چین F_22 آمریکا را فلج کرد!/ آیا فناوری جدید در اختیار ایران قرار می‌گیرد؟

چینی‌ها مدعی هستند که رادار جدیدشان می‌تواند جنگنده‌های رادارگریز F۲۲ آمریکا را ۶۵هزار برابر بهتر تشخیص داده و مختصات دقیق این جنگنده را تنها در ۰٫۰۰۸ ثانیه محاسبه کند.

غزال زیاری_ محققان چینی که با نیروی هوایی این کشور همکاری می‌کنند، اخیرا از ساخت و توسعه فناوری راداری جدیدی خبر داده‌اند که می‌تواند جنگنده‌های رادارگریزی مثل F-۲۲ آمریکا را به‌راحتی شناسایی کند. این در حالی است که جنگنده‌های F-۲۲ آمریکایی به خاطر قابلیت رادارگریزشان، شهرتی بین‌المللی دارند و به گفته ارتش آمریکا، این هواپیماها به خاطر طراحی خاص‌شان، پیشرفته‌ترین جنگنده جهان به شمار می‌روند.

سطح مقطع راداری (RCS) این جت‌های جنگنده، بسیار کوچک و به اندازه حدود ۰٫۰۰۰۱۰۳۲۲۵۶ مترمربع (کمتر از یک تیله شیشه‌ای) است و همین ابعاد کوچک، کار سیستم‌های راداری معمولی را برای ردیابی این جت‌های جنگنده بسیار سخت می‌کند.

f-22.jpg

حالا چینی‌ها مدعی شده‌اند که راداری با قابلیت شناسایی این جنگنده‌ها را ساخته‌اند و تیمی از محققان به سرپرستی ژی جون‌وی از دانشگاه مهندسی نیروی هوایی شیان، نتیجه تحقیقات‌شان را در مجله معتبر دانشگاه هوانوردی و فضانوردی پکن منتشر کرده‌اند.

ماموریت مخفی

از قرار معلوم، فناوری جدید، قابلیت بالایی در شناسایی جنگنده‌های رادارگریز دارد و می‌تواند جنگنده رادارگریزی را با پیکربندی مشابه F-۲۲ در شرایطی قابل مقایسه با یک جت جنگنده معمولی با RCS بیش از ۶ مترمربع قرار دهد. این بدان معناست که قدرت تشخیص این رادار در شناسایی هواپیمای رادارگریز F-۲۲ ، افزایش حدودا ۶۰ هزار برابری داشته که در مقایسه با سیستم‌های راداری معمولی تفاوت زیادی دارد.

محققان چینی در عین حال مدعی شده‌اند که می‌توانند جنگنده F-۲۲ را در یک منطقه جنگی پهناوری به وسعت حدود ۶۳هزار کیلومترمربع شناسایی کنند و در تعیین موقعیت لحظه‌ای F-۲۲ با دقتی مثال زدنی، به نتایج خوبی دست یافته‌اند. حاشیه خطای رادار در هنگام ردیابی جنگنده رادارگریز، کمتر از ۱٫۵ متر بوده که این داده‌ها برای هدایت جنگنده‌های رهگیر یا موشک‌های پدافند هوایی کافی است و در نتیجه برتری و قابلیت رادار گریزی جنگنده‌ای مثل F-۲۲ را خنثی می‌کند.

رویکرد فناورانه

تا پیش‌ازاین، چین از رادارهای ضدهوایی زیادی استفاده کرده بود و حالا با بهره‌گیری از این فناوری جدید قصد دارد تا در این زمینه فراتر برود. در این سیستم از رادارهای متعددی برای اسکن زوایای مختلف استفاده می‌شود که با مفهومی به نام "زمان‌بندی منابع هوشمند" ترکیب شده‌اند.

f22.jpg

این سیستم زمان‌بندی به‌صورت پویا (دینامیک)، منابع شناسایی را به سمت «در معرض‌ دید»ترین بخش جت جنگنده رادارگریز تغییر می‌دهد و دقت تشخیص راداری آن را به حداکثر می‌رساند. طبق گفته اعضای این تیم، این سیستم تنها به سه دستگاه رادار نیاز دارد که امکان نصب آنها در خشکی، جزیره‌، کشتی و حتی هواپیماها وجود دارد.

در صورتی که ادعاهای چینی ها صحت داشته باشد، فناوری رادار جدید می‌تواند پیامدهای قابل توجهی بر اثربخشی رزمی F-۲۲ داشته باشد؛ چرا که F-۲۲ با اتکا به قابلیت رادارگریزی‌اش می‌تواند قبل از حمله به اهداف با موشک‌های هوا به هوا با برد موثر حدود ۱۰۰ هزار متری، از پدافند هوایی دشمن فرار کند. برای حملات با بمب‌های هدایت دقیق روی زمین، جنگنده رادارگریز باید در شعاع بیست هزار متری باشد. اما حالا سیستم راداری جدید چین مدعی است که می‌تواند این مزیت کلیدی F-۲۲ را مهار کند.

