۰ نفر
۷ فروردین ۱۳۹۱ - ۱۲:۵۶

بخشنامه دستمزد سال 1391 توسط وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای اجرا ابلاغ شد.

به گزارش روابط عمومی وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی، شورای عالی کار با حضور نمایندگان سه گروه (دولت ، کارفرمایان ، کارگران ) در آخرین روزهای اسفند ماه سال گذشته ، پس از بحث و بررسی راجع به تعیین حداقل مزد سال 1391،این بخشنامه را تصویب کرد.

گفتنی است که در اجرای ماده 41 قانون کار با در نظر گرفتن مصالح کارگران در انطباق هر چه بیشتر میزان درآمد آنان با سطح معیشت و هم چنین با توجه به مقتضیات بنگاه های تولیدی و کارفرمایان و شرایط اقتصادی جامعه موارد زیر به اتفاق آرا مورد تصویب شورایعالی کار قرار گرفت.

بخشنامه دستمزد سال 1391 بشرح ذیل است :

1- از اول سال 1391 حداقل مزد روزانه با نرخ یکسان برای کلیه کارگران مشمول قانون کار (اعم از قرارداد دائم یا موقت) مبلغ 129900 ریال ( یکصد و بیست و نه هزار و نهصد ریال) تعیین می شود. همچنین از اول سال 1391 سایر سطوح مزدی نیز روزانه 7 درصد مزد ثابت با مزد مبنا(موضوع ماده 36 قانون کار) به اضافه روزانه 12093 ریال به نسبت آخرین مزد سال 1390 افزایش می یابد.

تبصره: با اعمال افزایش این بند مزد شغل کارگران مشمول طرحهای طبقه بندی مشاغل مصوب وزارت کار و امور اجتماعی و نیز مزد ثابت سایر کارگران نباید از مبلغ 129900 ریال (یکصد و بیست و نه هزار و نهصد ریال) بند یک کمتر شود.

2- به کارگرانی که در سال 1391 دارای یکسال سابقه کار شده و یا یکسال از دریافت آخرین پایه سنواتی آنان گذشته باشد روزانه مبلغ 2500 ریال نیز به عنوان پایه (سنوات) پرداخت خواهد شد.

تبصره 1: پرداخت مبلغ مربوط به پایه سنواتی کارگران مشمول طرح‌های طبقه بندی مشاغل مصوب وزارت کار و امور اجتماعی با در نظر گرفتن رقم فوق الذکر برای گروه یک با توجه به دستور العمل و جدول اعلامی توسط اداره کل روابط کار و جبران خدمت صورت می گیرد.

تبصره2: به کارگران فصلی به نسبت مدت کارکردشان در سال 1390 میزان مقرر در این بند یا تبصره یک آن حسب مورد تعلق خواهد گرفت.

3- بر اساس مصوبه مورخ 21/7/1387 شورایعالی کار و در جهت افزایش رضایتمندی کارگران و کارفرمایان و به منظور تثبیت و تسری به تمامی کارگران اعم از دائم و موقت مقرر شد از ابتدای سال 1391 کمک هزینه اقلام مصرفی خانوار به عنوان مزایای رفاهی و انگیزه ای موضوع تبصره سه ماده 36 قانون کار بابت هر کارگر (اعم از متاهل و یا مجرد) ماهانه 35000 ریال از سوی کارفرمایان به آنان پرداخت شود.

4- ضوابط مربوط به چگونگی نحوه اعمال افزایش مقرر در بند یک و تبصره یک بند (2) در کارگاه هایی که دارای طرح طبقه بندی مشاغل می باشند و نیز در مورد کارگران کارمزدی و هم چنین چگونگی ارتقا طبقه شغلی به موجب دستور العملهای اداره کل روابط کار و جبران خدمت خواهد شد.

5- مقررات این مصوبه شامل حال دانش آموزان و دانشجویانی که در ایام تعطیلات تابستانی در سال 1391 به طور موقت در کارگاه ها اشتغال می یابند نخواهد شد.

6- واحدهای مشمول قانون کار به منظور ایجاد رابطه هر چه بیشتر مزد و مزایا با بهره وری و تولید و ایجاد انگیزه بیشتر در بین کارکنان خود علاوه بر اجرای این مصوبه می توانند نسبت به افزایش و برقراری مزایا در قالب موافقت نامه های کارگاهی و پیمان های دسته جمعی و پس از تایید وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اقدام کنند.

