سربازان شوروی در افغانستان گلوله جنگی را می‌جوشاندند؛ اما چرا؟

در دوران اتحاد جماهیر شوروی پیشین، زندگی برای مردم این کشور دشوار و کسل کننده بود، مگر اینکه آنها بخشی از طبقه حاکم بودند. این وضعیت برای سربازانی که در ارتش شوروی خدمت می‌کردند دو برابر بدتر بود.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در آن دوران کیفیت زندگی سربازانی که از شوروی برای جنگ به افغانستان فرستاده می‌شدند، کاملا با کیفیت زندگی سربازان آمریکایی اعزام شده در قرن ۲۱ متفاوت بود.

به همین دلیل سربازان شوروی از موضوعات متعددی شکایت داشتند که یکی از آنها جیره غذایی‌شان بود. مشکلی که باعث شد آنها به جوشاندن مهمات روی بیاورند؛ البته نه برای خوردنشان.

سربازان شوروی در افغانستان گلوله جنگی را می‌جوشاندند؛ اما چرا؟

ماجرا از این قرار است که سربازان شوروی حاضر در افغانستان که مایل نبودند جیره‌های کنسرو شدۀ روسی را بخورند، برای تامین مواد غذایی مورد نیازشان به بازارهای محلی افغان‌ها روی آورده بودند.

در این بازارها علاوه بر غذا، دیگر لوازم مورد نیاز سربازان روس هم وجود داشت که در واقع توسط افسران فاسد برای کسب کمی پول به بازرگانان افغان‌ فروخته شده بود.

بازرگانان افغان نیز علاقمند به داد و ستد در ازای دریافت گلوله‌های شوروی بودند؛ این مهمات درنهایت از مسیر همین بازرگانان به دست مجاهدان افغان می‌رسید که در آنسوی جبهه در حال نبرد با ارتش سرخ بودند.

متن کامل این گزارش را اینجا بخوانید.