به گفته محققان، این رادار چینی می‌تواند مختصات دقیق و سرعت حرکت F-۲۲ را تنها در ۰٫۰۰۸ ثانیه محاسبه کرده و به علاوه قابلیت ردیابی هر جنگنده رادارگریز در یک سازند مهاجم F-۲۲ را تنها در ۰٫۰۲ ثانیه داراست.

f-22.jpg

تکامل نبردهای هوایی

با تشدید تنش‌ها در منطقه آسیا و اقیانوسیه، تحولاتی این چنینی را در دنیای فناوری نظامی و هوایی شاهد هستیم و چین قصد دارد تا با بهره ‌گیری از این فناوری جدید راداری، در مناطقی از جمله دریای چین جنوبی و اقیانوس آرام غربی از حریفان پیشی بگیرد.

از سوی دیگر چینی‌ها تولید جنگنده‌های رادارگریز J-۲۰ خود را نیز افزایش داده‌اند؛ چرا که آنها جنگنده‌های F-۲۲ آمریکایی مستقر در ژاپن را به منزله تهدیدی برای زیرساخت‌های ساحلی خود می‌دانند.

در عین حال، آمریکا هم به مدرن‌سازی بیش از ۱۰۰ فروند F-۲۲ پرداخته و این نکته با درنظر داشتن اینکه آمریکا روند تولید جت‌های F-۲۲ را به دلیل هزینه‌های بالا متوقف کرده بود، قابل توجه است.

این مسائل حکایت از یک مسابقه تکنولوژیک در نبردهای مدرن هوایی دارد که بدین‌ترتیب، طرفین به دنبال یافتن برتری و سبقت از یکدیگر در شناسایی و درعین حال تقویت قابلیت‌های دفاعی‌شان هستند.

به گزارش خبرآنلاین، مهم‌ترین پرسشی که در محافل سیاسی و اندیشکده‌های نظامی مطرح شده، رویکرد چین در به‌اشتراک‌گذاری فناوری جدید است. آیا چین هم مانند ایالات‌متحده که جنگنده F-22 را به هیچ‌یک از دیگر هم‌پیمانان خود نفروخته، فناوری رادار ضدپنهان‌کار را انحصاری استفاده می‌کند یا با توجه به گسترش جنگنده‌ها و موشک‌های پنهان‌کار، آن را در اختیار دیگر شرکای راهبری خود، مانند ایران، خواهد گذاشت؟

