این سازهها غالباً از اسکلتی فولادی و قدرتمند ساخته میشوند که باید توسط مهندسان متخصص، طراحی، اندازهگیری، محاسبه و اجرا شوند.
ساخت سوله
اهمیت محاسبات مهندسی در ساخت سولههای صنعتی، برای تحمل بار نهایی سازه و تداوم استحکام آن در شرایط سخت آب و هوایی است. در این مطلب درباره مراحل ساخت سوله و همچنین بهترین راه برای ساخت سوله صحبت خواهیم کرد.
مراحل ساخت سوله
برای ساخت یک سوله، همیشه مراحل مشابهی طی نخواهد شد! این موضوع رابطه مستقیمی با ابعاد پروژه، کاربری سوله، شرایط جغرافیایی و اقلیمی، شکل سوله و... خواهد داشت. اگر بنا به ساخت سوله با روشهای استاندارد جهانی باشد، محاسبات مهندسی دقیق و رعایت اصول مدون نظام مهندسی از اهمیت بالایی برخوردار خواهد بود. امری که متاسفانه توسط اغلب سازندگان این سازههای غول آسا، آنچنان که شایسته است، مورد توجه قرار نمیگیرد. یک تیم متخصص و مجرب، برای ساخت سوله در حالتی ایدئال، باید مراحل زیر را طی کند:
1.مشاوره
در درجه اول، باید مواردی مانند شرایط محیطی، زمین محل تاسیس، اقلیم و جغرافیای محیط، کاربری نهایی سوله، نیازهای دقیق کارفرما و... معین شوند. هیچ تیمی نمیتواند برای ساخت سوله در شمال کشور بدون در نظر گرفتن این موارد دست به اقدام بزند. به همین جهت، نخستین گام باید بررسی و مشاوره باشد. در مرحله مشاوره باید بر اساس نقشه زمین و کاربری سوله، نقشه دو بعدی (اتوکد) برای سازه طراحی شده و به تایید کارفرما در آید.
2.مدل سازی سه بعدی
پس از آن که خواستههای کارفرما، شرایط زمین و هدف نهایی تعیین شد، نوبت به طراحی سازه سوله با استفاده از نرم افزار های تخصصی مثل SAP، ETABS و تهیه نقشه های سازه با نرم افزار AUTOCAD می رسد. برای درک بهتر سوله و تهیه نقشه های کارگاهی مدل سه بعدی با استفاده از نرم افزار های تخصصی STRUCTURES،Tekla میتوان تمام اجزای اسکلت فلزی سوله را مدلسازی و مشخصات فنی همه این اجزا را استخراج کرد.
3.عقد قرارداد
بعد از طراحی سوله و برآورد هزینه اولیه، باید قراردادی بین سازندگان و کارفرما بسته شود که در آن تمام ویژگیهای فنی کار، زمان تحویل، تعهدات دو طرف و دیگر جزئیات پروژه قید شود. اگر شرکت سازندهای از بستن قرارداد با شما طفره میرود، توصیه میکنیم که از ادامه همکاری با وی صرف نظر کنید.
4.تهیه متریال و ساخت سازه
بعد از بسته شدن قرارداد، نوبت به خرید متریال مورد نیاز و ساخت قطعات در کارخانه ساخت اسکلت فلزی میرسد. تیمهای حرفهای با استفاده از گیوتینهای کامپیوتری، دستگاههای برش CNC و دیگر تجهیزات مدرن، اقدام به ساخت قطعاتی مانند ستون، باکس، تیرهای H، باربندها و... میکنند و در نهایت، قطعات مجزا را آبکاری و کدگذاری میکنند.
5.نصب سازه در محل
گام نهایی فرآیند نصب قطعات در محل پروژه است که خود عملیاتی دقیق، حساس و البته پیچیده است. در پایان پس از چک کردن تمامی جزئیات فنی کار، میتوانید تاییدیههای نهایی را دریافت و از سوله استفاده کنید.
اجزای سوله
سولهها از اجزای مختلفی تشکیل میشوند که به صورت دقیق در کنار یکدیگر قرار گرفتهاند و یا به وسیله جوشهای صنعتی یا به وسیله اتصالات پیچ و مهرهای به یکدیگر متصل شدهاند. این اجزا را میتوان به اجزای بدنه اصلی سوله، اجزای فرعی بدنه و اتصالات تقسیم کرد. اجزای اصلی سوله عبارتند از: ستونها، تیرها، استرات، وال پست، مهاربند سقف، مهاربندهای جانبی بدنه، رفتر و... که هر یک استانداردهای خاص خود را دارند. از اجزای فرعی بدنه میتوان به لاپه سقف یا پرلین، لاپه جانبی یا گیرت، میلهای مهاربند، سگراد، سینه بند سقف و... اشاره کرد.
