روزنامه دنیای اقتصاد نوشت:

از بازار مسكن خبر رسيده برخي از مشاوران‌املاك بعد از آنكه قرارداد معامله را براي خريدار و فروشنده تنظيم مي‌كنند از ارائه مبايعه‌نامه به خريدار امتناع مي‌كنند و فقط كپي رسيد‌چك را بابت تنها سندي كه اثبات مي‌كند فرد خريدار صاحب يك آپارتمان شده، به او تحويل مي‌دهند.
 

مبايعه‌نامه طبق مقررات جاري در سه نسخه تنظيم مي‌شود كه نسخه اول مخصوص بنگاه، نسخه دوم مخصوص خريدار و نسخه سوم مخصوص فروشنده است. طبق قانون، مشاور املاك موظف است بلافاصله پس از تنظيم مبايعه‌نامه، يك نسخه از آن را به خريدار تحويل دهد.
اما چنانچه مبايعه‌نامه تحويل خريدار ملك نشود، فروشنده يا مشاوراملاك به راحتي مي‌تواند نسبت به فسخ قرارداد و بر هم زدن معامله، اقدام كند بدون آنكه سند قابل پشتوانه‌اي براي دفاع در اختيار فرد خريدار باشد.
مشاور املاك فقط در صورتي مي‌تواند مبايعه‌نامه را نزد خود نگه دارد كه فروشنده يا خريدار به‌صورت چندنفري باشند و لازم باشد همه امضاها جمع‌آوري شود. همچنين در صورتي‌كه اسناد ملك در هنگام تنظيم مبايعه‌نامه موجود نباشد، مشاور مي‌تواند نهايي كردن مبايعه‌نامه را منوط به رويت اسناد كند؛ اما بعد از آنكه مبايعه‌نامه به امضاي طرفين معامله رسيد، هيچ بهانه‌اي براي عدم تحويل مبايعه‌نامه پذيرفتني نيست.
به خريداران مسكن توصيه مي‌شود بعد از انجام معامله در بنگاه‌، حتما با يك نسخه از اصل مبايعه‌‌نامه از بنگاه خارج شوند.

3939

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 201793

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 10 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام US ۱۳:۲۰ - ۱۳۹۰/۱۲/۱۳
    17 2
    چرا پیش فروشنده هایی که کلاه سر مردم می گذارند را مطرح نمی کنید؟ جرا اجرایی نشده قانون پیش فروش ساختمان را نمی گویید؟
  • بدون نام IR ۱۲:۲۱ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۴
    1 0
    علت تحویل ندادن مبایعه نامه جمع نشدن امضا یا رویت نشدن مدارک نیست. چون بنگاه داران مسکن زیاد با کامپیوتر و اینترنت سروکار ندارند لذا دریافت کد رهگیری از سایت که کلا 10 دقیقه وقت می برد برای آنها کاری زمان بر به حساب می آید. به همین دلیل زمانی بین 1 روز تا یک هفته را برای دریافت کد رهگیری و تحویل مبایعه نامه نیاز دارند.