 دستورالعمل نحوه اجرای مصوبه مزدی شورای عالی کار

در همین حال، در دستورالعمل نحوه اجرای مصوبه مورخ 24 اسفند ماه 90 شورای عالی کار درباره کارگران کارمزدی دائم و موقت که با امضای اسماعیل ظریفی آزاد مدیرکل روابط کار و جبران خدمت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ابلاغ شده، آمده است: در اجرای بند 4 بخشنامه شماره 152327 مورخ 24 اسفندماه 90 وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی موضوع مصوبه مورخ 24 اسفندماه 91 شورای عالی کار، نحوه اجرای بخشنامه مذکور درباره کارگران کارمزدی به شرح ذیل است:

1 - نحوه اعمال 7 درصد افزایش بند یک بخشنامه

نرخ‌های کارمزدی در سال 91 ( به نسبت آخرین کارمزد در سال 90 ) در مورد کلیه کارگران کارمزدی ( اعم از موقت یا دائم ) به ماخذ 7 درصد افزایش می یابند. در صورتی که کارگران دارای بخش ثابت مزد (علاوه بر کارمزد) باشند، این بخش نیز باید 7 درصد افزایش یابد.

تبصره: چناچه نرخ یا ملاکهای کارمزدی تابع قسمت ثابت مزد بوده و یا به عبارت دیگر، به صورت درصدی از قسمت ثابت مزد تعیین شده باشند، در این صورت تنها بخش ثابت مزد مشمول 7 درصد افزایش خواهد شد. (زیرا با این عمل نرخ یا ملاکهای کارمزدی نیز به دلیل تبعیت از قسمت مذکور خود به خود دستخوش افزایش خواهد شد.)

2- چگونگی اعمال افزایش رقم ثابت موضوع بند یک بخشنامه

علاوه بر افزایش 7 درصد بر روی قسمت ثابت مزد، قسمت مذکور در سال 91 روزانه 12093 ریال دیگر افزایش خواهد یافت و درصورتی که کارگران فاقد قسمت ثابت مزد باشند در سال 91 روزانه 12093 ریال در اجرای مصوبه شورای عالی کار به صورت ثابت درمورد آنان برقرار خواهد شد.

تبصره: در صورتی که مجموع دریافتی کارگران بابت بخش ثابت و متغییر مزد کمتر از 129900 ریال در روز شود، ملاک محاسبه و پرداخت آن به کارگران کارمزد همان 129900 ریال خواهد بود.

3 - اعطای مزد سنوات

علاوه بر افزایش کارمزد، کارگران مزدی نیز بر حسب آنکه مشمول طرح طبقه بندی مشاغل باشند یا خیر، حسب مورد و مطابق دستورالعمل‌های ذی ربط از پایه سنواتی موضوع بند 2 بخشنامه شماره 152327 مورخ 24 اسفندماه 90 وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برخوردار خواهند شد.

