مهر نوشت:

یک کارشناس فناوری اطلاعات با بیان اینکه در بانکداری الکترونیکی کشور ما یک نوع نگرانی دائمی از لو رفتن حسابهای الکترونیکی مطرح است، دلیل اصلی این موضوع را نداشتن سیستم های یکپارچه بانکداری الکترونیکی با کیفیت بالا و در سطح جهانی عنوان کرد.

علی اکبر جلالی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره سیستم های بانکداری الکترونیکی در کشور و دلایل نفوذ پذیر بودن آن اظهار داشت: بانکداری الکترونیکی برغم شکل ظاهری که به نظر ساده می رسد برنامه های پیچیده ای در بطن خود دارد که اگر با دقت به آنها توجه نشود می تواند در نهایت ضرر آن از استفاده اش بیشتر باشد.

وی با بیان اینکه متاسفانه در کشور ما هزینه لازم برای داشتن سیستم های یکپارچه قدرتمند و امن وجود ندارد و اغلب سیستم هایی که در اختیار بانکهای مختلف قرار دارد با تجربیات محدود و به صورت جزیره ای تهیه شده است، افزود: این سیستم ها اگرچه برای شروع کار و فرهنگسازی و توسعه بانکداری الکترونیکی مفید بوده است اما مسئولان باید برای دراز مدت بانکها به فکر این باشند که بتوانند با هزینه قابل ملاحظه ای از سیستم های تجربه شده و در سطح بین المللی استفاده کنند.

نگرانی دائمی از لو رفتن حسابهای الکترونیکی

دکتر جلالی با تاکید برعملکرد سیستم های بانکداری الکترونیکی در دنیا به وجود بانک "ING دایرکت" در کشور آمریکا اشاره کرد که 100 درصد الکترونیکی است و در دفتر مرکزی خود 850 کارمند و در سراسر اروپا و آمریکا شعبه مجازی دارد و ادامه داد: این بانک هیچ پرسنلی در ستاد مرکزی نداشته و گردش مالی آن نیز 100 میلیارد دلار برآورد می شود؛ با این وجود این سوال مطرح می شود که چگونه است که این بانک هک نمی شود و می تواند به راحتی گردش مالی داشته باشد اما در بانکداری الکترونیکی کشور ما یک نوع نگرانی دائمی از لو رفتن حسابهای الکترونیکی مطرح است که دلیل اصلی آن نداشتن سیستم های یکپارچه بانکداری الکترونیکی با کیفیت بالا و در سطح جهانی است.

وی گفت: در سیستم بانکداری یکپارچه "ING دایرکت" بیش از 12 نفر فقط در داده کاوی آن با حقوقهای مکفی مشغول به کار هستند و شاید بیش از 100 نفر از متخصصان با درجات مختلف پشتیبانی از سیستم بانکی را به عهده دارند و برای امنیت این سیستم با بسیاری از شرکتهای امنیت ساز قرار داد داشته و سیستم خود را لحظه به لحظه تحت نظر و کنترل دارند.

جلالی خاطرنشان کرد: با این وجود سیستم بانکداری ایران در حوزه بانکداری الکترونیکی در مقایسه با سایر سازمانها و در سطح ملی نمره قابل قبولی دارد و اینکه یکبار اتفاقی مانند هک شدن حسابها به صورت محدود اتفاق می افتد در فضای مجازی باید آن را پذیرفت؛ برای مثال چندی پیش نیز مسترکارت با سابقه 90 ساله دچار لو رفتن اطلاعات مشتریان خود شد و از این نمونه اتفاقات باید درس گرفت و مشکلات را به صورت شفاف برای تجربه اندوزی سایر بانکها مطرح کرد و نباید سعی کنیم در چنین شرایطی با اخبار غلط اصل موضوع را پنهان کنیم.

