معرفی ۵ نهال گردو که سود و باردهی بالایی برای کشاورز دارد

در این مقاله، به معرفی پنج نهال گردو با سود و باردهی بالا برای کشاورزان خواهیم پرداخت. این نهال‌ها با توجه به خصوصیات زیستی، محیطی و اقتصادی، برای کاشت و پرورش در انواع شرایط آب و هوایی و خاکی مناسب بوده و عملکرد بالایی را به دست می‌دهند.

اهمیت صنعت باغبانی و کشاورزی به عنوان یکی از ارکان اصلی روندهای اقتصادی در جوامع مختلفu بر کسی پوشیده نیست. یکی از اصلی‌ترین محصولات باغی که در صنعت کشاورزی تولید می‌شود، گردو است. گردو از درختان ارزشمند و اقتصادی بوده و از دیرباز تاکنون به عنوان یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌های اقتصادی در باغبانی شناخته می‌شود. با توجه به تقاضای بالای داخلی و خارجی برای گردو، خرید نهال گردو یکی از سرمایه‌گذاری‌های پربازده در حوزه کشاورزی محسوب می‌شود.‌

۵ درخت گردو سودآور کدام است؟

۵ درختی که کشاورز به هنگام خرید نهال گردو بهتر است آنها را اولویت خود قرار دهد عبارتند از:

  • نهال گردو پالیز تیپ ۹: این درخت اصالت کانادایی دارد، در یک هکتار زمین بیشتر از ۲۵ تن میوه گردو با پوسته سبز رنگ تولید می‌کند، درختانش پایه کوتاه بوده و در یک هکتار زمین ۲۸۰ اصله نهال گردو جای می‌گیرد. نهال گردو کانادایی پالیز دو بار گل بوده و جزء درختان زودبازده شناخته شده است.
  • نهال گردو فرنور: اصالت درخت فرنور فرانسوی بوده و به دو روش ژنوتی و پیوندی تکثیر می‌شود. این درخت برای اولین باروری تنها یک سال زمان احتیاج داشته و جزء درختان پایه کوتاه بوده و باردهی آن در یک هکتار زمین ۸ تا ۱۰ تن میوه خشک است.
  • نهال گردو چندلر: نهال گردو چندلر اصالت آمریکایی دارد، پوسته آن کاغذی بوده و مغز سنگین و روغنی دارد. جزء میوه‌های محبوب در بازار آجیل فروشی بوده و برای صادرات نیز گزینه مناسبی است. ارتفاع این درخت در طول رشد، ۴ الی ۵.۵ متر بوده و در یک هکتار زمین بیشتر از ۷ تن میوه با کیفیت تولید می‌کند. درخت چندلر محدودیت ارتفاعی دارد و از ارتفاع ۷۰۰ تا ۱۷۰۰ متر قابل کاشت است.
  • نهال گردو تویسرکان: جزء نهال‌های کلاسیک و بومی کشور ایران است به صورت اصلاح شده، تکثیر شده و قدرت باروری بالایی دارد میوه‌های تولید شده دارای مغز روشن و روغنی هستند و تنها ۲ الی ۳ سال پس از کاشت، باردهی خود را آغاز می‌کند. این درخت نیز محدودیت ارتفاعی داشته و از ارتفاع ۷۰۰ تا ۱۹۰۰ متر قابل کاشت است.
  • نهال گردو خوشه‌ای اسرائیلی: جزء درختان پربار شناخته می‌شود و در هر خوشه آن ۱۸ الی ۲۵ عدد میوه گردو وجود دارد. میوه‌های تولید شده پوسته کاغذی دارند و به راحتی از مغز آن جدا می‌شوند. فاصله‌ای که برای کاشت آن در زمین زراعی در نظر می‌گیرند تنها ۶ متر است. میزان آبیاری آن در یک ماه دو بار آبیاری عمیق است.

معرفی ۵ نهال گردو که سود و باردهی بالایی برای کشاورز دارد

Ph و ec خاک برای کاشت درخت گردو چگونه باشد؟

درختان معرفی شده سوددهی و بازدهی بالایی دارند به شرطی که شرایط مناسب برای کاشت آن را فراهم کنید. برای کاشت درخت گردو، شرایط محیطی خاک از جمله میزان pH (اسیدیته یا بازیته) و EC (هدایت الکتریکی) بسیار مهم هستند. این شرایط باید در محدوده‌های خاصی قرار داشته باشند تا بهترین شرایط رشد برای درخت گردو ایجاد شود.

  • pH خاک:

برای درخت گردو، pH خاک باید در محدوده ۶ تا ۷ باشد. pH خاک اسیدی یا بازی می‌تواند جذب مواد غذایی توسط ریشه‌ها را مختل کند. برای اصلاح pH خاک، می‌توان از افزودن موادی مانند کربنات کلسیم استفاده کرد.

