واکنش دیوان عدالت اداری به استعفا رئیس سازمان سنجش: «ده برابر همین افراد با مجوز آن سازمان به دانشگاه‌ها راه پیدا کردند»

در پی انتشار برخی مطالب پیرامون استعفای رییس سازمان سنجش، روابط عمومی دیوان عدالت اداری طی اطلاعیه در این خصوص توضیحاتی منتشر نمود.

به گزارش خبرآنلاین مشروح این اطلاعیه بدین شرح است:

دیوان عدالت اداری به دلیل پا فشاری بر اجرای قانون اساسی کشور که میثاق ملی ملت بزرگ ایران است ، چندی است مورد تهاجم برخی از رسانه ها قرار گرفته که متاسفانه تدارک آن توسط برخی افراد در سازمان سنجش محیا شده است این درحالی است که:

۱- به موجب اصول ۳۴ و ۱۷۳ قانون اساسی ، دادخواهی حق مسلم هر فرد و دیوان عدالت اداری مرجع تظلم خواهی از اقدامات و تصمیمات واحدهای دولتی است لذا با توجه به اصل تساوی همگان در مقابل قانون، تبعیت از آرای قطعی دیوان تکلیف همه ی دستگاه های اجرایی است و این موضوع هیچ استثنایی را شامل نمی شود .

۲- در ارتباط با مسئله شبهه¬ی تقلب در آزمون های سراسری که جناب آقای پور عباس رییس مستعفی سازمان سنجش آن را بهانه ای برای استعفای خود اعلام کرده است در ماه های اخیر جلسات متعدد کارشناسی با حضور وزیر محترم علوم ، رییس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی ، رییس سازمان سنجش و معاونین آن ها و تعداد کثیری از کارشناسان و اهل فن برگزار گردید و مبانی قانونی عملکرد دیوان و سازمان سنجش مورد بررسی و مداقه قرار گرفته که در قریب به اتفاق موارد ، مواضع دیوان عدالت اداری از سوی حاضرین مبتنی بر قانون تشخیص داده شده و از سوی سازمان سنجش بجز تکرار برخی نکات فاقد مبانی حقوقی ، مستند قانونی قابل قبولی جهت اثبات ادعا ارائه نشده است .

۳-مجلس شورای اسلامی در تفسیر ماده ۱۱ قانون رسیدگی به تخلفات و جرایم در آزمون های سراسری اعلام کرده که شبهه در آزمونهای سراسری شامل کسانی که پذیرفته شدگان نهایی و سالیان سال از تحصیل انها میگذرد نخواهد بود . به عبارت دیگر طبق قانون کسانی که در دانشگاهها مشغول تحصیل شده اند و سالیان سال از تحصیل آنان گذشته است یا حتی کسانی که فارغ التحصیل شده اند نیز نمی توان به اتهام شبهه در تقلب در ازمون یا ظن تقلب در ازمون اتهام آنان را مورد رسیدگی قرار داد . اگر غیر از این باشد در هر زمانی می توان مدارک تحصیلی اشخاص را ابطال کرد از سوی دیگر شورای محترم نگهبان در پاسخ استعلام اخیر دیوان عدالت اداری طی نامه شماره ۱۰۲/۳۹۱۴۴ مورخ ۱۴۰۲/۰۸/۰۹ اعلام کرد که تشخیص قانون و قاعده حاکم در دعوا از اختیارات مقام قضایی رسیدگی کننده به پرونده می باشد .

۴-در ضمن در خصوص ادعای رییس محترم سازمان سنجش و آموزش کشور در متن استعفا مبنی بر اینکه سازمان سنجش توانایی اجرای این حجم از برگشت به تحصیل متقلبان را ندارد ذکر این نکته ضروری است اولاً افراد موضوع احکام دیوان عدالت اداری متقلب نیستند و دلیلی نیز بر وجود تقلب توسط آنان تاکنون ارائه نشده است .ثانیا :چگونه است که بیش از ده برابر همین افراد با همین شرایط به موجب استفساریه مجلس با مجوز آن سازمان جهت اشتغال به تحصیل به دانشگاه‌ها راه پیدا کرده اند ؟

در خاتمه پر واضح است که اقداماتی از این قبیل و تضعیف مرجع قضایی که حتی اگر با نیتی خیر خواهانه همراه باشد جز آشفتگی ذهنی برای مردم عزیز ، ماترک دیگری به همراه ندارد لذا همانگونه که بارها به ایشان و وزارتخانه متبوع وی اعلام شده است شایسته است امور از طریق مجاری قانونی مورد پیگیری قرار گیرد .

بیشتر بخوانید:

فوری/ رئیس سازمان سنجش استعفا کرد

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1850122

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 7
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۹:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۷
    3 0
    از دیوان عدالت صدور آرای متناقض زیاد دیده شده اگر این دیوان تواناست حق کارمند و کارگر را از دولت بستاند و از تصویب لایحه بودجه جلوگیری کند اسناد بالادستی هیچ گاه خواهان ظلم به کارگر و کارمتد نیست
  • IR ۲۰:۱۱ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۷
    3 0
    عجب مغلطه ای اون خلاف کرده تو هم باید بکنی؟
  • IR ۲۰:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۷
    3 0
    اگر کسی با تقلب هرگونه مدرکی کسب کرده باشد باید در هرزمانی که مشخص شد تقلب صورت گرفته نسبت به باطل کردن مدرک اقدام کرد. عقل سلیم اینو میگه همه جای دنیا همه جای دنیا اینجوریه. اگر من رفتم دزدی دو سال بعد معلوم شد من دزدم نمیان سراغم!؟؟؟؟؟ چه منطقه هست پشت حرف شما واقعا!؟؟؟
  • عرفان IR ۲۱:۲۳ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۷
    2 0
    به کی پناه ببریم دزدی اختلاس رانت فساد اخلاقی تغلب وفروش سوالات کنکور پذیرش افراد متغلب در دانشگاه و ضایع شدن حق بجه های ما چرا این مملکت به این روز افتاد به کی باید پناه برد آیا اسلام واقعا ابن هست
  • US ۲۱:۳۴ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۷
    3 0
    اگر ده برابر این تعداد به دانشگاه راه یافته اند دستگاههای نظارتی مثل دیوان اداری مسئولند ،جالب است که وضعیت فساد در کشور به جایی رسیده که اگر کسی خواستار پیگیری یک فساد بشود استدلال دستگاههای مسئول اینست که قبلا هم بوده بیشتر هم بوده یعنی چون قبلا بوده برای ما هم حق ایجاد میشود که مقابله نکنیم !!
  • IR ۲۱:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۷
    3 0
    چگونه است که بیش از ده برابر همین افراد با همین شرایط به موجب استفساریه مجلس با مجوز آن سازمان جهت اشتغال به تحصیل به دانشگاه‌ها راه پیدا کرده اند ؟ ؟؟؟؟؟
  • IR ۲۱:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۷
    2 0
    اگر دیوان عدالت اداری مرجع تظلم خواهی از اقدامات و تصمیمات واحد‌های دولتی است ، چرا تا به حال هیج واکنشی به ظلمی که وزیر کار به میلیون ها نفر کارگر و بازنشسته بی پناه و مظلوم کرده ، و علیرغم شکایات فراوان از این بی عدالتی و بی قانونی شخص وزیر ، خم به ابرو نیاوردید و دریغ از یک واکنش ؟ فقط مرغ همسایه غاز هست ؟