از جمله این محصولات، گردوی صادراتی به عنوان یکی از محصولات با ارزش و بازارپسند بهشمار میرود. اما چگونه میتوان بهطور موثر و با کیفیت گردویی صادراتی تولید کرد؟ این سوالی است که در این مقاله به پرسش آن پاسخ خواهیم داد. از انتخاب منطقه مناسب تا مراحل برداشت، پردازش و بازاریابی، خرید نهال گردو اصلاح شده، همراه با ما باشید تا راهنماییهای لازم برای تولید گردوی صادراتی با کیفیت را دریافت کنید.
ویژگی گردو صادراتی چیست؟
گردوهای صادراتی معمولاً دارای ویژگیهای زیر است:
- کیفیت بالا: گردوهای صادراتی معمولاً با کیفیت بالا و بدون عیوب قابلیت ارائه هستند که شامل اندازه مناسب، طعم خوب و داشتن پوستهای سالم و بدون ترک یا ضربه است.
- تازگی: گردوهای صادراتی تازه و با کیفیت بوده و از نظر ظاهری و طعمی مطلوب دارند.
- اندازه و وزن: گردوهای صادراتی باید یک دست و یک اندازه باشند تا هنگام بستهبندی و حمل و نقل بهینه، مشکلی پیش نیاید. برای تولید گردوی یکدست و یک اندازه نیازمند خرید نهال اصلاح شده و ژنوتیپ هستید.
- تجهیزات بستهبندی: تمامی محصولات با استفاده از تجهیزات بستهبندی شده و بهداشت آنها رعایت شود.
- استانداردهای بینالمللی: گردوهای صادراتی باید با استانداردهای بینالمللی مرتبط، مانند استانداردهای بهداشتی و کیفیتی، سازگاری داشته باشند. برای این منظور کشاورزان به هنگام رشد و تولید گردوها باید از کمترین میزان کودهای شیمیایی استفاده کنند. از این نوع خرید نهال اصلاح شده اولین گزینه برای آنها خواهد بود. ریشه زایی نهال اصلاح شده و اندازه بالا است که احتیاج کمتری به کودهای شیمیایی دارند در واقع میوه تولید شده در این نهالها ارگانیک است.
دو عامل مهم مانع از تولید میوه صادراتی گردو میشود، پوک شدن گردو و سیاه شدن مغز گردو، ضررهای جبران ناپذیری به باغداران وارد میکند در ادامه بیشتر به این موضوع خواهیم پرداخت.
علت پوک شدن گردو
علت تولید میوه گردوی پوک در درختان گردو میتواند به دلایل زیر باشد:
- عفونت قارچی: انواع قارچها میتوانند باعث تولید میوه گردو پوک و بی مغز شود و این امر میتواند بیماریهایی مانند پژمردگی را به همراه داشته باشد.
- آفات و حشرات: برخی حشرات یا آفات میتوانند درون میوه گردو نفوذ کرده از آن تغذیه کنند که منجر به تشکیل میوه پوک می شوند مثلاً کرم گردو، عنکبوتهای قرمز و غیره.
- عدم رسیدگی به خاک: کمبود عناصر غذایی و تغییرات فیزیکی خاک باعث نارسایی نمو در درختان گردو شده و در نتیجه تشکیل میوه پوک را تحت الشعاع قرار دهند.
- بیماریها: برخی بیماریها میتوانند روی گردوی پوک تأثیر داشته و عملکرد درختان را کاهش دهند. این بیماریها ممکن است عفونتهای قارچی، ویروسی یا باکتریایی باشند.
- شرایط آب و هوایی: شرایط آب و هوایی نامساعد میتوانند توسعه صحیح میوه را مختل کرده و در نتیجه میوه پوک تولید شود؛ نمونههایی از این شرایط شامل سرمازدگی، گرمازدگی، باد و بارشهای شدید میشود.
احتمالاً دلایل فوق به صورت ترکیبی تأثیر میکنند و ممکن است در هر درخت گردو علت پوک شدن گردو متفاوت باشد.
