ریزش حامیان رئیسی از نگاه مهمانپرست /نمایندگان تصور می کردند یک دولت مقتدر سرکار خواهد آمد اما...

سخنگوی وزارت امور خارجه در دولت احمدی‌نژاد می‌گوید: آن زمان که نمایندگان از رئیسی برای داوطلب شدن در انتخابات ریاست جمهوری دعوت کردند، تصور می‌کردند که رئیسی می‌تواند دولت مقتدری را سرکار بیاورد که همسو باشد و مشکلات کمتری شکل بگیرد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، رامین مهمان‌پرست که پیش از این در دولت اصول‌گرای احمدی‌نژاد مسئولیت سخنگوی وزارت امور خارجه را برعهده داشت، در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین تلویحا ریزش حامیان رئیسی را تایید کرده و می گوید؛«افراد قبل از رسیدن به مسئولیت اجرایی، مواردی را مطرح می‌کنند که بعد از رسیدن به پُست اجرایی متوجه فاصله ایده تا اجرا می‌شوند و در نتیجه امکان دارد اقدامات آنها مورد تایید حامیان قرار نگیرد.»

او در این گفتگو که پیش از اعلام نتایج صلاحیت ها از سوی هیات های اجرایی انجام شده بود، به برگزارکنندگان انتخابات توصیه کرده است زمینه حضور سلایق مختلف را فراهم سازند.

مشروح گفتگوی رامین مهمان‌پرست، سخنگوی وزارت امور خارجه در دولت دهم با خبرگزاری خبرآنلاین را در ادامه می‌خوانید:

*******

آقای مهمان‌پرست برخی کارشناسان معتقدند با توجه به افزایش دغدغه‌های معیشتی مردم، احتمال اینکه این موضوع بر مشارکت حداکثری اثرگذار باشد وجود دارد، ارزیابی شما از اقدامات دولت در راستای افزایش مشارکت و این نگاه چیست؟

بنده می‌خواهم سوال را این‌گونه پاسخ بدهم که ما باید همه تلاش خود را برگزاری انتخابات با مشارکت بیشتر انجام دهیم چراکه حضور و مشارکت مردم در انتخابات سرمایه عظیم برای کشور محسوب می‌شود و اگر آنها در صحنه‌های مختلف سیاسی و اجتماعی حضور داشته باشند، ما می‌توانیم با اقتدار در صحنه‌های مختلف اهداف خود را دنبال کنیم.

لذا اگر به دنبال رشد کشور و ترقی آن هستیم باید با پشتوانه مردم این اقدام صورت بگیرد در نتیجه وظیفه همگان این است که ترتیبی را دنبال کنند که مردم حضور جدی با مشارکت بالا در انتخابات داشته باشند. از طرفی افرادی که داوطلب انتخابات مجلس دوازدهم شدند، وظیفه‌ای را برعهده دارند به این صورت که باید طرح و برنامه داشته باشند و این موارد را به صورت با مردم در میان بگذارند که امید و انگیزه مردم نسبت به تغییر و تحول شکل بگیرد.

از طرفی مسئولین برگزارکننده انتخابات وظیفه‌ای را برعهده دارند به این ترتیب که باید به نوعی تصمیم‌گیری کنند که سلایق مختلف در انتخابات حضور داشته باشند، تنوع انتخاباتی شکل بگیرد به نحوی که اگر مردم تصمیم به مشارکت داشته باشند احساس کنند نماینده جریان فکری مورد نظر آنها وجود داشته باشد و از این‌رو انتخابات با مشارکت بیشتری برگزار شود.

ریزش حامیان رئیسی از نگاه مهمانپرست /نمایندگان تصور می کردند یک دولت مقتدر سرکار خواهد آمد اما...