/3131

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 205182

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 3 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 18
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۳:۴۶ - ۱۳۹۱/۰۱/۰۷
    301 6
    خود بانک مرکزی تورم رو 21 درصد اعلام میکنه، اونوقت اینا حقوق رو 7 درصد اضافه می کنند. یارانه رو هم قطع میکنند.
    • بدون نام IR ۱۴:۵۴ - ۱۳۹۱/۰۱/۰۷
      7 31
      18 درصد اضافه شده نع 7 درصد
    • بدون نام IR ۱۴:۴۸ - ۱۳۹۱/۰۱/۰۸
      23 4
      18 درصد برای حداقل دستمزده نه برای همه
  • بدون نام IR ۱۴:۰۷ - ۱۳۹۱/۰۱/۰۷
    42 0
    چرا هی انتگرال می گیرین !!!! دیگه تو تورم بالای 30 درصد اضافه کردن 7 درصد اینقدر فرمول نداره !!!!!
  • رضا IR ۱۵:۱۹ - ۱۳۹۱/۰۱/۰۷
    27 2
    21 درصد تورم یک ماه بود . پس تورم بقیه سال را چگونه جبران میکنند؟
  • بدون نام US ۱۵:۲۶ - ۱۳۹۱/۰۱/۰۷
    11 2
    واقعا دستتون درد نکنه.
  • mamas IR ۱۶:۱۰ - ۱۳۹۱/۰۱/۰۷
    39 3
    بیچاره حقوق بگیرای تامین اشتباهی
  • فرهاد IR ۱۶:۱۱ - ۱۳۹۱/۰۱/۰۷
    35 2
    3500 تومان ماهیانه جهت کمک هزینه اقلام مصرفی خانوار به عنوان مزایای رفاهی و انگیزه ای؟؟ این مسئولین عزیز فکر نمی کنم تازگیا پول داده باشن واسه چیزی...
  • بدون نام IR ۲۰:۳۱ - ۱۳۹۱/۰۱/۰۷
    43 0
    من نمیدانم این پایه ها رو از کجا می آورند شما حساب کن روزی 12990 تومان اصلا میگیریم 13000 تومان اگر طرف ماهی 300 هزار تومان هم اجاره منزل بده که حداقل کرایه ممکن در تهرانه روزی 10 هزار تومانش فقط صرف کرایه خانست حداقل هم 2-3 هزارتومان کرایه ماشین تا محل کار (البته با بنزین 1000 تومانی خدا میداند چقدر) از وزیر کار -وزیر کشور و سایر تصمیم گیران میخواهم اگر مرد عمل هستند یکسال را با این حقوق به این شیوه زندگی کنند ببینم میتوانند.
  • بدون نام IR ۲۱:۵۵ - ۱۳۹۱/۰۱/۰۷
    40 0
    به نظر شما آیا یک مهندس که کلی زحمت کشیده و درس خونده از یک کارگر افقانی بیشتر میگیره!!!!؟
  • بدون نام IR ۲۳:۱۴ - ۱۳۹۱/۰۱/۰۷
    50 1
    این هفت درصدم مال خودتون نخواستیم
  • وحید IR ۰۷:۴۵ - ۱۳۹۱/۰۱/۰۸
    37 0
    با توجه به اینکه نسبت به سال گذشته ارزش ریال در برابر دلار حدود50درصد کاهش داشت و ما بیشتروارد کننده هستیم تا صادرکننده محصولات غیرنفتی،پس عملا قدرت خریدو سطح دستمزدها 50درصدکاهش یافته وبعد7 درصد افزایش
  • حامد هاشمی IR ۰۸:۱۸ - ۱۳۹۱/۰۱/۰۸
    40 0
    واقعادر حق کارگران لطف بزرگی کردن با این 7% پس چگونه است که آقایان اعلام کردن دریافتی زیر 13600000ریال زیرخط فقر هست چرا
  • كارمند قراردادي IR ۱۱:۱۲ - ۱۳۹۱/۰۱/۰۸
    29 0
    خدمت آقايون مسئولي كه از ثابت بودن برخي كالا و خدمات صحبت مي كنن عرض كنم، اون چيزي كه توي چندين سال گذشته ثابت و بدون تغيير مونده و حالا حالاها هم همينطور ثابت مي مونه، عيدي ما كارمنداي قراردادي يه كه هرسال توي همون 350000 تومن مونده!!!
  • بدون نام IR ۱۸:۱۴ - ۱۳۹۱/۰۱/۰۸
    12 2
    آیا حق مسکن حذف شده است ؟
  • بدون نام IR ۱۰:۳۳ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۰
    7 0
    خواهش می کنیم یه فکری هم به حال این مالیاتهای کمر شکن بکنید چرا یه دفعه از 10 درصد میشه 15 درصد و 20 درصد بشه 11 درصد 12 درصد به خدا ما خیلی مالیات میدیم بازاریها از زیر مالیات به بهانه های مختلف فرارد می کنند کارمند جماعت سر ماه از حقوقش کم میشه چرا باید یک سوم درامدم مالیات باشه ؟انصاف نیست .......البته دیگه چيزی به اسم انصاف وجود نداره
  • رضا IR ۰۹:۲۰ - ۱۳۹۱/۰۲/۱۹
    6 0
    اي کاش نمايندگان و مديران دولتي و مسئولين قوا تنها پاداش و حق ماموريت و مزايايي چون خانه سازماني و ماشين و راننده و ... را بصورت ريال حساب کنند و به اندازه آن در حق کارگران زحمتکش لطف کنند . 3500 تومان را بر چه ملاکي لطف کردند .
  • بدون نام IR ۱۳:۲۰ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۵
    5 2
    آقایون وزیر و تمام تصمیم گیرنده ها لطفا آدرس سوپرمارکتی که اقلام مصرفی یک ماه رو با 3500 تومن میشه ازش خرید به ما هم بدید.