راههای جلوگیری از سیاه شدن مغز گردو
سیاه شدن مغز گردو به مشکلاتی اطلاق میشود که در نتیجه ذخیرهسازی غلظت بالای تاننها و فنولها در آن ایجاد میشود. این موضوع ممکن است به دلیل فرایند تولید گردو، نگهداری نامناسب یا ذخیرهسازی غیرمناسب آن باشد، در جدول زیر برخی عواملی که باعث سیاه شدن مغز گردو میشوند و راههای جلوگیری از سیاه شدن مغز گردو را بیان می کنیم:
علت | عملکرد | راههای جلوگیری از سیاه شدن مغز گردو |
اکسیداسیون | اکسیژن در هوا میتواند باعث اکسیداسیون تاننها و فنولهای آن شود که باعث تیرگی و سیاه شدن مغز گردو میشود. | گردو باید در محیط خنک و خشک و با دمای مناسب نگهداری شود، بهترین دما برای نگهداری گردو در حدود 0-4 درجه سانتیگراد است. |
نور | نور نیز میتواند باعث اکسیداسیون تاننها و فنولها شود و سبب سیاه شدن آنها شود. | گردو باید در جایی نگهداری شود که به نور مستقیم آفتاب تحت تأثیر نباشد. میتوان از جعبههای غیرشفاف برای ذخیرهسازی گردو استفاده کرد. |
نگهداری نامناسب | نگهداری گردو در محیطهای مرطوب و گرم میتواند باعث تشدید اکسیداسیون شود و سبب سیاه شدن مغز گردو شود. | میتوان از مواد ضد اکسیداسیونی مانند اسکوربیک اسید (ویتامین C) در خلوص غذاها استفاده کرد تا اکسیداسیون را کاهش داده و از سیاه شدن مغز گردو تا حدودی جلوگیری کرد. |
با این حال، باید توجه داشت که سیاه شدن مغز گردو تاثیری بر کیفیت و مصرف آن نداشته و فقط ظاهر آن را تغییر میدهد، کشاورزان نیز به هنگام تولید میوه گردو باید در خرید نهال گردو توجه داشته باشد و نهالهایی خریداری کنند که میوه آنها قابل نگهداری در انبار به صورت طولانی باشد.
شما به راحتی میتوانید از یک نهال گردو به اندازه ۱۰۰ کیلو میوه گردو با پوسته سبز رنگ تولید کنید. نهال گردو ژنوتیپ پالیز تیپ ۹، نهال گردو چندلر آمریکایی، نهال گردو فرنور فرانسوی و نهال گردو اسرائیلی خوشهای جزء نهالهایی هستند که به تنهایی در سال ۱۰۰ کیلو نهال تولید کرده و میزان باردهی آنها در هکتار ۸ الی ۱۰ تن برای گردو چندلر و فرنور و ژنوتیپ پالیز تیپ ۹ در حدود ۱۲ الی ۱۶ تن میوه خشک و پر مغز است. مهندسین نهالستان پالیز معتقدند نهالهای اصلاح شده به بیماریها و آفات مقاوم هستند و این امر باعث کاهش خسارتهای ناشی از بیماریها و آفات و در نتیجه افزایش محصول میشود.
اصلاحشده بودن نهالها باعث تناسب بیشتر با شرایط محیطی خاصی مانند خاک، آب و اقلیم محل کاشت میشود که این موضوع نیز بهبود کیفیت محصول نهایی را تضمین میکند. اصلاحات ژنتیکی به انتخاب و ترکیب صفات مورد نظر در گیاهان کمک کرده و این موضوع نیز میتواند به تولید میوه با کیفیت بالاتر کمک کند.
کلام آخر
در نتیجه، تولید گردوی صادراتی با کیفیت و موثر نیازمند رعایت استانداردهای بینالمللی کیفیت و بهداشتی، انتخاب منطقه مناسب برای کاشت، استفاده از نهالهای اصلاح شده و رعایت فرآیندهای مراحل برداشت، پردازش و بازاریابی است. همچنین جلوگیری از پوک شدن گردو و سیاه شدن مغز آن نیازمند مراقبتهای خاص در مراحل مختلف تولید و نگهداری است. انتخاب نهالهای با کیفیت و اصلاح شده نیز میتواند به بهبود عملکرد و کیفیت محصول نهایی کمک کند.
وب سایت: bartarnahal.ir
تماس با پالیز نهال:
09144501003
09144501007
09144501008
09144501009
نظر شما