قهر کردن با صندوق رأی مشکلی را حل نمی‌کند

نکته حائز اهمیت این است که اگر مردم به دلایل مختلف اعم از مشکلات اقتصادی و معیشتی با انتخابات قهر کنند، مشکلی حل نخواهد شد اما با حضور، تاثیرگذاری و انتخاب افراد خوش فکر می‌توانیم شاهد تغییرات مناسب باشیم تا جایی که برنامه‌های کشور با تحول جدی روبرو شود.

در بحث افزایش مشارکت به وظیفه مسئولین اجرایی اشاره کردید اما در حال حاضر عملکرد دولت حتی از طرف مجلس همسو نیز مورد انتقاد است و ...

اینکه بخواهیم گروه یا دولت را نقد کنیم و همیشه برای کنار زدن رقیب از این نوع ادبیات استفاده کنیم فکر نمی‌کنم مشکلی از کشور حل شود. در هر صورت دولت‌های مختلفی بعد از انقلاب سرکار بودند و هر کدام نقاط قوت و ضعفی داشتند و حاصل عملکرد همه دولت‌ها و نقشی که مجالس مختلف داشتند، وضعیت فعلی کشور را رقم زده است.

البته در بسیاری از جنبه‌ها شاهد رشد قابل توجهی بودیم همچنین در برخی زمینه‌ها هم ممکن است ضعف‌های اساسی وجود داشته باشد. اما در حال حاضر مهم‌ترین دغدغه کشور معیشت مردم و وضعیت اقتصادی آنها است، در پاسخی به اینکه چرا اکنون این مشکلات وجود دارد می‌توان اینگونه گفت که هم عوامل اجرایی و هم مجلس باید تلاش بیشتری کنند، به این ترتیب که مجلس طرح‌های اصولی و اساسی تصویب کند. در مجموع همه باید کمک کنند، از نظر بنده بهتر است به جای اینکه فقط نقد کنیم و از مقامات اجرایی نقد کنیم، همه به برنامه‌ریزی برای ارائه طرح‌های اساسی جهت حل مشکلات کمک کنند.

در کشور ۴۰ میلیون جوان داریم که باید احساس امید داشته باشند

در حقیقت کشور خودمان است و فرقی نمی‌کند چه کسی مسئول اجرایی است و یا چه فردی در مقننه فعالیت می‌کند، واقعیت امر این است که همگی باید در راستای رفع ایرادها تلاش کنیم. در این میان آنچه اهمیت دارد این است مردم که پایه و اساس نظام هستند از این شرایط سخت اقتصادی رهایی پیدا کنند و احساس آرامش و آسایش داشته باشند، در حال حاضر کشور ما بیش از ۴۰ میلیون جوان دارد که این جوانان باید با امید به آینده و با انگیزه نسبت به اینکه هر چه زمان می‌گذرد وضعیت بهتری پیدا می‌کنند، روبرو شوند، اگر خدایی نکرده ناامیدی در بین جوانان صورت بگیرد و یا احساس کنند که برنامه جدی برای تغییر و تحول در کشور وجود ندارد آن وقت ما سرمایه بزرگ خود یعنی مردم را از دست خواهیم داد و این مورد خوبی نخواهد بود.

بنابراین همگی باید تلاش کنیم که با برنامه‌های خوب و تمهیدات درست بین مردم و جوانان انگیزه ایجاد کنیم، آنها هم مشارکت کنند و به جای شعارهای سیاسی مقطعی و رقابت جریان‌های سیاسی، رقابت میان ارائه طرح‌ها و برنامه‌های بهتر جایگزین کنیم. این موارد می‌تواند به حل مشکلات فعلی کند.

دولت‌هایی که دیدگاه باز داشتند از منتقدین خود استفاده کردند


بخشی از این نقدها هم به نوع چینش هیات دولت برمیگردد که از طیفی خاص در دولت حضور دارند.