فعال کردن هسته تخصصی پلیس سایبر

وی با بیان اینکه خوشبختانه پلیس فتای ایران از زمان تشکیل تاکنون قدم های نسبتا خوبی را در آموزش و فرهنگسازی، پیگیری جرایم الکترونیکی و انتقال تجربیات انجام داده، ادامه داد: در صورتیکه بتوانیم هسته تخصصی پلیس سایبر را تقویت کنیم این پلیس می تواند با همکاری دانشگاهها توصیه های خود را بر مبنای سیستم های امن بکار گیرد تا با دقت بیشتری فضای بانکداری الکترونیکی توسعه یابد.

این استاد دانشگاه افزود: باید توجه مسئولان ارشد فناوری اطلاعات و ارتباطات را به این نکته جلب کرد که همه دغدغه کاربران و موسسات مالی اینترنت نیست؛ بنابراین باید توجه آنها بیش از پیش به مسائل امنیت در سازمانها و نهادهای داخلی که به کاربران در سطح وسیع خدمت می دهند جذب شود.

توجه بیشتر مسئولان به نظام بانکداری الکترونیک

وی گفت: مسئولان ارشد به جای طرح مسائل کلی به حمایت از چنین سیستم هایی که یکی از آنها می تواند توسعه نظام بانکداری الکترونیکی باشد کمک کنند.

2121

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 208292

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 4 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۷:۵۱ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۹
    4 1
    شما ها كه هميشه ادعا ميكنيد هم در سخت و هم در نرم افزار بسيار پيشرفته ايد كه؟؟؟؟؟؟؟؟ پس چي شد اين حرفهاتون؟ يه روز اختلاسه يه روز لو رفتن اطلاعاته و...
    • بدون نام IR ۱۳:۴۹ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۷
      0 0
      "من میتوانم لاستیک تمام ماشینهای تهران را پنچر کنم" ادعای این آقا که رمزها را لو داده است در همین حد است. خیلی ها ،خیلی کارها میتوانند بکنند مثلاً یک پزشک میتواند بگوید مریض شما در اتاق عمل است و من میتوانم تیغ جراحی را در قلبش فرو کنم و بعد که مریض را کشت بگوید من به همه حتی رییس بیمارستان گفتم که اگر پول بیشتری به من ندهید من مریض را میکشم . پس این یک نقص امنیتی در بیمارستانهای ماست که پزشک هر کار خواست میتواند بکند. این آقا که اتفاقاً به نوعی همکار بنده است به جای رفع مشکل فقط بدنبال کسب درآمد از مشکل بوده و کاری که مسوولیت آن بر عهده اش بوده یعنی حفظ اسرار مشتریان را به بازی گرفته است . تمام هم صنفان من دسترسی به اطلاعاتی دارند که از اطلاعات حساب بانکی هم مهمتر است ولی هرگز خیانت نمیکنند
  • بدون نام IR ۱۸:۰۸ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۹
    0 0
    بايد حفره هاي امنيتيتون رو مسدود كنيد.
  • محمد جواد IR ۱۱:۲۲ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۱
    0 0
    بالاخره معلوم نشد اطلاعات لو رفته یا هک شده اول از همه باید تناقض گوئی اصلاح شود در وحله دوم در اکثر جاها گفته شده یه شخصی از یک شرکت امنییتی این اطلاعات رو لو داده اون شخص یا شرکت کیه چرا خاطیان قانون که با اعصاب و روان و مال همه مردم بازی میکنند رو معرفی نمیکنند
  • arman PL ۱۹:۳۶ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۸
    0 0
    خوش بحال این هکر چند روز دیگه یه پست مهم مدیریتی گیرش میاد... باور نمیکنین : دزد حاضر بز حاضر!!!!
  • نوری IR ۲۳:۰۵ - ۱۳۹۱/۱۰/۲۴
    0 0
    انشاالله که زودتر امنیت سیستم های بانکی بالا بره تا راحت تر خرید و فروش کنیم.