227227

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1892466

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 8 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 50
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 44
  • US ۲۰:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۹
    18 5
    نگفتی چرا می جوشندن
    • امیر IR ۱۷:۴۸ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۰
      2 0
      می‌پوشاندند که باروت نم بکشه که و اکثر موارد عمل نکنه...
    • IR ۱۹:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۰
      2 0
      میجوشندن‌تا‌باروت‌نم‌برداره‌‌که‌شلیک‌نشه ،البته‌باجوشندن‌باروت‌نم‌برنمیداره
    • IR ۱۰:۰۱ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۱
      2 0
      معلومه.باروت نم میکشه.
    • حسینی US ۱۳:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۱
      2 0
      برای این می جوشوندند که گلوله ها از کار بیفتند وقتی به مجاهدین برسند علیه خودشون استفاده نشوند.....
  • IR ۱۱:۳۳ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۰
    17 7
    چراشو نگفتی که
  • محسن IR ۱۱:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۰
    15 4
    خب دلیله جوشوندن چی بود با این خبر زدنتون
    • ۰۰۸ IR ۲۰:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۰
      2 0
      وقتی می‌جوشانند باروت خیس میشده و بعد از معامله ترس نداشتند که گلوله ضد خودشان استفاده شود
    • رضا IR ۲۰:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۰
      2 0
      آقاجان میجوشوندن که باغذامعامله کنن ومحمات بدست دشمنشون میرسیداماچون رطوبت میکشیدن عمل نمیکردن
    • IR ۲۲:۳۲ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۰
      2 0
      چون گلوله با جوشاندن خاصیت خودشو از دست میده و دیگه رو اسلحه کار نمیکنه دلیل این کار هم این بود که همرزم هاشون با گلوله های خودشون کشته نشن
  • محمد IR ۱۴:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۰
    21 5
    بااین خبرفقط باید خندید
    • علی IR ۰۰:۱۹ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۱
      1 0
      برای اینکه باروت خراب بشه و غیر قابل استفاده بشه.
  • هیچکس . IR ۱۶:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۰
    33 5
    گلوله را می جوشاندند که ضد عفونی شود که وقتی وارد بدن سربازان افغانستانی می شود عفونت نکند چرک نکند فقط خونریزی کنند اینم جوک امروزمان بود .
    • محمد IR ۱۷:۳۳ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۰
      7 0
      برای اینکه باروت گلوله مرطوب می شد موقع شلیک داخل تفنگ عمل نمیکرد
    • IR ۲۲:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۰
      1 0
      گلوله با جوشاندن بی خاصیت میشه و دیگه کار نمیکنه سربازای شوروی با این کار حداقل خیالشون راحت بود که همرزم هاشون با گلوله خودی کشته نمیشه
    • رزمنده و آزاده و جانباز جنگ IR ۲۳:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۰
      0 1
      گلوله را می‌پوشانند تا دیگر شلیک نشود ولی اشتباه می‌کردند چون فشنگ یک لایه ای دارد که با جوشاندن هم گلوله قابلیت شکلیک و آسیب و کشتن را دارد
    • شزن DE ۰۲:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۱
      1 0
      در اثر جوشاندن گلوله ها عمل نمیکردن
  • یوسف IR ۱۷:۲۳ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۰
    1 1
    گلوله رو میجوشونن که عمل نکنه خراب بشه با جوشاندن فقط تب به داخل گلوله نفوذ می‌کنه.
  • سهراب IR ۱۷:۴۳ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۰
    2 0
    می‌جوشندن تا عمل نکند ولی حتی بعداز چند روز جوشندن باز هم عمل می‌کرد.
  • IR ۱۸:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۰
    1 0
    علت گلوله جوشاندن: برای جلوگیری از تسلیح دشمن، مهمات را قبل از داد و ستد با بازرگانان افغان می‌جوشاندند تا به این ترتیب گلوله‌ها را از کار بیندازند آنهم بدون آنکه اثری و ردی از این خرابکاری خود بجا بگذارند
  • GB ۱۸:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۰
    0 0
    سلام.گلوله ها رامیجوشاندن تا وقتی به مردم افغانستان میفروختن نتوانند از گلوله ها برای جنگ استفاده کنند.ولی با جوشاندن ان فقط20درصد گلوله ها ازکار میوفتاد
  • IR ۱۸:۲۹ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۰
    1 0
    میخواستند بپزند تا خوشمزه بشه 14
  • گلبشره IR ۱۸:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۰
    1 0
    از افغان ها بپرسین چرا میجوشاندن
  • IR ۱۸:۵۶ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۰
    0 0
    خوب نوابغ گلوله ها از کار می‌افتاده تا سرباز روسی رو باهاش نکشن
  • IR ۱۹:۱۲ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۰
    1 0
    این خبر همچی بجز دلیل جوشاندن فشنگ که دلیلش این هست که فشنگهارا در ابجوش میجوشانند که باروت درون پوکه نم بکشه واحتمال شلیک شدنش تقریبا به زیرصفر برسه البته اینکار تا قبل از فهمیدن افغانستان بود ولی دیگه اینکار جواب نمیده
  • محسن IR ۱۹:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۰
    1 0
    گلوله هارو می جوشوندن که وقتی دست افغانها می افتاد داخل اسلحه عمل نکنه
  • فواد IR ۱۹:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۰
    1 0
    می‌جوشاندن که عملکرد گلوله رو متوقف کند تا عذاب وجدان نداشته باشند
  • ازیا IR ۲۰:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۰
    1 0
    مجوشندن تا باروت تو کلوله بر اثر عرق کردن خنثا بشه.وسر اففانیارو کلاه میزاشتن
  • جوادم IR ۲۰:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۰
    0 0
    چون اون زمان جنگ بود و طرف مقابل جبهه مقاومت افغانستان بود گلوله هارو میجوشوندن گه باروتش نم بخوره و کم کم رسوب کنه و درنهایت موقع شلیک عمل نکنه..چون این گلوله ها مستقیم میرسیدن ب دست جبهه مقاومت..و در اخر هم که نه شوروی و نه نیروهای ناتو نتونستند افغانستان رو تسخیر کنن😂😂😂اونم با تمام توان و نیروهاشون😂💪💪💪💪💪
