۰ نفر
۲۵ فروردین ۱۳۹۱ - ۱۸:۰۸

روز های تعطیل که می رسند مشکل سر رفتن حوصله بچه ها می شود یکی از مشکلات اساسی خانواده ها!

مریم صدرالادبایی : ،تا دو سه دهه پیش زندگی در خانه های حیاط دار و گذران وقت بچه ها با بازی های پر تحرک و دسته جمعی باعث می شد تا هیچگاه روز های تعطیل به روز های یکنواخت و خسته کننده برای بچه ها تبدیل نشود اما حالا اوضاع متفاوت است اگر چه که این روزها به  کمک بازی های کامپیوتری و پلی استیشن و آی پاد .و.....می توان سر بچه ها را در آپارتمان های جمع و جور گرم کرد اما کم کم بازی های سنتی مان دارند به فراموشی سپرده می شوند ،و افسوس که حالا دیگر کمتر بچه ای است که قایم باشک و لی لی ویه قول دوقول بلد باشد .
آن هم  بازی ها ی که گنجینه گرانبهای فرهنگی و تربیتی تمام ملت ها، اقوام و جوامع بشری هستند. و در فرهنگ ما به آن ها تنها به چشم بازی نگاه نمی کردند .جالب است که بدانید که کشورهای باستانی نظیر ایران که از تاریخ و تمدن غنی و دیرینه ای برخوردارند، از بازی های بومی ـ سنتی در جهت تربیت، رشد و شکوفایی استعدادها و سلامت جسمی و روانی فرزندان استفاده می کردند.
اما چگونه؟مگر این بازی ها چه ویژگی ها دارند؟
ویژگی های زیادی می توان برای این بازی ها شمرد که موارد زیر تنها چند مورد آن است
- کودکانی که با استفاده از بازی های دسته جمعی اوقات فراغت خود را می گذرانند، از «تعامل اجتماعی» بیشتری برخوردارند.
-این کودکان کمتر به انزوا، تنهایی و یاس که از عوامل اجتماعی گرایش به اعتیاد می باشند مبتلا می شوند.
- «قانون پذیری» به خاطر رعایت قواعد و مقررات بازی در ذهن آنان به وجود آمده و نهادینه می شود. زیرا همواره خود را ملزم به اجرای قوانین بازی دانسته و از اجرای اعمال خلاف قانون دوری می کنند.و البته «ذهن قانون گرا» می تواند عامل بسیار بزرگی در پیشگیری از ایدز، اعتیاد و رفتارهای پرخطر باشد.
- بازیکنان بازی های بومی ـ سنتی و دسته جمعی، هر لحظه در معرض حالات مختلفی قرار می گیرند و برای پیروزی باید تصمیم لازم را گرفته و آن را اجرا کنند. این مسئله باعث می شود که کودکان از قدرت «تصمیم گیری صحیح» و مهارت «حل مسئله» بیشتری برخوردار باشند.
- قدرت تصمیم گیری، مهارت حل مسئله و جرات اجرای تصمیمات، باعث افزایش «اراده» و «اعتماد به نفس» خواهد شد که همگی عوامل مهمی در جهت پیشگیری از ناهنجاری های رفتاری هستند.
- کودکانی که به بازی های دسته جمعی و بومی ـ سنتی می پردازند، معمولا فعالیت های بدنی زیادی را انجام می دهند که باعث افزایش سطح سلامت عمومی، تناسب اندام و افزایش عملکرد سیستم های قلبی ـ تنفسی، عضلانی، اسکلتی و عصبی خواهند شد. این کودکان نسبت به هم سالان بیمار و کم تحرک خود، مصونیت بیشتری در مقابل اعتیاد خواهند داشت.
4545
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 207713

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 7 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۰۰:۱۹ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۶
    12 3
    چرا حالا اینقدر همه چی رو وصل به اعتیاد کردین؟ یعنی مردم چون بچه هاشون در آینده احتمال معتاد شدنشون کم بشه، اونهارو به بازی دسته جمعی تشویق کنن؟
  • بدون نام IR ۰۱:۰۳ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۶
    11 1
    چون تو جیب بابا هاشون پول موجود بود
  • پژمان IR ۰۸:۰۷ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۶
    13 1
    خب البته الان هم که دارن به مهدکودک و آمادگیها بخش نامه میدهند که از خوندن شعرهای مستهجن مثل "عموزنجیرباف" و ... حین حرکات موزون و گروهی (!!) خودداری کنند تا نسل آینده متناسب با ویژگیهای والای فرهنگی و ... تعلیم ببینه و رشد کنه! شور و وشق، تعامل اجمتماعی و دوری از انزوا و قدرت تصمیم گیری و ... اینها مزخرفاتی هست که برای بچه ها نباید تعریف بشه...!
  • بدون نام IR ۰۹:۳۶ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۶
    11 5
    مشكل بزرگ ديگري كه وجود دارد تك فرزندي است. چون يك بچه اگر در خانه ويلايي با چند هكتار هم زندگي كند ولي وقتي تنها است ميلي به حياط آمدن و بازي ندارد