منبع: interestingengineering

۲۲۷۳۲۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1898116

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 13 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 24
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 7
  • IR ۱۱:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۳
    58 86
    جوک جدید چینی ها بعد از خالی بندی مداوم روسها، اولا کجا با اف 22 این رادار رو تست کردند. ثانیا تشخیص راداری با این دقت از سالها قبل وجود داشته و در ماهواره ها هم بکار برده میشود. ولی تشخیص کبوتر و کلاغ از اف 22 مهمه. اینطوری تمام پرندگان آسمان رو اف 22 تشخیص میدهند. جنگنده پنهان کار یعنی همین که نمیتوانید تشخیض دهید کلاغ به سمت شما میاید یا اف 22
    • IR ۱۲:۱۰ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۳
      27 27
      منطقه پایش رادار مورد ادعا ۶۵۰۰۰ کیلومتر مربع عنوان شده درحالی که قطر کره زمین کلا ۱۲۰۰۰ کیلومتره !! بیش از اندازه غیرمنطقیه
    • IR ۱۲:۱۵ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۳
      36 6
      بنده در این زمینه تخصص چندانی ندارم. اما سرعت یک کلاغ با اف 22 متفاوت است و فکر می کنم همین مساله باعث تمایر آن در شناسایی با رادار می شود.
    • IR ۱۲:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۳
      29 4
      سلاح و مهمات ها در حا تحول هستند همچون مردم و حکومت ها و... فقط خوبی دهه اخیر مخفی نماندن فسادها با عملکرد خوب رسانه ها است
    • IR ۱۳:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۳
      25 5
      به پاسخ دهنده ۱۲:۱۰ : عزیز دل برادر شما واحد طول و مساحت را قاط زدید. مساحت دایره ای به شعاع ۱۵۰ کیلومتر چه قدر است؟ حدوداً ۳٫۱۴ ضربدر مجذور ۱۵۰ که یک بار دیگه حدوداً میشه ۷۰ هزار کیلومتر مربع. یعنی رادار جنگنده رو از فاصله ۱۵۰ کیلومتری می‌تونه سریع پیدا کنه!
    • US ۲۲:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۳
      13 0
      کدوم کشور فناورى جديد خودش را به ديگرى داده که چين بخواد انجام بده وانگهى چه تضمينى است که به سرنوشت اس ۳۰۰ مبتلا نشه ...
    • IR ۲۲:۰۱ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۳
      5 0
      ببخشید عزیزم شما دقیقا با منطق کدوم علمی قطر رو با مساحت مقایسه میکنید؟ 65000 کیلومتر مساحته دوست عزیز یکم مطالعه کن. برو ببین مساحت کره زمین چقدره. اون کسایی که مثبت دادن چی میگن
    • IR ۰۹:۰۱ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۶
      0 0
      آقایی ک گفتی 65000 کیلومتر مربع اشتباه هست چون قطر زمین 12000 کیلومتر.... اون مسحات و داره میگه و شما طول... مثال 65000 کیلومتر میشه 1000 کیلومتر در 65 کیلومتر
  • IR ۱۱:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۳
    55 63
    هر چیزی هم که درست کنند بالاخره چینی است
    • IR ۱۷:۵۶ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۳
      23 41
      حرف حساب رو تو زدی
    • IR ۱۰:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۴
      1 0
      سرعت پیشرفت علم و تکنولوژی تو دنیا اینقدر بالاست که تا ده سال آینده کشورهای زیادی صاحب جنگنده نسلهای بالاتر از ۵ که الان لبه تکنولوژی حساب میشه خواهند شد.جنگنده های به مراتب پیشرفته از اف ۳۵ و اف ۲۲ ساخته خواهند شد.و به همین نسبت سیستم های پدافندی هم پیشرفته تر خواهند شد.ایشاءالله که ما هم به اون سطح برسیم.
  • IR ۱۲:۰۵ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۳
    65 32
    عمرا اگر اف22 انقدر قوی باشد
  • IR ۱۲:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۳
    69 60
    ایران از کی تا به حال شریک راهبردی چین شد؟
  • IR ۱۳:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۳
    38 37
    فناوری روز دنیا رو اگه هم راست باشه .وداشته باشند که مطمنم ندارند و دروغه. به ایران نمیدن. ....
  • سعید IR ۱۴:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۳
    42 35
    ایران شریک راهبردی چین هستش؟؟ ... اونموقع این شریک راهبردی چرا کل نفت ایران رو بزخری میکنه؟؟؟
    • IR ۱۶:۱۰ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۳
      3 14
      به جاش قیمت فولاد و پایین نگه داشته
    • IR ۱۶:۱۹ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۳
      5 34
      به شما ربطی ندارد
    • میثم IR ۲۰:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۳
      23 1
      در جواب به ۱۶:۱۹ نفت برای جنابعالی یا اموال شخصیه اجدادتون نیست که میگی به شما ربط نداره.سرتو از برف بیار بیرون . صنعت نفت خیلی وقته ملی شده و مفت فروشان بیت المال باید پاسخگو باشند.
  • FI ۱۴:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۳
    46 57
    ول کن بابا ... اس300 دوم برای ما نساز!
  • IR ۱۶:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۳
    28 21
    اینجا مگس بیاد رادارهای ما تشخیص میدن شکر خدا چه نیاز به رادار چینی ها هست، هر چند امیدوارم اونها هم در برابر تامین امنیتشون در برابر این جانیان غربی موفق باشند
  • عوام IR ۱۶:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۳
    16 62
    چینی ها غلط کردن...
  • IR ۱۹:۱۹ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۳
    11 50
    واقعا چینیها در توهم هستند ......خخخخخ
  • غلی IR ۲۳:۲۹ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۳
    0 0
    فکر کنم این محققان جنس چینی زدن نمی‌دونم چی میگن یعنی با این حرف چینی‌ها هر پرنده ای را در زیر زمین هم باشه موتورش روشن بشه اینا میفهمند که خیلی نفهمند بعد فکر کن شرکتهای خوب چینی داریم که به خاطر آمریکا راضی نیست یه پیچ به ایران بده چون سهامدارش آمریکا هستش ایران کی شریک چین شده طرف تو دهات را نمی‌داند سراغ کدخدا را می‌گرفت مثل ایران این جنس چینی هم ... توسط یه ریز گنجشک شکار میشه
  • IR ۰۰:۵۶ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۴
    8 1
    غربی ها امریکا و ناتو رو... ترجیح میدهم ... به سر تا پای چینی ها و روس ها می ارزند...