در هر صورت هر دولتی که روی کار می‌آید تلاش می‌کند از همفکران خود استفاده کند. بالاخره در هر دولتی امکان دارد برخی باشند و تعداد دیگری انتقاد داشته باشند، آنچه اهمیت دارد این است که ما روحیه ملی در کشور داشته باشیم یعنی رقابت در زمان انتخابات سالم باشد و وقتی انتخابات به پایان رسید هر جریانی که موفق به تشکیل دولت شد همه باید کمک کنند و آن رقابت را کنار بگذارند.

بنابراین در مورد دولت فعلی هم طبیعی است که بعد از پیروزی و تشکیل دولت سعی کرده از همفکران خود استفاده کند، زمانی دولتی دیدگاه بازتری دارد و تلاش می‌کند حتی از مخالفین و منتقدین خود بهره ببرد و در مقابل دولتی می‌خواهد با افرادی که صد در صد همفکر خودش هستند، کار کند، از این‌رو ما نمی‌توانیم بگوییم حتماً مدلی که ما می‌پسندیم درست است چرا اشکال مختلف در حکمرانی وجود دارد اما چنانچه از حاصل نقطه نظرات، ایده‌ها و طرح‌هایی که افراد مختلف نخبه دارند و می‌تواند به نفع منافع ملی باشد، استفاده شود حتماً کشور وضعیت بهتری خواهد داشت.

نمایندگان تصور می کردند رئیسی می تواند یک دولت مقتدر سرکار بیاورد

به نظر شما رئیسی از افراد نخبه در ساختار دولت استفاده کرده است؟

استفاده دولت از نخبگان امری نسبی است کما اینکه در بسیاری از زمینه‌ها امکان دارد نقطه نظرات افراد را شنیده باشد. در مجموع در این دولت نسبتاً از نخبگان استفاده شده اما اینکه دولت قبلی از نخبگان بیشتری استفاده می‌کرد یا دولت فعلی، نظرات مختلف است، امکان دارد هر فردی دیدگاه مختلفی داشته باشد. قضاوت کردن در شرایط فعلی مناسب نیست و نمی‌خواهم بگویم شرایط خوب بوده یا بد بوده بلکه می‌گویم بهترین شکل این است که از دیدگاه‌های افراد دلسوز حتی اگر مخالف هستند، استفاده شود.

مجلسی که در حال حاضر نطق نمایندگان آن سراپا انتقاد به رئیسی است همان مجلسی است که از رئیسی برای داوطلب شدن در انتخابات ریاست جمهوری دعوت کرد، این چرخش مجلس نسبت به رئیسی به معنای ریزش حامیان رئیسی محسوب می‌شود؟

در هر صورت وظیفه مجلس نظارت بر عملکرد دولت و تلاش برای بهتر اجرا شدن قانون است، شاید آن زمان که نمایندگان از رئیسی برای داوطلب شدن در انتخابات ریاست جمهوری دعوت کردند، تصور می‌کردند که رئیسی می‌تواند دولت مقتدری را سرکار بیاورد که همسو باشد و مشکلات کمتری شکل بگیرد.

اما واقعیت این است که مسئولیت اجرایی، مشکلات خاص خود را دارد. کسی که در مقام اجرا نباشد فقط می‌تواند درباره ایده‌ها اظهار نظر کند اما وقتی افراد وارد مقام اجرایی می‌شوند مشکلاتش را متوجه می‌شوند. در شرایط فعلی امکان دارد نمایندگان معتقد باشند که با برخی اصلاحات می‌توان نتایج بهتری گرفت اما در هر صورت مجلس قوی حتماً دولت قوی روی کار می‌آورد اگر مجلسی نمایندگان قوی، نخبه و با تجربه داشته باشد آن وقت حتماً دولت قوی و مقتدر هم روی کار خواهد آمد و این تضارب آراء، حتی مخالفت‌ها و نقدها به داشتن برنامه‌های بهتر و کارآمدتر کمک می‌کند.

معتقدم هیچ وقت نباید ناامید شد چراکه ناامیدی کار دشمن و شیطان بزرگ است.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1836379

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 6 =