  • EC خاک:

EC خاک معیاری برای میزان نمک‌های حل شده در خاک است. برای درخت گردو، EC خاک باید در محدوده ۰.۳ تا ۰.۶ mS/cm باشد. افزایش زیاد EC باعث سوختگی ریشه‌ها و مشکلات در جذب آب و مواد غذایی می‌شود. برای کاهش EC، می‌توان با آبیاری منظم و کنترل شوری آب آبیاری، این مقدار را در محدوده مطلوب نگه داشت. کارشناسان نهالستان ارومیه معتقدند قبل از کاشت گردو، نمونه‌های خاک برای آزمایش به آزمایشگاه ارسال شده و نتایج مربوطه بررسی شود تا از تناسب شرایط pH و EC خاک برای کاشت گردو اطمینان حاصل شود.

میزان آب مورد نیاز برای باغ گردو چقدر است؟

مقدار آب مورد نیاز برای یک هکتار زمین باغ گردو متغیر بوده و بستگی به شرایط آب و هوایی، نوع خاک، سن درختان و مرحله رشد آنها داشته باشد. اما به طور کلی، مصرف آب برای هر هکتار باغ گردو برای یک سال معمولاً بین ۲۰۰۰ تا ۳۰۰۰ متر مکعب است. البته این میزان در آبیاری سنتی و قطره‌ای کاملاً متفاوت است.

  • آبیاری به صورت سنتی:

در آبیاری صورت سنتی، آب به صورت یکنواخت روی سطح زمین انجام می‌شود و آبیاری سنتی به صورت کرتی یا غرقابی انجام می‌دهند. بنابراین میزان آب مصرفی در این روش بیشتر است زیرا بخشی از آب به علت تبخیر از بین می‌رود و همچنین امکان تلف شدن آب به دلیل روان‌سازی زیاد وجود دارد.

  • آبیاری قطره‌ای:

در آبیاری قطره‌ای، آب به صورت مستقیم و به نقاط خاص از ریشه‌ها رسانده می‌شود. در این روش از لوله‌های قطره‌ای یا سیستم‌های آبیاری قطره‌ای استفاده می‌شود. به دلیل دقت بالا در ارسال آب به محل مورد نیاز گیاه، میزان آب مصرفی در آبیاری قطره‌ای کمتر از آبیاری سنتی بوده و از هدر رفت آب جلوگیری می‌شود. به طور متوسط، میزان آب مصرفی در آبیاری قطره‌ای حدود ۳۰-۵۰ درصد کاهش می‌یابد.

چرا هنگام خرید نهال گردو به ارتفاع زمین از سطح دریا توجه داشته باشیم؟

در معرفی ۵ نهال گردو سودآور تاکید کردیم برخی از نهال‌ها محدودیت ارتفاعی ندارند و از ارتفاع صفر تا ۳۰۰۰ متر قابل کاشت هستند مانند نهال گردو ژنوتیپ پالیز و نهال گردو فرنور پیوندی؛ در عوض برخی از نهال‌ها نیز در یک ارتفاع خاص قابل کاشت هستند در واقع محدودیت ارتفاعی دارند ولی دلیل محدودیت ارتفاعی برای خرید نهال گردو چیست؟

  • آب و هوا و اقلیم:

ارتفاع زمین از سطح دریا می‌تواند بر آب و هوا و اقلیم منطقه تأثیر بگذارد. مناطق با ارتفاع بالا دماهای پایین‌تر، بارش بیشتر یا کمتر دارند و بر رشد و توسعه گیاهان، از جمله گردو، تأثیر می‌گذارد.

  • نوع خاک:

ارتفاع زمین نیز بر نوع و خصوصیات خاک تأثیر می‌گذارد. برای مثال، در ارتفاعات بالا ممکن است خاک‌ها مواد ارگانیک کمتر داشته و یا دارای خصوصیات مخصوص دیگری باشند که بر روی رشد و توسعه گیاهان تاثیر گذار باشد.

  • انتخاب ارقام مناسب:

بر اساس ارتفاع و اقلیم منطقه، نوع ارقام گردوی برای کاشت مشخص می‌شود. برای مثال، برخی از ارقام ممکن است برای مناطق سردسیر و با ارتفاع بالا مناسب تر باشند، در حالی که برخی دیگر برای مناطق گرمسیری و با ارتفاع کمتر مناسب تر باشند.

معرفی ۵ نهال گردو که سود و باردهی بالایی برای کشاورز دارد

کلام آخر

اگر قبل از خرید نهال گردو با متخصصین نهالستان در ارتباط بوده و اطلاعات کاملی از ویژگی و اصالت نهال گردو کسب کنید مطمئناً سرمایه اولیه شما تضمین شده بوده و می‌توانید به درآمد قابل توجهی برسید.

وب سایت: bartarnahal.ir

تماس با پالیز نهال:

09144501003

09144501007

09144501008

09144501009

کد خبر 1890481

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 7 =