انواع سوله
آنچه یک سوله را تعریف میکند، اسکلت و ستونهایی از جنس فولاد است که به شکل سازهای با سقف شیبدار (مثلثی یا کمانی) ساخته شده باشد. اما این سادهترین شکل تعریف برای سولههای صنعتی است و انواع سولهها، میتوانند در دستهبندی های مختلفی قرار بگیرند. در اینجا چند نوع اصلی و رایج سولهها را به شما معرفی میکنیم:
سوله خرپایی
سولههای خرپایی را میتوان رایجترین انواع سوله در جهان دانست که در آن، تیرها و ستونها، به کمک مهاربندهای مورب یا همان خرپاها به یکدیگر متصل میشوند و بار تحمیلی به صورت یکنواخت در تمام سازه پخش میشود. در این نوع خرپاها وزن سازه کمتر، مقدار فولاد به کار رفته کمتر و استحکام و مقاومت سازه بیشتر خواهد بود. چنین سولههایی میتوانند در ابعاد بزرگ با دهانهای عظیم و بدون نیاز به ستونهای میانی ساخته شوند.
سوله یو بی ام UBM
سولههایی با دهانه حداکثر 30 متر را میتوان به صورت UBM نیز اجرا کرد. این نوع سوله، در حقیقت از ورقهای گالوانیزه نورد شده ساخته میشود و به کمک دستگاه مخصوصی، این ورقها در کنار یکدیگر چفت میشوند. اگرچه این نوع سوله یکی از انواع مدرن سوله به شمار میرود؛ اما اغلب برای ساخت سولههای کوچک از آن استفاده میشود و در مناطق با رطوبت بالا، ساخت آن چندان توصیه نمیشود.
سوله تیر ورقی
سوله تیر ورقی، از قدیمیترین انواع سوله است که برای ساخت سولههایی با دهانه حداکثر 45 متر میتواند استفاده شود. البته امروزه استفاده از این نوع سوله، به دلیل متریال کمتری که نیاز دارد، تنها برای سولههایی با دهانهی کمتر از 18 متر استفاده میشود. در ابعاد بیشتر از این، سوله خرپایی نسبت سوله به تیر ورقی ارجحیت خواهد داشت.
سوله با سقف قوسی
در کنار نوع ساختار، شکل ظاهری سوله نیز میتواند عامل دستهبندی آن باشد. به عنوان مثال سولهها را از نظر شکل سقف نیز میتوان به انواع هشتی و قوسدار تقسیم کرد.
سوله چند وجهی
برخی سولهها به اقتضای کاربریشان ممکن است بیش از چهار وجه داشته باشند. سولههای شش وجهی و هشت وجهی از انواع رایجتر این دسته هستند. در چنین سولههایی ممکن است بیش از یک یا دو دهانه برای سوله در نظر گرفته شود.
سوله مدور
سوله مدور، سولهای با سطح مقطع دایرهای شکل و سقفی مخروطی است که در برخی کاربریهای خاص مورد استفاده قرار میگیرد.
خرید سوله
ساخت سوله فرآیندی است که نیاز به طراحی اختصاصی بر اساس کاربری و نیازهای کارفرما دارد؛ اما گاهی اگر از زمین استانداردی برخوردار باشید، خرید سوله آماده نیز میتواند یک گزینه مناسب برای شما باشد. با این کار هزینه طراحی اختصاصی، هزینه تولید تیرها و ستونهایی با مشخصات مورد نیاز و همینطور زمان طراحی و ساخت در پروژه شما صرفهجویی خواهد شد.
ساخت و اجرا سوله در شمال کشور
برای ساخت و اجرای سوله در شمال کشور، گروه تولیدی پولاد سازه با سابقه درخشان در زمینه ساخت اسکلت فلزی و سازههای پولادی، میتواند بهترین گزینه برای شما باشد. مجموعه پولاد سازه قادر است انواع سولههای صعنتی و نیمهصنعتی را با رعایت استانداردهای نظام مهندسی و با بهترین کیفیت، برای شما طراحی و اجرا کند. همچنین این مجموعه به دلیل داشتن دو کارخانه تولیدی مجهز و بزرگ در لنگرود و لاهیجان، میتواند حتی پروژههای بزرگ را در بازه زمانی کوتاهی به سرانجام برساند.
جمع بندی
در حال حاضر شرکت پولاد سازه را میتوان بهترین و بزرگترین شرکت ساخت سوله در شمال کشور قلمداد کرد که البته امکان ساخت و ارسال پروژه به سراسر ایران را نیز دارند. اگر قصد ساخت یا خرید سوله در گیلان را دارید، به شما توصیه میکنیم پیش از هر اقدامی، به سایت شرکت پولاد سازه رفته و نمونه پروژههای این مجموعه را بررسی کنید.
همچنین شما میتوانید همین حالا برای خرید سوله یا استعلام ساخت آن، با مشاوران این مجموعه تماس حاصل کنید و از جزئیات بیشتر کار، آگاه شوید.
راه ارتباطی
وبسایت: poolad-sazeh.com
شماره تماس: 01342237080
نظر شما