوصی خود و برخورد با نقض احتمالی آنرا ندارند.
    • SD IR ۱۲:۵۷ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۵
      14 1
      دوست عزيز نذكر دهنده مثلا اگر پليس فتا تصميم گرفت حتي خلاف قانون حريم خصوصي شما رو نقض كنه چه جوري مي خواي باهاش برخورد كني؟ اصلا مي خواي بري به كي بگي؟ اين چيزها فقط مال توي كتاب قانونه/
  • بدون نام DE ۱۲:۰۳ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۴
    204 5
    خوب خدا رو شکر آخرین مشکل ایران اسلامی عزیزمان هم حل شد خدا قوت
  • بدون نام IR ۱۲:۱۱ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۴
    239 2
    اقا اینقدر اشراف دارین پس چطور 3000 میلیارد هاپولی شد و کسی خبردار نشد؟؟؟؟ تازه اگه هم همه زیر ذره بینن پس این هکر بانک چطور گند زد به سیستم بانک و کارتهای الکترونیکی؟؟؟ لطفا بجای این برید سیستم امنیتی رو قوی کنید تازه شاهد ویروس استاکس و غیره و هکر و 3000میلیارد و غیره نباشیم. گرفتن یه بدبخت گناهکار مادر مرده که افتخار نیست اقایون فتا !!!!!!
  • علي IR ۱۲:۱۵ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۴
    163 2
    بابا! قدرتمند! تو كه به همه جا اشراف داري لااقل پاتو از روي سيم اينترنت وردار.توي خونه كه با ديال آپ (اينترنت نفتي) اصلا نمي شد كار كرد. حالا با اينترنت 4 مگ هم سرعت نداريم. تو رو خدا پاتو وردار.
  • بدون نام US ۱۲:۲۳ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۴
    112 2
    اینجور موقعها می شه با وی پی ان هم پیدا کرد؟!! حکم دادگاه دارم اگه شما بخواین می فرستم که قاضی گفته چون کسی که از حساب من پول برداشته از طریق اینترنت با وی پی ان بوده نمی شه پیداش کرد..!!!!!
    • مجید IR ۱۳:۵۴ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۴
      21 4
      میشه اما نه برای هر مساله ای چون هزینه بره اگه قتلی چیزی باشه طرف رو پیدا میکنن که البته رو همونش هم هنوز شبهه زیاده
  • حسن IR ۱۲:۳۵ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۴
    119 3
    منظور شما اینکه یکهو فکر نکنیم تونستیم یه ذره آزادی پشت میز کامپیوتر خودمون گیر بیاریم. و اینو به یاد داشته باشیم که همیشه تحت نظریم .
    • SD IR ۱۳:۵۸ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۴
      54 3
      شما كتاب 1984 رو بخون برات خوبه
  • بدون نام GB ۱۲:۴۶ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۴
    51 2
    چقدر قویی....
  • لاله IR ۱۲:۴۹ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۴
    57 2
    يعني چي اين كار ؟يعني از همه جا و همه چي بايد هراس داشته باشي ؟
  • بدون نام IR ۱۲:۵۵ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۴
    65 3
    آقا جون مادرتون چقدر بدیم بی خیال ما میشید کلن!!؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟!؟!
  • نوید IR ۱۳:۳۴ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۴
    80 1
    آقا ما قبلا فقط در مواقعی که میخواستیم بریم فیسبوک از vpn استفاده میکردیم. الان اگه بخوام برم اینترنت ازش استفاده میکنم
  • محمد A1 ۱۳:۴۰ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۴
    87 1
    به خدا این فیلترینک سایتها الکیه!!!از این طرف فیلتر میکنید،از اون طرف ساکس و وی پی ان میفروشید!! شما الان واژه وی پی ان را تو گوگل بزن میبینی که فیلتر نیست و سایتهای فروشش هم بازن!!! البته یک نوع کار افرینیه!!!!!!
  • مجید NL ۱۳:۴۱ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۴
    82 0
    حدود 1 ماه پیش از حساب شخصی من از بانک ملی حدوداً 7300000 تومان به سرقت رفت و با آن، هکر همه مبلغ را حدود 3000 کارت شارژ ایرانسل خرید کرده و به سرعت به فروش رسونده.پس از این یکماه پلیس فتا که این همه به گفته خودشون تسلط داره میگه یک نفر با وی پی ان با آی پی از کشور ترکیه از حساب من خرید اینترنتی کرده و ما نمیتونیم کاری کنیم.حالا با این همه تسلط لطفاً سارق حساب من را معرفی کنن.