  • محسن IR ۲۰:۱۸ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۰
    0 0
    سلام احتمالا جوشاندن گلوله ها برای این بوده که آنها را از حیز انتفاع ساقط کنند! چرا که گلوله ها بعدا ممکن بوده علیه خودشان استفاده شود.
  • M IR ۲۰:۲۳ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۰
    0 0
    به این ترتیب سربازان اتحاد جماهیر شوروی می‌دانستند که هر گلوله‌ای که آنها در ازای دریافت غذا و لباس به بازرگانان افغان می‌دهند، در آینده ممکن است برای کشتن یکی از همقطارانشان استفاده شود. سربازان شوروی برای حل این مشکل چاره‌ای یافته بودند و برای جلوگیری از تسلیح دشمن، مهمات را قبل از داد و ستد با بازرگانان افغان می‌جوشاندند تا به این ترتیب گلوله‌ها را از کار بیندازند آنهم بدون آنکه اثری و ردی از این خرابکاری خود بجا بگذارند. با این وجود به نظر می‌رسد چهار تا پنج ساعت جوشاندن هم تأثیری بر گلوله‌ها نمی‌گذاشته است؛ زیرا مهمات مدرن شوروی روکش داشتند و در ساخت آنها از پرایمرهایی با قدرت تحمل حرارت بسیار بالا استفاده می‌شد که آن‌ها را در برابر جوشاندن نیز مقاوم می‌کرد.
  • IR ۲۰:۴۳ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۰
    0 0
    عمل نکند
  • محمدرضا IR ۲۰:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۰
    0 0
    در طی دوران جنگ سربازان شوروی برای خرید اقلام مورد نیاز مانند خوراک و پوشاک از افغانان به آنها مهمات خودشان رو می‌دادند مجاهدین از این مهمات برای جنگیدن با سربازان شوروی استفاده می‌کردند برای همین سربازان شوروی مهمات میجوشاندن تا درون تفنگ کار نکنه و خراب بشه
  • ایران IR ۲۰:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۰
    0 0
    می جوشاندن بخاطراین که ازگشنگی اینارومیفروختن به تجارافغانی اوناهم میدادن به مجاهدان افغان که باارتش سرخ میجنگیدن واین گلوله جوشانده عمل نمیکردن البته دستشون زودروشدوتجارافغان تاآزمایش نمیکردن نمیگرفتن
  • فرهاد IR ۲۰:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۰
    0 0
    حدس می‌زنم برای اینکه به دست افغانی ها افتاد عمل نکند ولی سودشان را ببرند با یک تیر دو نشان
  • Asl IR ۲۱:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۰
    0 0
    سلام وقت بخیر علت جوشاندن این بود ، که ظاهر آن تغییر نمی‌کرد ولی از کار می افتاد چیز خراب درست میکردن میفروختن که بر علیه خودشون هم استفاده شده و خوراکی تهیه میکردن .12
  • کوروش IR ۲۱:۰۵ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۰
    0 0
    میجوشاندن تاچاشنی و باروت خیس بشه وقتی سربازای افغان به سمتشوت شایک میکنن گلوله عمل نکنه
  • بیننده IR ۲۱:۲۳ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۰
    0 0
    فکر کنم برای این می جوشاندن که باروت داخل گلوله ضعیف بشه و عملکرد گلوله برای استفاده افغانها کم بشه
  • علیرضا ترابعلی IR ۲۱:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۰
    0 0
    سلام.به این دلیل می‌جوشاندند که چاشنی آنها مشکل پیدا کند که اگر این خمپاره و گلوله ها را علیه خودشان استفاده کنند قدرت انفجاری کافی رانداشته وچه بسا برخی از آن گلوله ها کاملاً خنثی میشد ولی در ظاهر چیزی معلوم نبود و قابل فروش..ممنون...
  • IR ۲۲:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۰
    0 0
    سربازان به دلیل جیره کم مهمات خود رابه بازرگانان افغان میفروختندوچون می‌دانستند که ممکنه ازاین گلولها علیه خودشان استفاده بشه آنها را میجوشاندندگلوله هم وقتی درآب جوش بماندخاصیت شلیک شدن راازدست میدهد
  • کل علی نظر IR ۲۲:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۰
    0 0
    وقتی گلوله روبجوشونی چاشنی که ته فشنگ تعبیه شده بخاطررطوبت وگرمای آب خاصیت خودش روازدست میده وزمان شلیک توی اسلحه عمل نمیکنه وباروت رومنفجرنمیکنه که مرمی روبه سمت هدف هدایت کنه وباعث کشته شدن طرف مقابل بشه...
  • مهدی IR ۲۳:۲۳ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۰
    0 0
    میجوشاندند که وقتی فروختن به تجار افغانستانی وآنها این فشنگ هارا دوباره میدادند به سربازهایشان که با سربازهای شوری می‌جنگیدند موقع استفاده علیه خودشان عمل نکند یعنی می‌دانستند که این گلوله ها روزی بر علیه خودشان استفاده می شود با جوشاندن فشنگ باروت آن فاسد میشد وعمل نمی کرد
  • محمد IR ۲۳:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۰
    0 0
    گلوله هارو میفروختن به افغانها با پولش مایحتاج خودشون رو میخریدن خبر رو درست بخونید
  • ناخدا DE ۰۰:۱۰ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۱
    0 0
    دوستان گلوله ها را برای این می‌جوشاندن که دیگه منفجر نشن و کارآیی شوند از دست بدن
  • امیر US ۰۰:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۱
    0 0
    معلومه خب می‌جوشوندند که وقتی مجاهدین افغان میخان ب سمت سربازای روس شلیک کنند عملا یا عمل نکند یا گلوله در فاصله کم ب زمین بیوفته
  • M IR ۰۰:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۱
    0 0
    سلام دوستان با جوشاندن تیر باروت نم کشیده و خرج گلوله بلااستفاده یا شلیک بی‌خطر که با مواد خوراکی با افغانها معامله کنند
  • حمزه IR ۰۰:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۱
    0 0
    برای این که آب به داخل گلوله نفوذ کرده وباروت و چاشنی آن خاصیتشان رو از دست می‌داد که زمانی بر علیه شان استفاده بشه دیگه عمل نمیکند خلاصه روزی که بر علیه شان استفاده کردن فاسد شده باشند از سربازانش کشته نشه
  • عبدالله IR ۰۲:۰۶ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۱
    1 0
    سربازان شوروی در افغانستان در مقابل غذا و دوغ‌ به مردم محل فیسنگ یا مرمی می‌دادند که چند وقت بعد متوجه شدند که این مرمی به دست مجاهدین افغان میرسه و علیه خودشان استفاده میشود بعد از اون مرمی را داخل اب می جوشاندن تا نم بکشه و منفجر نشود
  • مجید IR ۱۳:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۱
    0 0
    میجوشوندن تا باروت داخلش خراب شه عمل نکنه
  • IR ۲۳:۰۱ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۱
    0 0
    بدلیل اینکه باروت نم کشیده واحتمال شلیک بسیار کم بشه