    • بدون نام IR ۱۶:۲۱ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۴
      9 26
      دوست عزیز متوجه نشدم طرف از داخل ترکیه سرقت کرد و ایرانسل خرید یا نه وی پی ان از ترک ها خریده بود؟ این دو تا خیلی با هم فرق دارن
  • بدون نام IR ۱۵:۲۸ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۴
    49 1
    بابا تودیگه کی هستی ای فتاااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا
  • علی IR ۱۵:۵۴ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۴
    43 2
    جوابیه پلیس ، آقا شرمنده ، ببخشید دیگه تکرار نمی شه
    • ali IR ۱۳:۱۸ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۱
      2 1
      پلیس و معذرت خواهی....!!!!؟
  • بدون نام IR ۲۲:۵۱ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۴
    28 1
    چین پیش ما کم میاره
  • بدون نام IR ۱۱:۰۵ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۵
    6 12
    برای جلوگیری از دزدی و برداشت از حسابهای بانکی میتوان به کارت خوانها اثر انگشت داد
  • مینا IR ۱۷:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۵
    12 1
    با این همه توانمندی چرا نمی توانند امنیت سایت های مهم و استراتژیک مثل انرژی هسته ای و وزارت نفت را تامین کنند ؟!! فقط از پس فیلتر کردن بر می آیند .
  • لانزیک US ۱۲:۱۱ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۶
    8 1
    از چی بگم برات؟؟؟!
  • amirامیر IR ۲۱:۳۷ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۶
    11 1
    همین فردا پس فرداست که فتا بیاد دم در خونه ما بگه شما همیشه نظرات انتقادی میدادی از حکومت و دولت و ... و مدافع حقوق بشر بودی و اینقدر احمق بودی که از وی پی ان استفاده نمی کردی و حالا ما میخوایم تو رو ببریم ادبت کنیم. من که میگم اگه فتا واقعا به این قدرت بود به جای اینکه بیاد خودشو لو بده که اون تبهکار بره دنبال یه چیز قوی تر از این قدرتش واسه حفظ جان و مال این ملت استفاده می کرد. حالا به فرض هم که فتا این قدرت رو داشته باشه ولی شما مطمئن باشید این مسئله ایجا تموم نمیشه و ابزارهای قوی تر از فیلترشکن و وی پی ان وارد خواهند شد که مشکلات بسیار بیشتری درست می کنند. به نظر من کسی که مردم رو تهدید کنه یا ازشون سرقت کنه باید به هر ترتیب مورد پیگیری قرار بگیره و عدالت رو برقرار کرد ولی با این بلوفها
  • بدون نام IR ۲۳:۰۵ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۸
    14 1
    بابا اشراف! رصد! فضای مجازی! سامانه قدرتمند تشخیص رمز! من چشم میزارم تو بیا منو بگیر!!
  • بدون نام IR ۰۳:۲۹ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۹
    11 1
    من یک نکته برام مبهمه اگر پلیس فتا اینهمه قدرتمنده پس سایت وزارت نفت چطوری هک شده.ویا استاکس نت چطور به سایت انرژی اتمی سرزده؟ یا چطوری سه میلیون شماره کارت بانکی با رمزش سر از نت در میاره ؟آخه اینهمه سروصدا برای اینه که کسی سراغ فیسبوک نره؟یعنی مشکلات مردم همینه که از سایتهایی نباید برن سراغش استفاده میکنن.بیکاری فسادو ... جاش کجاست حتما اینها وظیفه پلیس نیست
  • بدون نام IR ۲۰:۱۹ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۲
    0 1
    سایت LinkedIn که در واقع فیس بوک دانشمندان و یک سایت کاملا علمی پژوهشی و مورد استفاده ما اساتید دانشگاه ها است نیز به تازگی فیلتر شده است. می شه بگید چرا؟
  • ارش DE ۰۱:۰۴ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۴
    0 0
    پلیس اینترنتی کارش بیسته.مثل مبارزه با مواد مخدر که معتادان را هم نمشناسند.دنیای اینترنت نه قینترنت.